Radio_nowhere: Εικόνες δρόμου από έναν Έλληνα στην Κίνα

Radio_nowhere: Εικόνες δρόμου από έναν Έλληνα στην Κίνα Facebook Twitter
©radio_nowhere
2

Το radio_nowhere είναι από τους αγαπημένους μου λογαριασμούς στο Instagram. Εξωτικό και ανθρώπινο, με στιγμιότυπα καθημερινότητας στην Άπω Ανατολή που θυμίζουν σκηνές από τις ταινίες του Γουόνγκ Καρ-βάι, είναι μια καθημερινή καταγραφή όσων συναντάει στο δρόμο του ένας Έλληνας στην Κίνα. Κάτι σαν προσωπικό ημερολόγιο του Γιάννη, που είναι το πρώτο πράγμα που αναζητάω μόλις μπω στο Instagram. Αυτές είναι μερικές από τις εικόνες του και μία κουβέντα μαζί του –που τελικά δεν ήταν καθόλου σύντομη.

—Πόσο καιρό βρίσκεσαι στην Κίνα; Ποιος ήταν ο λόγος που πήγες εκεί;

Αυτή τη φορά είμαι ήδη ενάμιση χρόνο στην Κίνα, ήμουνα και παλιότερα, πεντέμισι χρόνια συνεχόμενα. Έχει να κάνει αποκλειστικά με τη δουλειά μου, ναυπήγηση πλοίων.

—Τι φωτογραφίζεις συνήθως;

Τελευταία με ελκύει πολύ η φωτογραφία δρόμου. Η τυχαιότητα μπορεί να δημιουργήσει απροσδόκητες συνθέσεις, στις οποίες ο καθένας μπορεί να δώσει τις προεκτάσεις που θέλει και να διαβάσει μια ιστορία που θα είναι μείξη της πραγματικότητας και της δικής του προσωπικής εμπειρίας. Το να ξεκόβεις μια στιγμή απ' τη ροή της, σημαίνει ότι άθελα σου προσδίδεις σε μία ως πριν ασήμαντη σύζευξη ένα άχρονο πλαίσιο αλλά και μια νέα σημασία.

Radio_nowhere: Εικόνες δρόμου από έναν Έλληνα στην Κίνα Facebook Twitter
©radio_nowhere

Δείτε τη συνέχεια στο ΓΚΡΕΚΑ.

Διάφορα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Ωραίες οι φωτογραφίες αλλά δυστυχώς δεν είδα αρκετή Κίνα, αντίθετα είχε άλλες ασιατικές χώρες πχ Λάος, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ.Από έναν συννέλληνα της Κίνας νόμιζα ότι θα έβλεπα παραπάνω Κίνα!