Είναι η ποίηση η μοναδική καταφυγή, η μόνη απάντηση στη μεταφυσική αγωνία της ύπαρξης; Η Violet Louise συνεργάζεται με τον Γιώργο Βέλτσο σε μια multimedia παράσταση που βασίζεται στην ποιητική συλλογή του με τίτλο Αύγουστος μια αφήγηση για τη ζωή, τη μνήμη, την απώλεια του εαυτού, την απώλεια των άλλων. Βίντεο, μουσική και ήχος, με λήψεις πλάνων από τον ελληνικό βυθό, ηχογραφημένους ήχους θάλασσας και γλάρων, αστερίες και κοράλια μέσα σε νερό, είναι η προσωπική ματιά της Violet Louise που συνθέτει επί σκηνής τον ποιητικό κόσμο του Γιώργου Βέλτσου σε μία παράσταση για τον αέναο κύκλο της ζωής που μοιάζει με κινηματογραφικό φιλμ και μουσική συναυλία.

 

Με αυτή την αφορμή, η Violet Louise θυμάται τη συνάντησή της με το Γιώργο Βέλτσο και μοιράζεται τον τρόπο που στήθηκε η παράσταση Αύγουστος μες στο Χειμώνα (χορός για δὐο).

 

Mε το Γιώργο Βέλτσο συναντηθήκαμε πριν από τρία χρόνια. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο και βρεθήκαμε στα Πετράλωνα. Η πρώτη μας επαφή ἠταν αναγνωριστική. Τρία χρόνια μετά μπορώ να πω με σιγουριά ότι μας διατρέχει ενός είδους συγγένεια. Δε θέλω να προσδιορίσω το είδος της. Σίγουρα έχει να κάνει με τις προθέσεις, τον πυρήνα του κάθε ανθρώπου.

 

Δείτε τη συνέχεια στο ΓΚΡΕΚΑ