in

Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας

Οι αγαπημένοι μου σοκολατοτυροφάγοι ωρολογοποιοί (aka Ελβετοί) δε σταματάνε να με εκπλήσσουν, δυσάρεστα όμως κάθε φορά. Το περιστατικό συνέβη τώρα, πριν 5 λεπτά στο διάλειμμα που κάναμε για τον πρωινό καφέ στο γραφείο και πραγματικά βγάζω καπνούς με αυτά που γίνανε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

37e8bd084f1dd8e539b4fccadfe32c10

Οι αγαπημένοι μου σοκολατοτυροφάγοι ωρολογοποιοί (aka Ελβετοί) δε σταματάνε να με εκπλήσσουν, δυσάρεστα όμως κάθε φορά. Το περιστατικό συνέβη τώρα, πριν 5 λεπτά στο διάλειμμα που κάναμε για τον πρωινό καφέ στο γραφείο και πραγματικά βγάζω καπνούς με αυτά που γίνανε.

Συνάδελφος άντρας, αποφάσισε να πιεί σήμερα τσάι αντί για καφέ, λόγω ελαφρού κρυολογήματος και ξεκινάει ο εξής διάλογος μεταξύ μας:

Καλά ε, αγόρασα αυτό το καταπληκτικό τσάι με γεύση μύρτιλλα και άλλα φρούτα του δάσους και είμαι ενθουσιασμένος! Είναι βέβαια κανονικά τσάι για γυναίκες, αλλά δε βαριέσαι, το πήρα να το πιώ.

Γουρλώνω μάτια, όσο δε πάει και γυρνάω έκπληκτη και του λέω:

– Τι εννοείς “είναι τσάι για γυναίκες;;;;;” Δεν υπάρχουν ειδικά τσάγια ή γενικά προϊόντα  μόνο για γυναίκες και μόνο για άντρες. Αυτό που λες είναι σεξιστικό.

Όχι δεν είναι σεξιστικό. Έτσι είναι. Όλα αυτά τα φρουτώδη και γλυκούλια ροφήματα είναι για γυναίκες. Είναι όπως όταν λέμε ότι στους άντρες αρέσουν οι μηχανές και στις γυναικές τα ρούχα και η μόδα.

– Κι αυτό είναι σεξιστικό! (…αυτή τη φορά λίγο πιο έντονα και με μια κάποια ενόχληση…)

– (ξαναεπιμένει, σε μια ακόμα προσπάθεια να μου το ανάγει στην φύση του ανθρώπου) Δεν είναι σεξιστικό! Είναι η αλήθεια! Αφού η μικρή μου κόρη παίζει μόνο με κούκλες και ο γιός μου με αυτοκινητάκια!

– ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕΞΙΣΤΙΚΟ!! (με εμφανή ενόχληση πλέον)

Καλά ρε συ Τάδε, σταματάμε να μιλάμε αφού τα βρίσκεις όλα λάθος!

Βγήκα και η τρελή και υστερικιά  στο τέλος. Καταλάβατε; Μετά γύρισε και συνέχισε να μιλάει με άλλους άντρες συναδέλφους και κάτι λέγανε και ξαναπετάγεται σε κάποια στιγμή ο ίδιος και απευθύνεται στους υπόλοιπους, αλλά αρκετά δυνατά ώστε να το ακούσω και εγώ:

Σουτ, μη το λέτε αυτό, γιατί θα ξανααναστατωθεί η Τάδε που λέμε σεξιστικά πράματα! Χαχαχα!

Και δώστου να κρυφογελάνε όλοι μαζί.

Αν είναι δυνατόν. 44 χρονών νέος άνθρωπος, με τέτοια μυαλά και με μικρά παιδιά να μεγαλώσει και να διαμορφώσει με αυτές τις απόψεις; Κρίμα. Δεν ξαναμπήκα στον κόπο να έρθω σε αντιπαράθεση. Απλά με κυρίευσε μια βαθιά λύπη. Δεν υπάρχει ελπίδα, πραγματικά, δεν θα πάρουμε ποτέ ανάσα. Κρίμα, ειλικρινά.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News