Ο art director Βρασίδας Γκολέμης, γεννημένος και μεγαλωμένος στη Σπάρτη, είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στην Νέα Υόρκη από το 2014. Σπουδάζει διαφήμιση και Art Direction και θα αποφοιτήσει τον Σεπτέμβριο.

 

«Είμαι απόφοιτός οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά (2012)» λέει στο LIFO.gr, «αν και το Μάρκετινγκ και η Διαφήμιση με κέρδισαν στην πορεία.

Είμαι 26 ετών και αφού τελείωσα τις σπουδές μου στον Πειραιά, υπηρέτησα στο στρατό και μετά αναχώρησα για την Νέα Υόρκη, όπου έχω οικογένεια.»

 

—Και πώς προέκυψε το TRASH2TRASH;

Η σχολή μας (Miami Ad School) μας ενθαρρύνει να κάνουμε πρότζεκτ που προκαλούν την προσοχή του κόσμου. Ζώντας στην Νέα Υόρκη, έρχεσαι αντιμέτωπος κάθε μέρα με σκουπίδια, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που ο πληθυσμός αυξάνεται. Η πόλη αδυνατεί να πάρει δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου. Οπότε έκατσα και σκέφτηκα τι θα μπορούσα να κάνω επικοινωνιακά στους δρόμους για να ενημερώσω και να ενθαρρύνω τον κόσμο να μην πετάει τα σκουπίδια στους δρόμους αλλά στους κάδους.

Ήθελα κάτι αστείο αλλά ταυτόχρονα διαδραστικό, έτσι ώστε ο κόσμος να συμμετέχει, να βγάζει φωτογραφίες και, γιατί όχι, να κάνει share.

Τι καλύτερο από τους Trash Celebrities; Έψαξα στο ίντερνετ ποιοι είναι οι πιο αντιπαθείς celebrities στην Αμερική, αγόρασα δύο κάδους, σχεδίασα τις αφίσες, αγόρασα κόκκινο χαλί για να πηγαίνει με το όλο celebrity concept. Βγήκα σε κεντρικά σημεία της πόλης και περίμενα μέχρι να γεμίσει ένας κάδος, ώστε να έχουμε έναν νικητή (ή χαμένο αναλόγως πώς το παίρνει κανείς).

 

 

 

—Κι ο κόσμος πώς αντιδρούσε;

Πολύ θετικά. Σταματούσε, έβγαζε φωτογραφίες, μάλιστα πολλοί μάζευαν σκουπίδια από το δρόμο -αν δεν είχαν πάνω τους- για να ψηφίσουν ποιο διάσημο δεν συμπαθούν. Κάποιοι επίσης, αντέδρασαν λίγο υπερβολικά, φτύνοντας ή κλοτσώντας τον κάδο του celebrity που αντιπαθούσαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και μικρά παιδιά διασκέδασαν με την ιδέα και σταματούσαν με τους γονείς τους να πετάξουν όλα τα σκουπίδια που είχαν πάνω τους (Είναι σημαντικό το μήνυμα για μία καθαρή πόλη να γίνεται βίωμα στα παιδιά από μικρή ηλικία).

 

—Αλήθεια, αν το έκανες αυτό στην Ελλάδα, ποιους θα έβαζες;

Αν έπρεπε να βάλω ελληνικούς celebrities, θα έπρεπε να σκεφτώ πολύ. Εδώ κάθε διάσημος επιλέχθηκε να "ανταγωνιστεί" με ένα διάσημο που η ζωή του έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον άλλο, έτσι ώστε να είναι δίκαιος και πιο ενδιαφέρων ο αγώνας. Η ποπ κουλτούρα είναι σημαντική, οπότε, για παράδειγμα θα έβαζα Τζούλια Αλεξανδράτου με Μαριάνα Ντούβλη. Άλλα ονόματα που θα έπαιζαν γενικά θα ήταν ο "Αγάπη Μόνο", ο Τσιπρας, η Άντζελα Δημητριού κτλ.

 

Justin Bieber εναντίον Miley Cyrus

 

 

 

 

 

 

 

 

Paris Hilton εναντίον Lindsay Lohan

 

 

 

 

 

 
 

 

 

Kim Kardashian εναντίον Kris Jenner

 

 

 

 

 

 

 

 

Kanye West εναντίον Chris Brown