Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter

Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς;

1

Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα brands του πλανήτη. Έχει δημιουργήσει για την Gap, την Pepsi, την Microsoft και την Nike . Δουλειά της μπορείς να δεις στις σελίδες των NY Times, του New Yorker, του Rolling Stone και του Time. Oι Penguin, Scholastic, DC Comics είναι μόνο μερικοί από τους εκδοτικούς οίκους που έχει παρουσιαστεί δουλειά της. Διδάσκει εικονογράφηση και παράλληλα παρουσιάζει workshops σε διάφορες χώρες του πλανήτη. Είναι σε μια από τις καλύτερες φάσεις της καριέρας της αλλά μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην ιστορία της, έχει η στιγμή που αισθάνθηκε ότι πρέπει να παρατήσει τα πάντα και να κάνει restart στην ζωή της. Η Yuko Shimizu, η Γιαπωνέζα εικονογράφος με έδρα την Νέα Υόρκη, μιλά για όλα στο LIFO.gr.

— Πες μας λίγα πράγματα για εσένα και την οικογένεια σου

Κατάγομαι από την Ιαπωνία, από μια περιοχή έξω από το Τόκιο. Μεγάλωσα τον περισσότερο καιρό εκεί και εν μέρει σε ένα προάστιο της Νέας Υόρκης. Στο μέρος που ζω σήμερα (Νέα Υόρκη) μοιάζει πολύ με το σχολείο που παρακολουθούσα την δεκαετία του ογδόντα κάθε Κυριακή (υπήρχε ένα σχολείο Ιαπωνικών για όλα τα παιδιά τα οποία ήταν διατεθειμένα να παρακολουθήσουν εκπαίδευση Ιαπωνικών). Σήμερα μοιάζει τόσο σουρεαλιστικό να περπατάω μπροστά από το σχολείο που έχω περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα σε αυτό, παρατηρώντας το πόσο έχει μεταμορφωθεί η γειτονιά.(Ήταν μια άγρια περιοχή τώρα έχει μεταμορφωθεί σε μια όμορφη γειτονιά). Το κατάστημα στο οποίο αγοράζαμε σόδα τώρα έχει γίνει ένα ακριβό  εστιατόριο όπου οι άνθρωποι κάνουν ουρές για το brunch του Σαββατοκύριακου. Οι γονείς μου ζουν στην Ιαπωνία και η αδερφή μου στην Νέα Υόρκη. Έχω ένα γέρικο σκυλί.

Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Eάν είχα την ευκαιρία να ξαναζήσω την ζωή μου από την αρχή δεν θα άλλαζα κάτι. Χρειαζόταν η εμπειρία στο καθετί. Στο τέλος της ημέρας, η δουλειά σου αντανακλά το πόσο ενδιαφέρουσα είναι η ζωή που έχεις ζήσει.. Φωτογραφία: Anton Repponen
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Blow up © Yuko Shimizu
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Συνεργασία με το Σλοβάκικο brand ρούχων Good Son © Yuko Shimizu

Δεν είμαι sci-fi nerd, όμως έτσι μεγάλωσα. Εξακολουθώ να αγαπώ πράγματα τα οποία δεν μπορώ να τα εξηγήσω με την λογική. Για να μην μακρηγορώ, δεν είμαι ρεαλίστρια. Τουλάχιστον ως καλλιτέχνης.

— Ποια είναι η πιο ζωηρή ανάμνηση που έχεις από την παιδική σου ηλικία;

Το Apollo 11 να προσγειώνεται στο φεγγάρι. Στην πραγματικότητα, δεν είμαι αρκετά μεγάλη ώστε να θυμάμαι το Apollo να προσγειώνεται στο φεγγάρι, υποθέτω ότι αυτή η ανάμνηση προήλθε από τους ενήλικες μερικά χρόνια αργότερα, όμως η ανάμνηση είναι ό,τι μπορείς να θυμηθείς, έτσι θα έλεγα ότι πιθανόν αυτή είναι μια από τις πρώτες αναμνήσεις μου. Δεν είμαι sci-fi nerd, όμως έτσι μεγάλωσα. Εξακολουθώ να αγαπώ πράγματα τα οποία δεν μπορώ να τα εξηγήσω με την λογική. Για να μην μακρηγορώ, δεν είμαι ρεαλίστρια. Τουλάχιστον ως καλλιτέχνης.

Άλλη μια ανάμνηση μου προέρχεται από το νηπιαγωγείο σε ηλικία 4-5 ετών. Ο δάσκαλος μας ρώτησε τι θέλαμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε. Όπως μάλλον γνωρίζεις, η Ιαπωνία παραμένει μια πολύ συντηρητική- παλιομοδίτική χώρα, ιδιαίτερα ήταν έτσι εκείνη την εποχή για την οποία μιλάω. Πολλά κορίτσια είπαν: «Μια όμορφη νύφη!» (εύχομαι τα παιδιά σήμερα να μην βρεθούν σε μια τέτοια κατάσταση όπου να χρειάζεται μια «χαριτωμένη» απάντηση). Απάντησα «Ζωγράφος» και στα κρυφά, χαμηλώνοντας το βλέμμα κοίταξα τα κορίτσια που απάντησαν ότι θέλουν να γίνουν νύφες. Είπα από μέσα μου (ευτυχώς χωρίς να το ξεστομίσω!) «Κορίτσια, το να είσαι νύφη δεν είναι μια απασχόληση!» Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ!

Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Ενημερωτικό πόστερ για το AIDS που απευθύνεται στους Γάλλους εφήβους © Yuko Shimizu
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Για το άρθρο Going Green του Atlantic © Yuko Shimizu
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Camp Festival © Yuko Shimizu

— Γιατί έγινες εικονογράφος;

Επειδή πάντοτε μου άρεσε το σχέδιο και η ζωγραφική. Και επίσης, σπούδασα διαφήμιση και μάρκετινγκ, δούλεψα PR σε μια εταιρεία πριν επιστρέψω στις σπουδές ζωγραφικής ως ενήλικας που ξέρει τι θέλει. Ήμουν σε μια  θέση όπου δούλευα με εικονογράφους στις διαφημίσεις και σε ετήσια εργασιακά προτζεκτς , και κρυφά ήλπιζα μια ημέρα να βρεθώ από την απέναντι πλευρά.

— Μίλησε μου για την ιδέα πίσω από το πρότζεκτ Fairy Tales by Oscar Wilde

Είναι ένα προτζεκτ ενός μικρού εκδοτικού του Beehive Books και κυρίως του Josh O’Neil, ο οποίος τώρα έγινε φίλος μέσα από προηγούμενα προτζεκτ τα οποία δουλέψαμε παρέα. Ήμουν σκεπτική σχετικά με το Kickstarter, ιδιαίτερα στην αρχή, όμως τώρα οι άνθρωποι ανακαλύπτουν τον τρόπο να κάνουν την δουλειά καλά τόσο για τους ανθρώπους που τρέχουν την καμπάνια όσο και για αυτούς που επενδύουν το όλο εγχείρημα. Για τους μικρούς εκδότες, είναι μια καλή πλατφόρμα για να λάβουν την χρηματοδότηση με σκοπό να κάνουν το μικρό  προτζεκτ με το οποίο έχουν παθιαστεί  να λειτουργήσει, ανακαλύπτοντας παθιασμένος υποστηρικτές βρίσκουν έτσι αυτούς που θα παραγγείλουν τα προϊόντα πριν ολοκληρωθεί η δημιουργία τους. Η φάση είναι win win. Ο Josh είχε βάλει σκοπό να εκδώσει τρία βιβλία τα οποία ήταν σαν τα παλιομοδίτικα παιδικά βιβλία που κυκλοφορούσαν στο τέλος του περασμένου αιώνα. Τα βιβλία δεν δημιουργούνται πια με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνουν αντικείμενο λατρείας από τους αναγνώστες.

Εμείς δημιουργούμε απλές εικόνες, έπειτα τρέχουμε το προτζεκτ στην καμπάνια του Kickstarter. Στην συνέχεια χρηματοδοτούνται, έπειτα πρέπει να το δουλέψουμε. Με αυτό τον τρόπο οι καλλιτέχνες έχουν την ελευθερία να επιλέξουν το βιβλίο για το οποίο θέλουν να δουλέψουν. Ως γυναίκα που ανήκει σε μειονότητα ήθελα να επιλέξω έναν Περιθωριακό συγγραφέα. Φυσικά υπάρχουν πολλές καλές γυναίκες συγγραφείς όμως καμία δεν με έκανε  να παθιαστώ όπως ο Oscar Wilde. Είχε μια σκληρή ζωή, όμως δημιούργησε όμορφες ιστορίες. Είμαι ενθουσιασμένη που δουλεύω σε αυτό το προτζεκτ περισσότερο από καθετί που ξεκίνησα αυτό το καλοκαίρι.

Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Boston College Law Magazine για το άρθρο The Shame of Guantanamo © Yuko Shimizu
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Men's Health © Yuko Shimizu

— Όταν είδα για πρώτη φορά δουλειές σου σκέφτηκα ότι έχεις ένα ολόκληρο σύμπαν μέσα στο κεφάλι σου έτοιμο να εκραγεί! 

Σε ευχαριστώ. Δεν ξέρω. Αυτά που βλέπεις είναι αυτό που είμαι. Δεν πιστεύω κάτι ιδιαίτερο για τον εαυτό μου. Είμαι απλά εγώ. Αυτό που προσπαθώ να κάνω με κάθε δουλειά μου είναι είμαι όσο πιο αληθινή με τον εαυτό μου γίνεται. Και όσο δύσκολο και αν είναι προσπαθώ να κάνω κάτι καινούριο στα μάτια των θεατών όσο περισσότερο μπορώ, με τις περιορισμένες ικανότητες που διαθέτω. Κάθε μέρα είναι μια πρόκληση.


Διάβασα ότι όταν έκλεισες τα τριάντα αναθεώρησες την ζωή σου. Θα ήθελες να μας πεις περισσότερα για αυτή την περίοδο της ζωής σου;

Δούλευα σε μια εταιρεία PR για 11 χρόνια μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στο μαρκετινγκ και την διαφήμηση. Δεν ήταν ότι η δουλειά αυτή δεν είχε ενδιαφέρον αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν μια δουλειά με την οποία θα παθιαζόμουν. Ένιωθα ότι δεν άνηκα στον κόσμο των εταιρειών. Πάλευα για να εργαστώ σε ένα περιβάλλον γραφείου. Μπορώ να μιλάω με τις ώρες για αυτή την περίοδο της ζωής μου, ήταν δύσκολο να παραιτηθώ από την δουλειά μου, η δουλειά δεν ήταν κακή, οι άνθρωποι ήταν μια χαρά, είχε ασφάλεια, σταθερές πληρωμές και καλά επιδόματα, ήταν πολύ καλή για να την αφήσω. Όταν έγινα τριάντα η ζωή μου φαινόταν μια χαρά εξωτερικά, όμως μέσα μου υπήρχε μιζέρια. Στο τέλος έτυχε να έχω όχι ένα αλλά δυο αφεντικά τα οποία ήταν αρκετά προσβλητικά απέναντι μου, αυτό με βοήθησε πραγματικά να αλλάξω τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμουν και να ξαναβρώ τον εαυτό μου, είμαι ενήλικας και δεν ήθελα να ζήσω μια ζωή για την οποία θα μετάνιωνα. Δεν τα ξαναείδα αυτά τα αφεντικά από τότε αλλά θα ήθελα να τα ευχαριστήσω διότι χωρίς αυτά θα παρέμενα μίζερη στο ίδιο γραφείο(μπρρρ!)

Μην με παρεξηγείς. Δεν ήταν εύκολο να παρατήσω την δουλειά μου, να πάρω όλες τις οικονομίες μου μέχρι εκείνη την στιγμή και να μετακομίσω στην Νέα Υόρκη, να γραφτώ στο καλλιτεχνική σχολή παρέα με δεκαοκτάχρονους συμμαθητές μου. Έζησα μια πραγματικά φτωχή και φτηνή ζωή για πρώτη φορά, μέχρι που αποφοίτησα και ξεκίνησα να αναλαμβάνω δουλειές ως illustrator. Αυτό κράτησε 5-6 χρόνια από την μέρα που παραιτήθηκα από την πρώτη δουλειά μέχρι που ξεκίνησα να έχω μια αξιοπρεπή ζωή από την δουλειά μου ως εικονογράφος.

Όμως εάν είχα την ευκαιρία να ξαναζήσω την ζωή μου από την αρχή δεν θα άλλαζα κάτι. Χρειαζόταν η εμπειρία στο καθετί. Στο τέλος της ημέρας, η δουλειά σου αντανακλά το πόσο ενδιαφέρουσα είναι η ζωή που έχεις ζήσει. Δεν ήταν εύκολο όλο αυτό ούτε έγινε ομαλά. Όμως  η ζωή έγινε αρκετά ενδιαφέρουσα τελικά για εμένα. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Για την δημοφιλή μεταλ μπαντα της Ιαπωνίας Maximum the Hormone © Yuko Shimizu
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
ESPN πορτραίτο του Freddie Mercury με αφορμή άρθρο για το anthem We will rock you © Yuko Shimizu

— Ποιος είναι ο ιδανικός θεατής της δουλειά σου;

Δεν έχει σημασία. Ο οποιοσδήποτε περνά χρόνο κοιτάζοντας φωτογραφίες των δουλειών μου. Εμείς, οι καλλιτέχνες, δημιουργούμε δουλειές άσχετα εάν θα τις δεις κάποιος ή όχι, όμως είναι ένα υπέροχο συναίσθημα το να δείχνει κάποιος άλλος ενδιαφέρον για τις δουλειές μου πέρα από εμένα.

—Ένα top5 με τους αγαπημένους σου καλλιτέχνες και ένα σύντομο σχόλιο για τον καθένα;

1.

Alexander Rodchenko

Ρώσος γραφίστας και φωτογράφος

Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter

Μου αρέσει η δουλειά που κάνει στην γραφιστική αλλά οι φωτογραφίες του είναι οι καλύτερες. Εκπροσωπεί την αντίληψη ότι οι καλλιτέχνες είναι καλλιτέχνες επειδή βλέπουν συνηθισμένα πράγματα από μια ασυνήθιστη οπτική. Μιλάω συχνά για την δουλειά του και οργανώνω προτζεκτς που βασίζονται στην δουλειά του, στις τάξεις μου (διδάσκω στο SVA, τις Νέας Υόρκης και κάνω workshops σε διάφορες χώρες).

2.

Wong Kar-Wai

HongKong, σκηνοθέτης, (+ Christopher Doyle, ο διευθυντής φωτογραφίας στα περισσότερα από τα φιλμ του, + WilliamChang, ο καλλιτεχνικός διευθυντής, σχεδιαστής κουστουμιών και μοντερ στις ταινίες του)

 

Κανένας δεν δημιουργεί ταινίες όπως αυτοί. Δεν είμαι nerd των ταινιών αλλά είμαι το μεγαλύτερο nerd σε ό,τι έχει να κάνει με τον  Wong Kar-Wai και την ομάδα του. Ήταν τεράστια η αίσθηση που προκάλεσε αυτή η μοναδική φωνή από το Hong Kong που ο κινηματογράφος του είναι γεμάτος με φτηνή δράση, kung fu και κωμωδίες. (Μην με παρεξηγείς αγαπώ επίσης αυτά τα φιλμ). Χρώματα, συναισθήματα, κάμερα, μονταζ και ονειρικές ιστορίες όλα αυτά ίσως να συνδυάζονται αρμονικά επειδή ο σκηνοθέτης ξεκινά να γυρίζει χωρίς oριστικοποιημένο σενάριο και δημιουργεί την ιστορία στην πορεία, είναι απλά μοναδικές οι ταινίες του και μιλούν κατευθείαν στην καρδιά μου (Days of Being Wild, ChungKing Express, Fallen Angels and In the Mood for Love, είναι οι αγαπημένες μου).

3.

Katsushika Hokusai

Γιαπωνέζος καλλιτέχνης από την περίοδο Edo που δημιουργούσε πάνω σε ξύλινα καλούπια

Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter

Χρειάζεται να εξηγήσω; Αισθάνομαι ερωτευμένη με την δουλειά του, από την πρώτη φορά που είδα αναδρομική του έκθεση, όταν ήμουν στο λύκειο.

4.

Jean Paul Gaultier

Γάλλος σχεδιαστής μόδας

Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Jean Paul Gaultier- Το φινάλε της κολεξιόν Spring-Summer 2017

Αγαπώ την προσωπική του ματιά στα πράγματα. Την αίσθηση του χιούμορ και τα ρίσκα που παίρνει. Η μόδα σήμερα δεν είναι όπως ήταν παλιότερα. Αυτό είναι αρκετά θλιβερό.

5.

Albrecht Durer

Γερμανός Αναγεννησιακός καλλιτέχνης

Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter

Είναι ο παλιότερος στη λίστα, αλλά από τους πέντε η πιο πρόσφατη εμμονή μου. Έχω ένα βιβλίο με τους πίνακες του, τους οποίους κοιτάζω επίμονα καθημερινά. Έχω την φήμη ότι η δουλειά μου είναι «αρκετά Ιαπωνική». Φυσικά δεν χωρά αμφιβολία σε αυτό. Όμως δεν αγαπώ τις ταμπέλες, και όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να με κατατάξουν σε ταμπέλα, η αντίδραση μου είναι να προδώσω αυτή την ταμπέλα που έχουν στο μυαλό τους για εμένα και να κάνω κάτι καινούριο. Τότε ανακάλυψα ξανά τον Durer. Τώρα έχω αρκετή δουλειά η οποία βασίζεται στον Durer ή σε παρόμοιο στυλ που παραπέμπει στους ζωγράφους της Αναγέννησης. Ήμουν στον παράδεισο όταν επισκέφτηκα το μουσείο στην Αμβέρσα στο Βέλγιο. Εάν δεν το έχετε δει, αξίζει http://www.museumplantinmoretus.be/en

— Η δουλειά σου για mainstream περιοδικά όπως το MenHealth μου δημιουργεί την εντύπωση ενός ασυμβίβαστου καλλιτέχνη. Αισθάνεσαι ελεύθερη να δημιουργείς σε mainstream περιοδικά;

H εικονογράφηση είναι δουλειά, έτσι δεν μπορούμε οι illustrators να κάνουμε ότι θέλουμε και να πληρωνόμαστε για αυτό. Όμως, υπάρχουν τρόποι να παρουσιάσεις την δουλειά σου, και να είσαι όσο πιο ειλικρινής γίνεται με τον εαυτό σου, έτσι ο στόχος είναι να αναλαμβάνεις projects τα οποία σου ταιριάζουν καλά. Για παράδειγμα, σε ένα από τα τελευταία προτζκετς για το Men’s Health είχα να εικονογραφήσω ένα θέμα για τον πνιγμό στην θάλασσα. Έχω σοβαρή υδροφοβία, και ως αποτέλεσμα αυτής της φοβίας, σχεδιάζω πολλές εικόνες που συνδέονται με το νερό, την θάλασσα, και ότι συμβαίνει κάτω από το νερό. Γνώριζαν ότι το προτζέκτ είναι ακριβώς αυτό που ταιριάζει σε εμένα

Πες μας για το αγαπημένο σου μέρος στην Νέα Υόρκη και το αγαπημένο σου μέρος στην Ιαπωνία

Υπάρχουν αρκετά μέρη στη Νέα Υόρκη. Τα indie βιβλιοπωλεία είναι τα αγαπημένα μου μέρη, όπως το Strand Bookstore στη Union Square και επίσης το Book Culture στην γειτονιά μου με κάνουν και χαλαρώνω. Μου αρέσει επίσης το πρωινό τρέξιμο ή να περπατώ γύρω από το Riverside Drive. Πολλά από τα παλιά όμορφα κτίρια, το πάρκο και το ποτάμι. Στην Ιαπωνία έχω πολύ καιρό να πάω και έτσι δεν έχω ένα αγαπημένο μέρος.


Στείλε ένα μήνυμα στον δεκαεξάχρονο εαυτό σου

«Ζήσε το καθετί». Βασικά, αυτό δεν θα το έλεγα στον δεκαεξάχρονο εαυτό μου αλλά σε κάθε δεκαεξάχρονο.

— Θα μπορούσες να στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς;

Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Σας στέλνω μια φωτογραφία με το γέρικο σκυλί μου τον bruser, ο οποίος βρίσκεται μέσα στην τσάντα μου που τον πηγαινοφέρνω στην δουλειά κάθε μέρα
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Το εξώφυλλο για το βιβλίο Genesis του Bernard Beckett © Yuko Shimizu
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Godard, Pierrot Le Fou 50th anniversary © Yuko Shimizu
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Για review του On such a full sea στο περιοδικο GQ © Yuko Shimizu
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Happy Prince © Yuko Shimizu
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Εξώφυλλο για βιβλιοκριτική του Haruki Murakami για το NY Times Book review © Yuko Shimizu
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Little Nemo- Dream Another Dream
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Men's Health ©Yuko Shimizu
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Newsweek © Yuko Shimizu
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
NY Times- Sunday Business back to the future © Yuko Shimizu
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Oscar Wilde-Fairy Tales © Yuko Shimizu
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Plansponsor magazine © Yuko Shimizu
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Popular Science magazine © Yuko Shimizu
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Sex CriminalS- Ghost Variant cover
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
SF weekly cover © Yuko Shimizu
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
SVA-New York subway poster © Yuko Shimizu
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Tolerance traveling poster © Yuko Shimizu
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Για το tor.com- Eyes I dare not meet in dreams © Yuko Shimizu
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Tor.com-As Good as new © Yuko Shimizu
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Ακυκλοφορητη εικονογράφηση για βιβλιο του Γιαπωνέχου συγγραφέα Eiji Yoshikawa © Yuko Shimizu
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
© Yuko Shimizu
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Women's March poster
Υuko, θα μπορούσες να μάς στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς; Facebook Twitter
Yes-DUBO mural © Yuko Shimizu

Info

Yukoart

Design
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Hôtel de la Marine, ένα μουσείο για το lifestyle στο Παρίσι του 18ου αιώνα

Design / Hôtel de la Marine, ένα μουσείο για το lifestyle στο Παρίσι του 18ου αιώνα

Το hotspot της γαλλικής αριστοκρατίας των δεκαετιών πριν από τη Γαλλική Επανάσταση ζωντανεύει έναν τρόπο ζωής υψηλής τέχνης και μια καθημερινότητα γεμάτη ακραία εξωπραγματική πολυτέλεια. Τώρα είναι και πάλι ανοιχτό για το κοινό. 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένα διαμέρισμα με ανθρώπινη υπόσταση

Interiors / Ένα διαμέρισμα με ανθρώπινη υπόσταση στο Παγκράτι

Ο φωτογράφος μόδας Θανάσης Κρίκης ζει σε ένα διαμέρισμα που το αισθάνεται σαν προέκταση του εαυτού του. Σε αυτό κυριαρχούν οι φωτογραφίες μόδας, τα ζωγραφικά του έργα και τα design έπιπλα, μα, πάνω απ’ όλα, η ικανότητά του να τα συνθέτει όλα αυτά και να δημιουργεί ένα καλαίσθητο σύμπαν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Πώς είναι να ζεις μέσα σε ένα dream house

Design / Πώς είναι να ζεις μέσα σε ένα σπίτι σαν γκαλερί γλυπτών

Η Τζούλη Αγοράκη επισκέπτεται ένα αθηναϊκό σπίτι γεμάτο με έργα Ελλήνων γλυπτών, που όλα του τα πράγματα μένουν πάντα στη θέση τους, και μιλά με τον αρχιτέκτονα ιδιοκτήτη που δεν συνηθίζει να σχεδιάζει σπίτια γιατί «αισθανόταν ότι θα έπρεπε να κάνει και τον διαπραγματευτή της οικογένειας»
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Crini & Sophia: Εκεί που η art de la table συναντά τα έργα καταξιωμένων σύγχρονων καλλιτεχνών 

Design / Crini & Sophia: Εκεί που η art de la table συναντά τα έργα καταξιωμένων σύγχρονων καλλιτεχνών 

Σε μια υπερυψωμένη βιτρίνα στο Κολωνάκι συναντάμε μια σειρά από έργα τριών καλλιτεχνών οι οποίοι δεν είχαν μιλήσει μεταξύ τους πριν τελειώσει το κατάστημα, που απ’ έξω δεν μαρτυρά τι ακριβώς κρύβει μέσα του. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η χρυσή σχεδιάστρια που μάγεψε το Χόλιγουντ

Design / Συνεργάτις του Ντε Κίρικο. Κολλητή του Νουρέγιεφ. Επίσκεψη στο απίθανο σπίτι της εικαστικού Lisa Sotilis

Η Τζούλη Αγοράκη επισκέπτεται το σπίτι της εικαστικού Lisa Sotilis, που ήταν στενή φίλη του Ιόλα, συνεργάτιδα του Ντε Κίρικο και κολλητή φίλη του Νουρέγιεφ. Και εντυπωσιάζεται με την κινηματογραφική της ζωή.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Kyr Lakis: Ένα νέο αθηναϊκό brand αναβιώνει την τέχνη των ηπειρώτικων σταμπωτών

Design / Kyr Lakis: Ένα νέο αθηναϊκό brand αναβιώνει την τέχνη των ηπειρώτικων σταμπωτών

Ένα νέο concept store εμφανίστηκε στα Εξάρχεια από τη γλύπτρια Αντιγόνη MacLellan και τον designer Χαρίλαο Κουρτίνο Πάλλα, το Αphilo, που συγκεντρώνει τη δουλειά πολλών ντόπιων artisans. Εκεί βρίσκουμε και τα χρηστικά αντικείμενα του brand τους, Kyr Lakis, που αξιοποιεί τα σχέδια από ξυλόγλυπτες μήτρες οι οποίες άντεξαν στον χρόνο, όπως μια γοργόνα που μετρά εκατό χρόνια ζωής.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Mέσα στο boho διαμέρισμα της σχεδιάστριας Σήλιας Δραγούνη

Design / Mέσα στο boho διαμέρισμα της σχεδιάστριας Σήλιας Δραγούνη

Ένα σταντ με ρούχα δίπλα στην τραπεζαρία, μια σανίδα του skate στη μέση του καθιστικού, το πιο ιδιαίτερο πλακάκι που έχει μπει ποτέ σε τζάκι. Το διαμέρισμα της σχεδιάστριας στην Κηφισιά είναι μποέμ και boho, σαν την ίδια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Έλενα Ναβροζίδου: Νομίζω πως η πολιτική τους ορθότητα είναι μια εισβολή ασκήμιας

Design / Έλενα Ναβροζίδου: «Λογοκρίθηκαν πολλές από τις εικόνες μου, γιατί φαινόταν λίγο στήθος»

Η ξεχωριστή εικαστική καλλιτέχνις και δημιουργός της θρυλικής Λουντμίλα, της ηρωίδας κόμικς που ζούσε σουρεαλιστικές ερωτικές ιστορίες στο «Παρά Πέντε» και στη «Βαβέλ», μας ανοίγει το ειδωλολατρικό, πληθωρικό σπίτι της και μας δείχνει τη δική της Παραμυθία.
M. HULOT
Deplot Architects: Προσδίδοντας υπεραξία με την αρχιτεκτονική σε μη αναμενόμενες τοποθεσίες

Design / Deplot Architects: Προσδίδοντας υπεραξία με την αρχιτεκτονική σε μη αναμενόμενες τοποθεσίες

Η αυθεντικότητα είναι ο πυρήνας της κουλτούρας των Deplot. Δημιουργώντας αξία μέσα από το design σε μη αναμενόμενες τοποθεσίες, διατηρούν τις ρίζες τους στην αυθεντική αισθητική και κουλτούρα της Μεσογείου, ενσωματώνοντας σύγχρονα στοιχεία που παραμένουν πιστά στην αυθεντική ουσία της περιοχής.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αντώνης Βαβαγιάννης: Ο κομίστας πίσω από τα «Κουραφέλκυθρα», που δεν είναι καν λέξη

Οι Αθηναίοι / Κουραφέλκυθρος: «Αν δεν σε μισήσουν οι φασίστες, τι κάνεις σε αυτήν τη ζωή;»

Ο Αντώνης Βαβαγιάννης, ο κομίστας πίσω από τα «Κουραφέλκυθρα», που κάποτε τα είχαν απορρίψει όλα τα έντυπα ενώ τώρα έγιναν ταινία στο Cinobo, λαμβάνει για τα πολιτικά του σκίτσα μηνύματα σύμφωνα με τα οποία κάθε εβδομάδα τα παίρνει από άλλο κόμμα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ