Τα dos και don’ts της καλοκαιρινής φροντίδας

Τα dos και don’ts της καλοκαιρινής φροντίδας Facebook Twitter
0

DON'T Μάσκα χωρίς καθαρισμό

Οι μάσκες χαρίζουν λαμπερή όψη στο πρόσωπο σε ελάχιστο χρόνο. Για να δράσουν, όμως, τα ευεργετικά συστατικά, θα πρέπει προηγουμένως η επιδερμίδα να έχει καθαριστεί από τη σκόνη, τη λιπαρότητα και τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα. Μια γρήγορη και αποτελεσματική λύση είναι το Garnier Bio Micellar Water - Soothing Cornflower, ιδανικό για κάθε τύπο επιδερμίδας, ακόμη και για την ευαίσθητη.

DON'T Στη χρήση πολλών και διαφορετικών καλλυντικών προϊόντων

Όταν η χρήση καλλυντικών καταλήγει αλόγιστη, υπάρχει κίνδυνος η επιδερμίδα σας να αναπτύξει ευαισθησίες. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και όταν πλένετε συνέχεια το πρόσωπό σας με νερό από τη βρύση, καθώς το νερό στερεί σταδιακά από την επιδερμίδα τα προστατευτικά της λιπίδια.

DON'T Στο οινόπνευμα

Ειδικά μετά την ηλιοθεραπεία, αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν οινόπνευμα. Ο συνδυασμός τους με τις υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να αποβεί «καταστροφικός» για την επιδερμίδα σας, αφυδατώνοντάς την και προκαλώντας ακόμα και ξεφλούδισμα. Μετά το μπάνιο ένα προϊόν after sun είναι απαραίτητο. Δοκιμάστε το Avon - Care Sun+ με αλόη βέρα που καταπραΰνει και ενυδατώνει την επιδερμίδα σε βάθος.

DON'T Στις αυξομειώσεις του βάρους

Με δεδομένο ότι προκαλούνται διαταραχές στη μικροκυκλοφορία, καλό είναι να μη βάζετε κιλά. Η ροή του αίματος της λέμφου στον λιπώδη ιστό επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα περαιτέρω λιπογένεση και ένταση της κυτταρίτιδας.

Τα dos και don’ts της καλοκαιρινής φροντίδας Facebook Twitter
Αριστερά: Garnier Bio Micellar Water - Soothing Cornflower. Δεξιά: Nuxe Huile Prodigieuse - Florale.

DO Στη λάμψη

Οι make up-artists συνηθίζουν να κάνουν ένα ψέκασμα με mist για κάθε στρώση από προϊόν που απλώνουν στο πρόσωπο, όπως η ενυδατική κρέμα, το primer, αλλά και το make up στη συνέχεια. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούν το εφέ της φυσικής λάμψης και της απόλυτα ενυδατωμένης επιδερμίδας. Με το Institut Esthederm - Eau Cellulaire Brume Mist έχετε ένα επιπλέον κέδρος: ενισχύετε την επιδερμίδα ενάντια στο οξειδωτικό στρες και την ενυδατώνετε.

DO Στη σταθερότητα

Οι πούδρες το καλοκαίρι σταθεροποιούν το make up, παράλληλα όμως δίνουν στο πρόσωπο εφέ μάσκας. Αν θέλετε να δείχνει πιο φυσικό το αποτέλεσμα της πούδρας, μετά την εφαρμογή της ψεκάστε το πρόσωπό σας με ένα facial mist. Δοκιμάστε το Carroten - Facial Water Spray πάνω από το μακιγιάζ για σταθερότητα και φυσικότητα. Κρατήστε το όμως και στην τσάντα σας τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού για μια ανάσα δροσιάς στη διάρκεια της ημέρας.

DO στα λάδια

Πριν φορέσετε το αγαπημένο σας φόρεμα ή πριν πάτε στο γραφείο, χρησιμοποιήστε το απόλυτο προϊόν του καλοκαιριού. Ένα ξηρό λάδι θα δώσει λάμψη στην επιδερμίδα σας, χωρίς να αφήσει λιπαρότητα, και θα περιποιηθεί τα μαλλιά σας, ιδιαίτερα εάν είναι αφυδατωμένα. Δοκιμάστε το Nuxe Huile Prodigieuse - Florale, την τέλεια επιλογή για το πρόσωπο, το σώμα αλλά και τα μαλλιά. Ψεκάστε αμέσως μετά το μπάνιο και νιώστε την απολαυστική του φροντίδα και τη νέα αρωματική του σύνθεση.

Do στην απόλαυση

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα απολαυστικό ντους με νερό στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Θα σας γεμίσει ενέργεια και δύναμη. Tο νέο LOVE Beauty and Planet Shower Gel με ροζ τριαντάφυλλο και βούτυρο muru muru αφήνει στο δέρμα σας φυσικό άρωμα φρεσκάδας με διάρκεια. Cruelty free και vegan.

Τα dos και don’ts της καλοκαιρινής φροντίδας Facebook Twitter
Αριστερά: Institut Esthederm - Eau Cellulaire Brume Mist. Δεξιά: BC Bonacure - Sun Protect 2-in-1 Τreatment

DO Nτεμακιγιάζ με 1 κίνηση

Τα καλοκαίρια συνήθως ξενυχτάμε. Ακόμη, όμως, και αν επιστρέψετε πρωί στο σπίτι, μη θεωρήσετε ότι δικαιολογήστε να κοιμηθείτε με το μακιγιάζ. Κάθε βράδυ πρέπει να αφαιρείτε τα υπολείμματα του μακιγιάζ και της ρύπανσης από το πρόσωπό σας. Δοκιμάστε τα Nivea - MicellAIR Skin Breathe, 20 μαντιλάκια που αφαιρούν εύκολα το μακιγιάζ από το πρόσωπο και τα μάτια, χωρίς τρίψιμο και χωρίς ξέβγαλμα.

DO Στο χρώμα

Πολλές γυναίκες αυτή την εποχή κάνουν δραστικές αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών τους. Για να επιτύχετε όμως το χρώμα που σας ταιριάζει στα μαλλιά χρειάζεται να μελετήσετε την απόχρωση της επιδερμίδας σας. Εάν η φυσική σας απόχρωση έχει ζεστή βάση, προτιμήστε ανταύγειες στην απόχρωση του χρυσού ή του καστανοκόκκινου. Εάν η επιδερμίδα σας έχει ροζ βάση, προτιμήστε ανταύγειες στην απόχρωση της στάχτης ή σαμπανί. Προστατέψτε το χρώμα των μαλλιών σας από το χλώριο, το αλάτι της θάλασσας και την ηλιακή ακτινοβολία με ένα εξειδικευμένο προϊόν. Δοκιμάστε το BC Bonacure - Sun Protect 2-in-1 Τreatment που είναι ιδανικό για μετά τον ήλιο, θρέφει τα μαλλιά και βοηθά στη λάμψη και στη ζωντάνια του χρώματος. Επίσης, το Kyana Sun Care, σαμπουάν με κερατίνη και εκχυλίσματα από λάδι αργκάν, ενυδατώνει τα μαλλιά, τα προστατεύει και τα κάνει ευκολοχτένιστα.

DO στην άρνικα

Στις διακοπές, εκτός από το αντηλιακό, το αμέσως πιο χρήσιμο προϊόν είναι ένα gel άρνικας. Κάποιος τραυματισμός, ένας μώλωπας αλλά και ένας συνήθης πόνος βρίσκουν γιατρειά με αυτό το φυτό, που, όπως λένε οι ειδικοί, κρύβει μέσα του συμπυκνωμένη ενέργεια και ενεργοποιεί τους θεραπευτικούς μηχανισμούς του οργανισμού μας. Δοκιμάστε: APIVITA, gel with arnica, ενισχυμένο με βάμμα και έγχυμα άρνικας για καλύτερη αποτελεσματικότητα.

Τα dos και don’ts της καλοκαιρινής φροντίδας Facebook Twitter
Αριστερά: LOVE Beauty and Planet Shower Gel. Δεξιά: APIVITA, gel with arnica

*Η Άννα-Μαρία Παπίρη είναι beauty & wellness editor.

Υγεία & Σώμα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόλυτη προτεραιότητα έχει ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα

Υγεία & Σώμα / «Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν περιμένει μεν, αλλά δεν είναι ανίκητος»

Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της Οργάνωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα «Fair Life L.C.C.», η πρόεδρός της μιλά για την αναγκαιότητα να πατήσει γκάζι το εθνικό συστήμα υγείας όσον αφορά την υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου που σώζει ζωές.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Υγεία & Σώμα / Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Ο όρος «ασθένεια που μεταδίδεται από τα πτηνά» μάς φέρνει στο μυαλό τη γρίπη των πτηνών που οφείλεται στον ιό της γρίπης Η5Ν1. Κι όμως, υπάρχει μια άλλη νόσος που μοιάζει με τη γρίπη και μεταδίδεται από τα πτηνά, προκαλώντας άτυπη πνευμονία, δηλαδή πνευμονία χωρίς τα κλασικά συμπτώματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εξέταση με ραδιοϊσότοπα προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Υγεία & Σώμα / Μια νέα εξέταση προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Χάρη σε μια νέα εξέταση με ραδιοϊσότοπα, την PET Amyloid, καθίσταται δυνατή η πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ μία ολόκληρη δεκαετία πριν από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος νοητικής έκπτωσης στους ασθενείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT