9 καλές συμβουλές για να μάθεις το μικρό σου γιο να εκτιμά μεγαλώνοντας τα κορίτσια

9 καλές συμβουλές για να μάθεις το μικρό σου γιο να εκτιμά μεγαλώνοντας τα κορίτσια Facebook Twitter
Παρά τις συζητήσεις για το φύλο και παρά την πρόοδο της ανθρωπότητας στο θέμα της ισότητας των δύο φύλων, στις μέρες μας περισσότερο από ποτέ -και σε σχέση με τα προηγούμενα 50 χρόνια- παράγονται παιχνίδια με βάση το φύλο.
17

Ανατρέφουμε τα κορίτσια με το δεδομένο ότι θα πρέπει να πολεμήσουν τα στερεότυπα και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τα αγόρια. Στην εποχή μας, περισσότερο από ποτέ μαθαίνουμε στις κόρες μας ότι μπορούν να γίνουν οτιδήποτε θελήσουν, αστροναύτες ή "αλητάκια" με την καλή έννοια, μητέρες και σύζυγοι ή νεράιδες στον κόσμο τους. Όμως δεν κάνουμε το ίδιο με τους γιους μας. Ακόμη κι αν πλέον τα κορίτσια έχουν περισσότερες επιλογές, αναφορικά με τους ρόλους που θέλουν να παίξουν στη ζωή τους, ο κόσμος των αγοριών είναι μέχρι σήμερα περιχαρακωμένος, σύμφωνα με τους κοινωνικούς επιστήμονες.

Αποθαρρύνονται από το να αποκτήσουν ενδιαφέρον για πράγματα που θεωρούνται θηλυκά. Τους μαθαίνουν ακόμη ότι πρέπει να είναι σκληροί με κάθε κόστος, ότι πρέπει να είναι γεμάτοι ανδρισμό.  Αν όμως θέλουμε στ' αλήθεια να φτιάξουμε μια κοινωνία ισότητας, οφείλουμε να δώσουμε και στ' αγόρια περισσότερες επιλογές. Όπως είχε πει και η διάσημη φεμινίστρια Gloria Steinem, «χαίρομαι που έχουμε αρχίσει να μεγαλώνουμε τις κόρες μας όπως τους γιους μας, αλλά όλο αυτό δεν πρόκειται να πετύχει, αν δεν αρχίσουμε να μεγαλώνουμε και τους γιους, όπως τις κόρες»

Τι σημαίνει "τρέχει σαν κορίτσι"; Ή "κλαίει σαν κορίτσι"; Εξηγήστε του ότι το φύλο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως αστείο ή ως προσβολή. Προσέξτε κι εσείς τη γλώσσα που χρησιμοποιείτε μπροστά του.

Μέχρι ενός σημείου αυτό είναι κατανοητό, το γιατί συμβαίνει τουλάχιστον. Γιατί προσόντα, όπως η συνεργασία, η συναίσθηση, η φροντίδα συχνά θεωρούνται γυναικεία, παρά το ότι πρόκειται για αξίες που συνεχώς κερδίζουν πόντους στην καθημερινότητα, στο σχολείο, στις δουλειές.  Κι όμως, στο νέο της βιβλίο "Dear Ijeawele, or A Feminist Manifesto in Fifteen Suggestions", η νιγηριανή συγγραφέας, Chimamanda Ngozi Adichie, δίνει μερικές καλές συμβουλές για την ανατροφή ενός παιδιού είτε είναι κορίτσι είτε αγόρι. Κυρίως, αγόρι. Τι σημαίνει, όμως, να είναι ένας άντρας φεμινιστής; Σύμφωνα με τις κοινωνικές επιστήμες, πρόκειται για κάποιον που πιστεύει σοβαρά στην ισότητα των φύλων, στην ευγένεια, στους ανθρώπους με αυτοπεποίθηση που θέλουν να κυνηγήσουν τους στόχους τους.

Άρα; Τι μπορεί να επιτρέψει κανείς σε ένα αγόρι; Να μερικές συμβουλές.

Αφήστε τον να κλάψει

Είτε αγόρια είτε κορίτσια, ως νήπια κλαίνε το ίδιο συχνά, σύμφωνα με έρευνες. Είναι, όμως, γύρω στα 5 του χρόνια που ένα αγόρι παίρνει το μήνυμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το να εκφράζει τον θυμό του, αλλά δεν πρέπει να κλαίει ή να δείχνει ευάλωτο, εξηγεί ο Tony Porter, εκπαιδευτικός σύμβουλος. «Στα κορίτσια επιτρέπεται να είναι ανθρώπινα όντα και στα αγόρια διδάσκουμε να είναι ρομπότ. Διδάξτε τον γιο σας ότι διαθέτει όλο το φάσμα των συναισθημάτων και ότι μπορεί να μη νιώθει θυμωμένος, ότι μπορεί να φοβάται, ότι μπορεί να νιώθει πληγωμένος ή ότι μπορεί να ζητήσει βοήθεια». 

Δώστε του (κι άλλα) πρότυπα 

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αγόρια αντιδρούν περισσότερο για πιο πολύ καιρό στην επίδραση προτύπων σε σχέση με τα κορίτσια και ότι ακόμη τα έχουν περισσότερη ανάγκη, ειδικά σε οικογένειες που δεν υπάρχει η φιγούρα του πατέρα. Δώστε τους πρότυπα καλούς ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου. Και δώστε τους πρότυπα και γυναίκες που κατάφεραν κάποιο σοβαρό επίτευγμα. Μελέτες εμφανίζουν τα αγόρια ανύπαντρων μητέρων να εμφανίζουν μεγαλύτερο σεβασμό προς το γυναικείο φύλο, ακριβώς επειδή μεγάλωσαν με κάποια που έκανε άθλους για να τα μεγαλώσει. Μοιραία, αντιμετωπίζουν τις γυναίκες διαφορετικά.

Αφήστε τον να είναι ο εαυτός του

Παρά τις συζητήσεις για το φύλο και παρά την πρόοδο της ανθρωπότητας στο θέμα της ισότητας των δύο φύλων, στις μέρες μας περισσότερο από ποτέ -και σε σχέση με τα προηγούμενα 50 χρόνια- παράγονται παιχνίδια με βάση το φύλο. Πριγκίπισσες ντυμένες στα ροζ για τα κορίτσια, μπλε φορτηγάκια για τα αγόρια. Κι όμως, ποιος να το 'λεγε ότι μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα, τα μωρά αγόρια τα έντυναν στα ροζ και τα κορίτσια στα μπλε... Σύμφωνα με τους νευροεπιστήμονες δε, τα παιδιά θέλουν απλώς να παίξουν, κούκλα ή φορτηγό το ίδιο κάνει. Είναι στην ηλικία των 2-3 ετών που το παιδί αρχίζει να καταλαβαίνει το φύλο του και η κοινωνική εμπειρία του "φορτώνει" το αντίστοιχο παιχνίδι στο χέρι. Σύμφωνα μάλιστα με τον Campbell Leaper, επικεφαλής της έδρας ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στη Σάντα Κρουζ που αυτός ο διαχωρισμός έχει μακροχρόνιες συνέπειες στον τρόπο με τον οποίο ένα παιδί αναπτύσσει τα ταλέντα, τις δεξιότητες και την αντιληπτική του ικανότητα. Αφήστε τον γιο σας να είναι ο εαυτός του, λοιπόν. 

Μάθετέ του να φροντίζει το άτομό του και να είναι υπεύθυνος 

«Πολλές μητέρες ανατρέφουν τις κόρες τους και λατρεύουν τους γιους τους», είχε γράψει κάποτε η Jawanza Kunjufu, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, ειδική στην επιμόρφωση αγοριών της μαύρης κοινότητας. «Διδάξτε στους γιους σας να ετοιμάζουν το φαγητό τους, να καθαρίζουν και να φροντίζουν τον εαυτό τους. Όπως περιμένουμε ισότητα στο γραφείο για τις κόρες μας, πρέπει να περιμένουμε ισότητα στο σπίτι και για τους γιους μας», συμπληρώνει η Anne-Marie Slaughter, στέλεχος επιχείρησης και σύμβουλος πολυεθνικών για χρόνια. 

Μάθετέ του να νοιάζεται για τους άλλους

Οι επιχειρήσεις του μέλλοντος είναι φτιαγμένες από ομάδες που συνεργάζονται και νοιάζεται ο ένας τον άλλο. Κάτι που μέχρι σήμερα το μάθαιναν από την εμπειρία στη ζωή, στο σπίτι και στη δουλειά οι γυναίκες. Μάθετε το, όμως και στον γιο σας, αν θέλετε να πάει μπροστά στην καριέρα του, εξηγούν πλέον τα περισσότερα μεγαλοστελέχη επιχειρηματικών κολοσσών. Εξηγήστε του πώς μπορεί να ισορροπήσει ανάμεσα στη δουλειά, την οικογένεια και τις υποχρεώσεις αυτών των δύο με το να του διδάξετε την αξία της βοήθειας σε έναν άρρωστο φίλο ή συγγενή. Δώστε του αρμοδιότητας και υποχρεώσεις, ενθαρρύνετε τον να μάθει κάτι στο αδελφάκι του, να κάνει μπέιμπι-σίτινγκ ίσως, ένα πρόγραμμα που θα του μάθει πώς είναι να συναισθάνεσαι την αδυναμία ή την ανεπάρκεια του άλλου. 

Ενθαρρύνετε τις φιλίες του και με κορίτσια 

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, μέχρι το τέλος της προσχολικής ηλικίας τα παιδιά έχουν μάθει ήδη να κάνουν φίλους βάσει του φύλου τους. Όμως, παιδιά που ενθαρρύνονταν από τους γονείς τους να παίζουν τόσο με αγόρια, όσο και με κορίτσια, εμφανίζονταν πιο ευρηματικά και έξυπνα στην επίλυση προβλημάτων, αλλά και στην επικοινωνία με τους γύρω τους.

Μάθετέ του ότι το "όχι" είναι "όχι"

Όταν σας λέει ότι δεν θέλει να τον γαργαλάτε ή να τον χαϊδεύετε, σταματήστε. Μην τον πιέζετε να κάνει κάτι που δεν θέλει, να παίξει μαζί σας ή να παλέψετε για να δείτε πόσο "άντρας" είναι. Μάθετε του να ρωτάει πριν κάνει οτιδήποτε, ειδικά αν πρόκειται να αγγίξει ένα άλλο παιδί. Είναι ένας τρόπος να του διδάξετε τον σεβασμό στη φυσική παρουσία των άλλων και να ξεκαθαρίζει μια για πάντα μέσα του ότι όταν κάποιος λέει "όχι" είναι "όχι", ξεκινώντας από τον ίδιο του τον εαυτό. 

Μάθετέ του να μη χρησιμοποιεί τη λέξη "κορίτσι" ως προσβολή 

Τι σημαίνει "τρέχει σαν κορίτσι"; Ή "κλαίει σαν κορίτσι"; Εξηγήστε του ότι το φύλο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως αστείο ή ως προσβολή. Προσέξτε κι εσείς τη γλώσσα που χρησιμοποιείτε μπροστά του. 

Διδάξτε του να χαίρεται που είναι αγόρι

Δείτε μαζί του αθλητικά, κυνηγηθείτε με τα ποδήλατα, παλέψτε, φυσικά και δεν θα σβήσετε το φύλο του από τον χάρτη, φυσικά και θα παίξετε και θα αστειευθείτε και θα κάνετε "αγορίστικα" πράγματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να τα κάνει και μια γυναίκα (φυσικά και ένα κορίτσι μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο!). Μάθετε του ότι οι πραγματικά ανθεκτικοί άνθρωποι υπερασπίζονται τα πιστεύω τους, τις οικογένειες, τους ανθρώπους που αγαπούν. Δώστε του αυτοπεποίθηση και δυναμισμό: είναι άλλο αυτό, το να μεγαλώνετε έναν άνθρωπο γεμάτο αυτοπεποίθηση, πάθος και σταθερότητα κι άλλο να μεγαλώνεις έναν άνθρωπο που θεωρεί ότι η βία τον κάνει σκληρό και του χαρίζει υπεροχή. 

Με στοιχεία από τους New York Times

Υγεία & Σώμα
17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
ιριδα,εαν,εκει που ξυπνας ενα ωραιο πρωι και σχεδιαζεις την δουλεια σου,τις διακοπες, τον γαμο σου κτλ,χτυπησει το θυροτηλεφωνο και σου παραδωσει ο αστυνομος φυλλο πορειας και αναγκαστεις να αναβαλεις όόόλα τα σχεδια σου,μονο και μονο,επειδη ενας καραβανας θελει τσαμπα προσωπικο καθαριοτητας και φυλαξης της μοναδας του.τοτε θα καταλαβεις πόόόσο ταιριαστη ειναι η αντιστοιχια μου!εγω κατανοω πως την υπαρξη του στρατου την αποφασισαν ανδρες,αλλα εφοσον επωφελουνται και οι γυναικες απ' αυτον,θα σας πρηζω και σας!δηλαδη,θελεις να μου πεις πως δεν πατε στρατο,ωστε οι τσατσοι να συνεχισουν να ειναι τσατσοι;τους λυπαστε; αυτους κι οχι αυτους που αδικουν;τους κανετε τη χαρη;πατε σστρατο στη θεση αυτων που αδικουνται απο τους τσατσους και οι τελευταιοι θα παραμεινουν ανετοι!ειδες που στην βρηκα την λυση;μιλας λες και οι τσατσοι εχουν τόόόση δυναμη,ωστε να επηρρεαζουν νομοσχεδια!!ενα βυσμα ειναι!! μπορει να μπερδεψα το νοημα των λεξεων,αλλα η απαντηση ειναι η ιδια:αφου τους βαζουν με το ζορι,τσατσοι δεν θα γινουν;και στο λεω εγω που πολλακις επεσα θυμα τους!αδικο μεν και καταδικαστεο,αλλα μεχρις ενος σημειου κατανοητο...και εφοσον κι εγω θεωρω την θητεια σχετικα ευκολη υποθεση, το δεχτηκα.κι αυτο που κανετε και σεις τσατσιλικι ειναι,ομως,να το ξερεις:ειδατε τα δυσκολα και ειπατε "ελα,μωρε,θα επικαλεστω γυναικεια θεματα και θα την σκαπουλαρω"!μπραβο που τα καταφερατε και που με κοροιδεψατε,το εννοω,δεν με πειραζει τοσο,όσο μου μου φαινεται,αλλά οχι κι ενας(δηλαδη,μια) που λακισε στα δυσκολα να μου λεει"ελα,μωρε αφου ειναι ευκολο,τι κλαιγεσαι,τι παραπονιεσαι πως αδικησαι"!δεν μου απαντας.ιριδα:1)ειναι ή δεν ειναι σεξιστικη αυτη η διακριση;θελω ενα "ναι ή ενα "οχι",ασε τους ελιγμους και τις δικαιολογιες!2)η περιοδος κι ολα αυτα τα προβληματα υγειας δεν σας εμποδιζουν στις σπουδες και την εργασια σας,αλλα μονο στον στρατο;ενα "ναι ή ενα "οχι"!σε περιπτωση που πεις "ναι",θελω να μου πεις και το πώς γινεται αυτο.3)εαν,οντως οι αγωνες γινουν μεικτοι,θα αγωνιστεις εναντια σ' αυτην την αποφαση;κατι μου λεει πως οχι(no offense).κανω ειδικη αναφορα διοτι,οντως,αυτο ακριβως πιστευω πως πρεπει να γινει στον αθλητισμο,μεικτες ομαδες.θελεις να μην πηγαινετε στρατο; να μην πηγαινετε!!αλλα να μην σπουδαζετε + δουλευετε,επισης!ουτε καν τις δουλειες του σπιτιου!και θα σας τα φερνουμε ολα ετοιμα εμεις,αρκει να αποδεικνυετε πως ειστε αυτα τα ευθραυστα πλασματα που λετε!ειστε σαν αυτα τα παιδια που οταν θελουν να βγαινουν εξω με παρρεες λενε στους γονεις "ελα ρε μπαμπα,δεν ειμαι μικρο παιδι(παροτι ειναι ανηλικο),εχω δικαιωμα να παω οπου θελω οσο θελω",την ιδια στιγμη που το ιδιο παιδι,εαν σπασει ενα παραθυρο με την μπαλα το πρωι στο σχολειο,θα επικαλεστει την ηλικια του για να μην πληρωσει τα σπασμενα!!δηλαδη,ενηλικιωση,οπου το βολευει! ετσι και σεις:περιοδο οπου δεν σας βολευει,δυναμικη γυναικα,οπου σας βολευει! και η ειρωνεια ειναι πως αυτο το παιδακι καποτε θα μεγαλωσει και θα σταματησει αυτην την νοοτροπια,εσεις την διατηρειτε μεχρι τα γεραματα!μου λες πως υπαρχουν ανδρες που κατανοουν!ε,λοιπον θα στο πω στα ισια:αυτοι οι ανδρες θελουν να κανουν σεξ μαζι σας και ξερουν πως αμα πουν αυτο που νοιωθουν,δηλαδη,αυτα που εγω λεω,θα τους ριξετε ακυρο,κατα συνεπεια ψευδονται,ακομη κι αν δεν το συνειδητοποιουν πως εχουν αυτες τις ιδεες!οταν καποιος ειναι πετυχημενος,δηλαδη χαιρει της εκτιμησης των αλλων,δεν αντιλαμβανεται τα στραβα αυτων των αλλων και τους λεει αυτο που θελουν να ακουσουν,για να μην απωλεσει αυτην την εκτιμηση!κατα συνεπεια υποκρινεται!οταν η μονιμη σας επωδος ειναι "περιοδος",η δικη μου θα ειναι "στρατος"!ακου,ιριδα,σ' αυτην την ζωη,ειμαστε ή θυτες ή θυματα,δεν υπαρχει μεση οδος,ουτε ουδετεροτητα.αυτο το λεει ο ιδιος ο Χριστος,οχι εγω: "ή με μενα ή με το σατανα",λεει η βιβλος.οταν,λοιπον,,οπως μου λες,ενας ανθρωπος δεν συνειδητοποιει την αδικια σε μια κατασταση(οχι να την πολεμησει,μην ζηταμε "πολλα",απλως να την παραδεχθει)σημαινει πως ειναι ενας απο τους θυτες,εστω και με τη μορφη του σιωπηλου θεατη της αδικιας.οταν,λοιπον,εγω ακουγα τις γυναικες να λενε για μηνιαιους πονους,τοκετο,πονους της γεννας κτλ συνεπασχα μαζι σας,αληθεια στο λεω,ξεκινησα ως φεμινιστης!όταν,ομως στην φοιτητικη και εν γενει ενηλικη ζωη μου σας εβλεπα καθε σαββατοκυριακο να ειστε εξω σε χορους και μπουζουκια και καθε δευτερα με περιοδο,οταν σας ζητουσα μια χαρη(μη παει ο νους σου στο πονηρο) μου λεγατε "δεν μπορω,εχω περιοδο",ενω ηξερα πως ειχατε κανονισει κατι αλλο,ε,αρχισα να υποψιαζομαι την "λαδια".δεν λεω πως ειστε ολες ετσι,προς θεου,αλλα οι μισες ειστε οι προαναφερομενοι σιωπηλοι μαρτυρες στις αλλες μισες!!ε,λοιπον,αυτην την αδικια εις βαρος μας θελω να την επισημανω,ουτε καν να την πολεμησω!!εχεις δικιο,ιριδα,πολυ το κουρασαμε:αφου ειχες σκοπο να με πεις μισογυνη απο το αρχικο σου σχολιο(εγω ετσι καταλαβα,συμπαθα με αν σε κρινω λαθος)και να μην απαντησεις/σχολιασεις επι της ουσιας σ' αυτα που σε ρωτησα/επεσημανα,παρα μοναχα να υπεκφευγεις,τι αλλο να πουμε;αφηνω λοιπον κι εγω με την σειρα μου την "συζητηση",με την ελπιδα πως καποτε οι γυναικες δεν θα ανακαλυπτουν μισογυνισμο καθε φορα που τα βρισκουν σκουρα σε συνομιλια ή-εστω-θα προσπαθουσαν να τον διορθωσουν σ΄ εναν ανδρα και δεν θα τον αφηναν στην μοιρα του,αλλα κατι μου λεει πως τοση συμπονοια(αλλα και δουλεια) οχι μονο δεν ειναι στην ατζεντα του φεμινιστικου κινηματος,αλλα ουτε καν στην γυναικεια ψυχη...το τελευταιο δεν το πολυεννοω,αλλα ταιριαζε ως ποιητικο κλεισιμο!
"όταν,ομως στην φοιτητικη και εν γενει ενηλικη ζωη μου σας εβλεπα καθε σαββατοκυριακο να ειστε εξω σε χορους και μπουζουκια και καθε δευτερα με περιοδο,οταν σας ζητουσα μια χαρη(μη παει ο νους σου στο πονηρο) μου λεγατε "δεν μπορω,εχω περιοδο",ενω ηξερα πως ειχατε κανονισει κατι αλλο,ε,αρχισα να υποψιαζομαι την "λαδια"Τώρα δηλαδή με αυτά που γράφεις επιμένεις ότι δεν είσαι κομπλεξικός φταίω εγώ που σου το επισήμανα. Yiota007 δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θεωρείς αγενές και τι όχι. Αγένεια για μένα είναι από προσωπική εμπάθεια να τσουβαλιάζεις ένα ολόκληρο κίνημα. Ο τύπος κλαίγεται γιατλι δεν θέλει να πάει στρατό και τα ρίχνει όλα στις γυναίκες αυτό δεν σου φαίνεται αγενές? Βασίλη σε παρακαλώ πήγαινε σε ένα καλό ψυχολόγο έχεις σοβαρό πρόβλημα μισογυνισμού. Όσο και να το θέλεις σε αυτό το θέμα δεν θα έχεις την τελευταία κουβέντα.
εαν ειναι ετσι οι φεμινιστριες χαιρομαι για τοσους αιωνες πατριαρχιας!οποιος διαφωνει μαζι σας ειναι μισογυνης και κομπλεξικος,να την χαιρεστε την κοινωνικη δικαιοσυνη που ευαγγελιζεστε!βρε miles,διαβασες τι γραφω; εχω παει στρατο! πως πιστεψατε πως τα λεω για να αποφυγω θητεια; την τελειωσα εδω και 13 χρονια! ετσι χτιζεις επιχειρηματολογια εσυ; σου λεω πως με κοροιδευατε και συ με βγαζεις κομπλεξικο! απ'όόόλα αυτα που γραφω πιαστηκες απο ενα και αυτο το ενα το διαστρεβλωνεις κι απο πανω!δεν μου απαντησες ομως,ουτε και συ επι της ουσιας σ' λόόόλα αυτα που σας επισημαινω στα σχολια μου και το ριχνεις στην ειρωνεια!απαντησε μου,αποστομωσε με και θα εχεις εσυ τον τελευταιο λογο!ειμαι εδω και περιμενω!εσυ με παρακαλας να παω σε ψυχολογο,λεφτα θα μου δωσεις ή...θα τον ρωτησω:"γιατρε,οταν ενας που δεν γνωριζει καποιον κι ουτε θελει να συνομιλησει μαζι του κι ολο τον ειρωνευεται και τον ταπεινωνει ΔΗΜΟΣΙΑ,λεγοντας του πως χρηζει βοηθειας(ακομη κι αν εχει δικιο),εχει κι αυτος κάποιο θεματακι μισανθρωπιας ή οχι;
Έχεις δίκιο βασίλη. Είστε το πλέον κατάφωρα αδικημένο φύλο. Προσωπικά προτείνω να καταργηθεί και η άδεια τοκετού. Αμάν πια με τις γυναίκες, βγάζουν ένα μωρό από το ** τους και νομίζουν ότι κάτι τρέχει. Σιγά τα αίματα. Drama queens.Σοβαρά τώρα, το ποιος έχει τις παιδικές εμμονές εδώ μέσα δεν θα το σχολιάσω.Iris out.
Πατροναρισμα και ειρωνεια ειναι ολα σας τα σχολια. Ο αλλος πουθενα δεν ειρωνευτηκε, ισα ισα στην συζητηση σας ηταν υποχωρητικος οσο μπορουσε. Αυτο το "iris out" ηταν πολυ κακογουστο, δεν συμφωνειτε;
Βασίλη μπορεί από όσα σου είπε η υπομονετική Ίρις να μην κατάλαβες Χριστό, τα σχόλια/ παρωδίες (συγγνώμη για το χαρακτηρισμό, αλλά...)σου όμως -σε αντιπαραβολή με τα εύστοχα σχόλια της Ίριδος- σίγουρα θα αποτελέσουν τροφή για σκέψη και αναζήτηση σε πολλούς αναγνώστες εκεί έξω. Ειλικρινά (και δίχως ίχνος ειρωνείας), εγώ σε ευχαριστώ γι' αυτό.
βασίλη βασιλειάδη,Έχεις κολλήσει με το στρατό και δεν κοιτάς τίποτε άλλο γύρω σου. Ο στρατός είναι ένα από τα πολλά πεδία δράσης στην κοινωνία η οποία διαρκώς μεταβάλλεται. Φυσικά ο σκοπός είναι στο μέλλον να έχουμε όλοι/ες ίσες υποχρεώσεις και σε αυτό τον τομέα ανεξαρτήτως τι θα απογίνει ως θεσμός. Ως τότε υπάρχουν χίλια δυο θέματα να λύσουμε.Υπάρχουν πολλά κατάλοιπα του παρελθόντος, όπως οι γυναίκες που λες ότι απαιτούν κέρασμα. Φύγε μακρυά τους. Υπάρχουμε και οι άλλες που τολμάμε να μην κρίνουμε τους άνδρες βάσει εισοδήματος έχοντας να αντιμετωπίσουμε στην καλύτερη την έκπληξη και τη δυσπιστία τόσο εκείνων όσο και των φιλενάδων μας. Σε μερικές περιπτώσεις υπήρξαν άνδρες που μου έδιναν την εντύπωση ότι υπολόγιζαν λίγο υπερβολικά το γεγονός ότι δεν θα έπεφταν στα μάτια μου αν «δεν χάλαγαν λεφτά για εμένα» και γι΄ αυτό συνέχιζαν και τη σχέση μαζί μου. Να βγάλω συμπεράσματα από αυτούς για όλους τους άνδρες; Γιατί εσύ κάνεις αντίστοιχες γενικεύσεις για τις γυναίκες. Είναι μια πάλη η προσπάθεια που κάνουμε κάποιοι/ες είναι να προωθήσουμε την ισότητα μεταξύ των φύλων και συνεπώς την ελευθερία των ανθρώπων. Εσύ σε ποια πλευρά ανήκεις;Από τα σχόλια σου διακρίνω έναν άνθρωπο εύγλωττο αλλά το πως καταφέρνεις να διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα σε τέτοιο βαθμό μου προκαλεί μεγάλη αμηχανία!milesΣυμφωνώ μαζί σου. Αλλά θα ήθελα να σου επισημάνω ότι το σχόλιο σου περί απόρριψης δεν βοηθάει σε μια συζήτηση. Είναι αγενές και τελικά αντιπαραγωγικό. Είναι σα να έλθει κάποιος σε εμένα και να μου πει κατά πρόσωπο ότι είμαι φεμινίστρια γιατί δεν έχω παντρευτεί ποτέ. (Είμαι σίγουρη ότι πολλοί/ες το σκέφτονται). Τί θα τους απαντούσα; Θα στενοχωριόμουν, θα θύμωνα και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν θα ξαναασχολιόμουν ουσιαστικά μαζί τους. Iris PrismaticaΕδώ και καιρό ανήκω στο fun club σου. Δεν είναι μόνο ότι είσαι έξυπνη και διαβασμένη, είσαι και μαχήτρια!
προς Ίριδα,Στον στρατό των Η.Π.Α,όπου βλέπουμε γυναίκες στο πεδίο της μάχης(όχι απλώς σε θητεία,αλλά σε πραγματικό πόλεμο)δεν έχουν οι γυναίκες όόόλα αυτά τα προβλήματα υγείας που μου παρέθεσες; Δεν κάνουν παιδιά; Μόνο στην Ελλάδα αρρωσταίνετε και εγκυμονείτε;Και αφού έχετε αυτή τη ασθενή κράση,τότε γιατί σας αφήνουν στις στρατιωτικές/αστυνομικές σχολές και στην γυμναστική ακαδημία;Παρέλαση δεν βλέπεις στις εθνικές εορτές; Αμά δεις,θα προσέξεις και γυναίκες.Δεν θα τις δεις άρρωστες,αλλιώς δεν θα μπορούσαν να παρελάσουν!4 χρόνια σπουδές,30 χρόνια στην δουλειά,μόνο η θητεία επιβαρύνει την υγεία σας;Τόσα χρόνια διασκεδάσεις,ξενύχτια,χοροί και μπουζούκια,ο στρατός σας κουράζει;Και επειδή υπονόησες πως συνδέονται θητεία με μητρότητα να σε πληροφορήσω πως η στράτευση είναι νομικά υποχρεωτική,η μητρότητα όχι:για κάθε 100 Έλληνες που πάνε με το ζόρι στρατό,δεν υπάρχουν 100 Ελληνίδες που θα γεννήσουν υποχρεωτικά και δεν θα έχουν ποινές,εάν δεν το κάνουνε.Είναι σαν να υπογράφουν ένα συμβόλαιο 2 άνθρωποι,αλλά ο νόμος να προβλέπει κυρώσεις μόνο στην μία πλευρά,εάν δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα:η ανδρική πλευρά,βάσει αυτού του συμβολαίου,που λέγεται Σύνταγμα,πάει ή στρατό ή φυλακή/πρόστιμο/απώλεια πολιτικών δικαιωμάτων/απαγόρευση εργασίας,ενώ για σας δεν υπάρχει άρθρο που να προβλέπει κάτι απ' όλα αυτά,εάν δεν κάνετε οικογένεια,την οποία,όμως,ΕΜΕΙΣ προστατεύουμε,υπηρετώντας υποχρεωτικά!Το θεωρείς δίκαιο; Πολέμησαν οι φεμινίστριες να μην έχω κυρώσεις,εάν δεν θέλω να πάω στρατό; Μου λες "στρατός θα έπρεπε να υπάρχει μόνο μισθοφορικός στα προηγμένα κράτη",αλλά τι έκανες γι αυτό; Εφόσον είναι κάτι που επιβαρύνει(στην Ελλάδα)ΜΟΝΟ τους άνδρες και δεν παίρνει σβάρνα και τις γυναίκες,δεν έκανες τίποτα! Και σε ρωτώ: το να πηγαίνουν ΜΟΝΟ άνδρες στρατό δεν είναι σεξιστικό; Δεν συνιστά διάκριση με βάση το φύλο,οπότε,ως πολέμιες της σεξιστικής πατριαρχίας,να το πολεμήσετε και αυτό; Γιατί δεν το κάνατε;Απλούστατα,επειδή εκεί όπου είδατε ΜΟΝΟ άνδρες να είναι θύματα της πατριαρχίας,δεν κάνατε τίποτα,διότι δεν σας "έπιανε",οπότε why bother;Ας πω ένα ξερό "στρατός θα έπρεπε να υπάρχει μόνο μισθοφορικός",για να βγω από τη υποχρέωση,και άσε τους άνδρες να παιδεύονται.Κάνω λάθος;Και,τέλος,ξέρεις να υπάρχουν τέτοιες γυναίκες που λες στην 1η παράγραφο του σχολίου σου;Διότι εγώ,ειλικρινά στο λέω,δεν ξέρω ούτε μία! Δεν νομίζω να υπάρχουν! Μακάρι να υπάρχουν,αλλά είμαι απαισιόδοξος...
Φυσικά και ξέρω τέτοιες γυναίκες, αλλά δεν είναι συγκεντρωμένες σε κάποιο συγκεκριμένο γεωγραφικό σημείο για να σε παραπέμψω στα google maps. Είναι παντού - δεν ξέρω πού και κυρίως με τι κριτήρια ψάχνεις γυναίκες εσύ και βρίσκεις μόνο τέτοιες.(Δεν αντέχω πάντως να μην πω το εξής: Όταν καμιά γυναίκα αρχίζει τα "όλοι οι άντρες είναι ίδιοι, γουρούνια, αναισθητοι, μόνο σεξ και μετά γεια σας, μπλα μπλα" οι άντρες την κατηγορούν ότι μάλλον αυτή κοιτάει συνεχώς τους λάθος άντρες, ή φέρεται με τρόπο που προσεγγίζει τους λάθος άντρες - κι έχουν δίκιο. Αλλά αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα. Για ψάξ'το λίγο...)Λοιπόν, στις ΗΠΑ όταν είχαν υποχρεωτική στράτευση δεν έπαιρναν γυναίκες, ως γνωστόν. Παίρνουν τώρα, όσες πάνε *οικειοθελώς*. Σε κανονικές, πληρωμένες θέσεις. Γνωρίζεις ότι αυτό ισχύει ΚΑΙ στην Ελλάδα, έτσι; Φυσικά κάνουν κι αυτές οικογένειες, αλλά αυτές πάνε εκεί για δουλειά, μια δουλειά μάλιστα δύσκολή αλλά πολύ καλοπληρωμένη, δυσανάλογα με τις ακαδημαϊκές ικανότητες που απαιτεί.Όταν μιλάω για τη μέση γυναίκα δεν περιλαμβάνω όλες τις γυναίκες. Φυσικά και υπάρχουν γυναίκες που στίβουν την πέτρα - η Amanda Nunes και η Gina Carano δεν έχουν κάτι να φοβηθούν στο στρατό φυσικά. Πιστεύεις ότι αντιπροσωπεύουν το γυναικείο φύλο γενικώς σε σωματική διάπλαση; Αν έχουμε τις ίδιες σωματικές δυνατότητες, γιατί δεν είναι γιούνισεξ και τα αθλήματα στο στίβο ή τα ομαδικά; Από θετική διάκριση υπέρ των γυναικών; Μη συγκρίνεις το αμελητέο ποσοστό αμερικανίδων που επιλέγουν και μπορούν να γίνουν στρατιώτες με τον μέσο πληθυσμό.Ακόμη και στο Ισραήλ το 30 % του γυναικείου πληθυσμού δεν υπηρετεί, και όσες υπηρετούν μπαίνουν σε μάχιμες θέσεις αν θέλουν και (κυρίως) μπορούν. Οι υπόλοιπες παίρνουν μια βασική εκπαίδευση στα όπλα (που συμφωνώ ότι θα ήταν καλό να παίρνουμε όλοι) και μετά υπηρετούν σε θέσεις γραφείου, ως νοσοκόμες, οδηγοί, ασυρματιστές κλπ κλπ.Θα μου πεις, ας κάνουν και στην Ελλάδα το ίδιο. Δεκτόν. Με δύο θέματα: Πέρα από τις τουρκικές παραβιάσεις, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν άλλες θερμές καταστάσεις. Δεν είμαστε σε ανοικτό πόλεμο με κάποιον, όπως το Ισραήλ όπου συντονίζονται συνεχώς επιχειρήσεις πραγματικού, στην ουσία, πολέμου. Δεν χρειαζόμαστε τόσο πολύ προσωπικό γραφείου κλπ., θέλουμε απλώς μερικούς νέους να ξεροσταλιάζουν στα σύνορα για μη νιώθουμε ξέφραγο αμπέλι. Δεύτερον, αν ξαφνικά όλες οι θέσεις γραφείου, οδηγών κλπ δίνονταν σε γυναίκες, ώστε να πετάνε κι αυτές ένα χρόνο από τη ζωή τους και να είμαστε ίσοι, μάντεψε ποιοι θα ήταν οι πρώτοι που θα κλαίγονταν. Οι άντρες τσάτσοι (και έχω γνωρίσει κι εγώ άπειρους), που ξαφνικά θα αναγκάζονταν να πάνε σε κανονικό στρατόπεδο εκτός αν είναι αληθινοί γιωτάδες. Αυτοί θα το σαμποτάριζαν το σχέδιο εν τέλει.Και κάτι τελευταίο: Σε πειράζει που οι άντρες πάνε στρατό χωρίς να το διαλέξουν, ενώ η εγκυμοσύνη είναι προαιρετική (για τον άνδρα βέβαια δεν είναι καν προαιρετική - επίσης εσύ θα δεχόσουν να σου πει η γυναίκα σου "α δε θέλω παιδιά μόνο επειδή δεν θέλω να πεςράσω τη διαδικασία της εγκυμοσύνης"; τέλος πάντων). Η miles σου είπε ότι ούτε κι εμείς διαλέξαμε να έχουμε περίοδο - δεν το είπε για το στρατό, το είπε ως κάτι που βαραίνει, 100% υποχρεωτικά, μόνο το δικό μας φύλο. Αλλά θα μου πεις, κι εμείς οι άντρες τι φταίμε; ΟΚ.Τι θα έλεγες να δεκαπλασιάσεις (το λιγότερο) τις πιθανότητές σου να πέσεις θύμα σεξουαλικού εγκλήματος; Έτσι, για να νιώσεις πραγματική ισότητα στο πετσί σου; Μήπως ούτε γι'αυτό φταίνε οι άντρες; Ή μήπως οι γυναίκες το επιλέγουν; (Γράφοντας την τελευταία πρόταση, βέβαια, φαντάστηκα μια πιθανή απάντηση τύπου "ε το ψιλοεπιλέγουν, δλδ το προκαλούν, επειδή φοράνε φούστες, ξέρεις, και κυκλοφορούν ασυνόδευτες, οι ξετσίπωτες, και, you know, υπάρχουν"..)
Γνωρίζεις ότι αυτό ισχύει ΚΑΙ στην Ελλάδα, έτσι; Πηγή: www.lifo.grναι,φυσικα και το γνωριζω,αλλα αυτό θελω να πω:εαν αυριο θεσπιστει ενας νομος που λεει η πατροτητα θα θεωρειται εργασια και θα πληρωνεται,ενω η μητροτητα θα συνεχιζε να ειναι τσαμπα,δεν θα θυμωνατε;ε,λοιπον το ιδιο εγινε και με την στρατο:διεκδικησαν να πανε στρατο οι γυναικες μονο στις πληρωμενες θεσεις,μοονο ως δουλεια και αυτη προαιρετικα! ενω εμεις με το ζορι και απληρωτοι(εκτος κι αν θεωρεις το 10ευρω μισθο)!ομιλεις περι ανδρων τσατσων.αν και δεν ξερω τί σημαινει ακριβως,ωστοσο σου απαντω:εαν σε παιρνανε με το ζορι καπου να κανεις κατι που δεν θελεις,τσατσος δεν θα γινοσουνα και συ;τι θα εκανες;θα ησουν η προθυμη/κοροιδο της παρεας;εδω οι επαγγελματιες βαριουνται,εσυ θα εκανες τη διαφορα;δεν νομιζω(no offense)!γιατι,λοιπον, χρησιμοποιεις αυτον τον υποτιμητικο χαρακτηρισμο;επισης,γιατι αναφερεσαι σε "γιωταδες"; να σε πληροφορησω πως αυτοι οι ανθρωποι εχουν προβληματα υγειας και συ χρησιμοποιεις αυτον τον τόσο προσβλητικο χαρακτηρισμο;! ειναι σαν να λες ενα ατομο με συνδρομο down "βλαμμενο" ή "καθυστερημενο"! σε παρακαλω,ανακαλεσε,διοτι αγγιζεις τα ορια του ρατσισμου!!και δεν καταλαβα:γιατι οι γυναικες να πατε στα ευκολα(γραφεία κτλ); σε μαχιμες θεσεις και σεις θα υπηρετειτε!κανεις και συ,οπως και η miles,χρηση της λεξης "κλαιω/κλαιγομαι",αναφερομενες σε μενα και στους ανδρες γενικα, σε ενα αρθρο που σκοπο εχει να απενοχοποιησει το ρημα αυτό οταν αναφερεται και σε αρρενες!! ποσο ειρωνικο!!πως φαινεται απο την σημειολογια,ρε παιδι μου, οτι δεν τα εννοειτε αυτα που γραφετε!!"μην κλαιγεσαι,βασιλη,για τον στρατο,δεν κανουν ετσι οι ανδρες,μονο εμεις θα κλαιγομαστε για την περιοδο!" γιατι μιλας για τον στρατο λες και εχει μονο ασκησεις,βολες και γυμνασια;την λεξη "καψωνια" την εχεις ακουσει(τα καψωνια βεβαια νομοθετικα εχουν καταργηθει εδω και 20 περιπου χρονια.εγω δεν ειδα πουθενα,αλλα Ελλαδα ειμαστε...);θελεις να πας αγγαρεια να πλενεις τα πιατα ενος ολοκληρου ταγματος;οχι απλως των 4 μελων της οικογενειας σου,αλλα 100 ανθρωπων;θέλουμε απλώς μερικούς νέους να ξεροσταλιάζουν στα σύνορα Πηγή: www.lifo.grε,και γω αφου θελω "απλως" μια να μου πλυνει τα πιατα,ας απαγαγω μια,να την βαλω να μου τα πλυνει,αλλιως δεν την ελευθερωνω!! Τι θα έλεγες να δεκαπλασιάσεις (το λιγότερο) τις πιθανότητές σου να πέσεις θύμα σεξουαλικού εγκλήματοςΈτσι, για να νιώσεις πραγματική ισότητα στο πετσί σου;Μήπως ούτε γι'αυτό φταίνε οι άντρες; Πηγή: www.lifo.grαν καταλαβα καλα,υπονοεις πως αφησατε τον στρατο μονο στους ανδρες ως τιμωρια επειδη οι ανδρες σας βιαζουνε; ή αρχιζω να παραλογιζομαι;πες μου σε παρακαλω πως δεν εννοουσες αυτο που εννοησα!δηλαδη θελεις να μου πεις πως η σκηνη εγινε καπως ετσι:η φεμινιστρια παρουσιαζεται ενωπιον του υπουργου αμυνης και του λεει :"κοιτα,εμας μας βιαζουν,δεν θα πηγαινουμε και στρατο κι απο πανω!οποτε δεν υπηρετουμε!";διοτι,εαν ημουν εγω ο υπουργος θα ελεγα:"μα,καλα,τι σχεση εχουν αυτα τα δυο;πως συνδεονται;εκτος κι αν σας βιαζουν αποκλειστικα μεσα σε στρατοπεδα,οποτε παω πασο!"θα ειναι σαν να διεκδικουν οι αναπηροι να μην μπαινουν φυλακη,εαν εγκληματουν,επειδη ειναι αναπηροι! που την ειδες την λογικη;!και,ΟΧΙ ,δεν θα ελεγα πως προκαλουν με την ημιγυμνη τους εμφανιση(οι κακοποιημενες γυναικες,οχι οι αναπηροι)!εσύ θα δεχόσουν να σου πει η γυναίκα σου "α δε θέλω παιδιά μόνο επειδή δεν θέλω να πεςράσω τη διαδικασία της εγκυμοσύνης"; Πηγή: www.lifo.grπλακα κανεις; τετοια γυναικα ψαχνω!!
Σου απαντάω για τελευταία φορά, όχι σε αυτό το thread, αλλά γενικώς.Οι "γιωτάδες" είναι απλώς ένας σύντομος τρόπος για να πεις τον στραυτεύσιμο που είναι "γιώτα κάτι" και δεν υπηρετεί όπως οι υπόλοιποι λόγω προβλημάτων. Έχω ακούσει ανθρώπους να αυτοχαρακτηρίζονται έτσι, αλλά επειδή η έκφραση που χρησιμοποίησα ουσιαστικά χάριν συντομίας μπορεί να έχει και υβριστική χροιά ζητώ συγγνώμη (όχι από εσένα προφανώς, παρά μόνο αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία).Στο θέμα των φανταρίστικων ορολογιών, σοβαρά δεν ξέρεις τι είναι τσάτσος; Όπως το περιέγραψες, μάλλον το μπέρδεψες με το "λουφαδόρος". My bad, μπορεί να έχει παλιώσει. Βύσμα, ρουσφέτι σου λέει κάτι; Δεν είναι όποιος δεν ξεπατώνεται να είναι το πιο προβλεπέ φαντάρι, είναι αυτός που έχει νονό πολιτικό, παππού αξιωματικό, μπάρμπα στην Κορώνη, κάτι τέλος πάντων και υπηρετεί μόνο σε θεσούλες φιλέτα, κέντρο Αθήνα, σε γραφεία κλπ., κι αφήνει τον Έβρο για τη μπασκλασαρία. Κοινώς δεν κοροϊδεύει το κακό κράτος ή τις κακές γυναίκες, αλλά τους υόλοιπους άντρες που δεν έχουν "μέσον". Έχουμε και λέμε λοιπόν: Αν το κακό κράτος σε υποχρεώνει να κάνεις κάτι δυσάρεστο και χρονοβόρο που δε θες, έχεις δικαίωμα να εξαπατάς το κράτος και τους άλλους άνδρες που δεν έχουν τα ίδια μέσα με σένα, και είτε να αποφεύγεις τη στράτευση, είτε να υπηρετείς στο ΥΠΕΘ, ή έστω να λουφάρεις όταν άλλοι σκίζονται. Σωστά; Στα @@ σου η ισότητα με τους υπόλοιπους άντρες, κορόιδο είσαι;ΑΛΛΑ, όταν το κράτος σε στηρίζει ήδη ελάχιστα, είσαι έκθετη σε χίλια προβλήματα που δεν αντιμετωπίζουν οι άντρες, από σεξιστικές προκαταλήψεις έως σεξουαλική παρενόχληση, απειλείσαι από μεγαλύτερη ανεργία, και ζεις σε μια κοινωνία που ακόμη σε κρίνει με τελείως διαφορετικά ηθικά κριτήρια από τους άνδρες, αν κοινώς είσαι γυναίκα, ε τότε πρέπει να βγεις στους δρόμους και να διαδηλώσεις για να καταργηθεί το ΕΝΑ και μοναδικό προνόμιο που έχουν οι γυναίκες στο ελληνικό κράτος. Φυσικά, εκεί είναι λογικό να είσαι κορόιδο. "Γιατί να αφήσω κυρία μου τα δεκάδες προνόμια που έχω απλώς επειδή γεννήθηκα με XY χρωμοσώματα; Άφησε ΠΡΩΤΑ εσύ το ένα και μοναδικό που έχεις, και μετά συζητάμε". Πολύ δίκαιη λογική.Επίσης, μιλάς για το στρατό λες και τον εφηύραν οι γυναίκες για να βάζουν τους άνδρες να τις υπηρετούν ως προσωπικοί φρουροί (πολύ ταιριαστή η αντιστοιχία με το να απαγάγεις κάποια για να την κάνεις δούλα, τι να σου πω!) Κατανοείς ότι την ύπαρξη του στρατού την αποφάσισαν άντρες, έτσι; Όποιος και το ποιος θα υπηρετεί. Τα παράπονά σου στο ελληνικό κράτος λοιπόν, όχι στις Ελληνίδες. Σου αναφέραμε ένα κάρο καταστάσεις που τις αντιμετωπίζουν μόνο (ή σχεδόν μόνο) οι γυναίκες, είτε λόγω της ίδιας της φύσης (περίοδος, μικρότερη μυϊκή δύναμη, εγκυμοσύνη, γαλουχία) είτε λόγω κοινωνικών πρωτίστως αιτίων (δραματικά μεγαλύτερο ποσοστό σεξουαλικών εγκλημάτων, προκαταλήψεις). Σχεδόν όλοι οι άντρες που ξέρω εγώ (μιας που το πάμε στο επίπεδο "αυτοί που ξέρω εγώ" κλπ) αυτά τα συνειδητοποιούν μια χαρά, και κάθε άλλο παρά αδικημένοι νιώθουν. Αλλά η δική σου μόνιμη επωδός είναι "στρατός στρατός στρατός!" λες και αυτό είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ύπαρξής σας!Μας λες "μόνο εμείς το τραβάμε αυτό", εμείς σου φέρνουμε παραδείγματα για πολλά πράγματα που τραβάμε μόνο εμείς, αλλά η μοναδική σου απάντηση είναι "και γιατί να μην πηγαίνετε ΚΑΙ στρατό;"Μου θυμίζεις το ανέκδοτο με τον Τοτό και τα σκουλήκια (google it).Για να υπάρχει ισότητα λοιπόν πρέπει οι γυναίκες όχι απλώς να υπηρετούν (που το κατανοώ), αλλά να υπηρετούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως οι άνδρες. Υποθέτω ότι στο εξής οι αγώνες ταχύτητας, πυγμαχίας και δισκοβολίας πρέπει να είναι μικτοί, έτσι; Ή έχουμε ισότητα ή δεν έχουμε.Σε πληροφορώ πάντως ότι ξέρω αρκετούς άνδρες που θεωρούν το στρατό θετική εμπειρία και θα διαφωνούσαν με την κατάργησή σου. Επανειλημμένως έχω σχεδόν μαλώσει με άνδρες, γιατί τους έλεγα ότι η θητεία είναι τσάμπα χρόνος και θα έπρεπε απλώς να εκπαιδευόμαστε όλοι λίγες βδομάδες στα όπλα και τέρμα, κι εκείνοι επέμεναν για τα καλά της στράτευσης! (Κι ούτε καν έλεγαν να πάνε και οι γυναίκες, συνήθως.)Δεν υιοθετώ τις απόψεις τους, όπως είπα και σε άλλα σχόλια. Απλώς επισημαίνω ότι ακόμη και ο στρατός δεν αντιμετωπίζεται από όλους τους άνδρες ως το αποκορύφωμα της αδικίας, αλλά έως και πολύ θετικά. Αντιθέτως, δεν υπάρχει γυναίκα που να σου πει ότι ότι κερδίζει κάτι που έχει περίοδο ή ότι χαίρεται που είναι ευκολότερα θύμα του κάθε ανώμαλου. Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην ήθελε να καταργηθούν αυτά.Τέλος, το κλείσιμό σου μαρτυρά για άλλη μια φορά ότι διαβάζεις κάθε φορά ό,τι θες να διαβάσεις. Δεν είναι το θέμα μας αν δεν θες παιδιά, και ψάχνεις γυναίκα που να μη θέλει ούτε αυτή - πράγμα λογικό.Λέμε να θέλατε παιδιά κι οι δύο (όπως η συντριπτική πλειονότητα ζευγαριών) κι αυτή να σου έλεγε "α αγάπη μου, *θέλω* αλλά μεγάλη ταλαιπωρία η εγκυμοσύνη, κι αφού είναι προαιρετική δεν θα πάρω, θα μείνουμε άτεκνοι γιατί δεν θέλω να ξεβολευτώ". (Hint: Αυτό απλώς δεν θα συνέβαινε. Οπότε μη μου λες ότι η εγκυμοσύνη είναι "προαιρετική". Προαιρετική είναι η τεκνοποιία. Εντελώς διαφορετικά πράγματα.)Τέλος πάντων, πολύ το κουράσαμε. Ορθώς ψάχνεις γυναίκα childfree, αφού είσαι κι εσύ, αλλά το βασικό σου πρόβλημα δεν είναι αυτό - γυναίκες κατ'επιλογήν άτεκνες υπάρχουν, κι ας μην είναι και άπειρες. Το ζήτημα είναι να βρεις γυναίκα που να ανέχεται το γεγονός ότι μισείς τις γυναίκες.Αλλά τώρα που το σκέφτομαι, υπάρχουν κι αρκετές τέτοιες, ακόμη. Ειδικά στην Ελλάδα. Μη σκας λοιπόν. Για όλους έχει ο Θεός.
Καλυτερα ν αρχισετε να δινετε συμβουλες, πως θα μπορεσουν τα κοριτσια να μαθουν να εκτιμουν τους εαυτους τους.Γεμισαν οι οθονες μας με κωλους και βυζια και θελετε εκτιμηση στην γυναικεια προσωπικότητα;Σεβασμο παιρνουν οσοι και οσες το αξιζουν.
Απο που ν αρχίσω;Ποιοι σου μοστραρανε τους κωλους τους εσενα μανα μου; να τους τσακισω.Εγω δεν ειπα, να μην δειχνουν οι γυναικες τα βυζια και τους κωλους τους. Εγω ειπα, οταν το κανουν να καταλαβουν επιτελους, οτι πουλανε "πραματεια". Και αφου πουλατε την "πραματεια" μην μας τσαμπουνατε για σεβασμο.Τοσους αιωνες σας μειωναν. Τοσες δεκαετιες παλεψατε για να καταληξετε να σας πιανει αυχενικο, επειδη προσπαθείτε να δειξετε στην ιδια φωτο στο ινσταγκραμ βυζια, κωλο και προσωπο μαζι. Κατι το οποιο παραδεχομαι, οτι δεν ειναι ευκολο. Ε ναι λοιπον γι αυτο εχετε τον απολυτο σεβασμο μου.