Apple: To νέο iMac Pro θα είναι ο πρώτος υπολογιστής που θα φιλοξενεί τη Siri

Apple: To νέο iMac Pro θα είναι ο πρώτος υπολογιστής που θα φιλοξενεί τη Siri Facebook Twitter
Mε έναν επεξεργαστή Xeon 18 πυρήνων και ολοκαίνούργιο chip γραφικών ο νέος iMac Pro αποτελεί την προσωποποίηση της ισχύος στην οικογένεια των υπολογιστών της Apple.
0

Το μεγαθήριο iMac Pro, θα ενσωματώνει όλες εκείνες της τεχνολογίες που βρίσκουμε στο πιο «δυνατά» PC της αγοράς, καθώς και τεχνολογία VR που θα επιτρέπει σε προγραμματιστές ή και απλούς χρήστες να σχεδιάζουν σε VR περιβάλλον και να δημιουργούν VR κόσμους από την αρχή. Μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί δεκάδες φήμες για το πανίσχυρο μοντέλο που έρχεται τον επόμενο μήνα, και μια από αυτές έρχεται από τους προγραμματιστές Steven Troughton-Smith, Jonathan Levin και Guilherme Rambo οι οποίοι έχουν ανακαλύψει κάποιες νέες πληροφορίες» στο λογισμικό BridgeOS 2.0. Συμφωνα με αυτές το νέο iMac Pro μπορεί να κρύβει μέσα του ένα chipset A10 Fusion ως συν-επεξεργαστή (είναι το ίδιο chipset που χρησιμοποιείται στο iPhone 7, 7 Plus). Ο Guilherme Rambo που αποκάλυψε στο 9to5Mac μια πιθανή χρήση του A10 Fusion, θα επιτρέψει στο iMac Pro να ενεργοποιεί και την ψηφιακό βοηθό Siri, ένα χαρακτηριστικό που λείπει από την έκδοση macOS.

Αυτό σημαίνει ότι η γνωστή λειτουργία που ξεκινάει με το "Hey, Siri" στα κινητά θα έρχεται πλέον μόνο σε νέους Mac υπολογιστές, όπως το iMac Pro. Με το ντεμπούτο του A10 Fusion επεξεργαστή στο iMac Pro, ο οποίος θα τρέχει στο παρασκήνιο συνεχώς, θα μπορεί όποιος εργάζεται στον υπολογιστή και ανά πάσα στιγμή να «ξυπνάει» τη Siri με τη γνωστή φωνητική εντολή. Βέβαια, εδώ να τονίσουμε ότι μια μεγάλη διαφορά μεταξύ των συσκευών iOS και των Mac υπολογιστών, είναι ότι το iPhone ή το iPad είναι συχνά μια προσωπική συσκευή. Οι υπολογιστές μπορούν να μοιράζονται από μια ολόκληρη οικογένεια. Άρα, αυτό σημαίνει ότι η Apple πρέπει με κάποιον τρόπο να επανεκτιμήσει τη λειτουργία του "Hey, Siri", αφού για πρώτη φορά σε μια συσκευή, θα πρέπει να εγγραφούν πολλαπλές φωνές γιατί μόνο έτσι θα επέτρεπε σε κάθε χρήστη του υπολογιστή να ενεργοποιήσει τη Siri μέσω της φωνής του.

Η Apple είχε αρχικά ανακοινώσει το iMac Pro στο Worldwide Developers Conference 2017 αλλά δεν υπήρξε καμία αναφορά για το chipset A10. Έχουν ακουστεί ιστορίες ότι ο υπολογιστής θα μπορούσε να υποστηρίξει μέχρι και 18 πυρήνες επεξεργαστών Xeon της Intel, αλλά καμία αναφορά στον A10. Γι' αυτό το A10 είναι ένα εκπληκτικό χαρακτηριστικό σε έναν τέτοιον υπολογιστή, ο οποίος όπως είπαμε έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί πριν το τέλος του 2017.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM