#EUmemes: Ένα επεισόδιο με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά από τη σειρά της Ε.Ε. στο Youtube

#EUmemes: Ένα επεισόδιο με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά από τη σειρά της Ε.Ε. στο Youtube Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα παρουσιάζει τα #EUmemes, μία εναλλακτική και πρωτότυπη σειρά στο Youtube, για τις πολιτικές και τα προγράμματα της Ε.Ε. που μιλάει στη γλώσσα των νέων Ευρωπαίων πολιτών. Σε αυτό το επεισόδιο, το θέμα είναι η πολιτιστική κληρονομιά.

 

Ένας από τους κύριους στόχους της EE, όπως καθορίζεται στη Συνθήκη της Λισαβόνας, είναι να μεριμνά για την προστασία και ανάπτυξη της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και έχει την αρμοδιότητα να αναλαμβάνει δράσεις για να υποστηρίζει, να συντονίζει και να συμπληρώνει τη δράση των κρατών μελών στον τομέα του πολιτισμού.

Με 70.000 πολιτιστικές εκδηλώσεις μόνο το 2019 η ΕΕ αποδεικνύει έμπρακτα αυτό της τον ρόλο. Μην φανταστείτε όμως ότι η συνεισφορά της ΕΕ στην προάσπιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σταματάει εκεί. Μέσω του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη, η ΕΕ στηρίζει τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, τις τέχνες και τους τομείς της δημιουργίας με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη, καθώς και το άνοιγμα σε νέες αγορές και σε νέο κοινό που προσφέρει η παγκοσμιοποίηση και η ψηφιακή εποχή.

Η Δημιουργική Ευρώπη είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη στήριξη του τομέα του πολιτισμού και του οπτικοακουστικού τομέα. Με προϋπολογισμό ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (9% υψηλότερος από τους προηγούμενους προϋπολογισμούς) δίνεται έμφαση στην ενίσχυση της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας ώστε να βοηθήσει τους πολιτιστικούς οργανισμούς της Ευρώπης να συνεργαστούν σε διασυνοριακό επίπεδο.


Ευρώπη και πολιτισμός είναι έννοιες αλληλένδετες και η ΕΕ είναι έτοιμη να στηρίξει τους πολιτιστικούς και δημιουργικούς τομείς της Ευρώπης σε κάθε επίπεδο. Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας που ξεκίνησε το 1985 με πρωτοβουλία της Ελληνίδας Υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρης είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προσπάθειας αυτής. Το 2021 ο θεσμός επιστρέφει στην Ελλάδα. Ένα από τα σημαντικότερα ιερά κέντρα της αρχαιότητας, η Ελευσίνα γίνεται για έναν ολόκληρο χρόνο το σημείο αναφοράς της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Μπορείτε να δείτε όλα τα επεισόδια εδώ.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM