Ο Γιώργος Μπίμπας φτιάχνει ως NO/ON doom techno χωρίς παρωπίδες

Ο Γιώργος Μπίμπας φτιάχνει ως NO/ON doom techno χωρίς παρωπίδες Facebook Twitter
0

Το κομμάτι που ανοίγει το EP του Γιώργου Μπίμπα Sirens Of Kappadokia που κυκλοφόρησε πριν από καναδυο μήνες από την New York Haunted (που είναι Ολλανδική εταιρεία και όχι αμερικάνικη) έχει τίτλο «Penelope's Phallus Head Was Decapitated» και είναι η εισαγωγή για μια ακολουθία σκοτεινού, βιομηχανικού ήχου με βαθιά συναισθηματικές εξάρσεις, που μπορείς να εντοπίσεις με δυσκολία μέσα από τους ψηφιακούς θορύβους και το ανελέητο τέκνο. Είναι πάντως εκεί, καμουφλαρισμένες σε ποιητικά κρεσέντα πίσω από τον έντονο ρυθμό και την αίσθηση του καταραμένου που διαπερνάει όλο το EP.

Το σύντομης διάρκειας digital album είναι ένα μικρό σοκ, ένα απίστευτα συμπαγές πειραματικό δημιούργημα που κλείνει με μια ανατριχιαστική λαϊκή φωνή που κάτι τραγουδάει στα ελληνικά, αλλά δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Όλη η φιλοσοφία του συνοψίζεται σε μια φράση που περιλαμβάνει όλους τους τίτλους από τα κομμάτια: «We don't know who Penelope was, we only know that Penelope's Phallus Head Was Decapitated Exactly 6 Seconds And 3 Minutes Before 93rd Fiance's 77th Birthday And Was Buried By A River Near A Black Oak...».

Ο Γιώργος Μπίμπας το υπογράφει ως NYH88 NO/ON θολώνοντας ακόμα περισσότερο τα νερά, γιατί, αν δεν τον γνωρίζεις, είναι αδύνατο να καταλάβεις την καταγωγή του. Ωστόσο, ο Γιώργος είναι βέρος Αθηναίος. «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο κέντρο της Αθήνας. Το οποίο, όσο με πνίγει σε στιγμές του, άλλο τόσο με ξεδιψά, κιόλας. Είναι πραγματικά ένα ηφαίστειο η πόλη μας», λέει.

Δείτε τη συνέχεια στο ΓΚΡΕΚΑ.

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ