TO BLOG ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΣΙΑΝΟΥ
Facebook Twitter

Ρούπερτ Μπρουκ: Και σε θέλω



Και σε θέλω

 

'Ενα γράμμα του ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ (που πέθανε και θάφτηκε στη Σκύρο το 1915), στην ηθοποιό Κάθλιν Νέσμπιτ. Μάιος 1913. 


Ρούπερτ Μπρουκ: Και σε θέλω Facebook Twitter
Τον έλεγαν, «ο πιο όμορφος ποιητής της Αγγλίας»...



Broadway Central Hotel,

Νέα Υόρκη Σάββατο, 3

1 Μαΐου 6-7 μ. μ.

 

ΜΠΗΚΑΜΕ στο λιμάνι στις 8.30 το πρωί και είχαμε φοβερό χασομέρι με τις βαλίτσες: και τελικά έφτασα εδώ. Και είναι ένα φριχτό ξενοδοχείο. Και είμαι σ' ένα φριχτό δωμάτιο πάνω από ένα καλντερίμι με δαιμονισμένο θόρυβο· και τριγύρναγα όλη μέρα σ' αυτή την καταραμένη πόλη και ανεβοκατέβαινα στα λεωφορεία της (όταν δεν παραήταν γεμάτα)· και έκανε ζέστη· και είμαι πολύ κουρασμένος και απογοητευμένος· και οι πιτζάμες μου δεν έχουν έρθει· και οι συστατικές επιστολές που άφησα πίσω en masse δεν έχουν έρθει· και τίποτα δεν έχει έρθει· και δεν ξέρω ψυχή στη Νέα Υόρκη· και είμαι πολύ κουρασμένος· και δεν μ' αρέσει το φαΐ· και δεν μ' αρέσουν οι φάτσες των ανθρώπων· και δεν μ' αρέσουν οι εφημερίδες· και δεν έχω ούτε ένα φίλο στον κόσμο· και κανείς δεν μ' αγαπάει· και θα είμαι εξαιρετικά δυστυχισμένος αυτούς τους έξι μήνες· και θέλω να πεθάνω.


Εκεί!


Ω, είναι Σάββατο βράδυ κι αν ήμουν στην Αγγλία μπορεί να 'μουν ξαπλωμένος στον καναπέ του Κένσινγκτον ή στο πάτωμα του Gray's Inn - και το κεφάλι μου στα γόνατά σου και το πρόσωπό σου γερμένο στο δικό μου και τα χέρια σου γύρω απ' το κεφάλι μου και τα μάτια μου κλεισμένα και να νιώθω μόνο τα χέρια σου να πηγαινοέρχονται στα μαλλιά μου και τα τρυφερά σου χείλη να πλανιούνται στο πρόσωπό μου. Και είμαι εδώ σ' ένα βρόμικο δωμάτιο και μόνος και κουρασμένος και άρρωστος κι αυτό δεν θα φτάσει σε σένα, παρά σε δέκα μέρες.

 

Κλαίω.

Ρούπερτ


___________

Μετάφραση: Σ.Τσ.

Ημερολόγιο

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ