10 πράγματα που σε μαθαίνουν τα πάρτι Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

10 πράγματα που σε μαθαίνουν τα πάρτι Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς Facebook Twitter
Οι άνθρωποι συνήθως είναι οι ιδιότητές τους. Χωρίς αυτές είναι χειρότερα κι από γυμνοί. Σπανίως, θα δεις εν μέσω του χορού και του χαμού κάποιον να ξεχνά τον τίτλο του.
0

1. Είναι κάπως αλαζονικό, σχεδόν βλάσφημο να είσαι ο τελευταίος νηφάλιος σε μια παρέα που έχει πιει τ' άντερά της. Μηχανικά κανονίζεις να μπουν όλοι σε ταξί –ή κάνεις το «σχολικό»-, κάποιοι κλαίνε επάνω σου, θυμούνται τα χειρότερα του χρόνου, θέλει εκπαίδευση για να μη σε πάρουν τα σκάγια, αν τα πράγματα είναι πολύ χάλια και τα Χριστούγεννα πολύ της εκτόνωσης.

Μετά θέλει τέχνη για να ξεχάσεις αυτά που άκουσες: ποιος τα 'χε με ποιον, γιατί πραγματικά χώρισαν, ποιος τράβηξε τελικά «πιστόλι». Αγάπα τους όλους, ξέχνα τα όλα. 

2.

Διπλή προσοχή: Είναι μύθος ότι ο μεθυσμένος δεν θυμάται τίποτα. Ακόμη κι έτσι να 'ναι, θυμάται πάντα πού εκτέθηκε και ίσως μόλις έχασες έναν φίλο ή ακόμη χειρότερα, έκανες έναν εχθρό.

3.

Οι άνθρωποι συνήθως είναι οι ιδιότητές τους. Χωρίς αυτές είναι χειρότερα κι από γυμνοί. Σπανίως, θα δεις εν μέσω του χορού και του χαμού κάποιον να ξεχνά τον τίτλο του. Είναι διευθυντής; Είναι προϊστάμενος Α'; Είναι χασοδίκης; Το κινεί και το περιφέρει χωρίς κανένα γάρμπος και φυσικά παρά τα γέλια, τα χάχανα, την ξενοιασιά και το ξεμούδιασμα απαιτεί να το θυμάσαι. Ειδικά, τις στιγμές που ετοιμάζεται να κάνει τεράστια χοντράδα.

Αν το σαλόνι είναι η κεντρική σκηνή, στην κουζίνα συμβαίνουν τα καλύτερα. Φιλίες ετών, έρωτες μεγάλοι, σοβαρές συνεργασίες σφραγίστηκαν έτσι στο πρόχειρο, πάνω από τον νεροχύτη με τα άπλυτα και τα ταψιά με τα τυροπιτάκια – ρεζέρβα.

4.

Μη γελαστείς από το κλίμα και δημοσιεύσεις μία selfie χωρίς να τσεκάρουν όλοι -και κυρίως όλες- το καλό τους προφίλ (και ανφάς). Στην εποχή της εικόνας, ο αυθορμητισμός είναι η αρετή – άλλοθι των μη φωτογενών, όλοι –μα, όλοι- είναι κινητές διαφημίσεις του εαυτού τους, οπότε προσοχή στα φίλτρα και στο χέρι που τρέμει. Για μια εικόνα ζούμε, περισσότερο από ποτέ.

5.

Ειλικρίνεια, αυτή η υπερτιμημένη, ανόητη αρετή. Τι κοστίζει ένα ψέμα –για το φαγητό, τα πολιτικά, το αγαπημένο βιβλίο του καθενός που μπορεί να 'ναι και χάλια- την ώρα της γιορτής; Τι τη θέλεις την αλήθεια; Σε 20 χρόνια από τώρα θα σε θυμούνται για κακό, για party pooper, όχι για ειλικρινή. Χαμογέλα και ευχήσου. Σε 2 ώρες από τώρα, στην καλύτερη περίπτωση ο ορεξάτος να ακούσει το ψέμα του, θα φτύνει πικρές αλήθειες την ώρα που τον βάζεις με ειλικρινή φροντίδα στο ταξί (δες Νο 1).

6.

Αν θες να αποφύγεις το Νο1 και το Νο5, φτάσε αργά και φύγε νωρίς. Χωρίς δικαιολογίες. Είσαι ο πρέσβης της νηφαλιότητας, λίγο Δαλάι και λίγο ιδανικό. Είσαι και λίγο συνταξιούχος και λίγο βολεψάκιας. Χάνεις το καλύτερο και το χειρότερο μαζί. Χάνεις το bonding και το gossip της ιστορίας. Εσύ ξέρεις τι αντέχεις.

7.

Αν το σαλόνι είναι η κεντρική σκηνή, στην κουζίνα συμβαίνουν τα καλύτερα. Φιλίες ετών, έρωτες μεγάλοι, σοβαρές συνεργασίες σφραγίστηκαν έτσι στο πρόχειρο, πάνω από τον νεροχύτη με τα άπλυτα και τα ταψιά με τα τυροπιτάκια – ρεζέρβα. Το αντίστοιχο των μπαρ είναι το «πάω έξω για τσιγάρο». Οι τουαλέτες δεν ενδείκνυνται για σχέσεις τέτοιας διάρκειας, ο νοών νοείτω (και ουαί τω ανοήτω).

8.

Είναι η χρυσή στιγμή για να προστατεύσεις τους φίλους και να εκθέσεις τους εχθρούς. Τους μεν πρώτους απλώς βουτώντας το (8ο) ποτό από το χέρι –με χορευτικές κινήσεις, πάντα- και πηγαίνοντας τους για «βρώμικο». Τους μεν δεύτερους απλώς ενθαρρύνοντάς τους να είναι ο εαυτός τους. Χορευτικά, όλα αυτά, χωρίς γκριμάτσες, poker face.

9.

Γιορτάζεις, δεν γιορτάζεις, μέρες ευχών είναι, ετοιμάσου για τα πιο παράλογα. Θα τηλεφωνήσει κόσμος που σου 'χε βγάλει το μάτι (καλά – καλά για να χωράει το γυάλινο), θα σ' έχει πεθυμήσει ο τελευταίος στον οποίο θα περίμενες ποτέ ότι θα λείψεις, θα πέσει στην αγκαλιά σου το πιο απολωλός των απολωλότων. Εδώ εκτίμα την ειλικρίνεια, όσων επιδεικτικά δεν μπήκαν στη διαδικασία. Κι αυτοί κάτι σου λένε και φυσικά «απαντάς» εν ευθέτω. Ή και όχι. Κάποιες ευχές θα σε τσακίσουν, κλάψε. Είναι ειλικρινείς και «πιάνουν».

10.

Δεν πίνεις (Νο1), εκτός κι αν έχεις φίλους σαν κι εσένα. Αλλά και πάλι - δεν πίνεις. Είναι αλαζονικό, είναι ασεβές, είναι σωτήριο και διδακτικό, είναι ο μόνος τρόπος να είσαι παρατηρητής. «Διαβάζεις» όσα προσπερνούν οι άλλοι που βιάζονται να φτάσουν στην τελευταία σελίδα.

Περνάς καλά, κρατάς τα κλειδιά και το στόμα σου κλειστό, έχεις παίξει ωραία και δεν μπορεί κανείς να σου πει τίποτα. Την παροιμία για τον λύκο και τον σβέρκο του που τον έχει χοντρό, επειδή τις δουλειές του τις κάνει μόνος του, την ξέρεις.

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθημερινό συμπλήρωμα για brain food

Υγεία & Σώμα / Τα πάντα για το brain food: Οι τροφές που ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου μας

Η διατροφή μας είναι η καύσιμη ύλη για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και μερικές φορές, όταν δεν είναι θρεπτική και ισορροπημένη, χρειάζεται ένα boost με έξυπνα συμπληρώματα που μας διασφαλίζουν υγεία και ευεξία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Απόλυτη προτεραιότητα έχει ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα

Υγεία & Σώμα / «Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν περιμένει μεν, αλλά δεν είναι ανίκητος»

Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της Οργάνωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα «Fair Life L.C.C.», η πρόεδρός της μιλά για την αναγκαιότητα να πατήσει γκάζι το εθνικό συστήμα υγείας όσον αφορά την υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου που σώζει ζωές.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Υγεία & Σώμα / Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Ο όρος «ασθένεια που μεταδίδεται από τα πτηνά» μάς φέρνει στο μυαλό τη γρίπη των πτηνών που οφείλεται στον ιό της γρίπης Η5Ν1. Κι όμως, υπάρχει μια άλλη νόσος που μοιάζει με τη γρίπη και μεταδίδεται από τα πτηνά, προκαλώντας άτυπη πνευμονία, δηλαδή πνευμονία χωρίς τα κλασικά συμπτώματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εξέταση με ραδιοϊσότοπα προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Υγεία & Σώμα / Μια νέα εξέταση προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Χάρη σε μια νέα εξέταση με ραδιοϊσότοπα, την PET Amyloid, καθίσταται δυνατή η πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ μία ολόκληρη δεκαετία πριν από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος νοητικής έκπτωσης στους ασθενείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT