Όλοι εσείς που είχατε έναν σύντροφο και περάσατε τις γιορτές μαζί

Όλοι εσείς που είχατε έναν σύντροφο και περάσατε τις γιορτές μαζί Facebook Twitter
7

Δημοσιεύτηκε σήμερα μια Εξομολόγηση στην δημοφιλή ομώνυμη στήλη που προκάλεσε συζήτηση στα social media. Διαβάστε την και γράψτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια:

Με αφορμή μια άλλη εξομολόγηση που διάβασα σήμερα....
Θα πω για ακόμα μια φορά, ότι όλοι εσείς που είχατε έναν σύντροφο και περάσατε τις γιορτές μαζί... Μην τα βάζετε μαζί μας που λέμε οτι δεν περάσαμε καλά, μην μας λέτε ότι είχαμε τους συγγενείς και τους φίλους μας. Ναι τους είχαμε. Αλλά είχαμε μόνο αυτό. 

Και επειδή υπάρχει και η γνωστή καραμέλα "ναι αλλά μοναξιά, απελπισία και απόγνωση νιώθεις και έχοντας σχέση". Τότε κάνετε κάτι λάθος! Δεν καταλαβαίνω γιατί να νιώθεις μοναξιά όταν σε περιμένει κάποιος να σε κλείσει στην αγκαλιά του όταν είχατε μια άσχημη μέρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί να νιώθεις απόγνωση όταν έχεις κάποιον που θα μοιραστείς τις δυσκολίες, θα σκύψει πάνω από το πρόβλημα σου και θα προσπαθήσει έστω να σε ακούσει. Δεν καταλαβαίνω γιατί να νιώσεις απελπισία όταν υπάρχει ένας άνθρωπος που όταν φτάσεις στο αμήν θα σε αγκαλιάσει και θα σε φροντίσει μέχρι να περάσει η μπόρα;

Μήπως κάνετε κάτι λάθος;
Μήπως είστε λίγο αχάριστοι;

Και επειδή υπάρχει και το άλλο γνωστό "μην περιμένεις έναν γκομενο για να κάνεις πράγματα, κάνε οτι σε ευχαριστεί". Ναι αμέ! Αλλά πως; Με ευχαριστεί το θέατρο φίλη μου. Αλλά δεν έχεις χρόνο κανένα Σαββατοκύριακο για να πάμε μαζί γιατί είσαι πάντα με τον δικό σου. Με ευχαριστεί να πάω μια εκδρομή κολλητέ μου αλλά δεν μπορείς να πάμε παρέα γιατί η κοπέλα σου θέλει να πηγαίνετε τα δυο σας! Με ευχαριστεί να βγω να παω να πιω ενα ποτό, αλλά οι φίλες δεν ακολουθούν γιατί τα αγόρια τους προτιμουν να πάνε όλοι για μπυρες ή τσίπουρα. Πόσα πράγματα να κάνω μόνη? Θα γυμναστώ, θα πάω για περπάτημα, θα βρω ένα χόμπι, θα διαβάσω ένα βιβλίο, αλλά πόσο πια;

Ελάτε λίγο λοιπόν στη θέση μας κι εμάς. Δεν θέλουμε συμβουλές για να βρούμε τον εαυτό μας. Τον εαυτό μας τον έχουμε βρει, 24ώρες μαζί του είμαστε. Βοήθεια και χρόνο να περνάμε μαζί θέλουμε. Και ναι, δεν θα χαθούμε μόλις βρούμε γκόμενο. Γιατί καήκαμε τόσο καιρό μόνοι. Και ναι, θα βρούμε χώρο και χρόνο για εσάς. Γιατί η μοναξιά δεν παλεύεται. 

Και πριν το μάθετε με τον άσχημο τρόπο, μήπως να νιώσετε λίγη ντροπή;
Μήπως;

Η εξομολόγηση δημοσιεύτηκε ΕΔΩ

Γράψτε μας τη γνώμη σας στα Σχόλια.

 

Υγεία & Σώμα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόλυτη προτεραιότητα έχει ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα

Υγεία & Σώμα / «Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν περιμένει μεν, αλλά δεν είναι ανίκητος»

Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της Οργάνωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα «Fair Life L.C.C.», η πρόεδρός της μιλά για την αναγκαιότητα να πατήσει γκάζι το εθνικό συστήμα υγείας όσον αφορά την υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου που σώζει ζωές.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Υγεία & Σώμα / Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Ο όρος «ασθένεια που μεταδίδεται από τα πτηνά» μάς φέρνει στο μυαλό τη γρίπη των πτηνών που οφείλεται στον ιό της γρίπης Η5Ν1. Κι όμως, υπάρχει μια άλλη νόσος που μοιάζει με τη γρίπη και μεταδίδεται από τα πτηνά, προκαλώντας άτυπη πνευμονία, δηλαδή πνευμονία χωρίς τα κλασικά συμπτώματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εξέταση με ραδιοϊσότοπα προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Υγεία & Σώμα / Μια νέα εξέταση προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Χάρη σε μια νέα εξέταση με ραδιοϊσότοπα, την PET Amyloid, καθίσταται δυνατή η πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ μία ολόκληρη δεκαετία πριν από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος νοητικής έκπτωσης στους ασθενείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT

σχόλια

5 σχόλια
Εγω καταλαβαινω απολυτα τι λες...Περναω την ιδια φαση με σενα χρονια τωρα..Και πως τυχαινει παντα-ειδικα τις γιορτες ομως-να σκεφτομαι καποια,να ειμαι ερωτευμενος με καποια κοπελα να εχω κανει προσπαθειες να τη προσεγγισω,να την εχω,να τη κερδισω,πες το οπως θες,αλλα καθε φορα,σε καθε περιπτωση γνωριμιας που μου τυχαινει με γυναικα,κατι θα στραβωσει τελευταια στιγμη η στην αρχη και ποτε δε θα προχωρησει θετικα..Μενοντας ετσι και παλι μονος και μαθαινοντας φυσικα οτι οι ζωες αυτων των γυναικων προχωρουν κανονικα εχοντας νεους συντροφους ενω εγω μενω μονος μου,να σκεφτομαι χωρις ομως να ελπιζω..Σε μια τετοια φαση ειμαι τωρα..Στα λεω αυτα για να καταλαβεις οτι δεν εισαι η μονη που το περνας και φυσικα και οι δικες μου παρεες λιγο η πολυ σα και τις δικες σου ειναι..Οι περισσοτεροι σε σχεση και μιλαν εκ του ασφαλους οταν εγω γκρινιαζω που ειμαι μονος..Δε θα σου πω οτι θα ερθει κατι απο εκει που δε το περιμενεις..Παρα ειναι κλισε..Θα σου πω και θα ευχηθω εφοσον δυστυχως δεν αλλαζει η κατασταση,να εισαι μονη και να εισαι καλα..Καλυτερα να μελαγχολεις για κατι που δεν εχεις,παρα για κατι που θες να εχεις αλλα το εχει καποιος αλλος λογω συνθηκων..Πιστεψε με!Να εχεις καλη χρονια με ηρεμια!
1. Μην αυταπατάσαι, απλώς δεν έχεις φίλους. Γι' αυτό σε δέρνει η μοναξιά. Πράγμα εύλογο από την στιγμή που στη δική σου ζωή αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν σχέσεις στοργής με ανθρώπους της επιλογής σου. Οι συμβατικές κοινωνικές σχέσεις συναναστροφής δεν αποτελούν φιλίες, παρά μόνο παρέες στην καλύτερη - αν είσαι τυχερός κιόλας δηλαδή. Φίλοι που δεν διαθέτουνε - στην ανάγκη δεν φτιάχνουνε μόνοι τους - χρόνο και χώρο στη ζωή τους για την πάρτη σου απλώς και μόνο επειδή βρίσκονται σε ερωτική σχέση, μάντεψε... δεν είναι φίλοι σου! Ήθελε πολύ νιονιό, ε;2. Κανένας/καμία σύντροφος δεν μπορεί να αντικαταστήσει την έλλειψη των αληθινών φίλων στη ζωή ενός ανθρώπου. Γι'αυτό επιμένω, δεν είναι ο γκόμενος ή η γκόμενα που σου λείπει. Προέχουν άλλες ανάγκες.3. Σιγά μη νιώσουν ντροπή επειδή εσύ δεν έχεις γκόμενο/α. Τρελάθηκες καλέ;4. Όποιος τα βάζει μαζί σου επειδή δεν πέρασες καλά στις γιορτές, γράψτονε τον κερατά! Τί κάθεσαι και του μιλάς ακόμα; Ώχου.
Σοβαρά τωρα; Επειδή εσύ δεν έχεις σχέση, όσοι έχουν σχέση πρέπει να ντρέπονται όταν δεν νοιώθουν συνεχώς ευτυχισμένοι; Αν αυτό που γράφεις περιγράφει πράγματι αυτά που σκέφτεσαι, ο λογος που δεν εχεις φιλους για να κάνεις πράγματα μαζί, δεν είναι επειδή είναι σε σχέσεις, αλλά γιατί μάλλον βαριουνται να σου απολογουνται που νιώθουν κ άλλα πραγματα εκτός απο έκσταση.
Αυτό με τη ντροπή είναι άμεση αναφορά στο Ενός Λεπτού Σιγή του Χριστιανόπουλου αλλά δεν ήθελε να το θέσει ξεκάθαρα για κάποιο λόγο (μάλλον γιατί θα την έλεγαν ξερόλα ή κάτι τέτοιο). ;)http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGL-C131/595/3928,17325/extras/texts/index_a_49_01_christianopoulos.html Εμένα πείτε με. Είμαι.
Καραβάν' έχεις δίκιο! Μόνο που καταφέρνει -όπως θα έλεγε κ ο D. Adams- να είναι "σχεδόν αλλά όχι τελείως, εντελώς διαφορετικό" :P(εγώ τις αναφέρω τις πηγές μου γι' αυτό μου μιλάνε οι φίλοι μου ;)
Καλή τύχη να βρεις έναν τόσο υποστηρικτικό σύντροφο. Επίσης, αν βρεις άντρα να σε πάει στο θέατρο θα είναι ή gay (δεν το λέω ρατσιστικά) ή θα ασχολείται ο ίδιος με το θέατρο. Τέλος, συνυπογράφω, δεν έχεις ιδέα πόση μοναξιά μπορεί να βιώσει κανείς σε μια σχέση. Είσαι καιρό μόνη και έχεις ξεχάσει πόσο δύσκολες είναι οι σχέσεις.
Μήπως κάτι λάθος κάνεις και εσύ και δεν έχετε καθόλου κοινά ενδιαφέροντα με τους φίλους σου; Για την αγκαλιά που αναφέρεις μπορώ να το καταλάβω ότι σου λείπει, αλλά για το θέατρο κλπ δεν είναι σίγουρο πως όταν βρεις συντροφο θα σε ακολουθεί. Η ζωή είναι μικρή για να περιμένεις να την ζήσεις όταν θα βρεθεί σύντροφος και πίστεψε με η μοναξιά μέσα στην σχέση υπάρχει και σου εύχομαι να μην την βιώσεις ποτέ.