Η καινοτομία στην υπηρεσία της υγείας

Η καινοτομία στην υπηρεσία της υγείας Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Θυμάστε την εποχή που η καινοτομία περιοριζόταν στην έρευνα και ανάπτυξη; Πλέον δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Στη Sanofi, η καινοτομία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των δραστηριοτήτων της και δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Εκτείνεται οριζόντια και κάθετα σε κάθε δραστηριότητά της, από την πρόσληψη εργαζομένων και τη συνεργασία με τους επαγγελματίες υγείας, μέχρι την ανακάλυψη θεραπευτικών λύσεων κι ανοίγει τον δρόμο για την ψηφιακή μεταρρύθμιση της, αξιοποιώντας την τεχνολογία στο μέγιστο βαθμό.


Η Sanofi συνεργάζεται με εταίρους στον τομέα της Υγείας, πανεπιστημιακά ιδρύματα, νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups), φορείς χάραξης πολιτικής κ.ά. και σε συνδυασμό με τις ολοένα πιο εξελιγμένες και ακριβείς ψηφιακές τεχνολογίες, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), η καινοτομία συμβάλλει στην εταιρική ανανέωση και ανάπτυξη της εταιρείας.


Αξιοποιεί την καινοτομία σε πεδία όπως οι κλινικές μελέτες και η συλλογή δεδομένων από την καθημερινή κλινική πρακτική, προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα τους ασθενείς και να προσαρμόσει τις θεραπευτικές λύσεις με βάση τις ανάγκες τους και με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια.

Η καινοτομία στην υπηρεσία της υγείας Facebook Twitter

Τηλεϊατρική
H συνεργασία της Sanofi με τη Science 37, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία «εξ αποστάσεως» ή αποκεντρωμένων κλινικών μελετών, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή των ασθενών. Ταυτόχρονα, οι ασθενείς μοιράζονται πιο εύκολα ψηφιακά ιατρικά δεδομένα μέσω φορέσιμων συσκευών (wearables), αισθητήρων και εφαρμογών. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα συλλογής δεδομένων καθημερινής κλινικής πρακτικής για την καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την απόκριση των ασθενών στη θεραπεία. Για την ανάλυση των δεδομένων που συλλέγονται, η Sanofi δημιούργησε την πλατφόρμα DARWIN, την πρώτη πλατφόρμα δεδομένων καθημερινής κλινικής πρακτικής της εταιρίας, η οποία φιλοξενεί δεδομένα από 300 εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως και 318 τομείς ασθενειών.

Η καινοτομία στην υπηρεσία της υγείας Facebook Twitter


Ίδρυση της Εικονικής Διαβητολογικής Κλινικής Onduo
Οι ομάδες της Sanofi σε συνεργασία με τη Verify Life Sciences, ανέπτυξαν καινοτόμα εργαλεία για την τροποποίηση των προϊόντων της Sanofi ώστε να προσαρμόζονται στις ανάγκες των ασθενών. Η κοινοπραξία με τη Verily Life Sciences (μια εταιρεία της Alphabet) ίδρυσε την Εικονική Διαβητολογική Κλινική Onduo, ώστε να προσδιορίζεται ο κατάλληλος συνδυασμός συσκευών, λογισμικού, θεραπευτικών λύσεων και φροντίδας για τον κατάλληλο ασθενή.


Ανάπτυξη των «Cobots»
Η καινοτομία με στόχο τη βελτίωση της ακρίβειας βρίσκεται στο επίκεντρο του τρόπου με τον οποίο η Sanofi λειτουργεί και επιλέγει τους συνεργάτες της. Τα ψηφιακά εργοστάσια της εταιρίας χρησιμοποιούν μοντέλα και προσομοιώσεις για να μετασχηματιστεί ο προγραμματισμός, ο σχεδιασμός και η λειτουργία των εγκαταστάσεών της, από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την προσφορά των προϊόντων της στους ασθενείς. Στο προσεχές μέλλον, το προσωπικό στις εγκαταστάσεις της εταιρίας θα εργάζεται μαζί με τα «Cobots» -συνεργατικά ρομπότ που αναγνωρίζουν το περιβάλλον τους ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια-, καθώς και με Αυτόνομα Κινούμενα Ρομπότ τα οποία θα μεταφέρουν αυτόματα πρώτες ύλες, εξοπλισμό και προϊόντα σε διαφορετικά σημεία των εγκαταστάσεων.

Η καινοτομία στην υπηρεσία της υγείας Facebook Twitter


Εργαλείο καινοτομίας: Τεχνητή Νοημοσύνη(ΑΙ)
H Sanofi χρησιμοποιεί επίσης την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) για τη βελτιστοποίηση της δημιουργίας των ομάδων της. Συγκεκριμένα, στην Κίνα, είναι η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία που πραγματοποιεί συνεντεύξεις Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) σε πανεπιστήμια για την πρόσληψη φοιτητών, ενώ στη Λατινική Αμερική χρησιμοποιεί το WePow, μια τεχνολογία συνεντεύξεων μέσω βίντεο σε κινητή συσκευή, δίνοντας την ευκαιρία στους υποψήφιους να καταγράφουν τη συνέντευξη την ώρα που διενεργείται ή ακόμα και εκ των προτέρων. Επιπλέον, οι υπεύθυνοι προσλήψεων στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης χρησιμοποιούν το iMatch, μια νέα τεχνολογία για τον στοχευμένο εντοπισμό υποψηφίων.

Με περισσότερους από 100.000 εργαζομένους σε 100 χώρες, η Sanofi μετατρέπει την επιστημονική καινοτομία σε λύσεις υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχοντας αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας της την καινοτομία, η Sanofi αναγνωρίστηκε από τους οργανωτές του VivaTech* ως μια από τις σημαντικότερες εταιρίες στον τομέα αυτό.


*Το VivaTech είναι διεθνής κόμβος για νεοφυείς επιχειρήσεις και ηγέτες που τολμούν να κάνουν τη διαφορά.

 

Επιμέλεια: Αλεξία Σβώλου

Υγεία & Σώμα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι συνδέει την απώλεια βάρους με την επαγγελματική επιτυχία;

Διεθνή / Εμπεδωμένη χονδροφοβία: Η σύνδεση της επαγγελματικής επιτυχίας με την απώλεια βάρους

Εργαζόμενοι που έχασαν βάρος δηλώνουν ότι χαίρουν μεγαλύτερης εκτίμησης στον χώρο εργασίας:ένα λυπηρό φαινόμενο με προεκτάσεις στην εργασιακή ανέλιξη και την οικονομική κατάσταση των εργαζομένων
NEWSROOM