Πολυγαμικοί, queer, μη δυαδικοί: Το πιο ακομπλεξάριστο ζευγάρι της showbiz

Πολυγαμικοί, queer, μη δυαδικοί: Το πιο ακομπλεξάριστο ζευγάρι της showbiz Facebook Twitter
Οι πολυσυντροφικές σχέσεις εγείρουν πολλά ερωτήματα στους ανθρώπους που δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτές. Τι σημαίνει να είσαι πολυσυντροφικός; Πώς λειτουργεί μια τέτοια σχέση; Δεν ζηλεύεις; Ποιοι είναι οι κανόνες; Φωτο από το Instagram του @nicotortorella
0

Ο Nico Tortorella θέλει να έχεις περισσότερους οργασμούς. Θέλει όλοι να έχουν περισσότερους οργασμούς και να μιλάνε γι' αυτούς ανοιχτά, ακόμα και την ώρα του πρωινού.

«Νομίζω ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στη σεξουαλική απόλαυση, σωστά;» λέει στη δημοσιογράφο του Elle, Jo Piazza. «Νομίζω ότι πρέπει να θεωρείται πλέον "νορμάλ". Εννοώ ότι είναι ένα θέμα για το οποίο πρέπει να μιλάμε το ίδιο άνετα, όπως μιλάμε για τις σχέσεις». 

Ο Αμερικανός ηθοποιός που έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στην ταινία Scream 4 και τις τηλεοπτικές σειρές The Following και Younger, και η σύζυγός του, η fitness instructor Bethany Meyers, μοιράζονται μια ιστορία αγάπης εντελώς διαφορετική από τα κλισέ των ρομαντικών κομεντί. Κατ' αρχάς και οι δύο αυτοπροσδιορίζονται ως μη δυαδικά (non-binary) queer άτομα, χρησιμοποιώντας τις αντωνυμίες they/them αντί για τα he/she. Ο γάμος τους είναι ανοιχτός, που σημαίνει ότι έχουν την ελευθερία να βγαίνουν ή να κοιμούνται με άλλα άτομα. 

Δεν νομίζω ότι η Bethany κι εγώ χρησιμοποιούσαμε παιχνίδια, μέχρι που και οι δύο αρχίσαμε να αναπτύσσουμε τις queer ταυτότητές μας. Όταν άρχισα να κοιμάμαι με άντρες, τότε άρχισα να ανακαλύπτω. Η queer ταυτότητα για μένα είναι μια αντίδραση στο σύστημα, στο κατεστημένο της σεξουαλικότητας που μας μαθαίνει, ξέρεις, ότι το πέος μπαίνει στο αιδοίο. Οτιδήποτε διαφορετικό είναι μια αναστάτωση που μπορεί να είναι πολύ όμορφη.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από δώδεκα χρόνια στο Σικάγο, όταν ήταν στα 18 τους. Άρχισαν να βγαίνουν, ενώ εξερευνούσαν ακόμα τη σεξουαλικότητά τους. Αργότερα μετακόμισαν στη Νέα Υόρκη, ήθελαν να συνεχίσουν να είναι μαζί, αλλά παράλληλα ήθελαν να συνεχίσουν να πειραματίζονται.

«Μέχρι τότε, είχα ήδη δύο σοβαρές σχέσεις με αγόρια. Οπότε είπα στην Bethany "ας το προσπαθήσουμε, όμως θέλω να μπορώ να συνεχίσω τους πειραματισμούς και να βγαίνω με άντρες"» θυμάται σήμερα ο Tortorella.

Πριν από λίγους μήνες, οι δυο τους θέλησαν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους. Πήγαν στη ζούγκλα του Περού και έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ή τρεχούμενο νερό για μια εβδομάδα. «Μετά από αυτό, ήταν προφανές ότι η σχέση μας ήταν το θεμέλιό μας. Ο ένας είναι για τον άλλο» λέει η Meyers. 

Πολυγαμικοί, queer, μη δυαδικοί: Το πιο ακομπλεξάριστο ζευγάρι της showbiz Facebook Twitter
«Η ιδέα ότι ο σύντροφός σου κοιμάται με κάποιον άλλο σε μια μονογαμική σχέση ισοδυναμεί με απιστία, προδοσία κ.λπ. Εγώ όμως θα ξέρω από πριν ότι ο Nico θα κοιμηθεί με κάποιον άλλο και το αντίστροφο». Φωτο από το Instagram του @nicotortorella

O Nico και η Bethany παντρεύτηκαν στις 9 Μαρτίου 2018 σε μια ιδιωτική τελετή, γεμάτη με κοστούμια που κατέρριπταν τα στερεότυπα φύλου, κατά την προσφιλή τους συνήθεια να καταρρίπτουν τις νόρμες του γένους, της σεξουαλικότητας αλλά και των ίδιων των ανθρώπινων σχέσεων.

Πρόσφατα συνεργάστηκαν με την εταιρεία Lovers, όπου λάνσαραν τη δική τους σειρά σεξουαλικών βοηθημάτων, με την καμπάνια #WeAreLovers. Στόχος τους ήταν να μιλήσουν για την ευχαρίστηση, το σεξ και τους οργασμούς με ρεαλιστικό και αλογόκριτο τρόπο, μακριά από όσα μας έχουν συνηθίσει τα μίντια και οι ερωτικές ιστορίες της μυθοπλασίας. 

Παρά το γεγονός ότι τώρα είναι πλέον σε θέση να μιλά ανοιχτά για τις επιθυμίες της, η Meyers δεν ήταν πάντα έτσι. Μεγάλωσε σε μια συντηρητική και θρησκευόμενη οικογένεια στο Μιζούρι. «Ακόμα και η ιδέα της αυτοϊκανοποίησης ήταν λάθος. Η γνωριμία μου με τα sex toys έγινε όταν άρχισα να κοιμάμαι με γυναίκες. Ανακάλυψα ότι μέσα από διαφορετικές σχέσεις στην ουσία συνδεόμαστε και εξερευνούμε περισσότερες μορφές σεξ».

Για τον Tortorella, η εισαγωγή των sex toys στη ζωή του αντιπροσωπεύει φυσικά μια queer αφύπνιση. «Δεν νομίζω ότι η Bethany κι εγώ χρησιμοποιούσαμε παιχνίδια, μέχρι που και οι δύο αρχίσαμε να αναπτύσσουμε τις queer ταυτότητές μας. Όταν άρχισα να κοιμάμαι με άντρες, τότε άρχισα να ανακαλύπτω. Η queer ταυτότητα για μένα είναι μια αντίδραση στο σύστημα, στο κατεστημένο της σεξουαλικότητας που μας μαθαίνει, ξέρεις, ότι το πέος μπαίνει στο αιδοίο. Οτιδήποτε διαφορετικό είναι μια αναστάτωση που μπορεί να είναι πολύ όμορφη».

Πολυγαμικοί, queer, μη δυαδικοί: Το πιο ακομπλεξάριστο ζευγάρι της showbiz Facebook Twitter
Κοινή εμφάνιση του Nico Tortorella και της Bethany Meyers με gender-bending looks (ρούχα που καταρρίπτουν τα στερεότυπα φύλου). Φωτο από το Instagram του @nicotortorella

Όταν η συζήτηση φτάνει στο περιβόητο σημείο G, ο Tortorella σχολιάζει: «Οι άνθρωποι που τους έχει αποδοθεί το αρσενικό γένος στη γέννησή τους, που έχουν προστάτη αλλά αυτοπροσδιορίζονται ως στρέιτ, δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει σημείο G και πόσο απίστευτη μπορεί να είναι η εμπειρία» λέει. «Τα παιχνίδια, τα αξεσουάρ, ο πειραματισμός και η ανάκαλυψη μπορεί να τραβήξουν πάρα πολύ».

Η Meyers προσθέτει: «Νομίζω ότι για πολλές γυναίκες ο οργασμός είναι άπιαστος, εμείς δεν μαθαίνουμε από μικρές πώς να τον χειριστούμε, ούτε οι σύντροφοί μας. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που έχουν ζήσει όλη τους τη ζωή χωρίς να έχουν λάβει έναν σωστό οργασμό από κάποιον άλλο. Ελπίζω να αλλάξει αυτό, ελπίζω να εξερευνούμε περισσότερο τον εαυτό μας και τους συντρόφους μας».

Οι πολυσυντροφικές σχέσεις εγείρουν πολλά ερωτήματα στους ανθρώπους που δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτές. Τι σημαίνει να είσαι πολυσυντροφικός; Πώς λειτουργεί μια τέτοια σχέση; Δεν ζηλεύεις; Ποιοι είναι οι κανόνες;

Το ζευγάρι μιλά με ειλικρίνεια. Η Meyers εξηγεί ότι δεν μπορείς να εξετάσεις μια πολυσυντροφική σχέση υπό το πρίσμα της μονογαμίας. «Η ιδέα ότι ο σύντροφός σου κοιμάται με κάποιον άλλο σε μια μονογαμική σχέση ισοδυναμεί με απιστία, προδοσία κ.λπ. Εγώ όμως θα ξέρω από πριν ότι ο Nico θα κοιμηθεί με κάποιον άλλο και το αντίστροφο. Για μένα μειώνονται πολλοί φόβοι που συνδέονται με τις συμβατικές σχέσεις, αφού όλα συζητιούνται. Όταν γουστάρω ένα κορίτσι, ο Nico είναι ο πρώτος που μαθαίνει γι' αυτό και ενθουσιάζεται. Την παρακολουθούμε μαζί στο Instagram και τα σχετικά. Στην ουσία σε μια πολυσυντροφική σχέση δεν πιστεύεις ότι μπορείς να έχεις τα πάντα από έναν άνθρωπο».

Για τη Meyers αυτό το διαφορετικό μοντέλο είναι δυνατό – και πρακτικά το ζητούμενο. «Έχουμε μεγαλώσει με την ιστορία της Σταχτοπούτας που περιμένει τον πρίγκιπα, τον ένα, μαθαίνουμε ότι η αγάπη τα νικά όλα και ότι με την αγάπη μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Ξέρουμε βέβαια ότι αυτά δεν ισχύουν, γιατί χρειαζόμαστε επίσης μια δουλειά, φιλίες και πολλά άλλα πράγματα. Δεν νομίζω ότι είναι παράλογο να πιστεύεις ότι ίσως και να χρειάζεσαι ένα διαφορετικό είδος αγάπης ή κάποιον που να μπορεί να σου δώσει κάτι άλλο. Ο Nico είναι τέλειος σε τόσα πολλά, αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν μπορεί να μου δώσει και πιθανότατα μια γυναίκα να μπορεί». 

Πολυγαμικοί, queer, μη δυαδικοί: Το πιο ακομπλεξάριστο ζευγάρι της showbiz Facebook Twitter
«Έχουμε μεγαλώσει με την ιστορία της Σταχτοπούτας που περιμένει τον πρίγκιπα, τον ένα, μαθαίνουμε ότι η αγάπη τα νικά όλα και ότι με την αγάπη μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Ξέρουμε βέβαια ότι αυτά δεν ισχύουν, γιατί χρειαζόμαστε επίσης μια δουλειά, φιλίες και πολλά άλλα πράγματα». Φωτο από το Instagram του @nicotortorella
Πολυγαμικοί, queer, μη δυαδικοί: Το πιο ακομπλεξάριστο ζευγάρι της showbiz Facebook Twitter
Φωτο από το Instagram του @nicotortorella

Με πληροφορίες από Elle / Απόδοση: Αλέξανδρος Διακοσάββας

 

Lgbtqi+
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα νέα σύνορα του σεξ: ρευστότητα φύλου, εθισμοί, φοβίες, απελευθέρωση

Υγεία & Σώμα / Τα νέα σύνορα του σεξ: ρευστότητα φύλου, εθισμοί, φοβίες, απελευθέρωση

Μια διεισδυτική συζήτηση με τον ειδικευμένο στη σεξολογία κλινικό ψυχίατρο Γιώργο Φλούδα για τις σεξουαλικές εξαρτήσεις, το ChemSex, την ταυτότητα φύλου και όλα τα φλέγοντα ζητήματα της σύγχρονης σεξουαλικότητας
M. HULOT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM