TO BLOG ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΣΙΑΝΟΥ

Μια ολόκληρη εκπομπή από το 1996: Ο Γιώργος Χρονάς καλεί τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο στο ραδιόφωνο να μιλήσουν για το 01

 

Μια ολόκληρη εκπομπή από το 1996: Ο Γιώργος Χρονάς με καλεί στο ραδιόφωνο να μιλήσουμε για το 01

Μια ολόκληρη εκπομπή από το 1996: Ο Γιώργος Χρονάς καλεί τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο στο ραδιόφωνο να μιλήσουν για το 01 Facebook Twitter

Το 1996, δυό μήνες πριν κλείσει το 01, ο Γιώργος Χρονάς (που τότε ήταν σύντροφος εν όπλοις) μέ κάλεσε στην δημοφιλή ραδιοφωνική εκπομπή του, να μιλήσουμε για το περιοδικό.

Ήταν μια παράξενη στιγμή. Είχε μόλις σκάσει το τεύχος με την συνέντευξη της Λιάνη, που είχε αναστατώσει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και θα οδηγούσε τελικά σε ένα εμετικό παρασκήνιο και την απόλυσή μου από το ίδιο το περιοδικό μου (κατείχα το 50%, αλλά ως συνήθως δεν είχα φροντίσει καθόλου τα συμβολαιογραφικά). 

Ο Χρονάς δεν ήξερε πώς να χειριστεί τη στιγμή: ήταν διστακτικός φαν του περιοδικού, αλλά τότε το 01 ζούσε το γουορχολικό του 15λεπτο. Ισορόπησε φιλότιμα μεταξύ βυρωνισμού και σκανδαλολογίας. 

Αλλά κι εγώ ήμουν έξω από τα νερά μου. Ο Τράγκας και ο Χατζηνικολάου με είχαν πιάσει στο σιχαμένο στόμα τους (τότε η τηλεόραση ήταν μια απολυταρχική δύναμη που κυβερνούσε τα πάντα) ―ολόκληρος ο κόσμος που είχαμε χτίσει με σχεδόν ποιητικό πείσμα σε ένα διαμέρισμα της Σωκράτους, είχε μαγαριστεί από τον γνωστό, τον ίδιο πάντα εξουσιαστικό υπόκοσμο της Αθήνας. 

Αλλά ερήμην τον πράγμα δούλευε. 

Ήταν μια εποχή που ελάχιστοι ήξεραν το ίντερνετ (συγκινήθηκα όταν άκουσα τον εαυτό μου να λέει στο ενδεή με την τεχνολογία Χρονά ότι αυτό το "πράγμα" είναι το πιο σημαντικό, σαρωτικό γεγονός που θα υποκαταστήσει μια μέρα όλες τις επικοινωνίες και τα μέσα), τα ρέηβς εμαίνοντο, η χημεία επίσης, ήμασταν νέοι, άπειροι, αγνοούσαμε τον κίνδυνο κι αντέχαμε τις συνέπειες κάθε μας στραβοτιμονιάς. Ήταν μια μεταιχμιακή φάση που οι μεγαλύτεροι κυνισμοί ζούσαν μεσοτοιχία με ορισμένες αγρίως ρομαντικές ομαδούλες (ήμασταν μία από αυτές)  ―ψάχναμε όλοι να βρούμε τι επιτέλους είμαστε, και συχνά χανόμασταν, συχνά βρίσκαμε τοίχο. 

Είχαν νόημα οι ήττες μας όμως. Γιατί όρισαν τον οικόπεδο που θα ρίξουμε μπετά, να ζήσουμε.

Είχα ξεχάσει αυτή την εκπομπή. Είναι νομίζω και η μοναδική ραδιοφωνική συνέντευξη που έχω δώσει. 

Την ανέβασε τώρα ο Χρονάς στο Youtube. 

Ας ανεβεί κι εδώ -σαν δείγμα μιας εποχής που δεν είχε ακόμα facebook και κινητά! 

 

Στη ΧΑΡΤΙΝΗ ΕΞΕΔΡΑ φτάνει ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος.

 

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ