Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν αυτά που έγραψε η "Αυγή" σήμερα για τη σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ - Χ.Α.

Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν αυτά που έγραψε η "Αυγή" σήμερα για τη σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ - Χ.Α. Facebook Twitter
Ηλίας Κασιδιάρης και Χρήστος Παππάς στις νήσους Ρω, Στρογγύλη Μεγίστης και Καστελόριζο με την επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC
10

Κι ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την, μάλλον γελοία, επίδειξη «εθνικής ενότητας» του ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ, τα μάτια όλων -ή τουλάχιστον των μερακλήδων- ήταν στραμμένα στην εφημερίδα Αυγή. 

Η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναγάγει σε τέχνη τη δικαιολόγηση κάθε στραβοτιμονιάς και το ξέπλυμα κάθε συμμάχου (πχ. του ακροδεξιού Καμμένου). Θα ξέπλενε όμως κι αυτή, όπως έκαναν Τσίπρας και Καμμένος ακόμα και τη Χρυσή Αυγή;

  

Και έτσι, εν μέσω του μουδιάσματος που ένιωσαν οι περισσότεροι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, η Αυγή με αξιοζήλευτη μαεστρία κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της χρησιμοποιώντας την τακτική «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». 

Πώς; Έτσι:

Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν αυτά που έγραψε η "Αυγή" σήμερα για τη σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ - Χ.Α. Facebook Twitter

Στη φωτογραφία που επέλεξε η εφημερίδα για να συνοδεύσει την «τυχαίο; δε νομίζω» εξυπνάδα της, βλέπουμε πρώτο πρώτο τον υπόδικο Ηλία Κασιδιάρη, μετά την Νίνα Κασσιμάτη και τον Δ. Βίτσα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά λίγο τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής και υπόδικο Χρήστο Παππά, έπειτα τον Καμμένο και τον ρατσιστή βουλευτή της κυβέρνησης κ. Κατσίκη. 

Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν αυτά που έγραψε η "Αυγή" σήμερα για τη σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ - Χ.Α. Facebook Twitter

Αυτήν τη φωτογραφία διάλεξε η Αυγή, με περηφάνια, για να ισχυριστεί πως ο Ερντογάν τρόμαξε απ' την απόβαση των εν λόγω κομάντο στο νησί και δεν έβγαλε ούτε κιχ. 

Για το ξέπλυμα των υπόδικων Χρυσαυγιτών απ' τη «ριζοσπαστική Αριστερά» (τη στιγμή που ακόμα και οι βέλγιοι Ακροδεξιοί τιμωρούν όσα στελέχη τους συναγελάζονται με την Χρυσή Αυγή), η ιστορική εφημερίδα δεν έβγαλε ούτε κιχ.

Και αυτό ήταν το μόνο που δεν ήταν τυχαίο. 

UPDATE: Η Αυγή υποστηρίζει ότι το παραπολιτικό ήταν σχόλιο που τρόλαρε όσους ευθύνονται για τη θλιβερή φωτογραφία δημοκρατικών βουλευτών δίπλα στους υπόδικους νεοναζί (ποιους δηλαδή;)

Να η ανακοίνωσή της: 

Εντάξει, μπορεί η ειρωνεία μας να ήταν περισσότερο υπαινικτική από όσο καταλαβαίνετε -ή θέλετε να καταλάβετε. Αλλά αν πιστεύετε ότι η «»Αυγή« θεώρησε πως η παρουσία Καμμένου, Βίτσα και άλλων τινών στο Καστελόριζο ήταν αρκετή για να »κόψει τη φόρα" του Ερντογάν, τι να πούμε: η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Ειδικά σε ό,τι αφορά κάποιους «κεντροαριστερούς» του Διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που "είδαν" στο σημερινό ειρωνικό σχόλιο για την μετάβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο ακριτικό νησί παρέα με υπόδικους νεοναζί βουλευτές προσπάθεια της "Αυγής" να... "ξεπλύνει" την Χρυσή Αυγή.

Προφανώς, το αντι-ΣΥΡΙΖΑ πάθος τους και το μένος τους κατά της εφημερίδας μας δεν τους άφησε να δουν την ειρωνεία γι' αυτή την ενέργεια. Φαίνεται πως οι εν λόγω έχουν ξεχάσει την αίσθηση του χιούμορ και της ειρωνείας στο σπίτι τους. Αφ' ης στιγμής, όμως, οι όψιμοι επικριτές της "Αυγής" δραστηριοποιούνται ολημερίς και ολονυχτίς στα social media, θα έπρεπε να τους είναι οικεία η έννοια του "τρολαρίσματος".

Το σημερινό παραπολιτικό σχόλιο, λοιπόν, ήταν "τρολάρισμα" προς όσους ευθύνονται για τη θλιβερή φωτογραφία δημοκρατικών βουλευτών δίπλα στους υπόδικους νεοναζί.

Η "Αυγή", λοιπόν, κάνει τη δουλειά της όπως αυτή ξέρει και επιλέγει. Και οι επικριτές της κάνουν τη δική τους δουλειά, η οποία δεν αφορά στις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες τους, αλλά στην προσπάθειά τους να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την εφημερίδα μας με κάθε τρόπο -με χτυπήματα πάνω, αλλά και... κάτω από τη μέση.

"Α"

 

***

4 σχόλια

 

1) Λένε: αν πιστεύετε ότι η «»Αυγή« θεώρησε πως η παρουσία Καμμένου, Βίτσα και άλλων τινών στο Καστελόριζο ήταν αρκετή για να »κόψει τη φόρα" του Ερντογάν, τι να πούμε: η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Ναι, το πιστεύουμε. Εδώ θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι καλή, και ένα σωρό άλλες απιθανότητες, εκεί θα κολλούσε; (Επίσης, τι παίζει με τα εισαγωγικά; Τη μια «»Αυγή« την άλλη »κόψει τη φόρα";)

2) Πες ότι ξεχάσαμε το χιούμορ και την ειρωνεία σπίτι μας. Η Αυγή, σε όλες τις σελίδες που μπορούσε να διαθέσει, αυτό επέλεξε να γράψει για ένα σημαντικό ζήτημα που πολλοί λένε ότι «τερμάτισε» οριστικά τη ριζοσπαστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ; Ειρωνίες, χιούμορ και πλακίτσα; Αν διαφωνούσε γιατί δε το λέει ανοιχτά; Με ασαφές χιούμορ που δεν έγινε και κατανοητό θεωρεί ότι ενημέρωσε τον κόσμο;

3) «Το σημερινό παραπολιτικό σχόλιο, λοιπόν, ήταν "τρολάρισμα" προς όσους ευθύνονται για τη θλιβερή φωτογραφία δημοκρατικών βουλευτών δίπλα στους υπόδικους νεοναζί.»

Ποιοι ευθύνονται; Όχι οι δημοκρατικοί βουλευτές που βγήκαν τη φωτογραφία; Αν ναι γιατί δε λέει η Αυγή τα πράγματα με το όνομά της και καταφεύγει σε αμφίσημο χιουμοράκι; Αν όχι γιατί δε λέει ποιοι φταίνε; Γιατί τόση ασάφεια;

Ήθελε αλήθεια να τρολάρει, ή απλώς τώρα κάνει κωλοτούμπα; Και τελικά αν θέλει να πει κάτι, για ένα σοβαρό θέμα αρχής, γιατί απλά δεν το λέει και παίζει παιχνιδάκια;

4) Πάλι, ούτε κιχ για την ταμπακιέρα. 

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Δεν είναι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν τέτοια συμπεριφορά και δεν είναι και όλοι οι δημοσιογράφοι της Αυγής που έχουν τέτοια αντιμετώπιση.Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο του Θανάσση Καρτερού "Να, στα μούτρα σας!":http://avgi.gr/article/10811/7713477/na-sta-moutra-sas-Αμάν πια με τα αυτογκολ ρε παιδιά..
Μας έστειλες link για να μας δείξεις τη σοβαρή πλευρά της αυγής και του σύριζα στο οποίο γράφει:"Όχι για τον Καμμένο -αυτός είναι ό,τι είναι και δεν τον χρεωνόμαστε."Hahaha. Better luck next time.
ναι και τι να ερθει ο Κουλης;;; να απολυθουν οι καθαριστριες των εφοριων;;; χωρις νοσοκομες μπορουμε να μην ζησουμε, χωρις καθαριστριες-ψηφαλακια ομως;;;;
Η Αυγή εννοεί ότι όταν γίνουμε επιτέλους Κούβα, δε θα μπορεί ο κάθε δημοσιογραφίσκος να αναφέρει, έτσι ανεξέλεγκτα, τα γεγονότα! Όποιος δε συμμορφώνεται, μαύρη νομιμότητα που τον έφαγε.
"...(Επίσης, τι παίζει με τα εισαγωγικά; Τη μια «»Αυγή« την άλλη »κόψει τη φόρα";) Πηγή: www.lifo.gr..."Έγιναν και αυτοί κοσμοπολίτες Ελληνοαμερικάνοι, opos Tsipras, και μπλέκουν ελληνικά με αγγλικά σημεία της στίξης. Φανταστείτε, δε, τον Κυρίτση να κάνει air quotes.https://goo.gl/images/gk2bJu«"»Κυβέρνηση«"» Τσίπρα"«"Διαπραγμάτευση"»""»ντεκάντες κιλιάντες«" αυτοκτονίες"""Αksioprepia"""
Οι Γκρίζοι Λύκοι ή οι ισλαμιστές τραμπούκοι του Ερντογάν τους Κασιδιάρηδες και λοιπά χρυσάβγουλα τους τρώνε για πρωινό. Σε θέματα βίας και φρικαλεοτήτων η γειτονική χώρα είναι πολύ πιο εξοικειωμένη από εμάς: με το ISIS ακριβώς δίπλα τους (φανταστείτε π.χ. να κάνατε τη θητεία σας στα σύνορα με την Συρία, όπως κάνουν οι Τούρκοι που δεν έχουν βύσμα), τις μάχες με τους Κούρδους στις ΝΑ επαρχίες της, τα λυντσαρίσματα στρατιωτών στην μέση του δρόμου κατά τη πραξικόπημα, τις μαζικές δολοφονίες πολιτών με βόμβες κάθε τρεις και λίγο. Θυμηθείτε τις φρικτές δολοφονίες εκδιδόμενων τραβεστί φέτος το καλοκαίρι (τις κατακρεούργησαν), οι χρυσαβγιτες δεν έχουν (ευτυχώς) το στομάχι για τέτοια.Οι αριστεριστές φοιτητές στην Τουρκία πραγματικά διακινδυνεύουν τη ζωή τους--όχι σαν τους φλώρους τους δικούς μας που νομίζουν πως έχουμε χούντα. Ειλικρινά, πόσο βλάκες θα πρέπει να θεωρεί η Αυγή τους αναγνώστες της, που θα χάψουν το παραμύθι ότι ο αδίστακτος Ερντογάν φοβάται τον Καμμένο και τον Κασιδιάρη; Αλλά ίσως η Αυγή να ξέρει περισσότερα για το αναγνωστικό της κοινό...Σε περίπτωση πολέμου τον λόγο θα έχουν οι στρατοί και οι ειδικές δυνάμεις των δυο χωρών, και υποθέτω πως και εμείς είμαστε καλά εκπαιδευμένοι, και ας μην έχουνε πολεμική εμπειρία, όπως οι Τούρκοι. Όμως μέχρι να συμβεί ο μη γένοιτο κάτι τέτοιο, ας μην προκαλέσουμε εμείς θερμό επεισόδιο, απαντώντας στις ηλίθιες προκλήσεις της άλλης πλευράς με κλόουν και κολομπίνες.
Ο μέσος συριζαίος έχει φάει τόσους τόνους σανού που πλέων θεωρεί τον Καμμένο σύντροφο, και έτρεξε ήδη να ψηφίσει "όχι" στο πρόσταγμα του Μιχαλολιάκου. Για τέτοια άτομα μιλάμε οπότε δεν καταλαβαίνω την έκπληξη.Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο βέβαια, Σύριζα - UKIP - Κίνημα 5 αστέρων (Ιταλία), Ποδέμος, Εθνικό μέτωπο (Λεπέν) και άλλα, αντιμετωπίζονται σαν αυτό που πραγματικά είναι: Επικίνδυνοι Λαϊκιστές.Μάλλον δε θα ξέρουν τι τους γίνεται στο εξωτερικό. Γιατί η πολιτική συμπόρευση με τον Καμμένο και τον Μιχαλολιάκο είναι ΟΚ, αλλά μη τους τσουβαλιάσουμε και με τη Λεπέν, αυτό τους πειράζει. Μέχρι και στην κηδεία του Κάστρο πήγαν τα παιδιά.
Άρη ο αυτοκράτορας είναι γυμνός εδώ και καιρό. Η αθλιότητα στο Καστελλόριζο δεδομένη (για όποιον δεν έχει υποστεί λοβοτομή), και η αριστερά (η ποιά?) έχει καταρρεύσει/δείξει το πραγματικό της πρόσωπο. Ο κύκλος της μεταπολίτευσης έκλεισε (επιτέλους), και τώρα μένει να μαζέψουμε τα κομμάτια, να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να ρωτήσουμε ειλικρινά πώς θέλουμε να πορευτούμε. Σκληρή μεν, αναγκαία δε, ενηλικίωση της μακάρια χαζοχαρούμενης, φασίζουζας ελληνικής κοινωνίας..