ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Με απλά λόγια: Τι ξέρουμε για το 'σκάνδαλο Τσίπρα, Βενεζουέλας και σεξουαλικής παρενόχλησης'

Με απλά λόγια: Τι ξέρουμε για το 'σκάνδαλο Τσίπρα, Βενεζουέλας και σεξουαλικής παρενόχλησης' Facebook Twitter
Όταν η υπόθεση πήρε διαστάσεις, ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή για το θέμα στον πρόεδρο Μαδούρο και του ζητούσε την απομάκρυνσή του πρέσβη πριν ξεσπάσει σκάνδαλο το οποίο θα μπορούσε να βλάψει την Αριστερή παράταξη
12

Έχει δυο μέρες που δημοσιεύτηκαν οι πληροφορίες, και μαθαίνοντας ότι είναι απ' το Πρώτο Θέμα δεν μπήκα καν στον κόπο να τις διαβάσω. 

Συνειδητοποίησα ότι το θέμα είναι σοβαρό όταν η κυβέρνηση έβγαλε ανακοίνωση η οποία ΔΕΝ διέψευσε τίποτα απ' όλα αυτά, αλλά έλεγε "Παρακολουθούμε εντυπωσιασμένοι μια ενορχήστρωση ξεφτίλας και κιτρινισμού στην οποία συμμετέχουν συντονισμένα το Πρώτο Θέμα και η Νέα Δημοκρατία. Συνεχίστε. Ο κόσμος έχει ανάγκη από γελωτοποιούς."

Τότε μόνο αποφάσισα να διαβάσω περί τίνος πρόκειται. Aνάμεσα στις 5 γυναίκες που φέρονται σύμφωνα με το δημοσίευμα να είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης απ' τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα, ήταν και κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Τα αποσπάσματα που δημοσιεύει η εφημερίδα αποκαλύπτουν μαρτυρίες των γυναικών που εργάζονταν στην πρεσβεία και το πώς δέχονταν συστηματικά σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον πρέσβη. Όταν η υπόθεση πήρε διαστάσεις (το 2013), ο νυν πρωθυπουργός ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε επιστολή για το θέμα στον πρόεδρο Μοράλες και του ζητούσε την απομάκρυνσή του πρέσβη πριν ξεσπάσει σκάνδαλο το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τα συστημικά μέσα για να βλάψει την Αριστερή παράταξη.

 

«Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά, τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα», φέρεται να αναφέρει η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα.

 

Με απλά λόγια: Τι ξέρουμε για το 'σκάνδαλο Τσίπρα, Βενεζουέλας και σεξουαλικής παρενόχλησης' Facebook Twitter
Αν ισχύουν λοιπόν όλα αυτά το πρόβλημα του Τσίπρα δεν ήταν οι γυναίκες-θύματα, αλλά η ξεφτίλα της τυχόν αποκάλυψης του ζητήματος
 

Με δυο λόγια: Ελληνίδες έπεφταν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, ο Τσίπρας το γνώριζε και το μόνο που φέρεται να έκανε ήταν να το πει στα κρυφά στον Μαδούρο προειδοποιώντας τον για το πολιτικό κόστος!

 

Αν ισχύουν λοιπόν όλα αυτά το πρόβλημα του Τσίπρα δεν ήταν οι γυναίκες-θύματα, αλλά η ξεφτίλα της τυχόν αποκάλυψης του ζητήματος. Το σημαντικό ήταν να μην βλάψουν οι αποκαλύψεις την Αριστερά στην Ελλάδα (που υπολόγιζε να γίνει κυβέρνηση όποτε κι αν γίνονταν οι επόμενες εκλογές) αλλά και στην Βενεζουέλα. Επίσης προσέξτε τι φαίνεται να σημαίνει «Πολιτική Ωριμότητα» για τον Τσίπρα: Συγκάλυψη και αποφυγή δημοσιοποίησης του θέματος!

 

Πώς βρήκε το Πρώτο Θέμα τα στοιχεία, τρία χρόνια μετά; Γιατί τα χρησιμοποιεί τώρα; Είναι προφανώς λόγοι πολιτικού συμφέροντος. Το ζήτημα όμως παραμένει: Γνώριζε όντως ο Τσίπρας για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις -ακόμα και κόρης νυν υπουργού του!- και αντί να δημοσιοποιήσει το θέμα ή να ψάξει αν μπορεί να στείλει στη δικαιοσύνη τον Πρέσβη της Βενεζουέλας, προσπαθούσε να κουκουλώσει το θέμα;

 

Επαναλαμβάνω ότι η κυβερνητική πηγή αντί άλλης απάντησης δήλωσε "Παρακολουθούμε εντυπωσιασμένοι μια ενορχήστρωση ξεφτίλας και κιτρινισμού στην οποία συμμετέχουν συντονισμένα το Πρώτο Θέμα και η Νέα Δημοκρατία. Συνεχίστε. Ο κόσμος έχει ανάγκη από γελωτοποιούς". Δηλαδή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, και σε καμία περίπτωση διάψευση. 

 

*Γράφει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλικάκος: [Οι μαρτυρίες] δεν φαίνεται να αμφισβητούνται από κανέναν.
Την επιστολή Τσίπρα δεν την έχει διαψεύσει κανείς (μέχρι τώρα). Ωστόσο ας περιμένουμε. Αν διαψευστεί, με τη σχετική τεκμηρίωση, τότε πρόκειται για πόλεμο λάσπης και δημοσιογραφική αλητεία.

→ Αν όμως αποδειχθεί η προσπάθεια συγκάλυψης από τον Τσίπρα (δηλαδή, για να εξηγιόμαστε, αν αποδειχθεί η γνησιότητα της επιστολής) τότε πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων!

(...για το οποίο βέβαια δεν θα γίνει τίποτα. Ο Έλληνας νοιάζεται να μην πιάσουν τον πισινό της δικής ΤΟΥ κόρης. Των αλλωνών, πέρα βρέχει).

 

12

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ