Συνομιλώντας για το αγχος του μικρού πέους, με κάποιον που υπέφερε από αυτό

Συνομιλώντας για το αγχος του μικρού πέους, με κάποιον που υπέφερε από αυτό Facebook Twitter
Όταν απολύθηκα από το στρατό πήγα σε έναν γιατρό για να ρωτήσω αν γίνεται να μεγαλώσω το πέος μου. Εκείνος μου είπε ότι χρειάζομαι περισσότερο ψυχολόγο παρά εγχείρηση και ότι είναι όλα θέμα σωστού συντρόφου.
10

Εισαγωγή:

Ας πούμε ότι είσαι αγόρι 17 χρονών και το μόνο πέος που έχεις δει είναι το δικό σου. Που σημαίνει ότι η μόνη αντίληψη που έχεις για το μέγεθός του είναι από τις τσόντες που έχεις δει στο ίντερνετ και το μόνο μέτρο σύγκρισης είναι οι «προικισμένοι» πορνοστάρ ή οι γυμνοί άντρες στο tumblr [τους οποίους συνήθως τους επιλέγουν με εντελώς αντικειμενικά κριτήρια: το μεγάλο πουλί] που ως αθώος και ανίδεος θεωρείς ότι είναι ο μέσος όρος. Κι επειδή το μέγεθος του πέους σε αυτή την ηλικία [και σε κάθε ηλικία, μην κοροϊδευόμαστε] είναι ένας βασικός τρόπος για να μετρήσεις τον ανδρισμό σου, η πρώτη εικόνα ενός μεγάλου πέους μπορεί να είναι τραυματική, τόσο τραυματική που μπορεί να μην την ξεπεράσεις ποτέ. Οι περισσότεροι νεαροί άντρες αισθάνονται μειονεκτικά για το μέγεθος του πέους τους. Fact. Μπορεί να ήταν έτσι πάντα, αλλά σήμερα η αίσθηση που έχει κάποιος για το μικρό, το μέτριο ή το μεγάλο είναι εντελώς ψευδής. «Ο χειρότερος εφιάλτης μου» γράφει ο Κ. «είναι να βρεθώ γυμνός μπροστά σε κόσμο και να πει κάποιος ότι είμαι 'μικρός'. Θα προτιμούσα να πέθαινα!». Ο Κ. είναι ένας από τους πολλούς νεαρούς άντρες που προσεγγίσαμε για να μας βοηθήσουν να βρεθεί το πρόσωπο που ψάχναμε [και τελικά αυτό που βρέθηκε δεν ήταν και τόσο νεαρό]. Και δηλώνει ότι το πέος του είναι 17 εκατοστά. Είναι εντυπωσιακό, αλλά όλοι ανεξαιρέτως όσοι μίλησαν μαζί μας μέσω chat θα ήθελαν να είχαν λίγο μεγαλύτερο πουλί, ακόμα και όσοι θεωρούσαν ότι είναι μεγαλύτερο από του μέσου όρου. Κι αυτό επειδή -δεν υπάρχει περίπτωση- αν συγκρίνεις το πουλί σου με ενός πορνοστάρ, όλο και κάτι θα υπολείπεται. Και η χαμηλή αυτοεκτίμηση για το μικρό πουλί [που συνήθως δεν ισχύει] σε ακολουθεί για χρόνια ή μέχρι να βρεθεί κάτι περισσότερο σοκαριστικό που θα σε κάνει να την ξεπεράσεις [να μην σου σηκώνεται, για παράδειγμα]. Μέχρι να πάει ο άντρας στο στρατό δύσκολα έχει αίσθηση του τι σημαίνει μέσος όρος, αλλά ακόμα και 300 πουλιά να έχεις δει, πάλι στο δικό σου λείπουν κάποια εκατοστά, επειδή σχεδόν κανένας νεαρός άντρας δεν είναι ικανοποιημένος με το μέγεθος του πέους του.

Ποιος όμως είναι ο μέσος όρος; Για την επιστημονική κοινότητα ένα πέος 13 εκατοστών σε στύση είναι κανονικό, αλλά με τα πρότυπα της πορνοβιομηχανίας [αυτό τέλος πάντων που έχουν όλοι στο μυαλό τους όταν μιλάνε για κανονικό μέγεθος], υπάρχουν άντρες που ακόμα και με 18 εκατοστά δηλώνουν «μικροί».

Συνομιλώντας για το αγχος του μικρού πέους, με κάποιον που υπέφερε από αυτό Facebook Twitter
H street artist Ιlma Gore έγινε θέμα στα μεγάλα media και δέχτηκε φυσικές επιθέσεις από υποστηρικτές του Τραμπ όταν απεικόνισε τον υποψήφιο πρόεδρο της Αμερικής με μικρό πέος. Και για τους συντηρητικούς ψηφοφόρους, αλλά και για την ίδια, φαίνεται ότι το μικρό πέος συμβολίζει μια ανδρική αδυναμία

Κυρίως θέμα:

Ψάχναμε για αρκετό καιρό κάποιον με πραγματικά μικρό πουλί που θα δεχόταν να μας μιλήσει για την εμπειρία του, τα προβλήματα που δημιούργησε στις σχέσεις του και πώς κατάφερε να το διαχειριστεί από την ημέρα που το διαπίστωσε. Χρειάστηκαν άπειρες αναζητήσεις μέσω φίλων και γνωστών, πολλά μέιλ, αρκετές συζητήσεις μέσω facebook και μια μαραθώνια κουβέντα με καφέδες και κρασί, για να πείσουμε τον Σ. να μοιραστεί μαζί μας, ανώνυμα, την κατάσταση που βίωσε από την ημέρα που κατάλαβε ότι έχει μικρό πουλί. Κι η κουβέντα μαζί του είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον:

— Πόσων χρονών είσαι;
38.

— Με τι ασχολείσαι;

Δουλεύω σε μια ιδιωτική εταιρία.

— Έχεις σχέση;

Είμαι παντρεμένος.

— Πότε κατάλαβες ότι έχεις μικρό πουλί;

Από πολύ μικρός ήξερα ότι έχω μικρό πουλί.

Σε στύση ήταν 6 εκατοστά! Σήμερα είναι 8. Από 13 χρονών το έβλεπα να μεγαλώνει μόνο σε πάχος (γέλιο).

— Είχες δει άλλα πουλιά, πώς το ήξερες;

Δεν είχα δει άλλα πουλιά, αλλά ήξερα ότι το δικό μου ήταν μικρό. Ήμουν στρουμπουλό παιδί και το πουλί μου μόλις προεξείχε. Δεν ήταν και κάτι που με απασχολούσε, όμως.

— Πότε άρχισε να σε απασχολεί;

Η πρώτος άνθρωπος που είδα γυμνό ήταν ο ξάδερφός μου. Όταν τελείωσα την έκτη δημοτικού μας έστειλαν και τους δυο στη γιαγιά μου στο νησί να περάσουμε το καλοκαίρι. Είναι ένα χρόνο πιο μεγάλος και όταν ξεντύθηκε για να βάλει το μαγιό, κατάλαβα ότι κάτι έτρεχε με μένα. Είχε ένα πουλί που σε μένα τότε φάνηκε τεράστιο κι είχε βγάλει τρίχες. Εγώ δεν είχα ούτε μία! Είχα αισθανθεί τόσο άσχημα που δεν ξεντύθηκα μπροστά του και άλλαζα πάντα πρώτος για να μη με δει.

— Και ποτέ δεν σε είδε;

Με είδε, φυσικά. Αλλά δεν έκανε κανένα σχόλιο για το μέγεθός μου, ή που ήμουν άτριχος. Έτσι κι αλλιώς ήμουν πιο μικρός. Μόνο μια φορά μου είπε «σήκωσε το χέρι σου, έχεις βγάλει καμία τρίχα στη μασχάλη;». Και δεν είχα καμία (γέλια).

— Εντάξει, στην έκτη δημοτικού πόσες τρίχες να έχεις;

Το μαρτύριο ξεκίνησε στο γυμνάσιο, όταν ξεντυνόμασταν για να φορέσουμε τη φόρμα. Ντρεπόμουν να αλλάξω μπροστά στους υπόλοιπους. Πολλές φορές πήγαινα με τη φόρμα από το σπίτι για να πρέπει να αλλάξω μόνο μια φορά.

— Σε κορόιδευαν;

Ποτέ. Ήμουν καλός μαθητής και πολύ δημοφιλής. Στη Δευτέρα γυμνασίου ήμουν πρόεδρος στην τάξη μου. Είχα πολλές παρέες, αλλά το καταλάβαινα ότι είχα μικρότερο πουλί από τους άλλους και αισθανόμουν κάπως.

— Πώς το καταλάβαινες;

Μα έβλεπα πόσο φουσκώνει το βρακί τους όταν έβγαζα τη φόρμα, ενώ εμένα σχεδόν καθόλου. Υπήρχαν και κάποιοι που ήξεραν ότι έχουν μεγάλο πουλί και το επιδείκνυαν. Το έπιαναν και το κουνούσαν και νόμιζα ότι το κάνουν επίτηδες.

— Έκαναν ποτέ κανένα σχόλιο για σένα;

Ποτέ. Ήταν μόνο δικό μου θέμα. Κι όσο περνούσε ο καιρός γινόταν πρόβλημα γιατί όλοι άλλαζαν και μεγάλωναν και γίνονταν άντρες, ενώ εγώ μόνο ψήλωνα και πάχαινα. Μέχρι την πρώτη λυκείου δεν είχα ούτε μία τρίχα, νόμιζα ότι δεν θα ξυριστώ ποτέ.

— Ήταν ορμονικό το θέμα;

Δεν ξέρω. Αλλά παρόλο που το σκεφτόμουν νύχτα μέρα ότι είμαι «προβληματικός», δεν ήθελα να το πω στους γονείς μου.

— Πότε ξυρίστηκες;

Α, στην τρίτη λυκείου. Ήμουν ήδη στο ύψος που είμαι τώρα και χοντρός κι αισθανόμουν μειονεκτικά και για το βάρος μου.

— Πόσα κιλά ήσουν;

120.

— Πόσα εκατοστά ήταν το πουλί σου;

Σε στύση ήταν 6! Σήμερα είναι 8. Από 13 χρονών το έβλεπα να μεγαλώνει μόνο σε πάχος (γέλιο).

— Πες μου για τη σχέση σου με τα κορίτσια. Δεν είχες καμία σεξουαλική εμπειρία ως έφηβος;

Ήταν ο τρόμος μου. Όσες φορές έφτασα κοντά στο σεξ το απέφευγα.

— Έφτασες;

Πολλές φορές. Παρόλο που ήμουν χοντρός και δεν ήμουν και ο πιο ωραίος της τάξης, είχα ευκαιρίες. Δεν τολμούσα όμως να προχωρήσω με καμία κοπέλα γιατί φοβόμουν να βγάλω τα ρούχα μου.

— Τι φοβόσουν;

Να μην γελάσει μαζί μου. Είχα που είχα ένα απαίσιο σώμα που το μισούσα, αν έβλεπε και το πουλί μου δεν ήξερα πώς θα αντιδρούσε. Άκουγα και όλες τις ιστορίες των συμμαθητών μου και τρόμαζα ακόμα πιο πολύ.

— Δηλαδή;

Ότι οι γυναίκες τα λένε όλα μεταξύ τους. Δεν θα ξαναπήγαινα στο σχολείο αν γινόταν κάτι τέτοιο.

— Με τους φίλους σου δεν το συζητούσες;

Μπα, άκουγα μόνο, δεν έκανα καθόλου ερωτήσεις για να μην χρειαστεί να με ρωτήσουν. Περισσότερο θα φαντάζονταν ότι με ενοχλούσε το πάχος, παρά το μέγεθος του πουλιού μου. Ήξεραν πάντως ότι δεν είχα κάνει σεξ.

— Το έλεγες;

Δεν χρειαζόταν (γέλια). Ήταν δυο τρεις αυτοί που είχαν κάνει, δεν ήμουν και ο μόνος. Στην πενθήμερη δεν πήγα μόνο και μόνο για να μην χρειαστεί να μοιραστώ δωμάτιο. Είχα αρχίσει να αισθάνομαι τόσο άσχημα.

— Σεξ πότε έκανες για πρώτη φορά;

Στο τελευταίο έτος στο πανεπιστήμιο είχα γνωρίσει μια κοπέλα που ήταν 26 χρονών και μου την έπεσε στην ψύχρα. Ήμουν 22, είχα χάσει πάνω από 20 κιλά και είχα αρχίσει να συμβιβάζομαι κάπως με το μέγεθος του πέους μου. Με είχε καλέσει αρκετές φορές στο σπίτι της και πάντα έβρισκα μια δικαιολογία για να μην πάω, αλλά κάποια στιγμή πήγα.

— Και;

Και με τάισε και μετά ήπιαμε κρασί και μετά άρχισε να με φιλάει και να γδύνεται. Έβαλε το χέρι της ανάμεσα στα πόδια μου και άρχισε να με τρίβει. Αποφάσισα να βγάλω τα ρούχα μου κι ό,τι γίνει.

— Και τι έγινε;

Έμεινα με το σώβρακο και άρχισα να την φιλάω παντού και μετά το έβγαλα και δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Αρνητική εννοώ. Δεν έδειξε να ξαφνιάζεται. Έγινε ό,τι έγινε...

— Υπήρξε διείσδυση;

Ναι, ναι. Μπορεί να μην είναι μεγάλο αλλά δεν είναι και ΤΟΣΟ μικρό (γέλια). Τέλος πάντων, έφυγα και τελείωσε εκεί, δεν ξαναβρεθήκαμε.

Παρόλο που ήμουν χοντρός και δεν ήμουν και ο πιο ωραίος της τάξης, είχα ευκαιρίες. Δεν τολμούσα όμως να προχωρήσω με καμία κοπέλα γιατί φοβόμουν να βγάλω τα ρούχα μου.

— Δεν την ρώτησες γιατί;

Εσύ θα την ρώταγες;

— Μάλλον όχι.

Δεν είχα καμία εμπειρία, μπορεί να μην ήταν το μέγεθος. Μπορεί να ήταν πολύ κακό σεξ για αυτήν. Πέρασε ένας χρόνος μέχρι να ξαναπλησιάσω γυναίκα. Η επόμενη κοπέλα ήταν 19 χρονών. Είχα αποφασίσει ότι θα το δοκιμάσω κι ας αντιδράσει όπως θέλει, στο κάτω-κάτω αυτός ήμουν.

— Κι έγινε;

Ναι. Αυτή έδειξε κάποια απογοήτευση μόλις με είδε γυμνό, αλλά συνέχισε. Είχα χάσει και άλλα κιλά και φαινόταν λίγο μεγαλύτερο (γέλια). Συναντηθήκαμε κι άλλες δυο φορές και μετά έκανε πως δεν με ήξερε, παρόλο που ερχόταν όπου πήγαινε η παρέα. Φανταζόμουν ότι είχε πει σε όλους ότι τον έχω μικρό, αλλά δεν αντιλήφθηκα σχόλια.

— Σε γιατρό πήγες ποτέ;

Πήγα μόλις τέλειωσα το στρατιωτικό. Πέρασα μια περίοδο που σιχαινόμουν τον εαυτό μου στο στρατό, πίστευα ότι δεν θα ευχαριστούσα ποτέ καμία γυναίκα στο σεξ. Κλείστηκα στον εαυτό μου και πέρασα πολύ άσχημα, αλλά άρχισα να μην αισθάνομαι πια τόσο μειονεκτικά απέναντι σε άλλους άντρες. Το μόνο καλό που μου έκανε ο στρατός ήταν ότι κατά κάποιον τρόπο συμβιβάστηκα με αυτό που έχω. Άρχισα να γδύνομαι άνετα μπροστά σε άλλους ανθρώπους και κατάλαβα ότι όταν είναι χαλαρά όλα τα πουλιά είναι πάνω κάτω τα ίδια. Το δικό μου δεν ήταν το μικρότερο (γέλια). Όταν απολύθηκα πήγα σε έναν γιατρό για να ρωτήσω αν γίνεται να μεγαλώσω το πέος μου.

— Τι σου είπε;

Ότι χρειάζομαι περισσότερο ψυχολόγο παρά εγχείρηση και ότι είναι όλα θέμα σωστού συντρόφου.

— Σε βοήθησε;

Πολύ. Με ρώτησε αν με είχαν ποτέ κοροϊδέψει ή χλευάσει για το μέγεθος του πέους μου και τότε συνειδητοποίησα ότι δεν είχε γίνει ποτέ κάτι τέτοιο πραγματικά. Ήταν πάντα δικό μου το πρόβλημα.

— Τι γιατρός ήταν;

Σεξολόγος. Μου έδωσε λίγη αυτοπεποίθηση και άρχισα να την πέφτω σε γυναίκες με άλλον αέρα. Μέχρι τότε δεν είχα δοκιμάσει άλλους τρόπους στο σεξ, το μόνο που με απασχολούσε ήταν η διείσδυση. Έβαλα το μυαλό μου να δουλέψει και έβαλα και όλη την εμπειρία που είχα όλα αυτά τα χρόνια από τις τσόντες. Τίποτα δεν επήγε χαμένο (γέλια). Την γυναίκα μου τη γνώρισα στο ταμείο του σουπερμάρκετ. Της την έπεσα μία, δύο, την τρίτη ανταποκρίθηκε. Την πρώτη φορά που ήρθε στο σπίτι μου την έγλυφα μια ώρα.

— Όταν είδε το πουλί σου τι είπε;

Την είχα ήδη προετοιμάσει!

— Τι της είχες πει;

Ότι μην περιμένεις και πολλά από μένα, είμαι μικροτσούτσουνος. Μεταξύ αστείου και σοβαρού. Της το είχα πει αρκετές φορές μέχρι να κάνουμε σεξ.

— Και τι έγινε;

Με παντρεύτηκε!

— Πόσο καιρό είστε μαζί;

Έντεκα χρόνια.

— Παιδιά έχετε;

Δύο.

— Παραπονέθηκε ποτέ για το σεξ που κάνετε;

Ποτέ.

— Πόσο συχνά κάνετε σεξ;

Πολύ συχνά.

— Πότε κάνατε τελευταία φορά;

Χθες το βράδυ.

— Θα της την έδειχνες αυτή τη συνέντευξη;

Όχι, δεν θα ήθελα να τη διαβάσει.

© grekamag/ LIFO 

Υγεία & Σώμα
10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT
Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ