Η 23χρονη Erin είναι η πρώτη ανοιχτά λεσβία που διεκδικεί τον τίτλο Μις Αμερική

Η 23χρονη Erin είναι η πρώτη ανοιχτά λεσβία που διεκδικεί τον τίτλο Μις Αμερική Facebook Twitter
DAVID PICKERING PHOTOGRAPHY
3
Η 23χρονη Erin είναι η πρώτη ανοιχτά λεσβία που διεκδικεί τον τίτλο Μις Αμερική Facebook Twitter

Πολλές από τις 52 διαγωνιζόμενες για τον φετινό τίτλο "Μις Αμερική" θέλουν να βοηθήσουν ώστε να θεραπευτούν ασθένειες, να βάλουν τέλος στο bullying, να δουν την ειρήνη να κυριαρχεί στον κόσμο ή έστω απλά και ματαιόδοξα να γίνουν διάσημες.

Όμως υπάρχει μια υποψήφια που ξεχωρίζει και αξίζει αναφοράς, ανεξαρτήτως προσόντων που σχετίζονται με το διαγωνισμό ομορφιάς.

Η Μις Missouri, Erin O'Flaherty, είναι η πρώτη ανοικτά λεσβία διαγωνιζόμενη που διεκδικεί τον τίτλο.

Η 23χρονη Erin είναι η πρώτη ανοιχτά λεσβία που διεκδικεί τον τίτλο Μις Αμερική Facebook Twitter

Τον περασμένο Ιούνιο, η 23χρονη φόρεσε το στέμμα που της εξασφάλισε την συμμετοχή στη επόμενη φάση και έγινε παράλληλα η πρώτη ανοιχτά ομοφυλόφιλη γυναίκα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Η O'Flaherty λέει ότι πάλεψε πολύ με τη σεξουαλικότητά της καθώς μεγάλωνε και τελικά αποφάσισε να αποδεχτεί τον πραγματικό της εαυτό όταν πήγε στο κολέγιο.

Τώρα, θέλει να χρησιμοποιήσει το χρόνο της ως Μις Μιζούρι για να σπάσει τα όρια, να χρησιμεύσει ως πρότυπο και να συμβάλλει στην πρόληψη αυτοκτονιών μεταξύ των LGBT νεολαίας.

Η 23χρονη Erin είναι η πρώτη ανοιχτά λεσβία που διεκδικεί τον τίτλο Μις Αμερική Facebook Twitter

"Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι η θητεία μου ως Μις Μιζούρι-  και ελπίζω ως Μις Αμερική - δεν θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στο γεγονός ότι είμαι ομοφυλόφιλη" αναφέρει ωστόσο απαντώντας σε όσους την κατηγορούν για ατζέντα. Η O'Flaherty ισχυρίζεται πως ο αγώνας για να ενθαρρύνει κανείς τους άλλους να αποδεχτούν τον εαυτό τους, καλύπτει πολλά ζητήματα και όλα αυτά θέλει να εκπροσωπήσει.

Ένας εκπρόσωπος του οργανισμού διοργάνωσης του διαγωνισμού Μις Αμερική επιβεβαίωσε ότι η 23χρονη Erin είναι η πρώτη ανοιχτά LGBTQ υποψήφια για τον μεγάλο τίτλο και τόνισε πως στο παρελθόν έχουν υπάρξει εστεμμένες και υποψήφιες που ήταν λεσβίες, άλλα δεν είχαν κάνει coming out πριν το διαγωνισμό. Ωστόσο υπήρξαν και δύο ακόμη περιπτώσεις ομοφυλόφιλων γυναικών που αν και συμμετείχαν στα τοπικά καλλιστεία των πολιτειών, δεν πήραν ποτέ τίτλο. Τόνισε επίσης πως ο οργανισμός είναι ανοιχτός και υποστηρίζει όλες τις γυναίκες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και πως δεν επηρεάζεται από την ιδιωτική τους ζωή.

 

 

Lgbtqi+
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM