Στο γκισέ μαθαίνω ότι για κάποιο περίεργο λόγο χρωστάω 183,60€

Στο γκισέ μαθαίνω ότι για κάποιο περίεργο λόγο χρωστάω 183,60€ Facebook Twitter
Το κτίριο των Κεντρικών Γραφείων του ΤΣΜΕΔΕ στην Αθήνα
23

Πείτε το επαγγελματική διαστροφή, αλλά μ' αρέσει να διαβάζω και να δημοσιεύω περιπέτειες πολιτών που μπλέχτηκαν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Μου θυμίζουν τον άθλο του Αστερίξ που μπήκε σε ένα ψηλό κτίριο κι έπρεπε να κατορθώσει να πάρει ένα χαρτί με τη σφραγίδα του υπεύθυνου. 

Δεν είναι για γέλια βέβαια αυτά που κάνει το κράτος. Απολαύστε με δική σας ευθύνη την περιπέτεια του κυρίου Γιάννη Ζολώτα, όπως τη δημοσίευσε στο Facebook του...

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το ταμείο μου - πρώην ΤΣΜΕΔΕ (ιδιωτική ασφάλιση, αδελφός γιατρός, δεν έμπαινα παλιά στον κόπο). 


Αποφάσισα να φτιάξω γυαλιά και έκλεισα ραντεβού μέσω ΕΟΠΠΥ (δικαιούμαι λέει 100€ κάθε 4 χρόνια!). Φτάνω στην ώρα μου, κάνω τις μετρήσεις και δίνω το βιβλιάριο για να μάθω οτι: "δεν βρέθηκε ασφαλιστική ικανότητα για τον ασφαλισμένο". Αποχωρώ άπραγος!

 

Πάω την επόμενη μέρα στο ΤΣΜΕΔΕ. Παίρνω χαρτάκι αριθμό 497 (δέχονται 500 ημερησίως). Περιμένω στωικά, Αφού έχω περάσει από τον δεύτερο, τον πρώτο τον ημιόροφο, το ισόγειο και ξανά τον πρώτο όροφο. Κανείς δε γνωρίζει να μου πει τι ακριβώς έχει συμβεί.

 

Με στέλνουν στο πρωτόκολλο να κάνω γενικής φύσεως αίτημα με στόχο να μου εξηγήσουν εγγράφως γιατί δε λειτουργεί το βιβλιάριο μου ενώ είμαι ασφαλιστικά και ταμειακά ενήμερος! Στο γκισέ μαθαίνω ότι για κάποιο περίεργο λόγο χρωστάω 183,60€. Τα πληρώνω τελικά και μου λένε ότι το απόγευμα θα ξεμπλοκάρει το βιβλιάριο.

 

Ξαναπηγαίνω στην οφθαλμίατρο όπου διαπιστώνουμε για δεύτερη φορά ότι δεν έχω ασφαλιστική ικανότητα. Την επόμενη μέρα ξανά πηγαίνω στο ΤΣΜΕΔΕ, όπου για κακή μου τύχη είναι Πέμπτη. Για όσους δεν γνωρίζουν το ΤΣΜΕΔΕ, αυθαιρέτως, έχει αποφασίσει να μην είναι ανοικτό για το κοινό τις Πέμπτες. Τετραήμερο κοινώς!

 

Στο γκισέ μαθαίνω ότι για κάποιο περίεργο λόγο χρωστάω 183,60€ Facebook Twitter

 

Την επόμενη μέρα ξαναπηγαίνω ΤΣΜΕΔΕ. Βρίσκω στον ημιόροφο τον Προϊστάμενο την ώρα ακριβώς που εξηγεί σε κάποιον άλλον τι έχει συμβεί: Το 2011 το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΣΜΕΔΕ πήρε την παράλογη απόφαση να αυξήσει τις εισφορές σε όσους ηλίθιους που πληρώναν ακόμα. Εκτός από τις εισφορές, επέβαλαν και 10 € το μήνα υπέρ ΟΑΕΔ! Για όσους δεν γνωρίζουν ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν απολαμβάνει απολύτως κανένα προνόμιο ή ανταποδοτικότητα από τον ΟΑΕΔ (πχ. Δεν δικαιούται ταμείο ανεργίας). Το ΤΕΕ είχε προσφύγει τότε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η απόφαση είχε τελεσιδικήσει υπέρ της εισφοράς (!) και μετά από παλινωδίες και λόγω μνημονιακής υποχρέωσης, αποφασίστηκε η τότε νέα εισφορά να γίνει απαιτητή το πρώτο εξάμηνο του 2016.

 

Χωρίς καμία ειδοποίηση λοιπόν, επειδή ένα ποσό που δεν ήταν στο παρελθόν απαιτητό και έγινε τώρα - που τους κάπνισε - απαιτητό, το ταμείο έκρινε ότι έπρεπε να μου κόψει την ασφαλιστική ενημερότητα και να με χρεώσει και τέλη 3,60€!

 

Αφού όμως τα πλήρωσα και αυτά τα κερατιάτικα, γιατί δεν απέκτησα ασφαλιστική ικανότητα; Διότι ο υπάλληλος στην μηχανοργάνωσή ήτανε άρρωστος! Μου είπαν ότι σε δυο τρεις μέρες που θα επιστρέψει θα το κοιτάξει το θέμα μου. Μετά από οργισμένες φωνές που άκουσαν και οι 6 όροφοι, ο προϊστάμενος αποφάσισε χειροκίνητα να ανοίξει την ασφαλιστική μου ικανότητα και έτσι πήγα για τρίτη φορά, ευτυχώς χωρίς ραντεβού, στην οφθαλμίατρο και αποκαταστάθηκε η αξιοπρέπεια του υποφαινόμενου. 

 

YΓ. Ο οπτικός μου με ενημέρωσε οτι μέχρι 31/1/17 ισχύει η σύμβαση που έχουν με τα ταμεία. Μετά και σύμφωνα με την επιθυμία της κυβέρνησης, τα οπτικάδικα δεν θα προεισπράτουν από εμάς τους ασφαλισμένους, αλλά θα παραδίδουν επί πιστώσει τα γυαλιά και θα τρέχουν να εισπράξουν από τα ταμεία. Επειδή αυτά όμως έχουν και στο παρελθόν αποδείξει την αφερεγγυότητά τους, οι οπτικοί αρνούνται και από 1/2/17... το χάος!

 

UPDATE 1

2 Φεβρουαρίου: Ταλαιπωρίας συνέχεια.

Πριν μερικές μέρες κατάφερα να αποκαταστήσω την ασφαλιστική ενημερότητα (κσι την τιμή μου :). Πήρα τηλέφωνο να μάθω τη διαδικασια. Το help desk του ΙΚΑ, βγήκε ΦΑΞ. Μετά πηγα Ακαδημίας 21. Εκεί μια - και μοναδική υπαλληλος σε ολόκληρο το κτίριο - με ενημέρωσε "οτι σας έριξαν τώρα όλους στο Αχαρνών 96 μαζί μα το δημοσιο και όλους τους άλλους!" Εβρισα ευγενικά τον Τσιπρα και την κυβερνηση και αποχώρησα.
Η εικόνα στο Αχαρνών 96 ...αποκαρδιωτική. Εκατονταδες άνθρωποι - ελάχιστοι υπάλληλοι. Πέρασα μπροστά και ρώτησα τη διαδικασια. Πρέπει να συμπληρώσεις αίτηση - που εχει όλα τα στοιχεια που έχουν αυτοί. Να φέρεις φωτοτυπία του ΙΒΑΝ (είχα) το χαρτί από τον γιατρό (ειχα) την αποδειξη πληρωμής από τον οπτικό (ειχα) και το βιβλιάριο υγείας... Δεν ειχα μαζι μου. Σκέφτηκα τι να το κάνουν αφού τα στοιχεια τα έχουν. Τι γελοίο κράτος που σου ζητάει τα στοιχεια που εκδίδει...
Έφυγα άπραγος. Έπεται συνέχεια...

Στο γκισέ μαθαίνω ότι για κάποιο περίεργο λόγο χρωστάω 183,60€ Facebook Twitter
Στο γκισέ μαθαίνω ότι για κάποιο περίεργο λόγο χρωστάω 183,60€ Facebook Twitter
Στο γκισέ μαθαίνω ότι για κάποιο περίεργο λόγο χρωστάω 183,60€ Facebook Twitter
Στο γκισέ μαθαίνω ότι για κάποιο περίεργο λόγο χρωστάω 183,60€ Facebook Twitter
Στο γκισέ μαθαίνω ότι για κάποιο περίεργο λόγο χρωστάω 183,60€ Facebook Twitter


UPDATE 2

3 Φεβρουαρίου: Οργισμένη συνέχεια

 Ένα ακατάλληλο κτίριο αλλοτριωμένο για τον σκοπό συνάθροισης κοινού, υπερφορτωμένο σε βαθμό κινδύνου επάρκειας στατικότητας (ειδικά σε περίπτωση σεισμού)...
Πήρα "χαρτάκι" 180 με αριθμό 89 ... Θα περιμένω 91 ανθρώπους - και ειναι ολοι εδώ. Συμπληρώνουν σκυφτοί πανω από αυτοσχέδιους πάγκους, την αίτηση που έχει μέσα ολα τα στοιχεια που εκχωρεί αυτό το αναθεματισμένο κράτος σε καθένα από μας: ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΜΑ, ΑΡ. βιβλιαρίου ...
Στοιχεια που επρεπε να εχει στα κομπιούτερ και με μια ταυτότητα να είσαι κομπλέ!
Και κανένας δεν δίνει πληροφορίες. Μόνοι τους - δια της αυτοοργάνωσης - κάποιοι παλιοί εξηγούν στους άλλους ποιο χαρτί ξέχασαν, τι έπρεπε να φέρουν και πάει λέγοντας...
Και μετά; 3 έως 6 μήνες για να πάρεις τα λεφτά...
Αξίζει αυτή η ταλαιπωρία; Οι εργατοώρες που χάνονται;! Όλα αυτά για 100€ κάθε 4 χρονια (γυαλιά) ασχέτως πραγματικού κόστους! Αυτή είναι η ανταπόδοση αυτού του "κράτους πρόνοιας" που πληρώνουμε χρυσό. Και δεν μιλάω για συντάξεις ή αλλες παροχές. Το σύστημα "μπάζει" σπό παντού! Πλήρωνε Έλληνα για αυτό το κράτος - και δεν θα αλλάξει ποτέ!

Και μην ξεχνάτε: Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ

 

Στο γκισέ μαθαίνω ότι για κάποιο περίεργο λόγο χρωστάω 183,60€ Facebook Twitter

 

*O κ. Ζολώτας μου έγραψε μόλις:

 

Να γνωρίζετε επίσης οτι ειμαι πλεον - δυστυχως - εξπερ της ταλαιπωρίας και δύναμαι να απαντήσω σε όλες τις απορίες / σχόλια των αναγνωστών σας σχετικά. Τέλος έχω αποστείλει - με την ιδιότητα του μηχανικού - επιστολή προειδοποίησης προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τους κινδύνους που ενέχει το κτίριο της οδού Αχαρνών 96 που επίσης σας επισυνάπτω.
Στην πρωτότυπη επιστολή υπάρχουν τα στοιχεία επικοινωνίας μου που στο παρόν εχω αφαιρέσει για ευνόητους λόγους.

"Κύριοι,

Θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στο ακόλουθο ζήτημα: Το κτίριο επί της οδού Αχαρνών 96, δεν είναι κτίριο συνάθροισης κοινού. Είναι ένα κτίριο κατασκευασμένο με τη μορφή τυπικής πολυκατοικίας και αλλοτριωμένου σκοπού ώστε να εξυπηρετεί χώρους γραφειακών αναγκών. Όμως με τις πρόσφατες αλλαγές και συγχωνεύσεις ταμείων, έχει συντελεστεί σημαντική αύξηση της προσέλευσης ασφαλισμένων και ειδικότερα στον τρίτο όροφο, στο τμήμα παροχών. Ο χώρος αυτός κρύβει πιθανούς κινδύνους, καθώς, έστω τοπικά, η στατική επάρκεια της πλάκας επιβαρύνεται υπέρμετρα. Ειδικότερα στο "χώρο αναμονής" όπου κατά την σημερινή μου επίσκεψη καταμέτρησα περισσότερους από 100 ανθρώπους σε περίπου 60 m², αρκετοί να στέκονται όρθιοι καθώς τα καθίσματα είχαν εξαντληθεί, σε ένα δωμάτιο το οποίο έχει προκύψει από συγχώνευση δύο χώρων με γκρέμισμα μεσοτοιχίας, με δάπεδα που είναι ανισοϋψή μεταξύ τους, σε ένα κτίριο που σίγουρα την εποχή που κατασκευάστηκε δεν είχε προβλεφθεί για αυτό το σκοπό. Επιπλέον, μεγάλος αριθμός ανθρώπων στεκόταν στους διαδρόμους και καθόταν στα σκαλοπάτια του κλιμακοστασίου.
Θα ήθελα τώρα να σκεφτείτε τι θα συμβεί σε περίπτωση σεισμού ή άλλου επικίνδυνου γεγονότος, καθώς δεν υπάρχει καμία άλλη διέξοδος, δεν υπάρχει κλίμακα ασφαλείας στον ακάλυπτο και ο εν λόγω χώρος αναμονής βρίσκεται στον τρίτο όροφο, περισσότερο από 12 m πάνω από τη γή.
Οι χώροι συνάθροισης κοινού σχεδιάζονται διαφορετικά, με αρκετές δικλείδες ασφαλείας, πυρασφάλειας και χώρο εκτόνωσης / ασφαλούς απομάκρυνσης κοινού μπροστά στην είσοδό τους.
Τέλος, σας παραθέτω τις ακόλουθες φωτογραφίες από τις οποίες προκύπτει ότι πριν από μένα περίμεναν 91 άνθρωποι, αριθμός που μετά τις 12:00 μεγάλωσε. Δηλαδή κάποιοι έβρισκαν μπροστά τους μέχρι και 120 "νούμερα" (που αντιστοιχούν σε ανθρώπους), χωρίς δε να συνυπολογίσω ανάπηρους με συνοδευτικά άτομα, νεφροπαθείς με κάρτα προτεραιότητας ή άλλα άτομα που δεν είχαν πάρει "χαρτάκι", γεγονός που καταδεικνύει, πέραν της αφάνταστης ταλαιπωρίας, τον αφύσικα μεγάλο αριθμό επισκεπτών και εργαζόμενων σε συγκεκριμένο χώρο.

Ελπίζοντας ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη αυτήν την προειδοποίηση, παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία.

διπλ. μηχ. Ιωάννης Ζολώτας

 

Mικροπράγματα
23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα έχουν βελτιωθεί από παλιότερα αλλά σίγουρα ακόμα θέλει υπομονή.. για να δείτε ότι δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα αυτά.. το παρακάτω χιουμοριστικό βίντεο δείχνει μια αντίστοιχη κατάσταση.. (ο Αστερίξ απλά τους τρέλανε..)https://www.youtube.com/watch?v=yKIE3IUkkp8
@ Κύρος, δεν είναι παράξενο το οτι δεν γνώριζε οτι χρωστάει,κάτι ανάλογο έτυχε σε συνάδελφο η οποία είναι μισθωτή,τις εισφορές της τις πλήρωνε ο εργοδότης της αλλά επειδή τα αναδρομικά αφορούν το 2011 δεν της πλήρωσε το ποσό αυτό αλλά μόνο το τρέχον(τα ποσά αναρτώνται στο ΤΣΜΕΔΕ σε διαφορετικά σημειώματα).Η ίδια το ανακάλυψε όταν χρειάστηκε να γράψει κάποια φάρμακα και το σύστημα δεν την έδειχνε ενήμερη.Τη διαφορά την πλήρωσε εκ των υστέρων.Μη βλέπουμε παντού δράκους,καθένας μας γνωρίζει τα του οίκου του καλύτερα.
Δεν το αμφισβήτησα...απλά παράξενο...και εννοώ πως να έχει νομοθετηθεί μια τέτοια επιβάρυνση, να έχει καταγγελθεί από το ταμείο, να έχει πάει στα δικαστήρια και να έχει τελικά καταλήξει, όπως κατέληξε και κάποιος ασφαλισμένος να μην έχει πάρει χαμπάρι και να ψιλοψαχθεί αν έχει προκύψει κανένα κερατιάτικο, μάλλον μέσω του λογιστή του ή συζητώντας το με συναδέλφους ή ή...ξέρω 'γώ...Τώρα αν το ΤΣΜΕΔΕ είναι τόσο καραπιπιναριό και τόσο πίσω και δεν μπορείς να βγάλεις άκρη με αναρτήσεις κάπου αλλού (;;) και σημειώματα (πίσω κι απ' τα κάρα), συμπαθάτε με.
Χωρίς διάθεση να το παίξω μάγκας και γνωρίζοντας οτι πολλές φορές μπορεί να στραβώσει κάτι, ιντερνετικά σε 1,5 λεπτό βρήκα και διάβασα τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για το θέμα που συζητάμε. Για να το σιγουρέψω πήρα και ένα τηλέφωνο στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, όπου μου απάντησαν αμέσως.Τώρα, το ότι δεν χρησιμοποιεί κάποιος τις υπηρεσίες υγείας του ταμείου του δεν σημαίνει πολλά πράγματα, είναι θέμα επιλογής αλλά και τύχης. Ισως εξηγεί, πάντως, το ότι δεν γνωρίζει ο φίλος μας πολλά πολλά. Αλλωστε πληρώνουμε το ταμείο μας όχι μόνο για κάλυψη περίθαλψης αλλά και για σύνταξη (λέμε τώρα...).Το ότι είναι ενεργός στην αγορά και δεν γνωρίζει τί χρωστάει...ακούγεται λίγο παράξενο. Δεν φταίει όμως το ταμείο, που άλλωστε έκανε απαιτητά τα 10€/μήνα μετά τη τελεσιδικία στο ΣΕ.Το ότι πλήρωσε και δεν τακτοποιήθηκε το θέμα, είναι σοβαρό φάουλ. Η δικαιολογία, πως κάποιος έλειπε ακούγεται κατάκουφη...κάτι άλλο συνέβαινε σίγουρα, άντε βρες άκρη.Για τη διαδικασία από εκεί και πέρα έγραψα στην αρχή. Αν θέλουμε (και σωστά) να εκσυγχρονιστεί το κράτος και οι διάφορες άλλες υπηρεσίες, πρέπει να εκσυγχρονιστούμε και εμείς. Τουλάχιστον ο φίλος μας θα γλύτωνε κάτι άσκοπα πήγαινε-έλα. Οι ουρές είναι σοβαρό θέμα. Πρέπει ακόμα πιο πολλές εργασίες να γίνονται ηλεκτρονικά. Η αντίστοιχη διαδικασία για ΙΚΑ έχει ένα σχετικό σκόρπισμα. Δύο φορές που τό 'χω κάνει, πήγα πρωϊ, πριν τη δουλειά, με 2-3 άτομα μπροστά μου και καθάρισα γρήγορα. Αν θυμάμαι καλά τα χρήματα μπήκαν σε 2-3 μήνες. Ενυπωσιακό πως τη δεύτερη φορά δεν μου ζήτησαν ΙΒΑΝ, το είχε καταχωρημένο το σύστημα.Για την αλλαγή στον τρόπο πληρωμής, εν μέσω κρίσης, είναι λογικό να δυσκολεύονται πολλοί να πληρώνουν και μετά να εισπράττουν από το ταμείο. Αλλωστε συνήθως η δαπάνη για γυαλιά είναι παραπάνω από τα 100€ που δικαιολογούνται από τον ΕΟΠΥΥ, οπότε ένα μέρος οι οπτικοί το εισπράττουν άμεσα. Θα μπορούσαν να βοηθήσουν τη κατάσταση (κάποιοι το κάνουν, είμαι σίγουρος).
Να ταράξω λίγο τον αγαπητό συνάδελφο και να του πω οτι τα αναδρομικά του 2011 θα έρθουν σε δόσεις οπότε δεν έχει ξεμπερδέψει όπως νομίζει ακόμη!Έχει και άλλα να πληρώσει!Απλά να πω στους αναγνώστες, οτι το ΤΣΜΕΔΕ είναι το πιο ληστρικό ταμείο γιατί ασφαλίζει ιδιότητα και όχι επαγγελματία,δηλαδή και να κλείσει κάποιος τα βιβλία του στην εφορία το ΣΜΕΔΕ συνεχίζει να τρέχει κανονικά.Μόνο αν διαγραφείς απο το ΤΕΕ (παραδίδοντας την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος) σταματάει το ΤΣΜΕΔΕ.Όσο για το ταμείο ανεργίας μέχρι πριν λίγο καιρό εμείς δεν είχαμε δικαίωμα να βγούμε γιατί απο τη στιγμή λέει που γράφεσαι στο ΤΕΕ δεν θεωρείσαι άνεργος,άσχετα με το γεγονός οτι μπορεί να μην έχεις κάνει έναρξη επαγγέλματος,λεπτομέρειες μωρέ!Τώρα κάτι έχει αλλάξει με τον ΟΑΕΔ αλλά θα σας γελάσω γιατί δεν ασχολήθηκα.Εξάλλου για να φτάσει ένας συνάδελφος να παραδώσει την άδεια ασκήσεως ,δεν το κάνει απο καπρίτσιο για να πάρει το ταμείο ,οπότε θα χρωστάει πολλά σίγουρα και άρα δεν μπορεί να πάρει ταμείο!
Για όσους δεν γνωρίζουν το ΤΣΜΕΔΕ, αυθαιρέτως, έχει αποφασίσει να μην είναι ανοικτό για το κοινό τις Πέμπτες. Τετραήμερο κοινώς! Πηγή: www.lifo.grτι ακριβώς εννοεί ο ποιητής;
Προφανώς ότι αφού είναι πενθήμερη η εργασία και μια μέρα είναι κλειστο, εργάζονται τετραήμερο.Πράγμα που δεν είναι έτσι, αφού το ότι δεν εξυπηρετεί κοινό, δεν σημαίνει ότι δεν εργάζονται (βέβαια μπορεί να υποννοει ότι αφού δεν υπάρχει κοινό να τους "ελέγχει", μπορεί να κάθονται και να ξυνονται)
ιδού λοιπόν ένας ακόμη ωραίος τρόπος να κάνεις μαύρη προπαγάνδα : αφήνεις μια εντυπωσιακή λέξη να κρέμεται στον αέρα μετατρέπεις την υπόννοια σε γεγονός και την πιθανότητα σε βεβαιότητα - μαθημένα τα βουνά στα χιόνια...
Δεν διαφωνώ με την γενικότερη ιδέα ότι το δημόσιο λειτουργεί τρομερά άσχημα και έχω και αρκετές ιστορίες λόγω δουλειάς (λογιστής) αλλά ένα μικρό fact check:Πως πλήρωνε ΤΣΜΕΔΕ ο κύριος χωρίς το ειδοποιητήριο (το ειδοποιητήριο έγραφε τα 10 ευρώ, όπως και το αντίστοιχο του ΟΑΕΕ); Και πες πως έκανε λάθος η μηχανογράφηση και δεν το έγραψαν (σε αυτόν και σε κανέναν άλλο).Το ότι οι ελ.επ. που κάνουν διακοπή έχουν δικαίωμα στο ταμείο ανεργίας δεν το ξέρουμε; Καλό είναι να δημοσιεύονται αυτές οι ιστορίες αλλά λίγο τσεκάρισμα πρώτα.Φαν φακτ 1: για να πάρει ο ελ.επ. το ταμείο πρέπει να έχει πληρώσει τα τελευταία 3 χρόνια nonstop και να μην χρωστάει τίποτα την στιγμή που κάνει διακοπή. Περίπτωση δηλαδή μία στις 1000, σχεδόν ισχύει ότι το ΟΑΕΔ δεν δίνει τίποτα.Φαν φακτ 2: Ο ΟΑΕΕ που ξεκίνησε (μαζί με το ΤΣΜΕΔΕ, ο ίδιος νόμος ήταν) να συλλέγει 10ευρα για τον ΟΑΕΔ δεν τα έδωσε ποτέ στον ΟΑΕΔ. Τελευταίο νούμερο που είχα διαβάσει ήταν 30 εκατ. ευρώ που χρώσταγε ο ΟΑΕΕ σε ΟΑΕΔ (βέβαια μπορεί να έβαζαν μέσα και αυτούς που δεν πλήρωναν καθόλου, όχι μόνο δηλαδή αυτά που όντως είχε εισπράξει ο ΟΑΕΕ). Ελλάδα...
Πάρα πολύ ωραία ιστορία, διαθέτουμε όλοι μας από 20-30 παρόμοιες.Δεν μας είπατε όμως πως τελικά έλυσε ο Αστερίξ το πρόβλημα του με τους ρωμαίους γραφειοκράτες. Το γιατί δεν εφαρμόζουμε την μέθοδο Αστερίξ είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
Λάθος απάντηση. Στον Αστερίξ μείνατε μετεξεταστέος ;-)Η σωστή απάντηση είναι ότι τους πλάκωσε όλους στις φάπες (με την βοήθεια του μαγ. φίλτρου).
το παραδοξο ειναι το εξης, αν εχω οφειλες εδω και 3 χρονια , δεν εχω ενημερωτητα, οποτε δεν εχω και καλειψη υγειας , αρα δεν μου παρεχεται η υπηρεσια για την οποια μου ζητανε χρηματα . Οποτε γιατι να πρεπει να πληρωσει και εξτρα χρηματα ο παραπανω φιλος μας και να μην πρεπει να αποζημειωθει αναδρομικα απο το τσμεδε για τα χρονια που εισεπραξε ασφαλιστικες εισφορες υπερ υγειας αλλα δεν του παρειχε ασφαλεια.
Πριν από κάτι χρόνια έβγαλα μία άδεια για οικοδομικές εργασίες. Μέσα στον λογαριασμό που μου είχε βγάλει ο πολιτικός μηχανικός βλέπω και χρεώσεις υπέρ του ΤΣΕΔΜΕ. Γιατί των ρωτάω? Έτσι είναι μου λέει. Τόσα χρόνια κυρ.μηχανικε Δεν πιστεύω να φωναζες που πληρώναμε υπέρ του του Ταμείου σου?Και ίσως ακόμα να πληρώνουμε και να μην το ξέρω. Τα 10 ΕΥΡΩ υπέρ των ανέργων σε πειράζουν?
Όπως φάνηκε το κύριο πρόβλημα του δεν ήταν τα 10 ευρώ... Αν και μιλάμε για 10 ευρώ κάθε μήνα, όχι για μια εφάπαξ εισφορά... Αλλα τέλος πάντων, ήταν διατεθειμένος να τα πληρώσει, έστω και αν δεν του άρεσε.Το κύριο πρόβλημα του ήταν παρότι τα πλήρωνε, ζούσε παρόλα αυτά ένα γολγοθα, πρώτα για να ενημερωθεί για το τι έχει γίνει και μετά για να λυθεί το πρόβλημα.Σε οποιοδήποτε φυσιολογικό κράτος, το όλο ζήτημα θα έπρεπε να ήταν : "Χρωστάτε τόσα για αυτόν και αυτόν τον λόγο, πληρωστε τα και περάστε στον ιατρό να κάνετε την δουλεια σας".Αυτό είναι το πρόβλημα.
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Για τον άνεργο πληρώνει ο μηχανικός (που δεν δικαιούται ο ΟΑΕΔ) για τον μηχανικό ο άνεργος και πάει λέγοντας. Καλύτερο είναι να αρκείται το κράτος σε μια κοινωνική πολιτική και να αφήσει την αγορά ελεύθερη.
ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ.Και ξέρεις ποιος το κατάργησε; Το μνημόνιο.Αλλα τότε πολλοί ήταν απασχολημένοι να μουτζώνουν στο Σύνταγμα και δεν το παρατήρησαν.Μη γελιέσαι οτι οι αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί το γούσταραν σαν μέτρο. Οι περισσότεροι χάρηκαν με την κατάργησή του. Ακριβώς για τον ίδιο λόγο που οι επαγγελματίες πιέζουν για την μείωση του ΦΠΑ περισσότερο απο τους πελάτες τους.