Πώς ξέρεις ότι κάποιες παλιές φιλίες σου έχουν οριστικά τελειώσει

Πώς ξέρεις ότι κάποιες παλιές φιλίες σου έχουν οριστικά τελειώσει Facebook Twitter
Τα πράγματα στις ανθρώπινες σχέσεις είναι απλά: δεν χρωστάμε τον χρόνο μας πουθενά και ειδικά σε ανθρώπους που δεν συμπαθούμε στ' αλήθεια.
0

Έχει συμβεί σε όλους: κάποιους φίλους τους κρατάμε κοντά μας χωρίς να ξέρουμε το "γιατί". Ωστόσο, κάπως νιώθουμε ότι κάτι δεν πάει καλά σ' αυτή τη σχέση. Πώς μπορούμε να το εντοπίσουμε και να κλείσουμε μια φιλία που έχει κάνει τον κύκλο της; Ποια είναι τα σημάδια που αρνούμαστε να δούμε;

Δεν μας αρέσει η εκδοχή του εαυτού μας που βγαίνει προς τα έξω όταν είμαστε μαζί τους

Ίσως πίνουμε παραπάνω. Καπνίζουμε περισσότερο. Συμπεριφερόμαστε βλακωδώς. Πιάνουμε τον εαυτό μας να κάνει πράγματα που δεν θέλει να κάνει. Βγαίνουμε μαζί τους και αισθανόμαστε παράξενα, επικριτικά. Είμαστε αγενείς σε κόσμο που απλώς κάνει τη ζωή του. Γενικώς, κάνουμε πράγματα μαζί τους, για τα οποία μετανιώνουμε την επόμενο μέρα. Η αλήθεια είναι ότι ως ενήλικες δεν χρειάζεται να κάνουμε παρέα με κόσμο που μας βγάζει τον χειρότερο μας εαυτό. Το μυστικό κρύβεται πάντα σε όσους βρίσκονται γύρω μας και μας κάνουν καλύτερους. Απλά πράγματα. 

Τους βρίσκουμε ενοχλητικούς 

Δεν θα βγαίναμε ραντεβού με κάποιον που όχι μόνο δεν μας άρεσε, αλλά κάθε φορά που τον βλέπαμε, θα θέλαμε χτυπήσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο, σωστά; Γιατί λοιπόν να συντηρούμε μια φιλία με κάποιον που απλώς μας εξοργίζει; Ας επιμείνουμε στην παρέα με ανθρώπους που συμπαθούμε μόνο! Είναι σημαντικό. Κι ας γνωρίσουμε καινούριο κόσμο. Η στασιμότητα κάνει κακό. 

Υποψιαζόμαστε ότι μάλλον είναι φρικτοί άνθρωποι

Στην αρχή παραμυθιάζουμε τον εαυτό μας ότι σκεφτόμαστε γελοιότητες. Αποκλείεται ο φίλος μας να είναι κακός άνθρωπος. Αν είναι, πώς στην ευχή είναι φίλος μας. Μπορούμε όλη μέρα να βρίσκουμε δικαιολογίες γιατί έκανε το ένα ή γιατί είπε το άλλο, αλλά στο τέλος θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια. Έβρισε, έκλεψε (λέμε τώρα), κατηγόρησε, έβαλε λόγια γιατί είναι κακός άνθρωπος. Είναι σκληρό να το παραδεχθούμε, αλλά έτσι είναι. Μας κάνει δυστυχισμένους, μας φέρνει σε δύσκολη θέση και είναι δύσκολο να τον απομακρύνουμε από τη ζωή μας - στην αρχή. Μετά είναι απλώς ένδειξη υγιούς συμπεριφοράς.

Είμαστε φίλοι μόνο από συνήθεια 

Ας είμαστε ειλικρινείς: βγαίνουμε, συναντιόμαστε και παραμένουμε φίλοι από συνήθεια και λίγο από υποχρέωση. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που πηγαίνουμε στον οδοντίατρο ή που πληρώνουμε τους φόρους. Αλλά στις φιλίες δεν υπάρχει υποχρέωση. Τα πράγματα στις ανθρώπινες σχέσεις είναι απλά: δεν χρωστάμε τον χρόνο μας πουθενά και ειδικά σε ανθρώπους που δεν συμπαθούμε στ' αλήθεια. 

Δεν θέλουμε να τους συστήσουμε στους νέους μας φίλους 

Στην αρχή λέμε ψέματα στον εαυτό μας, ότι δεν τους συστήνουμε γιατί δεν έχουν τίποτα κοινό. Αλλά η μαύρη αλήθεια είναι ότι ξέρουμε ότι θα μας φέρουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Και καλά θα μας κάνουν. Ας είμαστε ειλικρινείς κι ας πάρουμε μια γενναία απόφαση. Όλοι ξέρουμε ποια είναι αυτή... 

Δεν ανυπομονούμε ακριβώς για την επόμενη φορά που θα ξαναβρεθούμε 

Οι φιλίες είναι οι πιο ειλικρινείς και γνήσιες σχέσεις στη ζωή μας: μας "ανεβάζουν", μας δίνουν δύναμη, μας εμπνέουν, κάποτε μας συναρπάζουν. Δεν είναι αστερίσκοι, εξτραδάκια στην καθημερινότητά μας, υποχρεώσεις σε δεύτερη μοίρα. Οι φίλοι είναι οι άνθρωποι με τους οποίους περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας. Θα μας δουν να σηκωνόμαστε και να πέφτουμε, να κερδίζουμε και να χάνουμε, στις καλές και στις κακές μας στιγμές. Ποιον πραγματικά θέλουμε παρόντα στη ζωή μας σε όλα αυτά; Αν η απάντηση δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένους ανθρώπους, δεν τους περιλαμβάνει και η ζωή μας, τελεία.

Με στοιχεία από το Dazed

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόλυτη προτεραιότητα έχει ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα

Υγεία & Σώμα / «Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν περιμένει μεν, αλλά δεν είναι ανίκητος»

Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της Οργάνωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα «Fair Life L.C.C.», η πρόεδρός της μιλά για την αναγκαιότητα να πατήσει γκάζι το εθνικό συστήμα υγείας όσον αφορά την υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου που σώζει ζωές.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Υγεία & Σώμα / Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Ο όρος «ασθένεια που μεταδίδεται από τα πτηνά» μάς φέρνει στο μυαλό τη γρίπη των πτηνών που οφείλεται στον ιό της γρίπης Η5Ν1. Κι όμως, υπάρχει μια άλλη νόσος που μοιάζει με τη γρίπη και μεταδίδεται από τα πτηνά, προκαλώντας άτυπη πνευμονία, δηλαδή πνευμονία χωρίς τα κλασικά συμπτώματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εξέταση με ραδιοϊσότοπα προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Υγεία & Σώμα / Μια νέα εξέταση προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Χάρη σε μια νέα εξέταση με ραδιοϊσότοπα, την PET Amyloid, καθίσταται δυνατή η πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ μία ολόκληρη δεκαετία πριν από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος νοητικής έκπτωσης στους ασθενείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT