σε , ,

Είναι νέος αλλά μοιάζει ηλικιωμένος: Ζει στην Αθήνα νηστικός και με κομμένο πόδι – με μόνη παρέα τη σκυλίτσα του

Η τραγωδία ενός συνανθρώπου μας στην Ελλάδα του σήμερα

Screenshot 7 4

Από την Κορνηλία Σαμαρά, στο Facebook:

*ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ

Eίδα μπροστά μου αυτόν τον άνθρωπο….Ένας νέος άνθρωπος που μοιάζει ηλικιωμένος. Με το ένα πόδι κομμένο και το δεύτερο στην κατάσταση που βλέπετε, πάνω σε ένα καροτσάκι που συγκρατιέται με σύρματα, έτοιμο να διαλυθεί, χωρίς στηρίγματα για τα πόδια με αποτέλεσμα το πόδι το γεμάτο πληγές και αίματα να σέρνεται κάτω……βρώμικος, νηστικός.

Η μόνη του παρέα αυτή η τετράποδη κούκλα. Πιστή δίπλα του, να τον κοιτάει στα μάτια και να του γλύφει το πόδι, να τον ανεβάζει από τις κοιλιόμενες βάζοντας κόντρα στο καροτσάκι με το σώμα της….

Αρρώστησα. Δεν μπορούσα να προσπεράσω. “Πες μου τι έχεις και τι χρειάζεσαι” τον ρώτησα.

“Έχω σακχαρο και είμαι άπορος” μου απάντησε.

Screenshot 8 1

“Πρέπει να σε δει γιατρός καλέ μου” του είπα “κάνεις ινσουλίνη;” ήταν η επόμενη ερώτηση.

“Έκανα αλλά δεν μου τις χορηγούν πια, δεν έχω πια κάλυψη” ήταν η απάντηση. “Ένα καροτσάκι, έναν γιατρό θέλω”…

Ξέρω πως αυτήν την κοινοποίηση θα την δουν φίλοι γιατροί, φίλοι που δραστηριοποιούνται πολιτικά, φίλοι που ανήκουν σε συλλόγους, φίλοι ευκατάστατοι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω από το να δώσω 20 ευρώ για να φάνε κάτι (πάντα μιλούσε στον πληθυντικό, είναι αυτός και η κούκλα), να του δώσω το φουλάρι μου για να κρατάει την κούκλα και να του δώσω τον λόγο μου πως θα κάνω ότι μπορώ γι’ αυτούς τους δυο.

Παρακαλώ πολύ, δεν το έχω ξανακάνει, αλλά η εικόνα τους θα με στοιχειώνει.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει, ατομικά ή μέσω κάποιου φορέα, ιατρικά(χρειάζεται άμεση νοσοκομειακή περίθαλψη, η κατάσταση του ποδιού είναι τραγική) ή στην απόκτηση ενός καροτσιού,γενικώς στην βελτίωση της ζωής αυτών των δυο πλασμάτων, εκλιπαρώ να το κάνει.

Τα στοιχεία που μου έδωσε είναι τα εξής: Λέγεται Μακρίδης Παντελής μένει Ξυνιάδος 25-30 Αμπελόκηπους, στα προσφυγικά. Μου έδωσε το τηλέφωνο ενός γείτονα 6942931408 κ. Δημήτρης, που τον βοηθάει κάποιες φορές.

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!