Κωμικοτραγικό φλασμπάκ: Αυτά ήταν τα 10 πρώτα μέτρα που θα έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση!

Κωμικοτραγικό φλασμπάκ: Αυτά ήταν τα 10 πρώτα μέτρα που θα έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση! Facebook Twitter
Σε ένα παράλληλο σύμπαν όλες οι υποσχέσεις ήταν αληθινές και εφαρμόσιμες. Να τι συνέβη εκεί.
12

Βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα -για γέλια και για κλάματα, επίσης- την εκ των υστέρων ανάγνωση πομπωδών δηλώσεων. Όταν ξέρεις με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη μετά, 'διαβάζεις' πολύ διαφορετικά όσα συνέβησαν. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα, που πλασάρονταν ως η απόλυτη αλήθεια αλλά σύντομα διαψεύστηκαν, που δεν ξέρεις από πού να πρωτοαρχίσεις.

Φανταστείτε όμως να υπάρχει ένα Παράλληλο Σύμπαν και όσα διαψεύστηκαν στο δικό μας να έγιναν εκεί κανονικά. Βασισμένοι σε αληθινά φλασμπάκ, αυτή είναι η νέα μικροστήλη που εξετάζει τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ... 

  

Τα 10 πρώτα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική δικαιοσύνη:

Τα δέκα πρώτα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την κοινωνική δικαιοσύνη, όπως είχαν ανακοινωθεί από τον βουλευτή Γ. Μιχαλογιαννάκη:

  

- Επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.


- Αποκατάσταση συλλογικών συμβάσεων, τριετιών, επεκτασιμότητας, μετενέργειας διαιτησίας.

 

- Μέτρα φραγμού των μαζικών απολύσεων.

 

- Δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας.

 

- Δωρεάν ρεύμα για 300.000 νοικοκυριά.

 

- Εξασφάλιση στέγης.

 

- Επαναφορά 13 σύνταξης σε όσους παίρνουν κάτω από 700 ευρώ.

 

- Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 

- Ειδική κάρτα μετακίνησης.

 

- Κατάργηση ειδικού φόρου πετρελαίου θέρμανσης.

«Είναι πανθομολογούμενο από όλους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προάγει τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. Να είστε βέβαιοι ότι μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, με το λαό στήριγμα της, μπορεί να κάνει πράξη όλα εκείνα τα οποία απαιτούνται για να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη και κυρίως πραγματική δημοκρατία των πολιτών», είχε σημειώσει ο βουλευτής και η Ιστορία του Παράλληλου Σύμπαντος τον επιβεβαίωσε και τον δικαίωσε. ..

[+]

Αυτά ήταν τα 10 πρώτα κυβερνητικά μέτρα, όπως τα είχε ανακοινώσει ο ίδιος Τσίπρας

  

Τα πρώτα άμεσα κυβερνητικά μέτρα ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, με στόχο να πείσει όσους παραμένουν επιφυλακτικοί και αναποφάσιστοι εν όψει της κάλπης. Τους έπεισε!

  

Οι υποσχέσεις αυτές ήταν:

-Δέκα μόνο υπουργεία και κατάργηση των πολυάριθμων κυβερνητικών οργάνων

-Κατάργηση του θεσμού της διαθεσιμότητας

-Επαναπρόσληψη των «αντισυνταγματικά» απολυμένων

-Αναστολή των πλειστηριασμών Α' κατοικίας

-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

-Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

-Θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ

-Παροχή 13ης σύνταξης σε χαμηλοσυνταξιούχους

-Δωρεάν ρεύμα και κουπόνια σίτισης για 300.000 νοικοκυριά

 

Όπως είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, θα διεκδικήσει μια αποφασιστική και ειλικρινή διαπραγμάτευση με κόκκινη γραμμή το συμφέρον του λαού αλλά και τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους ώστε η χώρα να μπει σε ανάπτυξη.

Κάποιοι κινδυνολόγοι τον έλεγαν λαϊκιστή και δεν τον πίστευαν! Όμως όπως απέδειξε η ιστορία του Παράλληλου Σύμπαντος, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τα δέκα Υπουργεία, η 13 σύνταξη, ο κατώτατος μισθός κτλ ήταν μόνο η αρχή - ήταν απλώς τα πρώτα άμεσα κυβερνητικά μέτρα, τα ευκολάκια και τα σιγουράκια δηλαδή. 

Μετά τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης, αφού τελείωσε με τα ευκολάκια, ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε τα μανίκια και διέγραψε το μεγαλύτερο μέρος του χρέους και διαπραγματεύτηκε με τις απαράβατες κόκκινες γραμμές του... 



12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Μπορεί να μην κατάφεραν να πάρουν τα μέτρα που ήθελαν, αλλά πονάει η καρδιά τους γι' αυτό !!!Και εμείς αντί να τους συμπαρασταθούμε στην δυστυχία τους, γκρινιάζουμε κιόλας !!! Παρτάκηδες είμαστε.... δεν μας αξίζει τέτοια κυβέρνηση.
Ακριβώς για όλες τις παραπάνω ολοφάνερα ανέφικτες υποσχέσεις δεν τον ψήφισα τον Ιανουάριο. Τον Σεπτέμβριο όμως ξαναγίνανε εκλογές με ατζέντα μνημόνιο και κακό θάνατο... Εκεί το δίλημμα ήταν μνημόνιο με ΝΔ ή μνημόνιο με Σύριζα. Όποιος νομίζει ότι ένα από τα δύο ήτανε καλύτερο τρώει πολύ σανό...
δηλαδή δε σε ξεγέλασε τον Ιανουάριο με τα ψέματά του, και το Σεπτέμβρη, μετά τα capital controls και κάτι δεκάδες ΔΙΣ bonus φέσι, είπες "δίκιο είχα, αποδείχτηκε και στην πράξη επικίνδυνος, ας τον προτιμήσω τώρα, σιγά την διαφορά".
Η ιστορία σου είναι λιγότερο πιεστική και από τις υποσχέσεις του Σύριζα τον Ιανουάριο, αλλά θα έκανε ωραίο cartoon με εικονογράφηση.Αλλά είναι πολύ διασκεδαστικό το ότι ο σύριζα θα πάει στις εκλογές με αφήγημα που περιλαμβάνει την παραδοχή ότι οι ίδιοι άνθρωποι ήταν ψεύτες και απατεώνες μέχρι τον Σεπτέμβρη. Μετά σοβαρεύτηκαν διορίζοντας τον καρανίκα.
χαχαχαχα μη σε παιρνει απο κατω...εσυ κ κατι εκατομυρια συμπολιτες μας σκεφτονται με τον ιδιο ακριβως τροπο...χροοονια τωρα! Αλλωστε γιαυτο εδω κ εκαντονταααδες τωρα χρονια ολος ο κοσμος εκθιαζει τους αρχαιους Ελληνες μια και οι Νεοελληνες ειναι για....!!!
Αρα, για να καταλαβω, εσυ ψηφιζεις καποιον οταν αποδειχθει οτι δεν υλοποιει τιποτα απο ο,τι εχει υποσχεθει και οτι ειναι παντελως αφερεγγυος. Ομολογώ οτι αυτο το κριτηριο εκλογης κυβερνησης με ξεπερνα, αν και αποδεικνυει περιτρανα οτι καθε λαος εχει τους ηγετες που του αξιζουν.
Δηλαδή, έχετε αποδεχθεί εντελώς ενσυνείδητα ότι ο πάσα ένας πολιτικός δ ι κ α ι ο ύ τ α ι να σας κοροϊδεύει και να παραμένει ατιμώρητος. Συγχωρέστε με, πολιτικά ε γ κ λ η μ α τ ι κ ό. Γιατί, αυτό δείχνει την χαμηλότατη αυτοεκτίμηση που έχετε για την ψήφο σας σαν πολίτης. Ελάτε παλληκάρια να το γλεντήσετε, νερό και αλάτι.Την περίπτωση να κάνετε την επιλογή του "μη χείρον βέλτιστον" μεταξύ μικρότερων κομμάτων αντί των κομμάτων εξουσίας (ώστε να πιεσθούν κιόλας τα τελευταία), σκεφθείτε την τουλάχιστον για το μέλλον.Γιατί τώρα, εντελώς δημοκρατικά, με την επιλογή σας επιβραβεύσατε τους πολιτικούς απατεώνες και τους δώσατε το δικαίωμα να ξεσαλώνουν όλο και περισσότερο στις πλάτες τις δικές μας.
Πρέπει σιγά σιγά να αρχίσετε να επιτρέπετε τα emojis. Είχα πολλά να βάλω, από εκείνα τα καινούρια που δείχνουν τα διάσημα οπίσθια της Καρντάσιαν.