Μέθοδος Tomatis: πώς μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με δυσλεξία και διάσπαση προσοχής

Μέθοδος Tomatis: πώς μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με δυσλεξία και διάσπαση προσοχής Facebook Twitter
Δυσλεξία, μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα άρθρωσης, δυσκολίες συγκέντρωσης και κατανόησης, είναι μερικά από τα προβλήματα στα οποία βρίσκει αποτελεσματική λύση η μέθοδος Tomatis
0

Αν δεν έχετε ακούσει για τη μέθοδο Tomatis, είναι ώρα να τη μάθετε γιατί αποτελεί μία από τις πλέον προωθημένες μεθόδους ανάπτυξης της αντιληπτικότητας και αντιμετώπισης των μαθησιακών δυσκολιών, όπως η δυσλεξία και η διάσπαση προσοχής.

Πρόκειται για ένα πραγματικό φαινόμενο, αποτέλεσμα των ερευνών του Alfred Tomatis, ενός οξυδερκούς επιστήμονα.


Δυσλεξία, μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα άρθρωσης, δυσκολίες συγκέντρωσης και κατανόησης, φωνητικά προβλήματα σε επαγγελματίες είναι μερικά από τα προβλήματα στα οποία βρίσκει αποτελεσματική λύση η μέθοδος Tomatis.

Η μέθοδος είναι ιδανική για όσους προετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις, ενισχύει την αντιληπτικότητα, την ακουστική προσοχή, τη μνήμη, τη μάθηση, βοηθάει στην εκμάθηση ξένων γλωσσών και ενισχύει τη σαφήνεια στη σκέψη και στον λόγο.

«Θα σε κάνει να συγκεντρώνεσαι περισσότερο, να θυμάσαι, και να κουράζεσαι λιγότερο. Θα σου κάνει και καλό στην ψυχή...» Μου είπε κάποτε ενθουσιασμένη μια φίλη, που η κόρη της είχε δυσλεξία και είχε κάνει Tomatis.


Έτσι συνάντησα την κ. Άννα Μαλισιόβα, φιλόλογο-ειδική παιδαγωγό και πιστοποιημένη θεραπεύτρια της μεθόδου Tomatis, που στην Ελλάδα δουλεύει με διάσημους τραγουδιστές, ηθοποιούς, στελέχη επιχειρήσεων και παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και στο εξωτερικό κουράρει την πιο διάσημη φωνή του πλανήτη, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Tomatis.

Μέσα σε όλα τα καινοτόμα που κάνει, έχει φέρει από την Αμερική πρωτοποριακά προγράμματα εικονικής πραγματικότητας, τα οποία εφαρμόζει δωρεάν σε παιδιά κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών τους.


«Η δυσλεξία είναι μια μορφή μαθησιακής δυσκολίας και παρατηρείται σε όλους τους πολιτισμούς που έχουν γραπτή γλώσσα. Δεν σχετίζεται με τη νοημοσύνη και είναι συνήθως κληρονομική.

Τα άτομα με δυσλεξία παρουσιάζουν δυσκολίες στον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τα ακουστικά ερεθίσματα και ενώ έχουν φυσιολογική ακοή, στην ουσία δεν αντιλαμβάνονται σωστά και με την απαιτούμενη ταχύτητα όσα ακούν.

Καθώς ο προφορικός λόγος προηγείται του γραπτού, δυσκολεύονται να αντιληφθούν και να αποκωδικοποιήσουν τους ήχους που απαρτίζουν μια λέξη ή μια πρόταση και κατ' επέκταση να μετατρέψουν αυτούς τους ήχους στα αντίστοιχα γραφήματα ή έννοιες.

Η μέθοδος Tomatis εστιάζει σε αυτό και επανεκπαιδεύει το αυτί του ατόμου να μεταβιβάζει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά το μήνυμα στον εγκέφαλο».


Η μέθοδος είναι ιδανική για όσους προετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις, ενισχύει την αντιληπτικότητα, την ακουστική προσοχή, τη μνήμη, τη μάθηση, βοηθάει στην εκμάθηση ξένων γλωσσών και ενισχύει τη σαφήνεια στη σκέψη και στον λόγο.


Έχει θεαματικά αποτελέσματα σε όσους χρησιμοποιούν τη φωνή τους ως πολύτιμο εργαλείο στη δουλειά τους, βελτιώνοντας την ένταση, την άρθρωση και το ηχόχρωμα, και χρησιμοποιείται σε οποιαδήποτε ηλικία, καθώς βοηθάει όλους τους ανθρώπους να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Info

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ:

annamalisiova.com

facebook

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ