Σεισμός

Sea of Thieves: To απόλυτο «πειρατικό» παιχνίδι

Sea of Thieves: To απόλυτο «πειρατικό» παιχνίδι Facebook Twitter
Η Microsoft και η Rare δημιουργούν την απόλυτη πειρατική shared-world περιπέτεια για να ζήσετε μαζί με τους φίλους σας συγκλονιστικές στιγμές έντασης.
0

To να είσαι πειρατής, έστω σε μια φανταστική ιστορία, έχει πολύ πλάκα. Ο τρόπος που μιλάνε, τα αστεία που μοιράζονται, τα καπέλα που φορούν και τα πλοία που κυβερνούν, όλα μπορεί να κρύβουν μια τολμηρή γοητεία στη φαντασία μας, αλλά το Sea of Thieves έρχεται για να το επιβεβαιώσει.

Συνήθως σε ένα co-op παιχνίδι η πλάκα κρύβεται στις κόντρες και στις διαφωνίες στην ομάδα. Αλλά, όταν καταφέρετε και αποκτήσετε τον έλεγχο και μάθετε να φωνάζετε όρους όπως «Ανεβάστε την άγκυρα!» ή «Σηκώστε τα πανιά», το παιχνίδι γίνεται λίγο πιο μαγικό.

Sea of Thieves: To απόλυτο «πειρατικό» παιχνίδι Facebook Twitter
Ο ανοιχτός κόσμος (και ο χάρτης) του παιχνιδιού είναι γεμάτος με πολλά νησιά που λειτουργούν ως ασφαλή λιμάνια.

Ο ανοιχτός κόσμος (και ο χάρτης) του παιχνιδιού είναι γεμάτος με πολλά νησιά που λειτουργούν ως ασφαλή λιμάνια, τα οποία μπορεί να κρύβουν ένα καπηλειό (ή παμπ εάν προτιμάτε οι πιο μοντέρνοι), καταστήματα και τρεις διαφορετικούς πειρατές εμπόρους. Είναι αυτοί που θα σας πουλήσουν τους χάρτες των θησαυρών και αν κατορθώσετε να βρείτε ένα θησαυρό και να τον φέρετε πίσω σε αυτούς, όχι μόνο θα κερδίσετε ό, τι αξίζει, αλλά και έξτρα φήμη που θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε στο παιχνίδι. Όσο περισσότερη φήμη κερδίζετε με κάθε ομάδα, τόσο μεγαλύτερη είναι η πρόσβαση που θα έχετε σε πιο προσοδοφόρους χάρτες.

To Sea of Thieves είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας ανοιχτού κοινού κόσμου, το οποίο υπόσχεται ατελείωτες ώρες συναρπαστικού gaming, αρκεί να σας αρέσουν οι πειρατές και αρκεί να καταφέρετε να φτιάξετε μια καλή ομάδα με τους φίλους σας (για να τα βγάλετε πέρα με άλλους πιο δυνατούς από εσάς). Διαφορετικά, θα τη βγάλετε μεθώντας στο καπηλειό ή να ζητιανεύετε στους εμπόρους για κάποιον πολύτιμο χάρτη.

Πρόκειται για ένα ανοιχτό παιχνίδι για πολλούς παίκτες, οι οποίοι μπορούν να συνδεθούν με την ομάδα τους για να διατηρήσουν την ομαλή λειτουργία του σκάφου τους και να χαθούν σε μακρινά θαλασσινά ταξίδια. Σε αυτά τα ταξίδια, άλλες ομάδες θα έχουν καλύτερα πλοία, πιο ενημερωμένους χάρτες, πιο δυνατούς πειρατές και κάπου εδώ αρχίζει να ξεδιπλώνεται η κρυφή γοητεία του παιχνιδιού.

Sea of Thieves: To απόλυτο «πειρατικό» παιχνίδι Facebook Twitter
Η πλοήγηση ενός μονοκάταρτου σκάφους δεν είναι πιο εύκολη από μιας μεγαλύτερης γαλέρας.

Όλοι, φίλοι και εχθροί ψάχνουν για χαμένα νησιά θησαυρών. Κάθε πλοίο θα έχει τη δυνατότητα να φτάσει σε εκατοντάδες νησιά και να τα εξερευνήσει, μόνο αν το πλήρωμα του καταφέρει να ξεπεράσει τα όριά του και να αντιμετωπίσει θρυλικά πλάσματα και μάχες.

Μπορεί όλο αυτό να μοιάζει με ένα απλό set-up στο gameplay του παιχνιδιού, αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ εθιστικό. Δηλαδή η πλοήγηση ενός μονοκάταρτου σκάφους δεν είναι πιο εύκολη από μιας μεγαλύτερης γαλέρας (η οποία μπορεί να απαιτεί τέσσερα άτομα στην ομάδα), αλλά μόλις γυρίσετε τα πανιά για να πιάσετε σωστά τον άνεμο, θα δείτε ότι και με δύο έμπειρους παίκτες μπορείτε να οδηγήσετε τα πλοία σας σε απίθανα μέρη.

Συνήθως σε ένα co-op παιχνίδι η πλάκα κρύβεται στις κόντρες και στις διαφωνίες στην ομάδα. Αλλά, όταν καταφέρετε και αποκτήσετε τον έλεγχο και μάθετε να φωνάζετε όρους όπως «Ανεβάστε την άγκυρα!» ή «Σηκώστε τα πανιά», το παιχνίδι γίνεται λίγο πιο μαγικό. Γιατί, ακόμη κι όταν δείτε ότι κάποια στιγμή αποκτά την μορφή ενός είδους ζωντανής δράσης (σε πρώτο πρόσωπο) και οι μάχες που πρέπει να δώσετε θα βασίζονται σε ένα σχετικά άβολο χειρισμό, θα αισθανθείτε ότι τελικά μόνο η ομάδα σας μπορεί να σας σώσει από τον πανικό.

 

Το Sea of Thieves κυκλοφορεί για το Xbox One και PC με Windows 10, ως Xbox Play Anywhere τίτλος. Αξίζει να σημειωθεί πως από την πρώτη κιόλας μέρα της επίσημης κυκλοφορίας του (20 Μαρτίου) το παιχνίδι είναι διαθέσιμο και στην συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass. Για περισσότερες πληροφορίες και πειρατικές συμβουλές τσεκάρετε το επίσημο site του παιχνιδιού.

Τech & Science
0

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ