10 τρικ για να μη μείνετε μόνοι φέτος σε κανένα χριστουγεννιάτικο πάρτι

10 τρικ για να μη μείνετε μόνοι φέτος σε κανένα χριστουγεννιάτικο πάρτι Facebook Twitter
Χαμογελάστε. Δεν είναι δύσκολο.
0

Η περίοδος των γιορτών εκτός από χαρά, στολισμούς, δώρα και συναντήσεις με φίλους, κρύβει και βαθύ κοινωνικό άγχος. Συνηθίζουμε να αντιμετωπίζουμε καλοσυνάτα και με διάθεση χιούμορ, όσους πανικοβάλλονται στην προοπτική ενός πάρτι στο γραφείο ή σε κάποιο φιλικό σπίτι, όμως, ακριβώς γι' αυτόν που παραπονιέται το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Και μεγαλύτερο απ' ό,τι συνηθίζουμε να το βλέπουμε οι υπόλοιποι. Δεν έχουμε όλοι την ικανότητα των ελιγμών μέσα σ' έναν χώρο με δεκάδες άγνωστους σ' εμάς ανθρώπους. Δεν έχουμε όλη την ίδια αυτοπεποίθηση ότι θα μας συμπαθήσουν οι άλλοι και μέχρι το τέλος της βραδιάς θα έχουμε αποχωρήσει από την όποια συγκέντρωση με νέους φίλους, ίσως και φλερτ. 

Κάποιοι κάνουν σοβαρή προσπάθεια για να μην το βάλουν στα πόδια στη χειρότερη περίπτωση ή για να μην περάσουν το βράδυ τους σε μία γωνία, μόνοι με το ποτό τους στο χέρι και με μόνη παρηγοριά, κάποιον σε αντίστοιχη θέση που κόλλησε μαζί τους για συμπαράσταση. Σύμφωνα με την Milena Rangelov, δημιουργό περιεχομένου στο κοινωνικό δίκτυο Quora γι' αυτού του είδους τις κοινωνικές συγκεντρώσεις ισχύουν όλα εκείνα που ισχύουν και για τις συνεντεύξεις, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνει κανείς να ελίσσεται στο εργασιακό του περιβάλλον. 10 βήματα που μειώνουν τις κοινωνικές αποστάσεις, χωρίς να χρειαστεί να παίξετε έναν κόντρα ρόλο. 

1.

Χαμογελάστε. Δεν είναι δύσκολο. Ακόμη κι όταν όλοι σας φαίνονται ξένοι, θυμηθείτε ένα παλιό περιστατικό που σας έκανε να γελάσετε και προσπαθήστε. Επίσης, βοηθάει αν για λίγες ώρες μέσα στην ημέρα, θυμάστε να κάνετε ακριβώς το ίδιο. Να θυμάστε πάντα, ότι ακόμη κι όταν βρισκόμαστε μεταξύ αγνώστων, πλησιάζουμε με μεγαλύτερη ευκολία τον χαμογελαστό ή την ευχάριστη κυρία της αίθουσας. 

2.

Κοιτάτε τους ανθρώπους στα μάτια. Εμπνέετε εμπιστοσύνη, χωρίς να προσπαθήσετε πολύ και καλώς ή κακώς δημιουργείτε στιγμιαία οικειότητα με άτομα που μας κοιτούν ευθεία στα μάτια και δεν αποφεύγουν το βλέμμα μας. 

3.

Κάντε ερωτήσεις. Δεν είναι αδιακρισία.Έτσι γνωρίζεται ο κόσμος και έτσι συντηρείται η επικοινωνία. Μη φοβάστε ότι θα κατηγορηθείτε για αδιακρισία. Αν κάθε ερώτηση συνοδεύεται από χαμόγελο και καλή προαίρεση, πολύ σύντομα θα γνωρίζετε περισσότερους από 2-3 ανθρώπους μέσα στο ίδιο βράδυ. Και αυτό είναι κέρδος.

4.

Μην πέσετε στην παγίδα του "έχει συμβεί και σ' εμένα αυτό". Αν κάποιος από την παρέα αφηγείται μια ιστορία και το κλίμα έχει αρχίσει να θερμαίνεται, αφήστε τον να ολοκληρώσει και παρακολουθήστε τις αντιδράσεις της ομάδας, πριν αποφασίσετε να διακόψετε για να αφηγηθείτε κάτι παρόμοιο που έτυχε και σ' εσάς. Να θυμάστε ότι το δύσκολο είναι να συντηρείτε μία κουβέντα ανάμεσα σε περισσότερους από 3 ανθρώπους. 

5.

Όταν σας συστήνουν σε μία νέα παρέα ανθρώπων και λένε κολακευτικά σχόλια για εσάς, μην προσπαθείτε να διακόψετε αυτόν που κάνει τις συστάσεις, λόγω μετριοφροσύνης. Απολαύστε τα καλά λόγια ενός φίλου, γνωστού ή συνεργάτη που είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσουν ως εισιτήριο για το υπόλοιπο της βραδιάς. Δεν είναι κακό να σας εκτιμούν οι άλλοι, γι' αυτόν μην τους σταματάτε, όταν κάνουν κάτι ευεργετικό για τις δημόσιες σχέσεις σας.

Μη μένετε μακριά από τον μπουφέ. Όταν οι άλλοι τριγυρίζουν με γεμάτα πιάτα και απολαμβάνουν ό,τι προσφέρεται, είναι ένδειξη αλαζονείας, κάποτε και μιζέριας να μην αγγίζετε τίποτα.

6.

Μη φοβάστε τη γελοιοποίηση. Αν, για παράδειγμα, σας ζητήσουν να χορέψετε ή να συμμετάσχετε σε ένα ομαδικό παιχνίδι, μην αρνηθείτε. Δεν πειράζει αν δεν είστε πρωταθλητής χορού. Δεν πειράζει αν δεν ξέρετε τους κανόνες του παιχνιδιού. Και δεν πειράζει αν κάνετε λάθη και τα διασκεδάσετε. Γι' αυτό είστε εκεί, για να περάσετε καλά. Δεν θα σας κρίνει κανείς. Κι αν το κάνει, η παρέα έχει έναν κακοπροαίρετο. Εσείς πάλι κάνετε φίλους και περνάτε καλά. 

7.

Ναι, είναι δύσκολο, αλλά προσπαθήστε να θυμάστε όσο τον δυνατόν περισσότερα ονόματα των ανθρώπων με τους οποίους σας φέρνουν σε επαφή. Όταν κάποιος θυμάται το όνομα μας, κολακευόμαστε και τείνουμε να του δείχνουμε μεγαλύτερη προσοχή.

8.

Αν κάποιος μοιάζει να βρίσκεται στην ίδια θέση μ΄εσάς - στέκει μόνος σε μία γωνιά, κοιτώντας με απελπισία το πλήθος- κάντε το πρώτο βήμα και συστηθείτε. Αν φανεί ανακουφισμένος που επιτέλους βρέθηκε κάποιος να πει δυο κουβέντες, συνεχίστε και φτιάξε το δικό σας μέτωπο. 

9.

Μη μένετε μακριά από τον μπουφέ. Όταν οι άλλοι τριγυρίζουν με γεμάτα πιάτα και απολαμβάνουν ό,τι προσφέρεται, είναι ένδειξη αλαζονείας, κάποτε και μιζέριας να μην αγγίζετε τίποτα. Επίσης, να θυμάστε ότι το φαγητό - όσο κλισέ κι αν ακούγεται- μας φέρνει πιο κοντά. 

10.

Ακόμη κι αν η βραδιά δεν πήγε ακριβώς καλά, μη φύγετε από κάπου χωρίς να χαιρετήσετε και να ευχηθείτε, όχι μόνο τους οικοδεσπότες, αλλά και τους ανθρώπους που προλάβατε να γνωρίσετε. Ακόμη και στην τελευταία χειραψία, που λέει ο λόγος, μπορεί να κλέψετε την παράσταση, οπότε δεν είναι ούτε ευγενικό, αλλά ούτε και έξυπνο, να φεύγετε αθόρυβα. 

Με στοιχεία από Inc.com, Business Insider 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 16.12.2016

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Υγεία & Σώμα / Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Ο όρος «ασθένεια που μεταδίδεται από τα πτηνά» μάς φέρνει στο μυαλό τη γρίπη των πτηνών που οφείλεται στον ιό της γρίπης Η5Ν1. Κι όμως, υπάρχει μια άλλη νόσος που μοιάζει με τη γρίπη και μεταδίδεται από τα πτηνά, προκαλώντας άτυπη πνευμονία, δηλαδή πνευμονία χωρίς τα κλασικά συμπτώματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εξέταση με ραδιοϊσότοπα προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Υγεία & Σώμα / Μια νέα εξέταση προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Χάρη σε μια νέα εξέταση με ραδιοϊσότοπα, την PET Amyloid, καθίσταται δυνατή η πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ μία ολόκληρη δεκαετία πριν από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος νοητικής έκπτωσης στους ασθενείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT