Το ρωμαϊκό λουτρό και το άγαλμα του Νέρωνα εντός της Διώρυγας του Ισθμού, από ψηλά

1

Το εντυπωσιακό βίντεο των UP DRONES γυρίστηκε στη Διώρυγα του Ισθμού. 

Η ιστορία της είναι πολύ παλιότερη απ' ό,τι φανταζόμαστε, αν μετρήσουμε και την απόπειρα διάνοιξής της κατά την Ρωμαϊκή εποχή. Ο Ιούλιος Καίσαρ το 44 π.Χ. και ο Καλιγούλας το 37 π.Χ. κάνουν σχέδια τομής του Ισθμού, τα οποία όμως εγκαταλείφθηκαν για πολιτικούς και στρατιωτικούς λόγους.

 

Στα σχέδια αυτά βασίσθηκε ο Νέρωνας, όταν αποφάσισε το 66 μ.Χ. να πραγματοποιήσει το έργο. Οι εργασίες άρχισαν το 67 μ.Χ. και από τις δυο άκρες ( Κορινθιακό – Σαρωνικό), και χρησιμοποιήθηκαν τότε χιλιάδες εργάτες.Την έναρξη των εργασιών έκανε ο ίδιος ο αυτοκράτορας στις 28 Νοεμβρίου, δίδοντας το πρώτο χτύπημα στη γη του Ισθμού με χρυσή αξίνα.

Οι εργασίες εκσκαφής είχαν προχωρήσει σε μήκος 3.300 μ., σταμάτησαν όμως, όταν ο Νέρωνας αναγκάστηκε να γυρίσει στη Ρώμη για να αντιμετωπίσει την εξέγερση του στρατηγού Γάλβα.

Τελικά, με το θάνατο του Νέρωνα – που συνέβη λίγο μετά την επιστροφή του – το έργο εγκαταλείφθηκε. Το πόσο σοβαρή και μελετημένη ήταν η προσπάθεια του Νέρωνα αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι κατά την οριστική διάνοιξη της διώρυγας, στους νεότερους χρόνους, βρέθηκαν 26 δοκιμαστικά πηγάδια βάθους 10 μέτρων το καθένα και διάφοροι τάφροι της εποχής του.

ΥΓ. Ο Σπύρος των Updrones μου είπε: "Καλό είναι να γίνει μια αναφορά στην πολύ κακή κατάσταση που βρίσκεται το Άγαλμα του Νέρωνα και στην εγκατάλειψή του. Δεν μπορεί να παραμένει εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα και για αυτό μια ομάδα ανθρώπων που ενδιαφέρονται προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο. 
Όπως λέει και ο κ. Miller τα αρχαία είναι ο θησαυρός μας και το μόνο που χρειάζονται ειναι φύλαξη και συντήρηση."

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

1 σχόλια