Ωραίο σώμα 24/7/365

Ωραίο σώμα 24/7/365 Facebook Twitter
Εξασφαλίστε καθημερινά 30 λεπτά για να γυμνάσετε το σώμα σας και είναι βέβαιο πως από τον πρώτο κιόλας μήνα η διαφορά θα είναι αισθητή. Εικονογράφηση: Caitlin Das Design
0

Oι ειδικοί επιμένουν πως η τακτική άσκηση είναι το μυστικό για τη διατήρηση του φυσιολογικού σωματικού βάρους και την απόκτηση μιας όμορφης σιλουέτας. Γνωρίζοντας πως ο πιο ασφαλής και μακροπρόθεσμα αποτελεσματικός τρόπος μείωσης τoυ σωματικού βάρους είναι η μείωση των θερμίδων στο πλαίσιο ενός προγράμματος υγιεινής διατροφής, η ταυτόχρονη αύξηση της σωματικής δραστηριότητας με τακτική άσκηση θα σας κάνει να φτάσετε πιο σύντομα και με επιτυχία στον στόχο σας.


Το να αλλάξει κανείς τη διατροφή του προκειμένου να κάνει δίαιτα είναι η μισή νίκη. Η υπόλοιπη αφορά την άσκηση. Περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο, τένις, βαράκια, κολύμπι, είναι κάποιες εφικτές λύσεις για να προσφέρετε στο σώμα σας τη συστηματική άσκηση που χρειάζεται για να είναι πάντα σε φόρμα.

Εξασφαλίστε καθημερινά 30 λεπτά για να γυμνάσετε το σώμα σας και είναι βέβαιο πως από τον πρώτο κιόλας μήνα η διαφορά θα είναι αισθητή. Επιπλέον, η συστηματική άσκηση, εκτός από τη μείωση του σωματικού λίπους και τη βελτίωση του μεταβολισμού και των καύσεων, θα καλυτερεύσει τη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων, θα μειώσει τη συνολική χοληστερίνη, αυξάνοντας την «καλή» χοληστερίνη, θα θέσει υπό έλεγχο την αρτηριακή πίεση, θα περιορίσει τον κίνδυνο εκδήλωσης οστεοπόρωσης, θα δυναμώσει τους μυς και θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μεγαλύτερη αντοχή.

H συστηματική άσκηση, εκτός από τη μείωση του σωματικού λίπους και τη βελτίωση του μεταβολισμού και των καύσεων, θα καλυτερεύσει τη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων, θα μειώσει τη συνολική χοληστερίνη, θα θέσει υπό έλεγχο την αρτηριακή πίεση, θα περιορίσει τον κίνδυνο εκδήλωσης οστεοπόρωσης, θα δυναμώσει τους μυς και θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μεγαλύτερη αντοχή.


Άσκηση, αλλά τι άσκηση; Είναι αρκετοί αυτοί που παραπονιούνται πως, παρά το γεγονός ότι τρέχουν αρκετά χιλιόμετρα τη μέρα, δεν καταφέρνουν να αδυνατίσουν. Ποιος είναι ο λόγος; Ότι δεν αλλάζουν τακτικά τον τρόπο άσκησής τους. Για τις πρώτες φορές ξεκινήστε αυξάνοντας σταδιακά την αντοχή σας, γυμνάζοντας διαφορετικά σημεία του σώματος με ελαφριά βαράκια και αρκετές επαναλήψεις σε κάθε άσκηση. Έτσι δραστηριοποιείτε τον μεταβολισμό σας, διατηρώντας σε εγρήγορση όλους τους μυς, οι οποίοι, σημειωτέον, καίνε περισσότερες θερμίδες απ' ό,τι το λίπος. Μία άλλη πρόταση είναι το «ξάφνιασμα» των μυών με δραστηριότητες που δεν συνηθίζατε πριν, όπως το kickboxing, το σκουός, το crossfit ή η διαλειμματική γυμναστική.


Αυξήστε τον μυϊκό ιστό, περιορίστε τον χρόνο εξάσκησης. Ακούγεται οξύμωρο, αλλά είναι γεγονός: αν η προπόνησή σας με στόχο την απώλεια βάρους είναι μικρότερης διάρκειας από μία ώρα, τότε να είστε βέβαιοι ότι θα φτάσετε γρηγορότερα στον στόχο σας. Κι αυτό γιατί πέραν της μίας ώρας το σώμα μας παράγει μεγαλύτερη ποσότητα κορτιζόλης, της γνωστής ορμόνης που συνδέεται με το στρες, μπλοκάροντας την τεστοστερόνη, την ορμόνη που αντίστοιχα είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του μυϊκού ιστού.

Ωραίο σώμα 24/7/365 Facebook Twitter
Τα push-ups είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις εκγύμνασης και ενδυνάμωσης όλου του σώματος, αρκεί να τα κάνετε σωστά.


Αναβάλετε την αναβλητικότητα. Αν πιστεύετε ότι είστε πολύ απασχολημένοι για να βρείτε χρόνο για άσκηση, κάντε το εξής πείραμα: για μία μέρα προγραμματίστε μόνο 10 λεπτά άσκησης. Το ίδιο κάντε και την επομένη. Αν βρίσκετε χρόνο για 10 λεπτά καθημερινής άσκησης, είναι βέβαιο πως θα βρίσκετε και για 1 ώρα, 2-3 φορές την εβδομάδα!


Push-ups: Ο βασιλιάς των ασκήσεων. Τα push-ups είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις εκγύμνασης και ενδυνάμωσης όλου του σώματος, αρκεί να τα κάνετε σωστά: διατηρήστε άκαμπτο και σε ευθεία γραμμή το σώμα από την κορυφή του κεφαλιού σας μέχρι τις μύτες των ποδιών καθ' όλη τη διάρκεια της ώθησης. Κρατήστε ίσια την πλάτη, δίχως να χαλαρώσετε τους γοφούς σας ή να ανασηκώσετε τους γλουτούς σας. Κρατήστε τους αγκώνες σας παράλληλα με το σώμα, καθώς αυτό χαμηλώνει, και σπρώξτε προς τα πίσω.


Ανακαλύψτε τη γυμναστική που σας ταιριάζει. Είναι σημαντικό να γυμνάζεστε με τρόπο που όχι μόνο θα κρατήσει το σώμα σας σε φόρμα αλλά θα σας κάνει να νιώθετε ευχάριστα και χαρούμενοι. Μπορείτε να επιλέξετε ένα σπορ στο οποίο θα προσθέσετε μερικές ασκήσεις ενδυνάμωσης (κολύμπι, βόλεϊ, τένις, windsurf κ.λπ.) ή μια μέθοδο άσκησης όπως η γιόγκα και οι δεκάδες εκδοχές της, το pilates, ο χορός, αν σας αρέσουν η μουσική και ο ρυθμός (εδώ οι επιλογές και τα είδη είναι ατέλειωτα). Αν βρίσκετε πιο βολικό το γυμναστήριο, ανακαλύψτε κάποιο που προσφέρει διαφορετικά προγράμματα, για να μην πλήττετε.

Ωραίο σώμα 24/7/365 Facebook Twitter
Είναι σημαντικό να γυμνάζεστε με τρόπο που όχι μόνο θα κρατήσει το σώμα σας σε φόρμα αλλά θα σας κάνει να νιώθετε ευχάριστα και χαρούμενοι.


Συμβουλές:

• Επιλέγετε να γυμνάζεστε το πρωί. Με αυτό τον τρόπο ενεργοποιείτε τον μεταβολισμό σας για την υπόλοιπη ημέρα και επιπλέον είστε σίγουροι πως δύσκολα θα παρέμβει κάτι για να αναβάλετε τη γυμναστική σας.

• Μην περιμένετε να δείτε κάτι διαφορετικό στο σώμα σας επαναλαμβάνοντας το ίδιο μάθημα spinning ή το ίδιο πρόγραμμα τζόκινγκ 20λεπτης διάρκειας. Αλλάζοντας συχνά τον τρόπο άσκησης, τα αποτελέσματα είναι καλύτερα και πιο θεαματικά.

• Το να γυμνάζεστε 5 ημέρες την εβδομάδα είναι σούπερ, 6 ή 7 όμως δεν είναι το καλύτερο. Κι αυτό γιατί οι μύες μας ανταποκρίνονται καλύτερα όταν τους δίνουμε τον χρόνο να «αναρρώσουν».

•Mην κάνετε ποδήλατο, διάδρομο ή ελλειπτικό παρακολουθώντας τηλεόραση, διότι δεν εξασκείστε με την ίδια έντασης όπως όταν είστε απολύτως αφοσιωμένοι στην άσκησή σας.

• Αυξήστε τα αποτελέσματα της εξάσκησής σας αλλάζοντας τις ασκήσεις και το πρόγραμμα που ακολουθείτε κάθε 10 ημέρες. Οι μύες δυναμώνουν εύκολα και διαθέτουν... ευφυΐα, οπότε καλό είναι να τους κρατάτε σε εγρήγορση.

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT
Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ