Σώζουν καμένες χελώνες, πουλιά και μικρά ζώα από τις καμένες περιοχές

Σώζουν καμένες χελώνες, πουλιά και μικρά ζώα από τις καμένες περιοχές Facebook Twitter
φωτό: facebook.com/anima
1

Στο περιθώριο της τεράστιας καταστροφής που έχει συντελεστεί στην ανατολική Αττική και ενώ ο κατάλογος των θυμάτων μεγαλώνει συνεχώς (σ.σ. την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές οι νεκροί από τις πυρκαγιές έχουν φτάσει τους 83), φιλοζωικές οργανώσεις και εθελοντές καταβάλουν συγκινητικές προσπάθειες για να σώσουν άγρια και οικόσιτα ζώα που τραυματίστηκαν από τη φωτιά.

Εθελοντές και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο σημείο προσπαθώντας να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες για πολλά απανθρακωμένα ζώα.

Σε νεότερη επικοινωνία του LiFO.gr με τη Μαρία Γανωτή, υπεύθυνη και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, μας ενημέρωσε ότι εθελοντές του συλλόγου μεταβαίνουν καθημερινά στην περιοχή, ενώ στον σταθμό έχουν ήδη μεταφερθεί και περιθάλπονται πολλές καμένες χελώνες, τρεις καρακάξες, μία δεκαοχτούρα, ένα σπουργίτι καθώς και ένας αρουραίος. Η μεταφορά ζώων συνεχίζεται.

Όσο αφορά τα ζώα που έχουν καεί, προς το παρόν δεν υπάρχει πλήρης εικόνα. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε η κ. Γανωτή, εθελοντές της έχουν μεταφέρει ότι έχουν βρεθεί πολλά απανθρακωμένα σκυλιά, δεμένα μέσα σε αυλές.

Σε επικοινωνία που είχαμε με μέλος της φιλοζωικής Πήγασος Ραφήνας - Πικερμίου (Pegasus Animal Welfare Group), μας επιβεβαίωσε ότι βρέθηκαν πράγματι πολλά καμμένα σκυλιά και γάτες σε αυλές, αλλά ο εντοπισμός των σορών τους μέσα στα καμένα είναι πολύ δύσκολος.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια