O trans διαγωνιζόμενος που εντυπωσίασε τους κριτές του βρετανικού X Factor

O trans διαγωνιζόμενος που εντυπωσίασε τους κριτές του βρετανικού X Factor Facebook Twitter
Ο Felix Spepherd θεωρείται αυτή τη στιγμή ένα από τα φαβορί για τη νίκη του X Factor, ενώ το βίντεο με την οντισιόν του έχει συγκεντρώσει στο YouTube πάνω από μισό εκατομμύριο προβολές μέσα 5 μέρες.
0

Καθώς οι οντισιόν του 15ου κύκλου του βρετανικού X Factor προχωρούν, πριν από λίγες μέρες γράψαμε για τη νεαρή Ελληνίδα που εντυπωσίασε τους κριτές του δημοφιλούς talent show με την ερμηνεία της.

Η Αθηνά Μανουκιάν φαίνεται όμως πως έχει έναν σοβαρό αντίπαλο στον δρόμο για την κορυφή. Ο 20χρονος Felix Shepherd έκανε τους 4 κριτές να συγκινηθούν και να τον χειροκροτήσουν για τη γεμάτη ευαισθησία ερμηνεία του στο «All I Want» των Kodaline.

Ο νεαρός τραγουδιστής από το Μπέρμιγχαμ σπουδάζει μουσική σύνθεση και περιγράφει τον εαυτό του ως «έναν καλλιτέχνη με πάθος για τις ονειρικές, κινηματογραφικές, indie-pop μελωδίες», ενώ θεωρεί ότι ο ήχος του βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε James Bay, Matt Corby και Vampire Weekend. 

Είναι γνωστή στους κύκλους της LGBT κοινότητας η συζήτηση για το αν είναι προσβλητικό ή όχι να ρωτάς ή να αναφέρεσαι σε ένα trans άτομο με το όνομα που είχε πριν από τη μετάβαση φύλου, το λεγόμενο deadnaming.

Κυκλοφόρησε το πρώτο του EP με τίτλο «Polar Points», τον Απρίλιο του 2018, το οποίο είναι διαθέσιμο στο Spotify, ενώ πρόσφατα βγήκε και το τραγούδι του «Shadows»

Η εμφάνισή του στο X Factor, όπου φυσικά πέρασε ομόφωνα στην επόμενη φάση, προκάλεσε όμως εκτεταμένο σχολιασμό, όταν εξομολογήθηκε στους κριτές ότι ήθελε να αποδείξει πως «είναι περισσότερα από απλώς ένας transgender άντρας».

Τότε ο Ρόμπι Γουίλιαμς τον ρώτησε ποιο ήταν το όνομά του πριν από τη μετάβαση φύλου και αυτή η ερώτηση ξεσήκωσε πολλά μέλη της LGBT+ κοινότητας που σχολίασαν αρνητικά τον χειρισμό του θέματος από την πλευρά του ποπ σταρ. 

 

Η οντισιόν του Felix Shepherd στο βρετανικό X Factor

Ωστόσο, ο Shepherd, σε tweet του την επόμενη μέρα από τη μετάδοση του επεισοδίου, ξεκαθάρισε ότι δεν προσβλήθηκε από την ερώτηση του Ρόμπι, εξηγώντας μάλιστα πως δεν προβλήθηκε όλη η σκηνή όπου τον ρωτά αρχικά αν είναι ΟΚ να μάθουν το όνομα που το αποδόθηκε στη γέννησή του, προσθέτοντας ότι «ο καθένας είναι διαφορετικός».

Είναι γνωστή στους κύκλους της LGBT κοινότητας η συζήτηση για το αν είναι προσβλητικό ή όχι να ρωτάς ή να αναφέρεσαι σε ένα trans άτομο με το όνομα που είχε πριν από τη μετάβαση φύλου, το λεγόμενο deadnaming. Η LGBT οργάνωση Stonewall θεωρεί ότι αυτή η πρακτική μπορεί να πληγώσει βαθιά τα μέλη της trans κοινότητας.  

Ο Spepherd θεωρείται αυτή τη στιγμή ένα από τα φαβορί για τη νίκη του X Factor, ενώ το βίντεο με την οντισιόν του έχει συγκεντρώσει στο YouTube πάνω από μισό εκατομμύριο προβολές μέσα 5 μέρες.

Lgbtqi+
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έρευνες δείχνουν ότι η σεξουαλική προτίμηση των trans μπορεί να αλλάξει ριζικά μετά την μετάβαση

Τech & Science / Έρευνες δείχνουν ότι η σεξουαλική προτίμηση των trans μπορεί να αλλάξει ριζικά μετά την μετάβαση

Οι περισσότερες από αυτές τις αλλαγές περιλαμβάνουν μετατοπίσεις από την αποκλειστική έλξη στη φάση προ-μετάβασης προς την αμφισεξουαλικότητα στη φάση μετά την μετάβαση,

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM