Εσείς γνωρίζετε τι είναι το λίφτινγκ όρχεων;

Εσείς γνωρίζετε τι είναι το λίφτινγκ όρχεων; Facebook Twitter
Η βαρύτητα είναι αμείλικτη και συνεχίζει να θυμίζει στους άνδρες ότι οι όρχεις τους αρχίζουν την σωματική τους κατάβαση στην εφηβεία.
2

Το 2008 όταν ο γνωστός 56χρονος ηθοποιός George Clooney αστειευόμενος σε μια συνέντευξη του δήλωσε ότι αντί για τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια του προτιμά να ασχοληθεί με την χαλάρωση του δέρματος επάνω από τους όρχεις τους καθιερώνοντας τον όρο «balls ironing», δημιούργησε για μια νέα φρενίτιδα στον κόσμο της πλαστικής χειρουργικής με έδρα το Χόλιγουντ.

Το «οσχεο-σιδέρωμα» ή επιστημονικά τεκμηριωμένο «λίφτινγκ όσχεου» είναι μια χειρουργική διαδικασία που στο παρελθόν γινόταν κυρίως για λόγους αποκατάστασης του όσχεου (δέρμα επάνω από τους όρχεις) μετά από τραυματισμό ή καρκίνο ή υδροκήλη, αλλά τώρα πια εκτελείται για καθαρά αισθητικούς λόγους.

Ουσιαστικά αποτελεί μια πλαστική επέμβαση κατά την οποία το περίσσειο δέρμα αφαιρείται από το όσχεο και ανασηκώνονται οι κρεμασμένοι όρχεις που έχουν πέσει θύμα της βαρύτητας μέσα στα χρόνια.


Η βαρύτητα είναι αμείλικτη και συνεχίζει να θυμίζει στους άνδρες ότι οι όρχεις τους αρχίζουν την σωματική τους κατάβαση στην εφηβεία, ένα ταξίδι προς τον νότο που συνεχίζεται καθ' όλη την διάρκεια της ζωής τους καθώς το κολλαγόνο αποδυναμώνεται και το δέρμα χάνει έτσι την φυσική του ελαστικότητα.

Αυτή η χαλαρότητα του δέρματος των όρχεων μπορεί να προκαλέσει δυσφορία σε έναν άνδρα κατά την διάρκεια ποδηλασίας και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων αλλά και κατά την ένδυσή του -ο χαλαρός σάκος μπορεί να πιαστεί με τα εσώρουχα, ειδικά με τα άνετα μποξεράκια.

Η παραγωγή σπέρματος δεν επηρεάζεται από την διαδικασία αφού αφαιρείται μόνο η περίσσεια του δέρματος ώστε να επιστρέψουν οι όρχεις σε υψηλότερη θέση αλλά συνεχίζουν να είναι μακριά από το σώμα ώστε να είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία για την σπερματογένεση.


Είναι μια επέμβαση που επιλέγει ο άνδρας κυρίως για την άνοδο της αυτοπεποίθησής του λόγω της νεανικής όψη του όσχεου που επιτυγχάνεται ενώ δεν φαίνεται να επηρεάζει την σεξουαλική ζωή του με τις γυναίκες.

Ως επέμβαση είναι απλή, ελάχιστα επεμβατική όμως απαιτεί εμπειρία και λεπτούς χειρισμούς για όσο το δυνατόν καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Διαρκεί περίπου μια ώρα, δεν χρειάζεται νοσηλεία και ο ενδιαφερόμενος επιστρέφει κανονικά στην δουλειά του την επόμενη ημέρα.

Υπάρχει η αίσθηση του σφιξίματος της επόμενες ημέρες χωρίς να νιώθει όμως άβολα ενώ μπορεί μια εβδομάδα αργότερα να συνεχίσει τις αθλητικές του δραστηριότητες, αποφεύγοντας όμως την έντονη  σεξουαλική δραστηριότητα.

Η παραγωγή σπέρματος δεν επηρεάζεται από την διαδικασία αφού αφαιρείται μόνο η περίσσεια του δέρματος ώστε να επιστρέψουν οι όρχεις σε υψηλότερη θέση αλλά συνεχίζουν να είναι μακριά από το σώμα ώστε να είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία για την σπερματογένεση.


Όπως φαίνεται τελευταία και οι Έλληνες ασχολούνται πια σημαντικά με την εμφάνισή τους. Οι ενδιαφέρομενοι που υποβάλλονται σε θεραπείες αισθητικής δερματολογίας (botox, μεσοθεραπεία, peelings, laser αποτρίχωσης) έχουν αυξηθεί από 2 σε 4 στους 10 που επισκέπτονται τα ιατρεία.

Και παρόλο που αποτελεί επέμβαση ταμπού στη χώρα μας, όλο και περισσότεροι άνδρες ηλικίας 45-55 ετών δείχνουν ενδιαφέρον και ρωτούν για την επέμβαση αυτή που θα βελτιώσει την εμφάνισή τους και την αυτοπεποίθησή τους κάτω από την ζώνη τους.

 

Υγεία & Σώμα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT
Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια