Μικρά, πολύ μικρά χείλη: η νέα απωθητική τάση στην πλαστική χειρουργική

Μικρά, πολύ μικρά χείλη: η νέα απωθητική τάση στην πλαστική χειρουργική Facebook Twitter
Από το 2000 έως το 2016 και σύμφωνα με τα στατιστικά της Αμερικανικής Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών, το ποσοστό επεμβάσεων αυξητικής χειλιών είχε εκτιναχθεί κατά 50%. Όμως, η τάση φαίνεται ότι άλλαξε και πλέον οι πελάτισσες καταφθάνουν στο τραπέζι του πλαστικού για να ζητήσουν μικρότερα χείλη, με όποιο κόστος.
9

Μέχρι πρότινος η τάση υπαγόρευε μεγάλα, σαρκώδη χείλη στις γυναίκες. Δεκάδες τα προϊόντα φυσικής διόγκωσής τους, υπερβολικά τα σχήματα με μολύβια χειλιών, επικίνδυνα τα πειράματα με διάφορους απίθανους τρόπους που θα μπορούσαν να προσφέρουν σε μία γυναίκα τα χείλη της Αντζελίνα Τζολί, της Μόνικα Μπελούτσι ή Σκάρλετ Γιοχάνσον, άπειρες οι selfies με duckface. Από το 2000 έως το 2016 και σύμφωνα με τα στατιστικά της Αμερικανικής Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών, το ποσοστό επεμβάσεων αυξητικής χειλιών είχε εκτιναχθεί κατά 50%.

Όμως, η τάση φαίνεται ότι άλλαξε και πλέον οι πελάτισσες καταφθάνουν στο τραπέζι του πλαστικού για να ζητήσουν μικρότερα χείλη, με όποιο κόστος. Η νέα μόδα στο σχήμα των χειλιών, σύμφωνα με τη νεοϋορκέζα χειρουργό, Μελίσα Ντοφτ ξεκίνησε αρχικά από ασιατικές χώρες και μετά εξαπλώθηκε σε Ευρώπη και Αμερική. Όπως εξηγεί, εδώ το θέμα δεν είναι το κόστος -που είναι υψηλό-, αλλά το επίπονο της διαδικασίας, καθώς πρακτικά αφαιρείται μία υπολογίσιμη ποσότητα δέρματος από την περιοχή των χειλιών και στη συνέχεια η γραμμή τους επανασχηματίζεται με ράμματα που λίγο θυμίζουν κέντημα, αλλά πάνω στο στόμα της (ή του) ασθενούς.

Όπως εξηγεί η χειρουργός, εκείνο που δεν καταλαβαίνουν οι ασθενείς στην περίπτωση της "μείωσης όγκου" στα χείλη είναι ότι πρόκειται για κανονικότατο χειρουργείο, που διαρκεί γύρω στα 30 λεπτά για κάθε χείλος και χρειάζεται αρκετά ράμματα που αφαιρούνται από τον γιατρό περίπου μία με δύο εβδομάδες μετά το χειρουργείο. Το τραύμα πρέπει να επουλωθεί, χωρίς να κινδυνεύει από μολύνσεις ή λοιμώξεις γι' αυτό και συνήθως συνίσταται πρόγραμμα υγρής διατροφής και φυσικά αυστηρή αποχή απ' οποιαδήποτε χρήση καλλυντικών στα χείλη ή γύρω από αυτή την περιοχή του προσώπου. Ο πόνος, κατά την ίδια, είναι σχετικά διαχειρίσιμος, αν και όχι σε όλες τις περιπτώσεις. 

Η άλλη διαφορά από τα ενέσιμα πρόσθετα εντοπίζεται στο κόστος αυτής της επέμβασης, η οποία κυμαίνεται από τα 1.000-3.000 δολάρια και μπορεί να αγγίξει τα 7.000 αναλόγως με την ιδιαιτερότητα της περίπτωσης και τις απαιτήσεις του ασθενούς. Επίσης, εκείνο που -όπως επισημαίνεται- δεν φαίνεται να λαμβάνουν υπ' όψιν οι φανατικοί της νέας τάσης είναι ότι το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Αυτό σημαίνει ότι ο ασθενής το μετανιώσει, ακόμη κι αν θελήσει να επαναφέρει το αρχικό μέγεθος και σχήμα των χειλιών του, θα μπει σε μία μάλλον επώδυνη διαδικασία, τα αποτελέσματα της οποίας θα θυμίζουν τη θλιβερή εικόνα διάφορων αποτυχημένων πλαστικών επεμβάσεων με επιπρόσθετα τεράστιο οικονομικό και ψυχικό κόστος, αλλά και συνέπειες στη συνολική κατάσταση της υγείας του. 

Πάντως, όλες αυτές οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν φαίνεται να πτοούν τους "υποστηρικτές" της νέας τάσης που θεωρούν ότι αυτό είναι το νέο σέξι στο σχήμα των γυναικείων χειλιών και έχουν ήδη κατακλύσει το Instagram με τις απόπειρες τους. Συγκεκριμένα, στο hashtag #lipreduction μέχρι στιγμής υπάρχουν περισσότερες από 5.000 φωτογραφίες, αποκρουστικές στο σύνολο τους, από τέτοιου είδους πλαστικές. 

ทรงสวย ดีต่อใจ ดูแลดีๆนะจ๊ะ 7 วัน ปรึกษา สอบถามข้อมูล จองคิว สอบถามคิว ติดต่อคุณโบ้หยี(เลขาคุณหมอเปิ้ล) More information please contract Link : https://line.me/R/ti/p/%40mor.ple_surgery Line ? :@mor.ple_surgery Tel☎️ : 084-0599990 Whats app : +66840599990 #drapplethailand #bof789thailand #bofthailand #celllinebydrapple #lipsurgery #lipreduction #ปากกระจับ #หมอเปิ้ล #nosesurgery #nosesurgerythailand #ปากกระจับเทพๆ #surgerythai #surgerythailand #ตัดปีกจมูก

A post shared by เสริมจมูกปากกระจับ หมอเปิ้ล??? (@dr.apple_surgery) on

งานเก็บแต่งทรง ??? สวย เป๊ะ เนียนตา ปรึกษา สอบถามข้อมูล จองคิว สอบถามคิว ติดต่อคุณโบ้หยี(เลขาคุณหมอเปิ้ล) More information please contract Line ? : Booyee Tel☎️ : 084-0599990 Whats app : +66840599990 #drapplethailand #bof789thailand #bofthailand #celllinebydrapple #lipsurgery #lipreduction #ปากกระจับ #หมอเปิ้ล #nosesurgery #nosesurgerythailand #ปากกระจับเทพๆ #surgerythai #surgerythailand #ตัดปีกจมูก

A post shared by เสริมจมูกปากกระจับ หมอเปิ้ล??? (@dr.apple_surgery) on

สวยจัด ชัดเจน...??? เสร็จทันที ไม่มีเยิน ... ละเอียด ละเมียด ละมุน ขนุน ฟักทอง....(อุ่ย !!)??? ... หมอเปิ้ลไง จะใคร ล่ะ Dr.apple หมอผลไม้ ปรึกษา สอบถามข้อมูล จองคิว สอบถามคิว ติดต่อคุณโบ้หยี(เลขาคุณหมอเปิ้ล) More information please contract Line ? : Booyee Tel☎️ : 084-0599990 Whats app : +66840599990 #drapplethailand #bof789thailand #bofthailand #celllinebydrapple #lipsurgery #lipreduction #ปากกระจับ #หมอเปิ้ล #nosesurgery #nosesurgerythailand #ปากกระจับเทพๆ #surgerythai #surgerythailand #ตัดปีกจมูก

A post shared by เสริมจมูกปากกระจับ หมอเปิ้ล??? (@dr.apple_surgery) on

สด ชัด ซูม ??? สวยคาเตียง บน ล่าง อย่าง เนี๊ยบบบ...บบบ ??? ปรึกษา สอบถามข้อมูล จองคิว สอบถามคิว ติดต่อคุณโบ้หยี(เลขาคุณหมอเปิ้ล) More information please contract Line ? : Booyee Tel☎️ : 084-0599990 Whats app : +66840599990 #drapplethailand #bof789thailand #bofthailand #celllinebydrapple #lipsurgery #lipreduction #ปากกระจับ #หมอเปิ้ล #nosesurgery #nosesurgerythailand #ปากกระจับเทพๆ #surgerythai #surgerythailand #ตัดปีกจมูก

A post shared by เสริมจมูกปากกระจับ หมอเปิ้ล??? (@dr.apple_surgery) on

Με στοιχεία από το Allure.com

Υγεία & Σώμα
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT
Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
Απωθητική δεν είναι τόσο η "τάση" - αλήθεια, ποιος ορίζει τις τάσεις σε αυτά, οι ίδιοι οι χειρουργοί; - όσο η διαδικασία και οι επίπονες μέθοδοι. Ακόμα πιο απωθητικό είναι το γεγονός της προσέλευσης των γυναικών στα χειρουργεία, με αφορμή την αλλαγή της τάσης. Στην επόμενη αλλαγή, άραγε, θα τα ξαναφουσκώσουν;