σε , ,

Ο Μάριος ήταν υπέρβαρος από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Τώρα έτρεξε στον Αρκτικό Κύκλο!

Ο Γιώργος Λέντζας κατέγραψε το συναρπαστικό υπερμαραθώνιό του στο ντοκιμαντέρ «Νέκυια – Πέρασμα μέσα από το σκοτάδι»

marios giannakou 20 2 2018 2 21 46 233
«Εξαιτίας των πολικών θερμοκρασιών που αγγίζουν και τους -35 στην Αρκτική είχα τους προβληματισμούς μου, αλλά στην ζωή μας πάντα θα έχουμε έχουμε φόβους που πρέπει να ξεπερνάμε. Εξάλλου αυτό είναι και το νόημα της ζωής.» (Φωτο: Μπάμπης Γκιριζιωτης)

Όλα τα τολμηρά εγχειρήματα ξεκινούν με ένα “Ναι, θα το κάνω!”, και ο Μάριος Γιαννάκου δέχτηκε να γίνει ένας από τους τολμηρούς αθλητές που θα διανύσουν μέσα σε 42 ώρες 150 χιλιόμετρα, σέρνοντας ένα έλκηθρο, σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους μείον 30 βαθμούς Κελσίου, στο πλαίσιο του υπερμαραθώνιου “Rovaniemi 150 – An arctic race in exreme conditions”.

Το Rovaniemi 150 είναι ένας αγώνας υπεραπόστασης που διοργανώνεται από το 2012 στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας, μια πόλη που βρίσκεται εντός του Αρκτικού Κύκλου. Σε αυτό το αλπικό και παγωμένο τοπίο ο Μάριος Γιαννάκου δοκίμασε τις αντοχές του.

«Άλλαξες τελείως τη ζωή σου τα τελευταία χρόνια. Από το κόψιμο του τσιγάρου μέχρι το χάσιμο πολλών κιλών. Τι σε ώθησε σ’ αυτό και πώς τα κατάφερες;» τον είχα ρωτήσει λίγο πριν φύγει για τον υπερμαραθώνιο. Μου είχε απαντήσει: «Το πρόβλημα υγείας ενός φίλου ήταν αυτό που με οδήγησε στην δική μου αλλαγή, καθώς συνειδητοποίησα γρήγορα πως η ζωή είναι μικρή για να την σπαταλάω καθιστός στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση και καπνίζοντας. Ο πρώτος μου αγώνας ήταν αφιερωμένος στον φίλο μου Αλέξανδρο που βγήκε νικητής στον πιο δύσκολο αγώνα, αυτόν της ζωής.»

 

View this post on Instagram

 

” Yesterday you said tomorrow” 21 χρόνων στην φωτογραφία ( 6 χρόνια πριν δηλαδή ) , λίγο πριν αποφασίσω να κόψω το κάπνισμα και την καθιστική ζωή . Μαζί με την απόφαση μου να αρχίσω να χάσω τα κιλά και να κόψω το κάπνισμα καθώς δυσκολευομουν να ανέβω ακόμη και τις σκάλες του σπιτιού μου , πήρα την απόφαση να διαγράψω και τις περισσότερες φωτογραφίες που ήμουν υπέρβαρος , θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο θα άλλαζα οριστικά και αμετάκλητα σελίδα στην ζωή μου . Μεγάλο λάθος μου γιατί οι ελάχιστες φωτογραφίες που μου έχουν μείνει πλέον είναι αυτές που κοιτάω κάθε φορά πριν σταθώ στην εκκίνηση κάποιου μεγάλου αγώνα . Με αυτόν τον τρόπο υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι μέσα μας υπάρχει μια μικρή φωνή που μας ψιθυρίζει πως μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα . Εκείνον τον Σεπτέμβριο λοιπόν του 2014 έκανα εγγραφή στο @gymnasium_gymx και από τότε αρχισε η πορεία μου στις υπεραποστάσεις . @functional_training_clubgr #my_ultralife

A post shared by Marios Giannakou (@marios_giannakou) on

«Κι ο υπερμαραθώνιος;» «Μου πήρε περίπου 2 χρόνια για να αποφασίσω την συμμετοχή μου σε αυτό το αφιλόξενο μέρος του πλανήτη μας. Εξαιτίας των πολικών θερμοκρασιών που αγγίζουν και τους -35 στην Αρκτική είχα τους προβληματισμούς μου, αλλά στην ζωή μας πάντα θα έχουμε έχουμε φόβους που πρέπει να ξεπερνάμε. Εξάλλου αυτό είναι και το νόημα της ζωής. Οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μπορούν να θεωρηθούν ακραίες για έναν άνθρωπο καθώς ο κίνδυνος κρυοπαγήματος βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο.»

Πήγε, έτρεξε, και τα κατάφερε. Μαζί του ήταν ο Γιώργος Λέντζας που κατέγραψε την προσπάθεια σε ένα εξαιρετικό 25λεπτο ντοκιμαντέρ και σήμερα μας την παρουσιάζει. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τον Μάριο στον αγώνα, που δεν αποτελεί μόνο πρόκληση για τον τερματισμό, αλλά κυρίως για την υπεράσπιση της πιο βασικής πανανθρώπινης ιδέας, από αρχής κόσμου: Τίποτα δεν μπορεί να λυγίσει τα όρια της ανθρώπινης ψυχής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟ YOUTUBE (αξίζει!):

NEKYIA – Passing through darkness || A running documentary

Marios Giannakou, a former overweight adolescent, decides to win back the life he has been dropping off hands, by starting running and eventually taking over ultra marathon races. Between him and his new beginning, stands one of the 10 most demanding ultra marathons in the world, Rovaniemi 150, 150 kilometres in the unfriendly arctic circle, in temperatures that reach -30 degrees of Celsius.

[+] Λέει ο Λέντζας:

 

View this post on Instagram

 

Υπάρχουν δουλειές που κάνεις για να ζήσεις, υπάρχουν ομως και δουλειές που κάνεις για να μην πεθάνει η φλόγα που καίει μέσα σου. Για όλους όσοι με ρωτάνε λοιπόν, η Νέκυια ειναι μια τέτοια δουλειά και είναι πλέον online. Μπορείτε να βρείτε το link στα stories μου. Η φωτογραφία τραβήχτηκε κάποιες ώρες πριν τερματίσει ο Μάριος. Η υγρασία έχει παγώσει στο πρόσωπο, τα δάχτυλα ειναι στα όρια του κρυοπαγηματος -οριακά κρατάμε τις κάμερες- άυπνοι και με πυρετό, αλλά κανείς για κάποιο λόγο δεν νιώθει κρύο. Μπορεί να οφειλεται στην φλόγα που είπαμε προηγουμενως. Αυτή η μέρα θα με συντροφεύει για πάντα ! ❤️ 📸 @babis_giritziotis_photography

A post shared by George Lentzas (@george_lntz) on

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!