5 κομμώσεις που καλό θα ήταν να αποφύγετε αυτή την εποχή

0

Το φθινόπωρο δεν είναι εποχή για αλλαγές επί... κεφαλής. Κι όλοι οι κομμωτές το γνωρίζουν, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν τον Νο1 εχθρό των (γυναικείων και όχι μόνο) μαλλιών: το φριζάρισμα ανελέητο και επιθετικό, λόγω υγρασίας και συχνών βροχοπτώσεων. Επειδή, λοιπόν ο καιρός μπορεί να είναι βροχερός, δεν είναι όμως για χάσιμο να μερικές κομμώσεις και κουρέματα που δεν ενδείκνυνται για την εποχή, εκτός κι αν υπάρχει οικονομική άνεση για καθημερινό styling και για... νεύρα. 

1.

Αφέλειες

Όχι τώρα. Ειδικά αν έχετε φυσικά σγουρά ή σπαστά μαλλιά, εσείς θα τις κόψετε κανονικές και θα καταλήξουν "ρώσικες". Πολύ κοντές, δηλαδή. Με τάση να γυρίζουν προς τα μέσα, λόγω και της υγρασίας που λέγαμε. Το αποτέλεσμα είναι αστείο και απολύτως εκνευριστικό. Κάθε προσπάθεια να τις ισιώσετε κάνει το κεφάλι σας να μοιάζει με κράνος. Και κάτι ακόμη: αργούν να μεγαλώσουν. Απλώς "μη". 

2.

Ασύμμετρο καρέ

Από αυτά που θαυμάζετε στα περιοδικά κομμωτικής ολόισιο, στιλπνό, μούρλια. Καμία σχέση. Τα ασύμμετρα καρέ "δουλεύονται" δύσκολα στο σπίτι και όσο χρόνο κι αν περάσετε με το σίδερο στο χέρι, στο τέλος της ημέρας, η μπούκλα θα καταλήξει να κρέμεται σαν μικρό ελατήριο πάνω από τα αυτιά σας. Στο τέλος απλώς θα συμβιβαστείτε με τα φυσικά σας μαλλιά να φυτρώνουν προς άναρχες κατευθύνσεις, ή απλώς θα τα έχετε κάψει από τις αμέτρητες προσπάθειες με το σίδερο. 

3.

Pixie cut

Σαν το αγορίστικο, αλλά με την κορυφή να φουσκώνει λίγο; Όχι τώρα. Όσο και πατικώσετε εκείνη την ατίθαση τούφα ψηλά, εκείνη θα φουσκώνει σαν λάχανο και θα καταστρέφει κάθε απόπειρα σας για λίγη πειθαρχία. Αν κατσαρώνει κιόλας, το αποτέλεσμα θα είναι άβολο. Θυμηθείτε ότι τα κοντά μαλλιά έχουν δικούς τους κανόνες, οπότε καλωσήρθατε στον κόσμο του τζελ, του αφρού και άλλων προϊόντων που στόχο έχουν να κρατήσουν κάτω ό,τι ετοιμάζεται για απογείωση. Όχι πάντα με επιτυχία. 

4.

Εxtreme χρώμα 

Τα φλογερά κόκκινα, τα ακαζού, ακόμη και τα πορτοκαλί λατρεύονται την εποχή των πεσμένων φύλλων. Βέβαια, κανείς δεν ενημερώνει ότι πρόκειται για απόχρωση με απαιτήσεις. Και στιλιστικές. Μαζί με τα μαλλιά ετοιμαστείτε και για ανανέωση στη ντουλάπα. Οι κοκκινομάλλες το ξέρουν, εσείς ενδεχομένως όχι: τα έντονα κόκκινα "σκοτώνουν" τη φυσική απόχρωση του δέρματος, αν συνδυάζονται με τις λάθος αποχρώσεις. Τις μισές μέρες πολύ πιθανόν να δείχνετε ακόμη πιο χλωμή έως άχρωμη. 

5.

...και ένα ψέμα

Κανένα προϊόν -μα, κανένα- δεν αντιστέκεται στην υγρασία. Απλώς σας βοηθάει να κρατήσετε σε σχετική πειθαρχία τα μαλλιά σας, ειδικά αν είναι πλούσια. Όλα τα υπόλοιπα είναι διαφημιστικοί μύθοι στους οποίους απλώς πρέπει να αντισταθείτε. Υπάρχουν φυσικά και οι δραστικές λύσεις, όπως η ισιωτική και κάποιες ισχυρές μάσκες, ωστόσο σιγουρευτείτε ότι θέλετε τόση χημεία στο κεφάλι σας και τόση καταστροφή στο σώμα της τρίχας. 

Πρόσωπα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μυστικά ομορφιάς από την κόλαση: Τα ακραία και ανορθόδοξα μυστικά ομορφιάς των σταρ του Χόλιγουντ

Υγεία & Σώμα / Μυστικά ομορφιάς από την κόλαση: Τα ακραία και ανορθόδοξα μυστικά ομορφιάς των σταρ του Χόλιγουντ

Από τη Μέριλιν Μονρό και τη Τζόαν Κρόφορντ, μέχρι τη Μάρλεν Ντίτριχ και την Όντρεϊ Χέπμπορν, όλες κατέφευγαν σε ακραία μέτρα, προκειμένου να μείνουν για πάντα νέες, όμορφες και ελκυστικές, πληρώνοντας φυσικά το τίμημα
THE LIFO TEAM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Πρόσωπα / Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Η γυναίκα που έζησε την ιστορία του ελληνικού θεάτρου, και πάλεψε για την Αριστερά αφηγείται τη ζωή της στο LIFO.gr σε μια συνέντευξη-ποταμό στον Αντώνη Μποσκοΐτη.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Ιωάννινα - 45 Πρόσωπα

Faces of Ioannina / 45 πρόσωπα και δημιουργικές ομάδες που κάνουν τα Ιωάννινα ξεχωριστά

Γιαννιώτες, Γιαννιώτισσες και κάτοικοι των Ιωαννίνων κάθε ιδιότητας και ηλικίας φωτογραφίζονται στη LiFO, μιλούν για τις ασχολίες τους και για όσα κάνουν την πόλη τους ξεχωριστή.
M. HULOT, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ & ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

Πρόσωπα / Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

«Βασιλιάς» στην Αγγλία, που του δίνει μια αγάπη άρρωστη, συγκρινόμενη μόνο με αυτήν προς τον Τζορτζ Μπεστ, και «θεός» στη Γαλλία, ζωντανό σύμβολο του ασυμβίβαστου και ρέμπελου Γαλάτη που δεν θα χωρέσει ποτέ των ποτών στα τυποποιημένα κουτάκια της νεωτερικότητας- ένα πορτρέτο του ηθοποιού/ σκηνοθέτη/ παραγωγού/ πρώην ποδοσφαιριστή Ερίκ Καντονά.
ΜΑΚΗΣ ΜΑΛΑΦΕΚΑΣ
Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Δημήτρης Πολιτάκης / Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Πηγαίνοντας μετά από καιρό σε σπίτι φίλων, είδα στην εξώπορτα το αγγελτήριο θανάτου της ηθοποιού Μιράντας Κουνελάκη που έμενε στην ίδια πολυκατοικία και για χρόνια «επέβλεπε» στοργικά και διακριτικά τις νεανικές μας τρέλες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Ιδέες / Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας και συγγραφέας Ολίβια Γκαζαλέ μιλά στο LIFO.gr με αφορμή τη συμμετοχή της στην 8η Νύχτα Ιδεών του Γαλλικού Ινστιτούτου, που θα παρακολουθήσουμε διαδικτυακά την Πέμπτη 28/1.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Μια εξοργιστική απάντηση

Χριστίνα Γαλανοπούλου / Μια εξοργιστική απάντηση

Η ψυχρότητα στη διατύπωση, η μηδενική ενσυναίσθηση, η ελαφρά αμφιβολία που διατρέχει την αντίδραση της Ομοσπονδίας στην καταγγελία της Ολυμπιονίκη περί βιασμού είναι κάτι που στο μέλλον θα πρέπει να διδάσκεται σε Σχολές Επικοινωνίας και σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Τηλεόραση / Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Γράφει, σκηνοθετεί, μοντάρει, ζει μέσα στο νέο της πρότζεκτ, τη σειρά «Σχεδόν Ενήλικες», που μόλις ξεκίνησε να προβάλλεται στο Mega: Η Μυρτώ Κοντοβά επέστρεψε στην τηλεόραση μιλώντας για την Αθήνα που γνωρίζει καλά, αυτήν τη φορά μέσα από μια ιστορία γεμάτη σασπένς.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ