ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Abi: H υπέροχη ιστορία δύο μοναχικών ρομπότ

Abi: H υπέροχη ιστορία δύο μοναχικών ρομπότ Facebook Twitter
Οι δύο πρωταγωνιστές του παιχνιδιού είναι ο Abi, ένα μικρό ρομπότ προγραμματισμένο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και ο DD, ένα μεγάλο βιομηχανικό πλάσμα, προγραμματισμένο να βοηθήσει στη βιομηχανική παραγωγή.
0

Υπάρχει κάτι πολύ χαριτωμένο σε όλα τα μικρά ρομπότ που καταλαβαίνουν και αντιδρούν σαν άνθρωποι (ο Wall-E και ο BB-8 είναι μερικά παραδείγματα) και νομίζω ότι και ο Abi μαζί με τον φίλο του DD, οι δύο ρομπότ πρωταγωνιστές του νέου παιχνιδιού περιπέτειας Abi, θα μπορούσαν, πολύ εύκολα, να ενταχθούν στον κατάλογο των αγαπημένων σας μηχανικών συσκευών. Το Abi, ως παιχνίδι, αφηγείται μια μελαγχολική ιστορία δύο μοναχικών ρομπότ που εξερευνούν έναν κατεστραμένο κόσμο απ' όπου η ανθρωπότητα έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό. Ένα εξαιρετικός συνδυασμός πανέμορφων γραφικών και έξυπνης πλοκής, ένα παιχνίδι που μπερδεύει (με την καλή έννοια) την περιπέτεια με τα παζλ, ένα νέο στάδιο εξερεύνησης όπου παίκτης μαθαίνει να χειρίζεται τόσο τον Abi, το μικρό ρομπότ που έχει προγραμματιστεί να έχει εκπαιδευτικό ρόλο, όσο και τον DD, τον τεράστιο, βαρύ και πιο «βιομηχανικό» φίλο του, καθώς προσπαθούν να βρουν τι έγινε και έμειναν μόνοι τους. Ξεκινούν, λοιπόν, ένα ταξίδι για να αποκαλύψουν το μυστήριο πίσω από την αιφνίδια εξαφάνιση όλης της ανθρωπότητας. Ο κόσμος στον οποίο περιφέρονται μοιάζει με έρημο, αλλά κάπου στον μακρινό ορίζοντά της στέκονται, ακέραια ακόμα, τα ίχνη ενός χαμένου πολιτισμού. Ο αντίκτυπος σε όλα τα γιγαντιαία "έργα" της ανθρωπότητας που κυριαρχούν στο μοτίβο του παιχνιδιού, είναι ορατός σε όλο τον κόσμο που θα έχετε μπροστά σας και θα πρέπει να εξερευνήσετε.

Εάν ψάχνετε για μια περιπέτεια που θα σας βυθίσει σε μια μοναδική ατμόσφαιρα ενός υπέροχου σύγχρονου παραμυθιού με πανέξυπνη πλοκή και εμπνευσμένο soundtrack, τότε το Abi μοιάζει σαν τον καλύτερο τίτλο που μπορεί να σας μεταφέρει σε έναν μελλοντικό λαβύρινθο. Γεμάτο κινδύνους, μελαγχολία και μηχανική φιλία.

Abi: H υπέροχη ιστορία δύο μοναχικών ρομπότ Facebook Twitter
Το Abi είναι ένα μικρό έργο τέχνης που ήρθε για να στολίσει τα iPhone και τα iPad, με ένα εξαιρετικό στυλ γραφικών, υπέροχα κινούμενα σχέδια και ακόμη πιο φανταστική μουσική.

Το Abi είναι ένα πανέμορφο παιχνίδι, ένα μικρό έργο τέχνης που ήρθε για να στολίσει τα iPhone και τα iPad, με ένα εξαιρετικό στυλ γραφικών, υπέροχα κινούμενα σχέδια και ακόμη πιο φανταστική μουσική που συνοδεύει αυτήν την μετα-αποκαλυπτική περιπέτεια των δύο μηχανικών φίλων. Βέβαια, αυτή η απαισιόδοξη απεικόνιση ενός ερειπωμένου κόσμου χωρίς ζωντανή ενέργεια και χωρίς κανένα ίχνος ανθρώπινης δράσης, γίνεται πιο έντονη όταν η μουσική μεταμορφώνεται σε ένα σκοτεινό πέπλο που τυλίγει την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού, ή άλλες φορές σκαρφαλώνει σε πιο μελαγχολικές μουσικές σκάλες. Στο σύνολό του το Αbi είναι ένα παιχνίδι από εκείνα που σε προσκαλούν να ξαπλώσεις στον καναπέ, να κλείσεις τα φώτα και να χαθείς στην μαγική του αφήγηση. Από τις πρώτες κιόλας σκηνές το παιχνίδι υπόσχεται μια πολύχρωμη περιπέτεια γύρω από τη φιλία και την εξυπνάδα των μηχανικών πλασμάτων που ψάχνουν να βρουν (σε απίθανα περιβάλλοντα όπως κενά σπίτια ή πλοία φαντάσματα αραγμένα σε στοιχειωμένα λιμάνια) τι απέγιναν οι δημιουργοί τους.

Το παιχνίδι Abi κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα στο αμερικανικό App Store και πριν δύο μέρες έκανε την εμφάνισή του και στο ελληνικό παράρτημά του. Έχει κερδίσει το πρώτο μεγάλο βραβείο καλύτερου παιχνιδιού στο διαγωνισμό Big Indie Pitch ενώ είναι ήδη υποψήφιο για περισσότερα βραβεία σε πολλούς παγκόσμιους διαγωνισμούς όπως ο μεγάλος International Mobile Gaming Awards. Εάν ψάχνετε για μια περιπέτεια που θα σας βυθίσει σε μια μοναδική ατμόσφαιρα ενός υπέροχου σύγχρονου παραμυθιού με πανέξυπνη πλοκή και εμπνευσμένο soundtrack, τότε το Abi μοιάζει σαν τον καλύτερο τίτλο που μπορεί να σας μεταφέρει σε έναν μελλοντικό λαβύρινθο. Γεμάτο κινδύνους, μελαγχολία και "μηχανική" φιλία. Θα το βρείτε εδώ

Abi: H υπέροχη ιστορία δύο μοναχικών ρομπότ Facebook Twitter
H περιπέτεια του Abi είναι ένα συμβολικό παραμύθι που σε ένα φανταστικό κόσμο ερευνά την αιφνίδια εξαφάνιση της ανθρωπότητας.
Abi: H υπέροχη ιστορία δύο μοναχικών ρομπότ Facebook Twitter
Μια πολύχρωμη περιπέτεια γύρω από τη φιλία και την εξυπνάδα δύο μηχανικών πλασμάτων, χαμένων σε έναν κενό κόσμο.
Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM