ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Το μέγεθος μετράει: νέα επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει τι πραγματικά θέλουν οι γυναίκες από τους σεξουαλικούς τους συντρόφους

Το μέγεθος μετράει: νέα επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει τι πραγματικά θέλουν οι γυναίκες από τους σεξουαλικούς τους συντρόφους Facebook Twitter
Όταν οι συμμετέχουσες ρωτήθηκαν ποιο από τα ομοιώματα που τους δόθηκαν ανταποκρινόταν στις προτιμήσεις τους, κατά γενική ομολογία η απάντηση κυμάνθηκε σε μεγέθη που δεν ξεπερνούσαν τα 16 εκ. μήκος στην καλύτερη περίπτωση και τα 12 εκ. στη χειρότερη.
18

Κατά καιρούς, διάφορες επιστημονικές έρευνες επιχείρησαν να ανατρέψουν τον μύθο ότι το μέγεθος -του πέους- μετράει στις σεξουαλικές επιλογές μιας γυναίκας. Προέκυψαν μελέτες που ανέφεραν πως οι γυναίκες δεν αισθάνονται άνετα κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής με πέη, τα οποία ξεπερνούσαν κατά πολύ τον μέσο όρο, σε άλλες περιπτώσεις αναφέρονταν πόνος και δυσφορία κατά τη διείσδυση και άλλα, τα οποία περισσότερο αποπροσανατόλιζαν (άντρες και γυναίκες) για το τι συνιστά το ιδανικό μέγεθος, που με τη σειρά του (ως γνώση) θα προσέφερε υγιείς και ευτυχισμένες επαφές. 

Τώρα, όμως, μία νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες προτιμούν ένα ελαφρώς μεγαλύτερο πέος -σε συγκεκριμένη στιγμή της ζωής τους- και ακόμη πιο συγκεκριμένα εκτιμούν το θέμα του μεγέθους μόνο κατά τη διάρκεια περιστασιακών σχέσεων και επαφών και όχι κατά τη διάρκεια μίας μακροχρόνιας σχέσης. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, αλλά και του Νέου Μεξικό εφοδίασαν γυναίκες που δέχθηκαν να συμμετάσχουν στην έρευνα με 33 διαφορετικά ομοιώματα πέους, διαφορετικών μεγεθών, σε μπλε χρώμα (και αυτό προκειμένου να ελαττωθεί το ενδεχόμενο φυλετικής δυσθυμίας και πάντα εξαιτίας της απόχρωσης του δέρματος).  Οι γυναίκες -75 στο σύνολο τους και ηλικίας από 18 έως 65 ετών- κλήθηκαν κατ' αρχάς να επιλέξουν το μέγεθος της αρεσκείας τους και στη συνέχεια να απαντήσουν σε ένα σχετικό ερωτηματολόγιο. 

Και ιδού οι απαντήσεις που προέκυψαν: όταν οι συμμετέχουσες ρωτήθηκαν ποιο από τα ομοιώματα που τους δόθηκαν ανταποκρινόταν στις προτιμήσεις τους, κατά γενική ομολογία η απάντηση κυμάνθηκε σε μεγέθη που δεν ξεπερνούσαν τα 16 εκ. μήκος στην καλύτερη περίπτωση και τα 12 εκ. στη χειρότερη.

Ειδικότερα, και πάντα βάσει των απαντήσεων στο ερωτηματολόγιο, ένα 7% των γυναικών χώρισε γιατί το πέος του συντρόφου τους ήταν "πολύ μεγάλο", ενώ ένα 20%, επειδή ήταν "πολύ μικρό".

Ωστόσο, όταν η ερώτηση γινόταν πιο συγκεκριμένη, για το μέγεθος που θα προτιμούσε κάποια στην περίπτωση που επιθυμούσε μία one night stand εμπειρία, η απάντηση χωρούσε τροποποίηση: τα 16,3 εκ. κρίνονταν ικανοποιητικά για τη συγκεκριμένη περίσταση. Για το συγκεκριμένο πείραμα, ας σημειωθεί, ότι χρησιμοποιήθηκαν 3D ομοιώματα και σε μία προσπάθεια να υπάρξει εμπεριστατωμένη απάντηση σε προηγούμενες έρευνες που είχαν γίνει με 2D ομοιώματα: το ζητούμενο ήταν να απαντηθεί ότι το ιδανικό πέος είναι κατά τι μεγαλύτερο από αυτό που κατά μέσο όρο περιγραφόταν μέχρι σήμερα...

Μετά τη φάση, με τις αυθόρμητες απαντήσεις των γυναικών στη θέα των ομοιωμάτων διαφόρων μεγεθών, ο ανδρολόγος και επικεφαλής της έρευνας δρ. Nicole Prause, μαζί με ομάδα συνεργατών του, έδωσε στις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα ένα ερωτηματολόγιο, στο οποίο θα έπρεπε με ειλικρίνεια να απαντήσουν για παρελθοντικές εμπειρίες της σεξουαλικής τους ζωής. Οι απαντήσεις τους αποκάλυψαν ένα μια αρκετά μεγάλη γκάμα μεγεθών, που ξεκινούσε από τα 6 εκ. και έφτανε τα 20. Επίσης, από τις ειλικρινείς αυτές απαντήσεις προέκυψε ότι -ναι- το μέγεθος του πέους είναι αιτία χωρισμού, καθώς ένα 27% των γυναικών απάντησε ότι το μέγεθος του πέους του συντρόφου τους ήταν λόγος ικανός για να μη συνεχίσουν μία σχέση. 

Ειδικότερα, και πάντα βάσει των απαντήσεων στο ερωτηματολόγιο, ένα 7% των γυναικών χώρισε γιατί το πέος του συντρόφου τους ήταν "πολύ μεγάλο", ενώ ένα 20%, επειδή ήταν "πολύ μικρό".  

Με στοιχεία από τον Guardian 

18

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT
Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ

σχόλια

10 σχόλια
Δεν καταλαβαίνω το νόημα για να πω την αλήθεια, έχουμε αυτό που έχουμε, εμείς είμαστε άνετα με αυτό, δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε αν κάποια το θέλει μεγαλύτερο ή μικρότερο;
Γιατί τοση πίκρα απο το αντρικό κοινό άραγε; Για χρόνια οι γυναίκες ηταν καταδικασμένες σε μια μετριοτατη εως κάκιστη σεξουαλική ζωή. Σκεφτείτε τη νοοτροπία, τα κλισέ και τα ταμπού ανα τους αιώνες. Ε ναι λοιπόν το μέγεθος μετράει, όπως και η διάρκεια άλλωστε. Ας μάθει το αντρικό κοινό και ας επιμορφωθει εν τέλει για το τι θέλει μια γυναίκα και το πώς το θέλει, αντι να αναλώνεται σε γκρίνιες και σε ξαφνικές σεξιστικές υπεραυαισθησιες.
Θα ήταν το καλύτερο το σεξ να γίνεται πάντα λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες της παρτενέρ και του παρτενέρ. Εγώ δεν παίρνω σαν δεδομένο ότι οι άντρες δεν ενδιαφέρονται για την ικανοποίηση των γυναικών, αν και δεν τολμώ να μιλήσω για τις εμπειρίες οποιασδήποτε άλλης, διότι είναι ευαίσθητο θέμα. Δεν νομίζω ότι ο δρόμος γι αυτό είναι να προτείνονται "ιδανικά" μεγέθη, διότι οι γυναίκες το έχουμε φάει πολύ στη μάπα αυτό και λειτουργεί και αντίστροφα. Απαντάω σε εσάς διότι αφενός συμφωνώ απόλυτα στο να εξωτερικεύονται με λιγότερη ενοχή οι γυναικείες ανάγκες και απαιτήσεις στο σεξ. Όμως οι γυναικείες ανάγκες, όπως και κάθε ανθρώπινη ανάγκη, ποικίλουν ανά περίσταση και ανά άνθρωπο, όπως λέει και η παραπάνω έρευνα. Νομίζω δεν υπάρχει άντρας που να μην γνωρίζει ότι όλα παίζουν ρόλο στο σεξ, το βιώνουν και οι ίδιοι(συμπεριλαμβανομένου και του μεγέθους και άλλων πολυεπίπεδων στοιχείων). Δεν είναι μονολιθικά όντα οι άντρες. Ο σεξιστικός λόγος είναι απαράδεκτος και φυσικά θα πρέπει να εξαλειφθεί, αλλά δεν βρίσκω κανένα λάθος στο "δεν είμαστε μόνο τα εκατοστά μας". Ίσα-ίσα το θεωρώ την πιο ανθρώπινη και ειλικρινή δήλωση. Αυτό δεν στερεί το δικαίωμα από κάθε γυναίκα να κάνει σεξ με όποιον τρόπο την ικανοποιεί και να χωρίζει εάν δεν ικανοποιείται. Η αφήγηση όμως στο γιατί τα εκατοστά πρέπει να είναι πολλά αλλιώς δεν είσαι "σωστός" άντρας είναι βαθιά, βουρκωμένη και καταπιεστική. Σε αυτό θέλω να πιστεύω ότι αντιδράνε και καλά κάνουν που αντιδράνε οι άντρες. Δεν παίρνω και όρκο βέβαια, διότι άντρας δεν είμαι, όμως έχω εμπιστοσύνη στο ότι εδώ δεν "παίζουμε" πόλεμο τα δύο φύλα, αλλά ψάχνουμε την αμοιβαία κατανόηση και αποδοχή.
Θα σου απαντήσω ως άνδρας που εξέφρασε "σεξιστικές υπερευαισθησίες". Προσωπικά συμφωνώ με την έρευνα και με αυτό που λες. Το σεξ πρέπει να είναι καλο και για τους δυο, και όταν αρέσει στη γυναίκα γίνεται καλύτερο. Όταν όμως βομβαρδιζόμαστε τα τελευταία χρόνια από το politically correct για το γυναικείο σώμα και από ένα πόλεμο προς τα λεγόμενα προτυπα που αντανακλούν "χαρακτηριστικά μοντέλων", και ουσιαστικά ντρέπεσαι να σκεφτείς ότι σ αρέσει η γυναίκα με μεγάλα οπίσθια η' μεγάλο στήθος και επίπεδη κοιλιά, δεν είναι λίγο υποκριτικό να λέτε οι γυναίκες ότι το μέγεθος μετράει;;
Για να κάνουμε αυτήν την "κουβέντα" Κακιασμένε, θα πρέπει να ξέρω ότι μιλάω σε έναν άνθρωπο που γνωρίζει ήδη και παραδέχεται ότι η γυναικεία σεξουαλικότητα και σώμα έχει καταπιεστεί,χειραγωγηθεί και αντικειμενοποιηθεί για αιώνες- και συνεχίζει και στις μέρες μας- από την κυρίαρχη πατριαρχική λογική/κουλτούρα. Αν δεν δέχεσαι αυτό, μέχρι να το αποδεχτείτε ως γεγονός θα κάνουμε κύκλους σε σχέση με το τι είναι υποκριτικό και τι όχι. Την πολιτική ορθότητα να την αφήσεις εκεί που είναι, καθώς υπάρχει για να προστατεύει τις κοινωνικές ομάδες που έχουν υποστεί μεγαλύτερη καταπίεση από τα "εκατοστά" και τα "μεγέθη". Σε ό,τι αφορά το άγχος που δημιουργεί η κατεστημένη αντίληψη για την διαρκή επιβεβαίωση της αρρενωπότητας-όπως πχ τα εκατοστά της π@υτσας- κατανοώ απολύτως την πίεση που δέχονται οι άντρες και θεωρώ ότι πρέπει να σταματήσει να συμβαίνει και εκεί είναι το μόνο σημείο που θα με βρεις σύμμαχο στα λεγόμενά σου. Μπορείς να φαντασιώνεσαι όποια θέλεις και να την βρίσκεις με όποια σεξουαλικά χαρακτηριστικά θέλεις, αρκεί ταυτόχρονα να γνωρίζεις ότι οι "πραγματικές" γυναίκες-αυτές που βρίσκονται εκεί έξω-δεν οφείλουν να τα ικανοποιούν κιόλας,ούτε δικαιούσαι να προβάλλεις απαίτηση πάνω στις γυναίκες που καλύτπουν τα κριτήριά σου ή να τους μιλάς/συμπεριφέρεσαι με τρόπο που τις φέρνει σε δύσκολη θέση, όπως ακριβώς το διαχωρίζουμε,το κατανοούμε και πράττουμε αντίστοιχα η πλειονότητα των γυναικών και αρκετοί άντρες.
Τόσα χρόνια μας είχαν πρήξει με τις "ιδανικές" αναλογίες στις γυναίκες, τώρα θα μας πρήξουν με την "ιδανική" ψ@λή στους άντρες. Κόμπλεξ να γεμίζει ο κόσμος!Ώχου, κάποιες τον θέλουνε: μικρό, μεσαίο, μεγάλο, χοντρό, κοντό, λεπτό, κοντόχοντρο, μακρύστενο,μικρομέγαλο κλπ κλπ κλπ!Όπως τον θέλουν τον θέλουν!Όλα τα γούστα υπάρχουν! Από την άλλη τα εκατοστά σε κάθε σώμα θέμα τύχης είναι, δεν είναι κανά κατόρθωμα...ή μήπως να τρέχουμε να κάνουμε πλαστικές; #λευτεριά-σ'ολα-τα-κορμιά-παναθεμάσας!
"27% των γυναικών απάντησε ότι το μέγεθος του πέους του συντρόφου τους ήταν λόγος ικανός για να μη συνεχίσουν μία σχέση"Μα τι ζώα!!!???Δηλαδή αγαπάς και νοιάζεσαι κάποιον/α και θα χωρίσεις επειδή τα γεννητικά του/της όργανα δεν έχουν το μέγεθος που θες?Εεεελεος...
Είναι απολύτως λογικό. Το σεξ σε μια σχέση είναι πάρα πολύ σημαντικό αν θέλεις να μακροημερεύσει, οπότε αν κάποιος δεν σε ικανοποιεί από την αρχή τότε η σχέση αυτή δεν θα πάει μακρυά, είναι σαν να χτίσεις ένα σπίτι με αδύναμα θεμέλια.
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου στη σημασία της σεξουαλικής ικανοποίησης. Και ναι το μέγεθος μετράει (άσχετα αν πιθανόν υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις). Σκέψου όμως τι θα γινόταν αν υπήρχε έρευνα σε άντρες και ένα 27% έλεγε ότι χώρισε τη σύντροφο του γιατί το μέγεθος του στήθους η' των οπισθιων ήταν μικρό, η' ακόμα χειρότερα αν ο κόλπος δεν ήταν αρκετά στενός... Θα έλεγες το ίδιο;;;
Κακιασμενος, νομιζω οτι λιγο πολυ ολοι εχουμε υπαρξει μαρτυρες των σχολιων που αφορουν γυναικες τυπου: ξεχειλωμενο κτλ.. εχει ηδη συμβει..( τεκμηριωμενο επιστημονικα δεν ξερω). Για τον καθενα υπαρχει το ιδανικο, οποιο και αν ειναι αυτο..
Το θέμα δεν είναι τόσο αυτό, γιατί το σεξ είναι όντως σημαντικό σε μια σχέση. Το θέμα είναι ότι αν πει άντρας κάτι αντίστοιχο θα τον στολίσουν με όμορφες κουβέντες: "σεξιστή", "γουρούνι", "επιφανειακό", "πεινασμένο" κλπΓιατί όπως λένε και με περισπούδαστο ύφος: "Άλλο ρόλο έχει το στήθος στο σεξ και άλλο το πέος". Που να'ξεραν...Τέλοσπάντων το θέμα είναι ότι αντί να βελτιώνονται τα πράγματα στις σχέσεις των ανθρώπων χειροτερεύουν. Λαμπρά.