TO BLOG ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΣΙΑΝΟΥ
Facebook Twitter

«Μη μωρή! μη!»

 



«Μη μωρή! μη!»

Δήθεν ανταλλάσσοντας μπούλινγκ με δόξα


Δεν κάνω πλάκα, αλλά αυτό το απόσπασμα από την εκπομπή Το Φτυάρι, είναι από τα πράγματα που μού έχουν κάνει τεράστια εντύπωση στην τηλεόραση. Η στιγμή που η καλεσμένη τραγουδίστρια, κ. Ντίνα Σικιώτη (ή Συκιώτη) πάει να κλείσει το τηλέφωνο και από τον αέρα ένας τηλεθεατής της λέει «Μη μωρή! μη!» μού φαίνεται σαν επικοινωνιακό  θρίλερ - ειδικά όταν εκείνη, τρομαγμένη διστάζει και τελικά κάνει το χέρι πίσω.

Διαισθανόμενος την μοναδικότητα της στιγμής, ο εθνικός σταρ την κοιτάει έκπληκτος ρωτώντας: «Φοβάσαι που... ;» (Φοβάσαι πού τι;)

Ο Μποτντριγιάρ, θα έγραφε κατεβατά για το πώς, στα δευτερόλεπτα αυτά, η πραγματικότητα και το medium γίνονται κώλος, κι ολόκληρη η σύμβαση της επικοινωνίας «κάνω εκπομπή κι εσείς με βλέπετε» καταρέει σα μπερντές, χάρη στη χοντροκοπιά και αφέλεια των μεν και των δε. Χάρη στην ταπεινότητά τους εντέλει, την σύμφυρσή τους στην ίδια προλετάρια λούμπα, στην οποία ζουν και ψευτοζούν μαζί, δήθεν ανταλλάσσοντας μπούλινγκ με δόξα. Για λίγα μαγικά δευτερόλεπτα η τραγουδίστρια κ. Ντίνα Σικιώτη και ο μάγκας που τηλεφωνεί, είναι ένα και το αυτό. Η εκπομπή καταργείται, πομπός και δέκτης στα σκουπίδια μαζί.

Τέτοιες στιγμές που σκίστηκε το παραπέτασμα και είδες από πίσω τη φύση του μέσου, υπάρχουν ελάχιστες στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης (μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού). Και σίγουρα δεν συμβαίνουν πια εδώ και χρόνια (οι τσακωμοί δεν έχουν σχέση, άσε που είναι στημένοι κι αυτοί). Η συγκεκριμένη θυμίζει την εκπληκτική σκηνή που ο Μάγος του Οζ κάνει το μάγο, ενώ εμείς τον βλέπουμε από πίσω, ένα ξεβράκωτο ανθρωπάκι. Μόνο που ο Οζ είναι παραμύθι, ενώ το Φτυάρι είναι «πραγματικότητα του ημίφωτος»- twilight zone στα χιψτερίστικα).

 Τώρα είναι όλα ασφαλή και ψόφια. Διότι πέραν του χρήματος, δεν έχει μείνει περιθώριο ούτε για λάθη ούτε για ψώνια. 

Ημερολόγιο

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ