Η γονυκλισία Παυλόπουλου δίπλα σε στρατιωτικούς και ιερείς προκαλεί ανατριχίλες...

Η γονυκλισία Παυλόπουλου δίπλα σε στρατιωτικούς και ιερείς προκαλεί ανατριχίλες... Facebook Twitter
46

Την φωτογραφία από τον Εσπερινό του Αγίου Πνεύματος ή αλλιώς της Γονυκλισιας, την πρωτοείδα στο fb της Μαρίας Κυριακίδου.

 

Όταν κάποιος της είπε πως ο Παυλόπουλος απλώς ακολούθησε το τελετουργικό, του απάντησε: 

 «Εκεί δεν παρευρέθη ως πολίτης και πιστός χριστιανός αλλά ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενός κοσμικού κράτους, όφειλε να συμπεριφερθεί αναλόγως.

Κανείς δεν κορόιδεψε τη πίστη του ή του απαγόρευσε να την εκδηλώνει σαν πολίτης. Απο τη στιγμή όμως που δεν είναι πλέον απλός πολίτης, είναι ντροπή όλο αυτό.

Υποχρέωση του ΠτΔ, όπως σας προανέφερα, είναι να δηλώσει παρουσία. Όχι να γονατίσει. Εκεί εξακολουθεί να φέρει την εξουσία που του δίνει το Σύνταγμα και ως εκπρόσωπος αυτού του θεσμού δεν είναι δυνατόν να γονατίζει μπροστά σε καμία άλλη εξουσία. Εύχομαι να αντιλαμβάνεστε τον συμβολισμού αυτού που σας αναφέρω.

Για τους αξιωματικούς γιατί θεωρούμε δεδομένο ότι θα σταθούν εκεί ακίνητοι; Αυτοί δεν είναι χριστιανοί; Πιθανώς ναι. Αλλά δεν πήγαν εκεί ως Χριστιανοί, πήγαν ως αξιωματικοί. Ο ΠτΔ δεν πήγε ως Παυλόπουλος. Κάντε λίγο αυτή την διάκριση.»

 

 

Δ

εν μπορώ να πω ότι ενοχλήθηκα τόσο όσο οι περισσότεροι στο timeline μου. Ντράπηκα λίγο ναι, αλλά δεν το βρήκα τόσο σπουδαίοι ή εξοργιστικό. Γιατί αφενός δεν πιστεύω και πολύ στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, και αφετέρου δεν πιστεύω καθόλου στον Προκόπη Παυλόπουλο. Θεωρώ πως η επιλογή του απ' τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ήταν τραγική και πως η θητεία του είναι απλώς ένα κακό όνειρο. Κάποτε θα τελειώσει, και στο μεταξύ δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε τις καρδιές μας για αυτόν και όσα κάνει. 

 


 

Γελάω απλώς με αυτούς που επί άλλης κυβέρνησης -δικαίως- θα έφριτταν με την εικόνα του Ανώτατου Αξιωματούχου της χώρας γονατισμένου ανάμεσα σε παπάδες και στρατιωτικούς (πόσο πιο χουντικοί συμβολισμοί;) αλλά τώρα θυμούνται ότι «είναι δικαίωμα του κάθε Χριστιανού να γονατίζει μπροστά στις κάμερες». 

 

Τέλος πάντων, δικαίωμα του καθενός είναι να κάνει ό,τι θέλει, κι ο Παυλόπουλος δεν είναι εξαίρεση. 

 

Πετυχημένο όμως το σχόλιο του skeletor:

 

Οι ίδιοι που κορόιδευαν τον Σαμαρά αν έκανε τον σταυρό του, βγήκαν να μας πουν ότι ο ΠτΔ είναι ΟΚ να σβαρνιέται στα χαλιά σαν καμιά θρησκόληπτη θεία γιατί είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ (πριν δεν ήταν; ΛοΛ).

 

Να πούμε εδώ ότι τα ΙΔΙΑ τζιμάνια που κορόιδευαν τον Σαμαρά που έκανε τον σταυρό του και έλεγε ότι πιστεύει στον Θεό, έφαγαν αμάσητο τον Αλέξη της καρδιάς μας που δήλωνε άθεος αλλά έκανε σταυρούς και μετάνοιες σαν κανονικός Χριστιανός, στον Πάκη θα κωλώσουν;

 

Πρώτοι στον σανό.

 

 

46

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ