Εννιά σειρές που θέλουμε να δούμε τους επόμενους μήνες

Εννιά σειρές που θέλουμε να δούμε τους επόμενους μήνες Facebook Twitter
0

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στο τηλεοπτικό τοπίο αρχίζουν να γίνονται εμφανείς αυτή την περίοδο. Οι περισσότερες τηλεοπτικές παραγωγές σταμάτησαν τα γυρίσματά τους μέσα στο 2020, αρκετές απ' όσες συνέχισαν ή ξεκίνησαν γυρίσματα με βάση τις νέες, αυστηρές προδιαγραφές της Covid εποχής διέκοψαν απότομα, όταν εμφανίστηκε κρούσμα σε μέλος του συνεργείου, ενώ κάποιες ματαιώθηκαν.

Τα κανάλια και οι streaming πλατφόρμες βρέθηκαν με κενά στον προγραμματισμό τους και καλούνται να βγάλουν (τουλάχιστον) το πρώτο εξάμηνο του 2021 με ό,τι έχουν ήδη έτοιμο, αναμένοντας να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα ή το post-production των τρεχουσών παραγωγών τους.


Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι για πρώτη φορά ο προγραμματισμός καναλιών και πλατφορμών να είναι ρευστός. Ελάχιστες σειρές έχουν κλειδώσει ημερομηνία προβολής, οι υπεύθυνοι προγράμματος μοιάζουν να αποφασίζουν τελευταία στιγμή πότε θα προβληθεί τι, καθώς οι δημιουργοί δίνουν μάχη με τον χρόνο για να ολοκληρώσουν τις «παραγγελίες». Από τις λιγοστές σειρές που είμαστε (οριακά) βέβαιοι ότι θα προβληθούν τους επόμενους τρεις μήνες ξεχωρίζουν οι ακόλουθες εννέα.

The Serpent

Η αληθινή ιστορία ενός Γαλλοβιετναμέζου serial-killer που έφερε το προσωνύμιο «Το Ερπετό», έδρασε στα '70s, είχε δώδεκα επιβεβαιωμένα θύματα και κατέληξε ο Νο 1 καταζητούμενος της Interpol μετατρέπεται σε μια σφιχτοδεμένη, κοσμοπολίτικη μίνι σειρά με πρωταγωνιστή τον Ταχάρ Ραχίμ, της φήμης του Un Prophète του Ζακ Οντιάρ και του Ιn the cut του Φατίχ Ακίν. Το πρόγραμμα φέρει την ποιοτική σφραγίδα του BBC, με την αφήγηση να μοιράζεται ανάμεσα στην εγκληματική δράση του ομώνυμου χαρακτήρα και στο πολυετές κυνήγι για τη σύλληψή του. Ξεκίνησε να προβάλλεται ήδη από το βρετανικό κανάλι στη Μεγάλη Βρετανία, οι πρώτες κριτικές είναι ενθαρρυντικές, στον υπόλοιπο κόσμο το αναμένουμε μέσω του Νetflix εντός του προσεχούς τριμήνου.

 

Wandavision

Σε μια τελετή που τράβηξε το βλέμμα όλου του πλανήτη, όπου η όποια αναφορά στην 20th Century Fox περιοριζόταν σε ένα αποθαρρυντικό «θα βγάλουμε και μερικές ταινίες μέσα από αυτό το label», η Ντίσνεϊ ανακοίνωσε πριν από λίγες εβδομάδες το βαρύ πυροβολικό της για την πλατφόρμα τoυ Disney+. Ο streaming κολοσσός θα στηρίξει ένα μεγάλο ποσοστό του προγράμματός του σε σειρές βασισμένες σε δευτερεύοντες χαρακτήρες του διευρυμένου σύμπαντος της Marvel. Τον χορό ανοίγουν στις 15 Ιανουαρίου η Scarlet Witch της Ελίζαμπεθ Όλσεν και ο Vision του Πολ Μπέτανι, σε μια σειρά που τους θέλει παγιδευμένους σε τηλεοπτικό sitcom των '50s και (λέγεται πως) θα δώσει το έναυσμα για τη νέα εποχή στις περιπέτειες των ηρώων της Marvel.

 

Servant (Season 2)

Το AppleTV+ έχει συμπληρώσει έναν χρόνο λειτουργίας, αλλά ακόμα δεν κατάφερε να διεισδύσει στις προτιμήσεις του κοινού. Το «Servant», μια σειρά τρόμου και μυστηρίου υπό την επίβλεψη του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, είναι από τα λιγοστά προγράμματα που τράβηξαν το κοινό. Καδραρισμένο σαν ταινία του Λάνθιμου, μυστικοπαθές και βραδυφλεγές στα όρια της επιτήδευσης, έχει στιγμές που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό από την εφευρετικότητά τους, όπως οι πλαν σεκάνς του ένατου επεισοδίου με το μωρό που κινδυνεύει, συχνότερα όμως σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό από το χασμουρητό. Η δεύτερη σεζόν υπόσχεται περισσότερες αποκαλύψεις – ελπίζουμε και σε περισσότερη οικονομία.

 

The Pembrokeshire Murders

Τα βρετανικά κανάλια ουδέποτε άφησαν παραπονεμένους τους φαν του αστυνομικού μυστηρίου, συνδυάζοντας συνήθως την παραδοσιακή συνταγή ενός επιτυχημένου whodunit με μια δόση έντονου ψυχολογισμού. Το Ι-ΤV, κανάλι χάρη στο οποίο απολαύσαμε και τον Ρόουαν Άτκινσον ως επιθεωρητή Μαιγκρέ, ανοίγει τον φετινό κύκλο του αίματος με μια μίνι σειρά τριών επεισοδίων τοποθετημένη στην Ουαλία των '00s. Το νοτισμένο ουαλικό τοπίο και η κινηματογραφική γοητεία του πρωταγωνιστή Λουκ Έβανς διασφαλίζουν ένα minimum υποβολής – βασίζεται και σε αληθινή ιστορία, στοιχείο πάντα ελκυστικό για μεγάλη μερίδα του κοινού. Προσωπικά, το βρίσκω έναν εύκολο, αν όχι φτηνό τρόπο για να πετύχεις το στοιχειώδες για κάθε κινηματογραφιστή, που είναι να κάμψει τη δυσπιστία του θεατή, αλλά αυτό είναι μια άλλη, μεγάλη κουβέντα.

 

Firefly Lane

Bασισμένο στο ομώνυμο μπεστ σέλερ της Κριστίν Χάνα, η οποία θα δει φέτος το δημοφιλέστατο Nightingale της στο σινεμά, με τις αδερφές Φάνινγκ μπροστά από τον φακό και τη Μελανί Λοράν πίσω από αυτόν, το «Firefly Lane» ντεμπουτάρει στο Netflix αρχές Φεβρουαρίου για να αφηγηθεί την ιστορία μιας γυναικείας φιλίας που ατσαλώνεται μέσα στον χρόνο, αψηφώντας τις κατά καιρούς δοκιμασίες. Η σειρά σηματοδοτεί το επίδοξο comeback της Κάθριν Χέιγκλ που, από πρωταγωνίστρια του «Grey's Anatomy», έγινε εν μια νυκτί επιτυχημένη κινηματογραφική κομεντιέν, για να εξαφανιστεί σχετικά σύντομα από το κινηματογραφικό προσκήνιο.

 

Clarice

Οι χαρακτήρες που έπλασε η πένα του Τόμας Χάρις ευτύχησαν στην πρώτη τους τηλεοπτική μεταφορά από τον Μπράιαν Φούλερ με το «Hannibal», για το οποίο ακούγεται ολοένα και πιο έντονα η πιθανότητα αναβίωσης. Εκεί είχαμε τους δρα Χάνιμπαλ και Γουίλ Γκρέιαμ, σε αυτήν τη νέα παραγωγή του CBS έρχεται η σειρά της Κλαρίς Στέρλινγκ. Γραφική εικονογραφία, ανάλογη εκείνης της σειράς, δεν αναμένουμε, δεδομένου του δικτύου από το οποίο προβάλλεται, γνωρίζουμε ήδη και ότι θα απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στον διάσημο serial-killer, λόγω ζητημάτων με τα πνευματικά δικαιώματα. Η νεαρή Ρεμπέκα Μπριτζ των «Originals» παίρνει το βάπτισμα του πυρός ως πρωταγωνίστρια και καλείται να φορέσει τα παπούτσια της Τζόντι Φόστερ υποδυόμενη τον ρόλο του τίτλου.

 

Zack Snyder's Justice League

Mετά από μια πρωτοφανή τριετή εκστρατεία της fanboy κοινότητας, ο Ζακ Σνάιντερ έλαβε το πράσινο φως και το ανάλογο μπάτζετ ώστε να ολοκληρώσει τη δική του εκδοχή του «Justice League» (2017), το οποίο είδαμε στο σινεμά παραλλαγμένο κατά τα 2/3, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Τζος Γουέντον και μιας στρατιάς executives. Θα προβληθεί τον Μάρτιο υπό μορφήν μίνι σειράς μέσα από την πλατφόρμα του HBO-Max. Θα το αναζητήσουμε ως αξιοπερίεργο, ακόμα πιο περίεργη, όμως, βρίσκουμε την επιμονή και την προσμονή των φαν να δουν το επονομαζόμενο «Snyder Cut» του φιλμ, όταν τόσο το Man of Steel (2013) όσο και το Batman V Superman: Dawn of Justice (2016) του ίδιου σκηνοθέτη τούς άφησαν δικαιολογημένα απογοητευμένους.

 

The Falcon and the Winter Soldier

Τη σκυτάλη από το «Wandavision» θα πάρουν τον Μάρτιο ο Falcon του Άντονι ΜακΚι με τον Winter Soldier του Σεμπάστιαν Σταν, πρωταγωνιστή και της νέας ταινίας του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου. Το τρέιλερ που κυκλοφόρησε μαρτυρά πως εκεί, στα Marvel Studios, καθόλου δεν λυπήθηκαν τα έξοδα, η παραγωγή δεν φαίνεται να έχει πολλά να ζηλέψει από τις κινηματογραφικές εξορμήσεις των χαρακτήρων της, ενώ η δυναμική των κολλητών ανάμεσα στους δύο ήρωες αναμένεται να αποτελέσει αιχμή του δόρατος για την προσέλκυση του κοινού. Με τέτοια υπερπροσφορά υπερηρωικής δράσης, πάντως, είναι να απορείς πώς θα αποφευχθεί ο κορεσμός για το προϊόν.

Genius: Aretha

To σωτήριο έτος 2016 το National Geographic δοκίμασε τις δυνάμεις του στη μυθοπλασία με αυτήν τη σειρά, που σε κάθε της σεζόν αφηγείται τον βίο και την πολιτεία μιας μεγάλης προσωπικότητας του εικοστού αιώνα. Τον Άλμπερτ Αινστάιν του Τζέφρι Ρας και τον Πάμπλο Πικάσο του Αντόνιο Μπαντέρας θα διαδεχθεί στην τρίτη σεζόν η Αρίθα Φράνκλιν της Σίνθια Ερίβο. Η μάχη της με τις καταχρήσεις, η σταθερή, καταλυτική παρουσία της στις διεκδικήσεις του μαύρου κινήματος και, φυσικά, η φωνή της, που πηγαινοερχόταν ανάμεσα στις οκτάβες με αμίμητη άνεση και σιγουριά, είναι υλικά πρόσφορα για καλή τηλεόραση. Οι σινεφίλ θα χαιρόμασταν πολύ αν υπάρξει και μια μνεία στη χαρακτηριστική της εμφάνιση στους Blues Brothers (1980) του Τζον Λάντις.

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυμνό Χόλιγουντ:

Μόδα & Στυλ / Γυμνό Χόλιγουντ: Πλήρης διαφάνεια, free the nipple, ζήτω τα γυμνά σώματα. Έτσι ντύνονται πια οι σταρ.

Ξεκίνησε από τις πασαρέλες της υψηλής ραπτικής και κορυφώθηκε (πού αλλού;) τη νύχτα της τελετής των Όσκαρ. Το νέο trend στη μόδα είναι το γυμνό και, απ' ό,τι φαίνεται, ήρθε για να μείνει.
THE LIFO TEAM