Οι θεωρίες συνωμοσίας για το θάνατο της Τζο Κοξ

Οι θεωρίες συνωμοσίας για το θάνατο της Τζο Κοξ Facebook Twitter
17
Οι θεωρίες συνωμοσίας για το θάνατο της Τζο Κοξ Facebook Twitter
Η αν. Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου (Φωτ. Nikos Libertas / SOOC)

«Ο δολοφόνος τής Jo Cox αντιπροσωπεύει τον εφιάλτη που η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησε μέσα από τις πολιτικές της» είπε εκτός των άλλων αντιρατσιστικών η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με το θέμα των ημερών. Προσβάλλοντας πρώτα απ' όλα τη μνήμη της νεκρής.

Ένας αντιευρωπαϊστής ακροδεξιός σκότωσε μια γυναίκα που αγαπούσε την Ευρώπη, και σύμφωνα τη δικιά μας υπουργό... φταίει η Ευρώπη! «Δεν σέβονται τίποτε!» σχολίασε η Βάσω Κιντή. «Όλα στον αδίστακτο μύλο της δικής τους ατζέντας. Η Τζο Κοξ αγωνιζόταν να παραμείνει η χώρα της στην Ευρώπη κι η Σία Αναγνωστοπούλου βρήκε ότι τη δολοφόνησε η ΕΕ. Έβαλε και τη δήλωση στη σελίδα του Υπουργείου παιδείας!»

Κι αυτό ίσως να είναι το χειρότερο. Δεν είναι απλά μια περιθωριακή, συνωμοσιολογική προσωπική άποψη, είναι επίσημη δήλωση του Υπουργείου Παιδείας!

Οι θεωρίες συνωμοσίας για το θάνατο της Τζο Κοξ Facebook Twitter

Ε, όχι λοιπόν! Δεν αντιπροσωπεύει τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο νεοναζιστής αντιευρωπαϊστής δολοφόνος. Το αντίθετο! Μισεί την ελεύθερη μετανάστευση πολιτών απ' την υπόλοιπη Ευρώπη και θέλει να σταματήσουμε να πηγαίνουμε εκεί. Η Ευρώπη για τέτοιους Βρετανούς είναι μια κακιά γραφειοκρατική μηχανή που τους στέλνει συνεχώς μετανάστες, Έλληνες, Ιταλούς, Βούλγαρους, Λιθουανούς, Τσέχους και πάει λέγοντας. 

Ο δολοφόνος σκότωσε όχι γιατί τον πείραζε η «αντιδημοκρατική, δεξιά ή ανάλγητη Ευρώπη» αλλά γιατί τον πείραζε η ενωμένη ήπειρος που εμπόδιζε τη χώρα του να κερδοσκοπεί με τα hedgefunds και έδινε το δικαίωμα σε μας τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να πάμε, να μείνουμε και να δουλέψουμε εκεί. 

***

Πέρα απ' τη σοκαριστική, εκκεντρική ανάγνωση του γεγονότος απ' την αν. Υπουργό Παιδείας, οι ιντερνετικοί ντετέκτιβ βάζουν στην ατζέντα σενάρια δολοφονίας απ' τις Μυστικές Υπηρεσίες για να χάσει το Brexit.

Είναι άλλο να το σκεφτούμε μεταξύ μας φυσικά -ποτέ και τίποτα δεν αποκλείεται- κι άλλο να το υποστηρίζουμε δημοσίως. Από ό,τι φαίνεται οι θεωρίες συνωμοσίας μοιάζουν άκυρες: ο δολοφόνος δε θα χαράμιζε την ελευθερία του ώστε να βοηθήσει την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ. Ο αντιευρωπαϊστής και ακροδεξιός Nigel Farage φανατίζει εδώ και χρόνια τους οπαδούς του - που δεν είναι και τα πιο ισορροπημένα άτομα- και έτσι δεν μοιάζει και τόσο ύποπτο ή αναπάντεχο αυτό που συνέβη. (Πριν λίγο, ο δολοφόνος της Κοξ παρουσιάστηκε αμετανόητος στο δικαστήριο, φωνάζοντας: «Θάνατος στους προδότες. Ελευθερία στη Βρετανία».)

 

Παρόλα αυτά ο δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ -που έχει ξεφύγει εδώ και καιρό, είναι η αλήθεια- χωρίς απολύτως κανένα στοιχείο ή οποιαδήποτε ένδειξη έγραψε στο Iskra του Λαφαζάνη άρθρο με τίτλο:

 

«ΦΟΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΕ!»

 

Οι θεωρίες συνωμοσίας για το θάνατο της Τζο Κοξ Facebook Twitter

 

Παρακάτω στο ίδιο άρθρο, αφού επαναλάβει χωρίς στοιχεία τα ''ερωτήματά του'' τονίζει ότι «Η Τζο Κοξ ανήκε στην ακραία δεξιά πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος». Στην ακραία δεξιά των Εργατικών λοιπόν... Δεν ξέρω τι να πω γι' αυτόν τον δημοσιογράφο, και γι' αυτό δε λέω τίποτα. 

 

 

 Ο Χρήστος Χατόλας σχολίασε στο Facebook:

«Κάποιοι ψάχνουν να βρουν εξήγηση σε πολύπλοκες υποθέσεις θεωριών συνομωσίας, για ν' αποφύγουν να ρίξουν το βλέμμα τους σε κάτι προφανές, που δυστυχώς αφορά κι εμάς στην Ελλάδα. Στο ότι δηλαδή, όταν μια πολιτική αντιπαράθεση τροφοδοτείται μεθοδικά με υπερβολές και ψέμματα, που ερεθίζουν βαθιά ριζωμένα εθνικιστικά και υπαρξιακά ένστικτα, ενισχύουν φόβους και ανασφάλειες και φουντώνουν τον θυμό και το μίσος, όλο και κάποιος πυροβολημένος θα βρεθεί να βάψει τα χέρια του με αίμα. Κι όταν αυτά συμβαίνουν στην Βρετανία, είναι θαύμα που δεν έχουν συμβεί ακόμα στην Ελλάδα τα τελευταία 6 χρόνια, μετά από τέτοια στοχοποίηση πολιτικών, τόσες επιθέσεις κατά βουλευτών κλπ. (Αναφέρομαι πάντα στη βία κατά πολιτικών, που είναι κάτι ποιοτικά διαφορετικό, σε σχέση πχ με την ύπουλη και σχεδιασμένη βία την οποία μετέρχονται οι ναζήδες της Χρυσής Αυγής εναντίον των διαφορετικών που ξεμοναχιάζουν).»

Οι θεωρίες συνωμοσίας για το θάνατο της Τζο Κοξ Facebook Twitter

Ο Νίκος Σαραντάκος έγραψε στο Facebook του:

«Η βουλευτίνα που δολοφονήθηκε είχε πριν από τρεις μήνες απευθυνθεί στην αστυνομία επειδή δεχόταν κακόβουλα τηλεφωνήματα. Άλλη Αγγλίδα βουλευτίνα δέχεται απειλές βιασμού. Το μίσος του σαλεμένου εθνικιστή είναι λογικό, θαρρώ, να στοχεύει πρώτα και κύρια γυναίκες. Τον αναστατώνει αυτό (Οι γυναίκες βέβαια δεν σκοτώνουν για τέτοια κίνητρα -η χαμέρπεια είναι αποκλειστικά γένους αρσενικού).

Δεν μπορώ να αποκλείσω εντελώς βέβαια να είναι ο φόνος της Τζο Κοξ προβοκάτσια, όπως με τόση βεβαιότητα αποφαίνεται το μισό ελληνικό ΦΒ. (Τίποτα δεν μπορώ να αποκλείσω εντελώς έξω από τον τομέα των μαθηματικών. Ακόμα και μια πέτρα αν την αφήσω να πέσει, υπάρχει μια απειροελάχιστη πιθανότητα να κινηθεί προς τα πάνω).

Σκέφτομαι όμως ότι αν δεχτούμε πως τη Τζο Κοξ τη σκότωσαν οι μυστικές υπηρεσίες για να στρέψουν το ρεύμα των ψηφοφόρων κατά του Μπρέξιτ, αυτόματα μηδενίζουμε και όλον τον αγώνα της βουλευτίνας υπέρ των προσφύγων, ας πούμε -ουσιαστικά την ανάγουμε σε ένα πιόνι που βρέθηκε τυχαία σε μια γιγαντιαία σκακιέρα.

Σα να τη δολοφονούμε δεύτερη φορά μου φαίνεται αυτό.»

Τέλος ο Δον Ιδιώτης στα σχόλια σχετικού άρθρου του LIFO.gr έγραψε:

«Διαβάζω ήδη σε σχόλια στο facebook απ' τα ίδια accounts που υποστήριζαν ότι οι Εβραίοι είχαν ειδοποιηθεί πριν την 9/11 πως το χτύπημα ήταν προβοκάτσια για να κερδίσει ψήφους η πλευρά που υποστηρίζει την παραμονή του Η.Β. στην Ε.Ε. Με λίγα λόγια υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως ένας ακροδεξιός. εθνικιστής και ρατσιστής δέχτηκε να πάει ισόβια για να μην γίνει αυτό που ελπίζει με όλη του τη καρδιά: το Brexit. Και επίσης πως η πλευρά των ευρωπαϊστών δεν είχε κανένα πρόβλημα να θυσιάσει μια ευρωπαΐστρια βουλευτή για να πετύχει το σκοπό της. Αυτοί οι άνθρωποι είναι τόσο τραγικοί μέσα στις απίθανες "βεβαιότητές" τους...»

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ