4 τρόποι να εξοικονομήσετε χρήματα αυτό τον χειμώνα

4 τρόποι να εξοικονομήσετε χρήματα αυτό τον χειμώνα Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ο χειμώνας πλησιάζει και μαζί με αυτόν τα επιπλέον έξοδα που απαιτούνται για να διατηρήσουμε ζεστό το σπίτι μας. Η τηλεόραση και το διαδίκτυο είναι γεμάτα με ιδέες για το πώς να γλιτώσουμε χρήματα και να μειώσουμε αυτά τα κόστη - ωστόσο, για αρκετούς δεν είναι εφικτό να πραγματοποιήσουν μεγάλες χρηματικές αλλαγές για την εξοικονόμηση θέρμανσης στο σπίτι τους.


Ευτυχώς, υπάρχουν επιλογές ώστε να μην χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα για να μειώσετε το κόστος θέρμανσης σας. Μπορείτε, για παράδειγμα, να εξασφαλίσετε χαμηλούς λογαριασμούς πολύ εύκολα με τους παρακάτω τρόπους:


Μειώστε τη θερμοκρασία των καλοριφέρ

Μειώστε τη θερμοκρασία των καλοριφέρ τη νύχτα, καθώς και όταν δεν είναι κανείς στο σπίτι. Τοποθετώντας έξυπνους θερμοστάτες στο σπίτι σας, μπορείτε να τους προγραμματίσετε έτσι ώστε να διατηρούν συγκεκριμένες θερμοκρασίες τις ώρες που είσαστε στο σπίτι αλλά και να μειώνουν αυτόματα την θερμοκρασία όταν απουσιάζετε. Τα βράδια μπορείτε να μειώνετε τη θερμοκρασία αλλά να φροντίζετε ώστε να μην πέσει κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου. Έτσι πετυχαίνετε να έχετε μια πολύ καλή θερμοκρασία ώστε να κοιμάστε άνετα, χωρίς να κρυώνετε και ταυτόχρονα δε θα ανησυχείτε για τυχόν πάγωμα των σωλήνων του δικτύου θέρμανσης ακόμα και τις πιο κρύες νύχτες του χειμώνα.

4 τρόποι να εξοικονομήσετε χρήματα αυτό τον χειμώνα Facebook Twitter

Χρησιμοποιείστε τη θερμάστρα σας έξυπνα

Αν η διαρρύθμιση του σπιτιού σας είναι τέτοια ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιούνται όλα τα δωμάτια, η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε είναι να κλείσετε την κεντρική θέρμανση και να χρησιμοποιήσετε αυτόνομες θερμάστρες. Οι θερμάστρες είναι λιγότερο αποτελεσματικές σε σχέση με την θέρμανση που προσφέρει μια κεντρική θέρμανση αλλά σίγουρα είναι αρκετά πιο οικονομικές. Ιδιαίτερα αν συνδυαστούν με έναν αφυγραντήρα ο οποίος έχει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση, δημιουργείς το ιδανικό ζεστό περιβάλλον στο σπίτι σου. Μπορείτε για παράδειγμα να χρησιμοποιείτε τα αερόθερμα στο υπνοδωμάτιο και στο σαλόνι. Τα ανοίγετε κάθε φορά που μπαίνετε στο δωμάτιο και τα κλείνετε όταν φεύγετε.

Ντυθείτε πιο ζεστά

Το να κυκλοφορείτε με το αγαπημένο σας σορτσάκι μέσα στο σπίτι το χειμώνα ίσως να μην έχει πολύ νόημα. Τον χειμώνα έχει κρύο και όπως ντυνόμαστε ζεστά όταν βγαίνουμε έξω, μπορούμε να το κάνουμε και όταν είμαστε μέσα στο σπίτι. Επιλέξτε να φορέσετε ένα πουλόβερ, μια ζεστή και άνετη φόρμα γυμναστικής από κάτω και χοντρές κάλτσες. Δεν κοστίζει τίποτα και μπορείτε να κυκλοφορείτε άνετα μέσα στο σπίτι διατηρώντας πιο χαμηλή τη θερμοκρασία σώζοντας χρήματα. Επίσης μπορείτε να στρώσετε χαλιά στα πατώματα και να βάλετε αεροστόπ στις πόρτες και στα παράθυρα. Αυτό θα κρατήσει το κρύο έξω και θα διατηρήσει σταθερή την θερμοκρασία μέσα στο σπίτι.

Χρησιμοποιείστε αφυγραντήρα

Το να χρησιμοποιείτε τον αφυγραντήρα παράλληλα με τους υπόλοιπους τρόπους θέρμανσης, μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος των λογαριασμών σας για τον χειμώνα. Συγκεκριμένα, όταν ο αέρας μέσα στο σπίτι περιέχει ποσοστό υγρασίας, μεταξύ 50-55%, διατηρείται ζεστός πιο εύκολα. Έτσι μπορείτε να ανοίγετε την θέρμανση του σπιτιού σας λιγότερες ώρες, εξοικονομώντας ρεύμα.

4 τρόποι να εξοικονομήσετε χρήματα αυτό τον χειμώνα Facebook Twitter


Η σειρά αφυγραντήρων PREMIER Class της Morris, παρέχει πρωτοποριακά χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης ρεύματος με το μοντέλο των 16 λίτρων να είναι μόλις στα 200W, το μοντέλο 20 λίτρων στα 222W και το μοντέλο των 24 λίτρων στα 275W. Αυτό σας επιτρέπει να τους χρησιμοποιείτε όσο χρειάζεται να να εξασφαλίσετε το πιο ευχάριστο περιβάλλον στο σπίτι σας. Μάλιστα, με την αυτόματη λειτουργία smart η συσκευή μπορεί να καθορίζει μόνη της τις ρυθμίσεις ανάλογα με τις απαιτήσεις του χώρου σας, κάνοντας τη λειτουργία του αφυγραντήρα πιο απλή και εύκολη για εσάς.

4 τρόποι να εξοικονομήσετε χρήματα αυτό τον χειμώνα Facebook Twitter


Αποκτήστε τον αφυγραντήρα της σειράς PREMIER Class εδώ.

Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM