TO BLOG ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΣΙΑΝΟΥ
Facebook Twitter

'Εφτασε λοιπόν η στιγμή της γιορτής...




'Εφτασε λοιπόν η στιγμή της γιορτής

Απόψε γιορτάζουμε στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς τα 15 χρόνια της LIFO με μια αληθινά εντυπωσιακή έκθεση!

 

'Εφτασε λοιπόν η στιγμή της γιορτής... Facebook Twitter
H μόνη νεοελληνική μας σταθερά... O Mάνος και πέντε -έξι άλλοι ποιητές...


'Εφτασε λοιπόν η στιγμή της γιορτής. Βλέπω την τεράστια αίθουσα του Μουσείου Μπενάκη, έτοιμη, με τις φωτογραφίες στους τοίχους. Μια τρελή σοδειά 15 χρόνων. Οι προσωπικότητες της πόλης μας, από έξοχους φωτογράφους. Το πρόσωπο μιας πόλης.

 

Ο Μιχάλης που το σχεδίασε όλο αυτό, και σύσσωμη η ομάδα της LIFO, πιο ενωμένη και αγαπημένη από ποτέ, που δούλεψε σχεδόν με αυτοθυσία, αλλά και όλοι όσοι πέρασαν τα περασμένα χρόνια από εδώ, αφήνοντας το καλό τους ίχνος ― όλους τους σκέφτομαι με συγκίνηση. (Μεγάλωσα κιόλας και συγκινούμαι εύκολα.)

 

Πώς καταφέραμε να μεγαλώσουμε τόσο όμορφα στο τελείως χαλασμένο νεοελληνικό κλίμα; ― πολλές φορές αναρρωτιέμαι. Δουλέψαμε πολύ, σύμφωνοι, και είμαστε λόγω μιας πλήξης εγκάθετης στο dna μας, τολμηροί. Αλλά μάλλον ήμασταν και τυχεροί. Πολύ τυχεροί. 

 

Δεν θεωρώ καμμία χαρά ή εύνοια αυτονόητη. Αύριο ίσως έρθουν μπόρες κι ανοίξουνε καταπακτές ― τώρα όμως το τραπέζι της γιορτής είναι στρωμένο και όλοι ζητούν μια πρόποση.

 

Ευχαριστώ! ― δεν ξέρω τι άλλο να πω. Σας ευχαριστώ. Μακάρι να νοιώσετε κι εσείς ακέραια την ευτυχία που μου χαρίζετε στην κοινή ζωή μας. 

 

15 χρόνια happy together!

 

___________

Μουσείο Μπενάκη oδού Πειραιώς, Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, 20:00, Οι Αθηναίοι της LIFO. Mεγάλη φωτογραφική έκθεση.

 

  

 

 

Ημερολόγιο

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ