Η πιο τρομακτική δήλωση που έκανε ποτέ ο Αρτέμης Σώρρας: «Υβρίδια, ζώα, καθάρματα»

Η πιο τρομακτική δήλωση που έκανε ποτέ ο Αρτέμης Σώρρας: «Υβρίδια, ζώα, καθάρματα» Facebook Twitter
Ο Αρτέμης Σώρρας (με τα μαύρα γυαλιά) εν μέσω οπαδών του
28

Ο Αρτέμης Σώρρας μοιάζει να πιστεύει πως είναι χαρακτηριστικό δείγμα απογόνου Αρχαίων Ελλήνων. Δεν ξέρω αν όταν εσείς σκέφτεστε έναν μέσο Αρχαίο Έλληνα τον φαντάζεστε με την κοψιά και το μυαλό του Σώρρα (ή του Μιχαλολιάκου) αλλά ας το προσπεράσουμε αυτό. Ο άνθρωπος που παλιότερα ισχυριζόταν ότι θα ξεχρέωνε το Δημόσιο Χρέος της χώρας δίνοντας 600 δισεκατομμύρια, τώρα υποστηρίζει ότι θα μας πληρώνει την εφορία, αρκεί να τον ακολουθήσουμε - και φυσικά να του δίνουμε τα λεφτά μας με μηνιαίες συνδρομές. 

Είδα όμως την πρόσφατη δήλωσή του με αφορμή την έναρξη της Παραολυμπιάδας στο Ρίο της Βραζιλίας και αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. 

Δεν υπάρχει αυτό το μίσος. 

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο απ' όσους νομίζουν ότι είναι Υπεράνθρωποι, πανέξυπνοι και απόλυτα "φυσιολογικοί", και κατηγορούν τους πιο αδύναμους. Ειδικά αυτούς που από ένα ατύχημα ή εκ γενετής αναγκάζονται να παλεύουν με τη διπλάσια δύναμη από μας τους υπόλοιπους.

(Μια άβολη ιστορία που μας έμεινε απ' τους αρχαίους μας προγόνους: Με το όνομα Καιάδας αναφερόταν στην αρχαιότητα μεγάλο βάραθρο κοντά στην αρχαία Σπάρτη παρά το όρος Ταΰγετος. Μερικοί τον ταυτίζουν με τους «Αποθέτες», όπου εκεί οι αρχαίοι Σπαρτιάτες λέγεται ότι έριχναν τα ανάπηρα ή καχεκτικά βρέφη προκειμένου έτσι να διασφαλίσουν την ευγονική της φυλής τους.) 

Πέρασαν οριστικά οι εποχές που οι οικογένειες κλείδωναν το ανάπηρο παιδί στην αποθήκη για να μη το δει η γειτονιά. Όλο και περισσότερο, τα ΑμεΑ βγαίνουν στην κοινωνία, στοχεύουν ψηλά, πετυχαίνουν. Κερδίζουν πλέον το σεβασμό και όχι τον οίκτο.

Δεν φτάνει που μερικοί θα ήθελαν να ρίχνουμε και σήμερα στον Καιάδα συνανθρώπους μας, κάποιοι όπως ο Σώρρας κατηγορούν («Υβρίδια, ζώα, καθάρματα») τους ίδιους τους ανάπηρους - λες και επέλεξαν μόνοι τους να αποκτήσουν μια αναπηρία και φταίνε και από πάνω! 

Αν πάντως κάποιοι ονειρεύονται αρχαιοελληνικές πρακτικές τύπου Καιάδα, να ξέρουν πως κανείς δεν θα τους κάνει τη χάρη. Πέρασαν οριστικά οι εποχές που οι οικογένειες κλείδωναν το ανάπηρο παιδί στην αποθήκη για να μη το δει η γειτονιά. Όλο και περισσότερο, τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) βγαίνουν στην κοινωνία, στοχεύουν ψηλά, πετυχαίνουν. Κερδίζουν πλέον το σεβασμό και όχι τον οίκτο.

Κι όσο περισσότερο τους θεωρεί ζώα και καθάρματα ο κάθε Σώρρας, τόσο αυτοί θα κάνουν και θα πετυχαίνουν πράγματα που οι μισάνθρωποι ούτε στον ύπνο τους δεν θα καταφέρουν - ποτέ. 

28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ