Μέχρι σήμερα οι ψεύτικοι οργασμοί, λόγω στατιστικών και μάλλον επιπόλαιης αρθρογραφίας θεωρούνταν αποκλειστικότητα του γυναικείου πληθυσμού. Όμως, φαίνεται ότι και οι άντρες έχουν μερίδιο σ' αυτό του είδους τα ψέματα, απλώς οι λόγοι για τους οποίους υποκρίνονται οργασμό είναι σαφώς διαφορετικοί και λιγότερο αλτρουϊστικοί από αυτούς των γυναικών. 

 

Ειδικότερα και βάσει σχετικής μελέτης του Πανεπιστημίου του Κάνσας, σχεδόν το 1/4 των αντρών που απάντησαν σε συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο για τη συχνότητα και την ποιότητα των σεξουαλικών τους επαφών, απάντησε ότι έχει μπει στη διαδικασία να προσποιηθεί οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ, τόσο με τη σύντροφό του (λογικό ή έστω αναμενόμενο), όσο και με περιστασιακές σχέσεις (οριακά ανεξήγητο). Οι λόγοι; Το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησαν ότι αναγκάστηκαν να προσποιηθούν είτε επειδή είχαν κουραστεί, είτε επειδή δεν είχαν διάθεση, είτε επειδή απλώς βαρέθηκαν να ολοκληρώσουν. 

 

Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας Charlene L. Muehlenhard, καθηγήτρια Ψυχολογίας και Σπουδών Φύλου, στην ερώτηση για το πώς ένας άντρας προσποιείται οργασμό, οι απαντήσεις ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Οι συμμετέχοντες απάντησαν ότι επιτάχυναν τις κινήσεις τους, «παγώνοντας» μετά από λίγο σε συγκεκριμένη στάση, ενώ ταυτόχρονα υποκρίνονταν κόπωση, λαχάνιασμα και εξάντληση, ώστε να γίνουν πιστευτοί.

 

Alina Cara Oswald
Alina Cara Oswald

 

Στην προσποίηση του ανδρικού οργασμού βοηθούν και τα χαμηλωμένα φώτα ή ο ανύπαρκτος φωτισμός που διευκολύνουν την αφαίρεση του προφυλακτικού, χωρίς να το δει η παρτενέρ και να χρειαστεί να εξηγήσουν το οτιδήποτε.

 

Πολλοί από τους συμμετέχοντες απάντησαν επίσης ότι σε μία τέτοιου είδους συμπεριφορά μπορεί να βοηθήσει και η χρήση προφυλακτικού, που συνήθως προστατεύει από τα αποκαλυπτήρια του ψεύδους. Επίσης, απάντησαν ότι προς αυτή την κατεύθυνση βοηθούν και τα χαμηλωμένα φώτα ή ο ανύπαρκτος φωτισμός που διευκολύνουν την αφαίρεση του προφυλακτικού, χωρίς να το δει η παρτενέρ και να χρειαστεί να εξηγήσουν το οτιδήποτε. 

 

Γιατί, όμως, ένας άντρας να προσποιηθεί οργασμό; Σε αντίστοιχες έρευνες οι γυναίκες συμμετέχουσες απαντούσαν ότι ο σύντροφος τους δεν ήταν ικανός να τις φέρει σε οργασμό, οπότε τερμάτιζαν την επαφή με ένα ψέμα. Η αντίστοιχη απάντηση των αντρών αφορά τον βαθμό έλξης προς τη σύντροφο. Έτσι ένα μεγάλο ποσοστό συμμετεχόντων απάντησε ότι κατά τη διάρκεια του σεξ η παρτενέρ δεν ήταν αρκετά ελκυστική, δημιουργώντας ακόμη και πρόβλημα με τη στύση. Για λόγους γοήτρου, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ένας άντρας θα παραμείνει στη σεξουαλική αρένα και απλώς θα λειτουργήσει διεκπεραιωτικά -και με ψέμα στο τέλος- για να ελαχιστοποιήσει το ρίσκο να εκτεθεί ή να κατηγορηθεί για ανεπάρκεια. 

 

Βάσει της ίδια έρευνας για κάθε 67% γυναικών που υποκρίνεται οργασμό, υπάρχει ένα 28% ανδρών που κάνει ακριβώς το ίδιο, ενώ ένα συντριπτικό ποσοστό δηλώνει ότι το σεξ (πόσω μάλλον το όχι ικανοποιητικό σεξ) διαρκεί πολύ περισσότερο απ' όσο μπορεί να αντέξει, οπότε είτε στην περίπτωση του ανδρικού είτε στην περίπτωση του γυναικείου κοινού πρόκειται για έναν διπλωματικό τερματισμό, μίας δυσάρεστης, άβολης ή απλώς μη ικανοποιητικής επαφής.

 

Alina Cara Oswald
Alina Cara Oswald

 

Με στοιχεία από Guardian, MenSHealth.com