Ο Αύγουστος μες στο χειμώνα (χορός για δύο)

Ο Αύγουστος μες στο χειμώνα (χορός για δύο) Facebook Twitter
0

Είναι η ποίηση η μοναδική καταφυγή, η μόνη απάντηση στη μεταφυσική αγωνία της ύπαρξης; Η Violet Louise συνεργάζεται με τον Γιώργο Βέλτσο σε μια multimedia παράσταση που βασίζεται στην ποιητική συλλογή του με τίτλο Αύγουστος μια αφήγηση για τη ζωή, τη μνήμη, την απώλεια του εαυτού, την απώλεια των άλλων. Βίντεο, μουσική και ήχος, με λήψεις πλάνων από τον ελληνικό βυθό, ηχογραφημένους ήχους θάλασσας και γλάρων, αστερίες και κοράλια μέσα σε νερό, είναι η προσωπική ματιά της Violet Louise που συνθέτει επί σκηνής τον ποιητικό κόσμο του Γιώργου Βέλτσου σε μία παράσταση για τον αέναο κύκλο της ζωής που μοιάζει με κινηματογραφικό φιλμ και μουσική συναυλία.

Με αυτή την αφορμή, η Violet Louise θυμάται τη συνάντησή της με το Γιώργο Βέλτσο και μοιράζεται τον τρόπο που στήθηκε η παράσταση Αύγουστος μες στο Χειμώνα (χορός για δὐο).

Mε το Γιώργο Βέλτσο συναντηθήκαμε πριν από τρία χρόνια. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο και βρεθήκαμε στα Πετράλωνα. Η πρώτη μας επαφή ἠταν αναγνωριστική. Τρία χρόνια μετά μπορώ να πω με σιγουριά ότι μας διατρέχει ενός είδους συγγένεια. Δε θέλω να προσδιορίσω το είδος της. Σίγουρα έχει να κάνει με τις προθέσεις, τον πυρήνα του κάθε ανθρώπου.

Δείτε τη συνέχεια στο ΓΚΡΕΚΑ

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ