σε

Η απάτη των εξορκισμών στην Ελλάδα

Η ιστορία, τα αλλοπρόσαλλα σκηνοθετημένα βίντεο, η καταγγελία του άντρα που είδε τη γυναίκα του να υποκρίνεται τη δαιμονισμένη

Ο δαιμονισμός και κατ’ επέκταση ο εξορκισμός συμβαδίζει με τον φόβο του ανθρώπου για το άγνωστο. Επιβιώνει μέχρι σήμερα και θα το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα, αν σκεφτούμε πως το ανθρώπινο είδος συνεχίζει να ζει στην άγνοιά του, με αναπάντητα ερωτήματα που αφορούν τα υπαρξιακά ζητήματα του κόσμου. Αν και για τους περισσότερους θυμίζει μεσαιωνικό κατάλοιπο που βλέπουν συνήθως μόνο στις ταινίες, η αλήθεια έρχεται να διαψεύσει αυτή την πεποίθηση. Τελετές εξορκισμού εξασκούνται μέχρι και σήμερα, πολύ πιο κοντά από όσο νομίζουμε. Άνθρωποι απελπισμένοι πλησιάζουν ανθρώπους του Θεού για να τους απαλλάξουν από τα δαιμόνια όχι μόνο στην Καθολική Εκκλησία και σε αιρέσεις αλλά και στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Το φαινόμενο που μοιάζει –για άλλους– με δεισιδαιμονία και –για άλλους- αληθινό, έχει ριζώσει εδώ και αιώνες στην ανθρώπινη συνείδηση. Η άποψη ότι οντότητες μπορούν να εισέλθουν μέσα στο ανθρώπινο σώμα και να το κυριεύσουν, προηγείται του χριστιανισμού κατά χιλιάδες χρόνια, και συναντάται σε πολιτισμούς που χάνονται στα βάθη της ιστορίας.

Η ιστορία

Από την εποχή της Βαβυλώνας, οι άνθρωποι πίστευαν στα φαντάσματα και την ύπαρξη κακών πνευμάτων και κατέφευγαν σε επικλήσεις στον θεό του ήλιου, κάτι που αποδεικνύεται και με αντίστοιχα ευρήματα. Γενικότερα στους πολιτισμούς της αρχαίας Μεσοποταμίας, οι περισσότερες ασθένειες εκλαμβάνονταν ως δαιμονικές καταλήψεις του σώματος και επομένως ο άρρωστος χρειαζόταν εξορκισμό για να γιατρευτεί. Μέχρι και τα ελληνορωμαϊκά χρόνια έψαχναν οδηγίες για επιτυχημένους εξορκισμούς που περιλάμβαναν ξόρκια και συγκεκριμένες πράξεις.

Μέσα από τις ταινίες, έχουμε μια εικόνα για αυτήν την τελετουργία. Για την ορθόδοξη εκκλησία ουσιαστικά ο πρώτος εξορκιστής ήταν ο Χριστός και μετέδωσε αυτήν τη δυνατότητα στους αποστόλους του.

Όλα ξεκίνησαν από την ανατολική χριστιανική εκκλησία, όπου έπαψαν να υπάρχουν εξειδικευμένοι εξορκιστές, και εξορκισμό μπορούσε πλέον να τελέσει ο κάθε ιερέας στο όνομα του Χριστού, διαβάζοντας ειδικές ευχές. Ό,τι ακριβώς ισχύει μέχρι και σήμερα.

Στην Ελλάδα

Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2006, η Ιερά Σύνοδος απέστειλε εγκύκλιο σχετική με τους εξορκισμούς προς του Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδας, στην οποία ανέλυε τις θέσεις και τη διδασκαλία της Εκκλησίας επί του ζητήματος. Ταυτόχρονα, περιέγραφε και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να ισχύουν προκειμένου ένας ιερέας να προχωρήσει σε ανάγνωση των σχετικών ευχών και περιγράφει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες οι σχετικές ευχές πρέπει να διαβάζονται.

Οι εξορκισμοί είναι υπαρκτοί στην Ελλάδα του σήμερα, με χιλιάδες ανθρώπους να έχουν παραβρεθεί σε αυτούς. Ωστόσο, στις μέρες μας υπάρχει η διαλλακτικότητα από μέρος της Εκκλησίας, η οποία δέχεται ότι είναι πολύ πιθανό αυτό που παλιότερα αναγνώριζε ως δαιμονισμό, να μην είναι τίποτα περισσότερο από μία ψυχική ασθένεια. Για τον λόγο αυτό, πριν προχωρήσει σε εξορκισμό, ισχυρίζεται ότι διεξάγει ειδική “έρευνα”. Αν αποφανθεί πως είναι όντως δαιμονισμός, τότε εξορκισμός διεξάγεται μόνο μετά από άδεια του οικείου επισκόπου, η οποία εκδίδεται αφού «πιστοποιηθεί με αδιάσειστα στοιχεία» (αδιάσειστα στο μυαλό της Εκκλησίας τουλάχιστον) ότι το άτομο βρίσκεται υπό την επίδραση “ακαθάρτων πνευμάτων”.

Ένας απ’ τους τρόπους που χρησιμοποιούν οι ιερείς για να εντοπίσουν τον “δαιμονισμένο” είναι δήθεν να τοποθετούν μπροστά του άγια λείψανα ή να του δίνουν να πιει αγιασμό. Αν, λοιπόν, εκείνος βρίσει ή φερθεί “περίεργα” – κατά την κρίση του ιερέα -, τότε είναι πιθανό να θεωρηθεί δαιμονισμένος. Επίσης, οι ιερείς προσέχουν αν ο άνθρωπος που βρίσκεται μπροστά τους έχει υπερφυσικές ικανότητες, όπως δύναμη μεγαλύτερη από όσο θα ταίριαζε στη σωματοδομή του. Και αυτό μπορεί να θεωρηθεί δείγμα δαιμονισμού.

Προκειμένου το ανθρώπινο σώμα να απαλλαγεί από τα δεινά των κακών πνευμάτων, σύμφωνα με την Εκκλησία συνίσταται νηστεία, προσευχή, εξομολόγηση και μόνο αν κριθούν ανεπαρκείς αυτοί οι τρόποι, φτάνουν οι ιερείς στον εξορκισμό. Γενικά πάντως η Εκκλησία ισχυρίζεται ότι είναι πολύ προσεκτική σε αυτό το θέμα και λέει ότι ζητά τη γνωμάτευση ψυχιάτρου πριν προχωρήσει σε οποιοδήποτε τελετουργικό.

Τώρα, τι είδους ψυχίατρος δίνει γνωμάτευση ότι ο ασθενής δεν έχει κάποια ψυχική διαταραχή αλλά είναι «δαιμονισμένος» και έχει «καταληφθεί από ακάθαρτα πνεύματα», είναι κάτι που πρέπει να ερευνηθεί απ’ τους ψυχιατρικούς συλλόγους.

Υπάρχουν διάσημοι ιερείς στον ελληνικό χώρο που τελούν εξορκισμούς

Στο YouTube κυκλοφορούν βίντεο με περιστατικά «εμφανούς» δαιμονισμού και διαδικασίας εξορκισμού από ιερωμένους -όχι της επίσημης Εκκλησίας- που ξαφνιάζουν και τον πιο ανίδεο καθώς ξεπερνούν κάθε όριο φαντασίας και ντροπιάζουν την ανθρώπινη λογική με τη «φθηνή» ηθοποιία τους, ενώ δεν είναι λίγα και αυτά που δίνουν οδηγίες για εξαγνισμό οικιών από αρνητική ενέργεια, μαγεία ή επιθέσεις κακού.

Εξορκισμός δαιμονισμένης στην Ελλάδα του 2015 !

Εξορκισμός δαιμονισμένης στην Ελλάδα του 2015 !

Το περίφημο Scoan Θεσσαλονίκης είναι το σκάνδαλο των ημερών. Την Κυριακή, 19 Απριλίου 2015, η Συναγωγή Εκκλησία Όλων Των Εθνών άνοιξε στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την ελληνική ιστοσελίδα Συναγωγή Εκκλησία Όλων Των Εθνών,« ο Τ.Μπ. Τζόσουα είναι ο Ηγέτης της Συναγωγής, Εκκλησίας Όλων Των Εθνών (SCOAN). Ο ιδρυτής της είναι ο Ιησούς Χριστός. Σήμερα, ευαγγελιστές από όλο τον κόσμο και από όλα τα κοινωνικά στρώματα καθοδηγούνται από τον Προφήτη Τ.Μπ. Τζόσουα στην Συναγωγή, Εκκλησία όλων Των Εθνών, μαθαίνοντας να βαδίζουν με τον Θεό, πριν αποσταλούν να βαδίσουν γι’ Αυτόν. Ήδη, τέσσερις άνδρες έχουν λάβει Θείο χρίσμα και μαζί με τον Προφήτη Τ.Μπ. Τζόσουα κάθε εβδομάδα στη SCOAN χρησιμοποιούνται από τον Θεό με το χάρισμα της προφητείας, θεραπείας και απελευθέρωσης ανθρώπων από δαιμονικά πνεύματα. Αυτοί είναι οι Άνθρωποι Σοφίας: Είναι o Άνθρωπος Σοφίας Racine Bousso από τη Σενεγάλη, ο Άνθρωπος Σοφίας Daniel Emelandu από τη Νιγηρία, o Άνθρωπος Σοφίας Christopher Orji από τη Νιγηρία και o Άνθρωπος Σοφίας Χάρης Τσακωνίδης από την Ελλάδα.»

ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ Κοπέλα Από ΦΑΝΤΑΣΜΑ Απελευθερώνεται Στο ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ! (ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ)

Για τη δεσποινίς Τζεμιλέ Μεχμέτ όλα ξεκίνησαν όταν ήταν 18 χρονών. Μία νύχτα αισθάνθηκε μία δαιμονική παρουσία στο δωμάτιό της και από τότε όλα άλλαξαν. Η ίδια ομολόγησε ότι το σώμα της ήταν υπό τον έλεγχο δαιμονικής επιρροής, που της προκαλούσε βαθύ μίσος προς τους αγαπημένους της.

Ισχυρίζονται:

«Καθώς άνοιξαν οι καρδιές τους και προετοιμάστηκαν για τον Λόγο του Θεού, ήρθε ο Άνθρωπος Σοφίας, Χάρης. Μέσα σε μια μέρα πραγματοποιήθηκαν τόσα θαύματα και τόσοι εξορκισμοί, που οι εικόνες και τα βίντεο θα μείνουν στην ιστορία.

Ο Βελζεβούλης και ο Αρχαίος Όφις, δε μπόρεσαν να τα βγάλουν πέρα με τον Άνθρωπο Σοφίας Χάρη. Ο ίδιος κέρδισε το πνεύμα της στειρότητας και άσκησε live μια ιατρική «θεραπεία» κατάγματος στο χέρι, που αποδεικνύει πως για να γιατρέψει ο Άνθρωπος Σοφίας Χάρης μια ασθένεια, αρκεί να της μιλήσει άσχημα.»

51Χρονη Ρίχνει Κλωτσιές Καράτε Μέσα Σε Εκκλησία!🥋

Παρακολουθείστε πώς αυτή η 51χρονη γυναίκα κινείται παρά τη θέλησή της. Το πονηρό πνεύμα εκδηλώνεται ρίχνοντας κλωτσιές καράτε! Δείτε πώς ο άνθρωπος του Θεού Χάρης πολεμάει ενάντια στο πονηρό πνεύμα, τόσο στον φυσικό όσο και στον πνευματικό κόσμο. Όπως λέει και στην Επιστολή Α’ Πέτρου 5:8 “Eγκρατευθείτε, αγρυπνήστε· επειδή, ο αντίδικός σας ο διάβολος περιτριγυρίζει, σαν ωρυόμενο λιοντάρι, ζητώντας ποιον να καταπιεί”.

Εξορκισμοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Τελετές εξορκισμού στην οδό Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε η αυτοαπακαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών», προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων σε κατοίκους και το δημοτικό συμβούλιο.

Δύο Κυριακές -μια τον Ιούλιο και μια τον Αύγουστο- στήθηκε υπαίθρια «εκκλησία» με καρέκλες και μια μεγάλη οθόνη στην οποία παρουσιάζονταν βίντεο από άλλες τελετές εξορκισμού.

Όπως φαίνεται σε σχετικό βίντεο, στο τελετουργικό συμμετείχαν αρκετά άτομα, ενώ όσα διαδραματίζονταν κατά τους εξορκισμούς παρουσιάζονταν στη μεγάλη οθόνη που είχε τοποθετηθεί. «Get out, get out» ακουγόταν να φωνάζει ένας εκ των διοργανωτών, μπροστά από μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της τελετής.

Εξορκισμοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Uploaded by Voria gr on 2022-08-23.

Επιπλέον στο φως ήρθαν νέες καταγγελίες πολιτών για τους αυτοαποκαλούμενους «Εξορκιστές». Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός άνδρα που επισημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί κατέστρεψαν την οικογένειά του, αφού η γυναίκα και τα παιδιά του συμμετείχαν στις τελετές τους.

Screenshot 1 10
Η λέξη κλειδί είναι το να *κάνει* τη δαιμονισμένη

Εδώ είναι η καταγγελία του:

Νέα καταγγελία για τον “εξορκιστή” της Θεσσαλονίκης – Είδε την γυναίκα του να κάνει την δαιμονισμένη

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.e-synews.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0 ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0

Ο Νικόλας Σεβαστάκης, καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και αρθρογράφος της LIFO έγραψε ενδεικτικά στο facebook του:

Η Θεσσαλονίκη έχει γεμίσει σέχτες, ψευτοθεραπευτές, “πνευματικούς” της προφητείας στο στιλ των πρωτοσέλιδων της Ελεύθερης Ωρας- η ”εκκλησία” των εξορκιστών είναι μια από τις πολλές εκφράσεις αυτής της πνευματικής και ηθικής αποσύνθεσης. Μοιάζει φυσικά με υπο-πολιτικό, περιθωριακό φαινόμενο όλο αυτό- όμως μπορεί και να έχει μεγαλύτερη έκταση και ρίζες. Ποιος το ξέρει; Γίνονται μήπως συστηματικές έρευνες δημοσιογραφικές και επιστημονικές για αυτά ή τα προσπερνάμε ως γραφικότητες και αμυχές της συμβατικής επικαιρότητας;
Και αν η αμυχή γίνει πληγή που δεν κλείνει εύκολα;

Οι συλλήψεις

a2382d20 1a98 4d0f 9970 ad9b19573f99

Πρόσφατα συνελήφθη ο 24χρονος Δημήτρης Παναπακίδης, ως προσωρινά υπεύθυνος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για χώρο λατρείας, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου του σχετικού Νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας, ενώ λίγο αργότερα, ο επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών», ο 38χρονος αυτοαποκαλούμενος “Άνθρωπος του Θεού”, Χαράλαμπος Τσακωνίδης, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη επίσης. Ο ίδιος δήλωσε ότι «δεν έκανα κάτι για να μετανιώσω. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την Ελλάδα. Χαίρομαι γιατί αξιώθηκα να φυλακιστώ για χάρη του Ιησού Χριστού και της πίστης μου. Ευχαριστώ το σύνταγμα που έχουμε ανεξιθρησκεία».

Ο διαβόητος εξορκιστής ανέβασε και βίντεο στο διαδίκτυο μέσα από το δικαστικό Μέγαρο στο οποίο έλεγε πως «θα συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για εσάς».

Οι δύο συλλήψεις «έρχονται» μετά τις καταγγελίες, τις σφοδρές αντιδράσεις, αλλά και την εισαγγελική παρέμβαση που υπήρξε για τις τελετές και τα βίντεο με τους εξορκισμούς που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες στην πλατεία Δικαστηρίων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χωρίς καμία άδεια από την αστυνομία και τον Δήμο. Ο υποτιθέμενος χώρος λατρείας δεν διέθετε την απαραίτητη άδεια, ενώ τη στιγμή που οι αστυνομικοί βρέθηκαν επί τόπου, διεξαγόταν τελετή παρουσία περίπου 25 ατόμων. «Λουκέτο» στον χώρο που γίνονταν οι εξορκισμοί από την «Εκκλησία των Εθνών» έβαλε η αστυνομία, ύστερα από την «έφοδο» που πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου στο πρώην κέντρο διασκέδασης «Νεράιδα», στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία», στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ο τόπος συναντήσεων και προσευχών της αίρεσης παραμένει σφραγισμένος με απόφαση της αστυνομίας. Κι ενώ ο θόρυβος για τη δράση της αίρεσης συνεχίζεται, πρόθεση της Εκκλησίας των Εθνών είναι η πραγματοποίηση άλλων 4 τελετών εξορκισμού μέσα στον μήνα Σεπτέμβριο στην πλατεία Αριστοτέλους. Ο Δήμος παρόλα αυτά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να δοθεί άδεια ούτε σε αυτές τις περιπτώσεις.

WATCH THE MAN OF GOD AND ONE OF HIS ASSOCIATES HANDCUFFED LIKE CRIMINALS!!!

What is your situation at the moment? Are you also facing challenges and temptations? Are you being persecuted? Remember that all these are not meant to destroy you, but to prepare you for a new level in life! Take heart! Jesus is with you!

Η εισαγγελική έρευνα

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι η εισαγγελική έρευνα που ανέθεσε η Προϊστάμενη Ποινικής Δίωξης στην Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, για τη δράση της αίρεσης. Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας παρήγγειλε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί, αν τελέστηκαν τα αδικήματα του προσηλυτισμού, της παράνομης κατάληψης δημοσίου χώρου και της διατάραξης κοινής ησυχίας, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας. Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες για μετά την εμφάνισή τους στο γραφείο του εισαγγελέα και αναμένεται να δικαστούν στις 14 Νοεμβρίου, όπως ορίστηκε.

Η «Εκκλησία των Εθνών» μετά τις συλλήψεις έκανε δακρύβρεχτες αναρτήσεις στο facebook, μεταφέροντας μηνύματα στους πιστούς και τονίζοντας πως η αιτία όλου αυτού αποτελεί ότι εξοργίστηκαν άλλες χριστιανικών Εκκλησίες και δόγματα, ψυχίατροι, δημοσιογράφοι και πολιτικοί. Αν και ο ίδιος αναμένει τη δίκη και οι αρχές έκλεισαν το χώρο, η «Εκκλησία των Εθνών» τονίζει πως θα συνεχίσει να λειτουργεί και να ασκεί το έργο της, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, παρά το γεγονός πως ο ίδιος συνελήφθη: «Στα κρατητήρια της Αστυνομίας για χάρη του ονόματος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού»…

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
1 Comment
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
ces
ces
1 χρόνος πριν

Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από την Εκκλησία της Ελλάδας. Συνεχίζει τη μεσαιωνική παράδοση που μας έχει συνηθίσει. Κρίμα για αυτούς που πιστεύουν αυτούς τους απατεώνες είτε αυτοί προέρχονται από γραφικές μειοψηφίες, όπως ο πάτερ Χαράλαμπος, είτε από την «επικρατούσα» πλειοψηφία.

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!