Ό,τι πιο ΙΚΑ έχετε διαβάσει ποτέ στη ζωή σας!

Ό,τι πιο ΙΚΑ έχετε διαβάσει ποτέ στη ζωή σας! Facebook Twitter
13

Ο Ανδρέας Λουκάκος ήθελε να πάρει βεβαίωση απ' το ΙΚΑ και έκπληκτος έμαθε ότι γίνεται πλέον και ονλάιν! Τα πράγματα όμως δεν ήταν όπως φαίνονταν, και η απολαυστική του αφήγηση στο Facebook του είναι απ' τα πιο νεοελληνικά πράγματα που διάβασα εδώ και καιρό... 

Χτες ήθελα να πάρω μια βεβαίωση από το ΙΚΑ, ψάχνω λίγο τι χρειάζεται για να την πάρω, βρίσκω ότι γίνεται πλέον και online και λέω έλα μωρή ΙΚΑ τρέλανέ μας, ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΣΙΛΙΚΟΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Πάω να κάνω sign up βάζω πέντε-έξι σελίδες στοιχεία και φτάνω γεμάτος αγωνία στη σελίδα με τίτλο "Επιτυχής Δημιουργία Αιτήματος" και νιώθω όμορφα αλλά ταυτοχρόνα μια αίσθηση καταπάτησης των παιδικών μας χρόνων, μια απότομη ενηλικίωση, μία συνειδητοποίηση ότι όλα έχουν γίνει πια κομπιούτερ, ότι παλιά ματώναμε τα γόνατά μας στις αλάνες ενώ τώρα παίζουμε μόνο προ στο πλεϊστέισιο και παλιά βλέπαμε νιλς χόλγκερσον και κάντι κάντι και τέτοια πράματα, μέχρι που διαβάζω την κατάληξη της "Επιτυχούς Δημιουργίας Αιτήματος" που είναι Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΙΚΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ, που λέει με λίγα λόγια ότι η ολοκλήρωση του sign up στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΕΛΙΔΑ ΩΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ και ξαναήρθα στα ίσα μου και βρήκα ξανά την πίστη μου στην αθρωπότητα ολόκληρη που το μεγαλύτερό της επίτευγμα είναι το ελληνικό ΙΚΑ και αυτό πριν το αμφισβητήσετε σκεφτείτε το καλά.

Ό,τι πιο ΙΚΑ έχετε διαβάσει ποτέ στη ζωή σας! Facebook Twitter

Όλα καλά λοιπόν και όλα στη θέση τους και πάω σήμερα στο ΙΚΑ της καρδιάς μας και της γειτονιάς μας αυτοπροσώπως και όχι αυτά τα φλώρικα τα online που μου μάθατε και εκεί είναι ΥΠΑΛΛΗΛΑΡΑ τεράστιος έρωτας, βυθισμένος στην καρέκλα, από αυτούς που όταν τους ρωτάς κάτι πριν τελειώσεις την ερώτηση ξεφυσάνε και μετά λένε κάτι τύπου και τι να κάνω εγώ τώρα, αυτό που μου λέτε δε γίνεται και του λέω έλα μωρέ, αφού γίνεται και μου λέει αφού δεν έχεις το τάδε χαρτί και του λέω με νάζι αν το βρω και τους πω να μου το στείλουν σε ένα email και εκεί μου λέει αγόρι μου τι email, μη με μπλέκετε εμένα με αυτά τα ΜΟΝΤΕΡΝΑ τα email και τα facebook και ένιωσα με αυτήν την ατάκα αγάπη και θαλπωρή και πατρίδα μας τα παιδικά μας χρόνια και συγκινήθηκα και ήθελά να τον πάρω αγκαλιά και να του πω κλαίγοντας ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ EMAIL, ΜΟΝΟ ΦΑΞ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ, ΜΟΝΟ ΦΑΞ και πρέπει να είδε η λατρεία αυτή τη συγκίνηση στα μάτια μου και μου είπε, κάτσε να δούμε βρε τι μπορούμε να κάνουμε και έκανε κάτι μαγικά πατώντας το F1 μια φορά ξέρω γω και έγινε η δουλειά, ΠΟΙΟ EMAIL ΡΕ, μιλάμε για τέρατα ικανοτήτων και τους υποτιμάμε γιατί δε σεβόμαστε, γιατί αυτοί είμαστε και γιατί τρώμε τα παιδιά μας...

Update. Το Ellinika Hoaxes έγραψε

Η διαδικασία εγγραφής γίνεται με δύο τρόπους, ο ένας είναι αυτός που περιγράφεται στην ανάρτηση.

Β) ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ
(Απαιτείται προσέλευση σε Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για παραλαβή κλειδαρίθμου)

Η διαδικασία πραγματοποιείται με τα παρακάτω τρία βήματα:

Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, δηλώνοντας τους κωδικούς πρόσβασης (username και password), που επιθυμείτε να αποκτήσετε ως χρήστης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας για την πιστοποίηση σας.
Προσέλευση σε οποιοδήποτε Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Τμήμα Μητρώου), έχοντας μαζί σας την εκτύπωση των στοιχείων εγγραφής και είτε το ασφαλιστικό σας βιβλιάριο (για τους απογεγραμμένους ασφαλισμένους), είτε τα δικαιολογητικά που προβλέπονται για την απογραφή άμεσα σφαλισμένου (για νέους απογραφόμενους). Μέσω ειδικής συναλλαγής του ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα αποδοθεί ο κλειδάριθμος για την ενεργοποίηση σας ως χρήστης των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.
Ενεργοποίηση χρήστη με εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης που επιλέξατε και του κλειδάριθμου που σας αποδόθηκε από το Υποκατάστημα μέσω ειδικού συνδέσμου της ηλεκτρονικής υπηρεσίας για την πιστοποίηση ασφαλισμένου.
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο κλειδάριθμος δεν παραλαμβάνεται από τον ασφαλισμένο αυτοπροσώπως, θα πρέπει το άτομο που τελικά παραλαμβάνει τον κλειδάριθμο να προσκομίζει θεωρημένη εξουσιοδότηση του ασφαλισμένου.

Ο άλλος τρόπος όμως είναι τόσο εξωπραγματικά εξωφρενικός που δεν χρειάζεται να κουνηθείς από το καναπέ του σπιτιού σου!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΜΕΣΩ TAXISNET
(Δεν απαιτείται προσέλευση σε Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για παραλαβή κλειδαρίθμου)

Η διαδικασία πραγματοποιείται με την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, δηλώνοντας τους κωδικούς πρόσβασης (username και password) που ήδη διαθέτετε ως χρήστης των υπηρεσιών του TAXISNET, μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας για την πιστοποίηση σας.

Σε περίπτωση που η σύζυγος δεν είναι πιστοποιημένη χρήστης του TAXIS NET παρέχεται η δυνατότητα πιστοποίησης της στις Υπηρεσίες μας με τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXIS NET του συζύγου.

https://www.ika.gr/gr/infopages/asfaccount/asfreg.cfm

Η δεύτερη διαδικασία με έκανε να σκεφτώ ότι ταλαιπωρήθηκε άδικα ο χρήστης που ανέβασε το ποστ αυτό, λογικά θα έχει ΑΦΜ και κλειδάριθμο, όλοι δεν έχουμε; Θα μπορούσε άνετα να συνδεθεί μέσω ΤΑXIS NET δίχως να πάει στο ΙΚΑ για την παραλαβή κλειδάριθμου.

Η διαδικασία αυτή, η παραλαβή δηλαδή του κλειδάριθμου από τα γραφεία του ΙΚΑ γίνεται για λόγους ασφαλείας, φανταστείτε να είχα εγώ τα στοιχεία που απαιτούνται ενός από εσάς και να έκανα μια απλή ηλεκτρονική εγγραφή από το σπίτι μου χρησιμοποιώντας το όνομά σας και λοιπά απαιτούμενα στοιχεία και να έχω πρόσβαση στα ασφαλιστικά σας στοιχεία.

Τελικά μάλλον δεν έχει τόσο πλάκα.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

5 σχόλια
Τους είδαμε φίλε και στις χειρόγραφες αιτήσεις.... 40 χρόνια ασφαλισμένος, αίτηση εύρεσης ενσήμων, λογω σύνταξης, ΑΙΤΗΣΗ : 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014, ακόμα ψάχνουν τις αιτήσεις του Γενάρη του 2014 ... 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ !!!!Το 2017, αν είμαι τυχερός μπορεί να πάρω απάντηση ... Ξεφτίλα ... Υ.Γ Εδώ και 2 εβδομάδες, δεν σηκώνουν και το τηλεφωνο, ποιο email ??? το γαμωτηλέφωνο !!!!
όταν λέτε ανεύρεση, εννοείτε "τα είχα στα χέρια μου και χάθηκαν" ή "δεν είμαι σίγουρος ότι δούλεψα εκεί αλλά υπάρχει μια πιθανότητα"; είναι δύο εντελώς διαφορετικές διαδικασίες. Επίσης καλό είναι να γνωρίζουμε ότι όποιος χαίρεται με τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δεν μπορεί να διαμαρτύρεται για την αύξηση του χρόνου αναμονής - είναι κάπως σαν να είσαι στην κρεαταγορά Μεγάλο Σάββατο και να βρίζεις όλους τους υπόλοιπους που θυμήθηκαν τελευταία ώρα να πάρουν αρνί... Ελπίζω επίσης, να μην ανήκεις στη γραφική κατηγορία ασφαλισμένων που λένε στον υπάλληλο "κλείσε το τηλέφωνο, όποιος θέλει να πάρει πληροφορίες να έρθει σαν κι εμάς εδώ στην ουρά"
Balalaika, η μανούλα σου προφανώς δεν σού έμαθε ούτε τρόπους, ούτε να δέχεσαι ότι η πραγματικότητα είναι κάτι που σχηματίζεται έξω από το άδειο κεφλαάκι σου - δεν πειράζει, υπάρχει στιον κόσμο μας θέση ακόμη και για φυράματα του είδους σου...
Έκανα εγγραφή στην Πύλη «ΕΡΜΗΣ» που αποτελεί την Κεντρική Διαδικτυακή Πύλη της δημόσιας διοίκησης, ώστε να κάνω ηλεκτρονικά αίτηση για πιστοποιητικά που χρειάζομαι και στη συνέχεια να τα παραλαβω απο ΚΕΠ επιλογής μου. Επίσης, παρέχει σε συνδεδεμένους χρήστες τη δυνατότητα αποστολής και αποθήκευσης των απαραίτητων εγγράφων σε προσωπική ηλεκτρονική θυρίδα της Πύλης, ώστε να είναι διαθέσιμα ανα πασα στιγμή. (Φοβερό!!!)Χρειάστηκα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και έκανα τη σχετική αίτηση. Πριν την ολοκλήρωση υποβολής του αιτήματος είχε την επιλογή ενημέρωσης με SMS απο το ΚΕΠ, ώστε να παραλάβω το έγγραφο. Αφου πέρασαν αρκετές ημέρες και δεν είχα κάποια ενημέρωση, επισκέφθηκα το ΚΕΠ που είχα δηλώσει για να δω τι γίνεται. Στην αρχή μου έκαναν την "Παρατήρηση" γιατί έκανα ηλεκτρονικά αίτηση!!! Στη συνέχεια με ενημέρωσαν οτι δεν υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης με SMS απο το ΚΕΠ και τέλος μου είπαν να πάρω χαρτάκι για να περιμένω στη σειρά να κάνω αίτηση για πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης...
Eκανα εγγραφη στο Ερμης πριν 3 χρονια και επρεπε να παω μετα σε ΚΕΠ για επιβεβαιωση της εγγραφης . Οσο δε για την προσβαση στις υπηρεσιες επρεπε να περασουν 2 ημερες μετα την επισκεψη στο ΚΕΠ για να ενεργοποιηθει.Το 90% των υπηρεσιων που χρειαζομαι απαιτειται φυσικη παρουσια για παραλαβη πιστοποιητικων απο το ΚΕΠ.Κανω την αιτηση ηλεκτρονικα και ΠΑΩ να τα παραλαβω.Αχετο που ειμαι πιστοποιημενος χρηστης με ψηφιακη υπογραφη. Τους τελευταιους μηνες υπηρχε προβλημα συνδεσης στη σελιδα τους(παλαια πιστοποιητικα ασφαλειας),δεν μπορουσες να συνδεθεις με ενημερωμενο browser.Στο ΙΚΑ εκανα εγγραφη μεσω taxis και συνδεθηκα πολυ πιο ευκολα και γρηγορα.Και κατι που παρατηρησα,ενω ολα τα ενσημα μου ειναι του ΙΚΑ, το ιδιο το ΙΚΑ που παρεχει τα στοιχεια σε ERMIS ,ATLAS βλεπει μεχρι το 2002. Αντιθετως το atlas βλεπει και τα παλαιοτερα......
Το "ΕΡΜΗΣ" είναι μια πολύ καλή ιδέα και θα ήταν ακόμα καλύτερη αν λειτουργούσε σωστά. Δυστυχώς, τα συστήματα αυτά αναλαμβάνουν να τα υλοποιήσουν και να τα συντηρήσουν ιδιωτικές εταιρίες και το Δημόσιο πλέον δεν έχει φράγκο. Σταματάει λοιπόν στη μέση η δουλειά λόγω της περικοπής των κονδυλίων και όταν με το καλό ξαναβρούμε λεφτά βλέπουμε ... Υ.Γ.: Την δουλειά δεν μπορούν να την συνεχίσουν/αναλάβουν υπάλληλοι του Δημοσίου (το οποίο διαθέτει ικανότατους προγραμματιστές), είτε λόγω της ιδιοκτησίας του προγράμματος από την εταιρία είτε λόγω πατενταρισμένου κώδικα που πρέπει να αγοραστεί.
Δούλευα σε ιδιωτική εταιρεία, που σε συνεργασία με άλλες εταιρείες είχαμε αναλάβει το έργο για τη διαλειτουργικότητα μεταξύ φορέων του δημοσίου (έτος 2009). Σε αυτό, μεταξύ άλλων, προβλεπόταν και το ψηφιακό πρωτόκολλο όπου παρέχει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε φορέα να επικοινωνήσει επίσημα με άλλον φορέα του δημοσίου, που σημαίνει κατάργηση του φυσικού χαρτιού στην επικοινωνία των φορέων, την ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων και τη χρήση ψηφιακών υπογραφών. Δηλαδή πρακτικά εξοικονόμηση πόρων, ταχύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και καλύτερη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού. Σε μία συνάντηση, προϊστάμενος πληροφορικής "μεγάλου" και "σημαντικού" φορέα του δημοσίου είχε πει:Τι να την κάνουμε τη διαλειτουργικότητα!! Εμείς έχουμε το Χρηστάκη!!Αφού τον κοιτούσαμε με απορία, συνεχίζει:Είναι ο κλητήρας μας. Ανεβαίνει στο μηχανάκι και πηγαίνει τα έγγραφα στο ταχυδρομείο!!Επίσης, όταν πήγαμε να εγκαταστησουμε το πρόγραμμα διαπιστώσαμε οτι ο server είχε ιούς, απο τις τσόντες που κατέβαζαν οι "ικανότατοι προγραμματιστές" του δημοσίου.
Προφανώς το παιδί που έκανε την περιγραφή της περιπετείας δεν γνώριζε ότι στο ΙΚΑ εχει 2 τροπους για να κανεις εγγραφη. στον Πρωτο τροπο με τους κωδικους του taxis(τους κωδικους που κανεις φορολογικη δηλώση) δεν πας καθολου απο το ΙΚΑ και ο δευετερος τροπος ειναι αυτος που περιεγραψε ο φιλος μας, ο οποιος ειναι και σωστος ως προς την διαδικασια για έμενα.
Ποιο online αγορι μου, ρωτα τη δολια μανα που για να υπογραψουν το επιδομα τοκετου θελανε τη λεχωνα αυτοπροσωπως, κι ετρεχα με το 5 ημερων βρεφος στο μαρσιπο, για να δεχτω την κομψα διατυπωμενη επικριση της υπαλληλου: "ΑΥΤΟ τωρα τι το φερες μαζι σου";
Εγώ πήγα μόλις είχε γεννήσει η αδερφή μου, ούσα κι εγώ 7 μηνών έγκυος. Να μην σχολιάσω τα παπούδια που με βρίσαν γιατί τους πήρα τη σειρά για να ρωτήσω μην περιμένω τζάμπα 3 ώρες... Η υπάλληλος μου μίλησε πάααρα πολύ άσχημα αντί να μου εξηγήσει απλά τη διαδικασία. τελικά και η αδερφή μου πήγε σαν κι εσένα. Δουλεύω κι εγώ σε δημόσια υπηρεσία και η γαϊδουριά δεν είναι αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Αν είσαι παλιάνθρωπος δεν στο προκαλεί η καρέκλα!
Χα χα, ευτυχώς που δεν άκουσα το ΑΥΤΟ, που το κουβαλούσα κι εγώ στο μάρσιππο. Και κατά την αναμονή τάιζα το ΑΥΤΟ πάνω στον πάγκο (ας ερχόταν κανένας να μου την πει, θα κάναμε τρελά γέλια). Αυτά σε εφορία, όχι στο ΙΚΑ, αλλά ποια η διαφορά;