Η νέα Canon PowerShot G1 X Mark III

Η νέα Canon PowerShot G1 X Mark III Facebook Twitter
0

Πριν τρία χρόνια περίπου είχε κυκλοφορήσει η Canon PowerShot G1 X Mark II, η οποία, σύμφωνα με τις κριτικές φωτογράφων που τη χρησιμοποίησαν, αγαπήθηκε και διακρίθηκε ως μια από τις καλύτερες compact κάμερες της εποχής μας. Χτες η Canon ανακοίνωσε το νέο μοντέλο της σειράς, την G1 X Μark III, ένα νέο μοντέλο που όχι μόνο φέρνει πολύ σημαντικές καινοτομίες στην κατηγορία του, αλλά μοιάζει και ως την πλέον «ολοκληρωμένη» εναλλακτική λύση αντί μιας πιο βαριάς DSLR. Η G1 X Mark III διαθέτει αισθητήρα APS-C 24,2MP, μεγάλο διάφραγμα και οπτικό ζουμ 3x με εστιακή απόσταση από 24 έως 72mm, καθώς και τον επεξεργαστή DIGIC 7 για κορυφαίες φωτογραφίες και βίντεο. Eίναι η πρώτη compact κάμερα που ενσωματώνει έναν αισθητήρα τον οποίο «δανείστηκε» από την EOS 80D.

Aυτή η νέα μικρή Canon διαθέτει τον ισχυρό επεξεργαστή εικόνας DIGIC 7 και σύστημα εστίασης Dual Pixel CMOS AF το οποίο έχει σχεδιαστεί για να δίνει όμορφα αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο, προσφέροντας σίγουρη εστίαση υψηλής απόκρισης, καθώς και σταθεροποίηση 4 στοπ για σταθερές λήψεις χωρίς τρίποδο. Επίσης, το μικρό σώμα της είναι εξοπλισμένο με οπτικό σύστημα σταθεροποίησης της εικόνας σε 5 άξονες, το burst-mode της φτάνει τα 9fps (ή τα 7fps με ενεργή την αυτόματη εστίαση), έχει νέο ηλεκτρονικό σκόπευτρο τύπου OLED και οθόνη αφής LCD 3 ιντσών, πάνω στην οποία μπορείτε να εστιάζετε με το δάκτυλο ενώ σημαδεύετε μέσα από το σκόπευτρο. Αυτό, κεντρικά τοποθετημένο, κάνει την αφή του AF πιο βολική ενώ η εργονομία του σχεδιασμού της προσφέρει τις εξελιγμένες λειτουργίες ενός DSLR σώματος σε compact μέγεθος. Έτσι, μπορείτε να προσαρμόζετε την εστίαση ή να παρακολουθείτε τα πρόσωπα που θέλετε με το δάχτυλό σας στην LCD οθόνη χωρίς να πάρετε το βλέμμα σας από το ηλεκτρονικό σκόπευτρο.

Η νέα Canon PowerShot G1 X Mark III Facebook Twitter

Ωστόσο, το μικρό και ελαφρύ σώμα της απαιτούσε μερικές θυσίες από την Canon, για να μπορέσει να προσαρμόσει τον μεγαλύτερο αισθητήρα. Γι' αυτό ο φακός της νέας Mark III έχει μικρότερο εύρος (24-72mm f/2.8-5.6) από εκείνον της Mark II (24-120mm f/2.0-3.9). Κάτι ακόμα που πιθανόν να φαντάζει ως μειονέκτημα της είναι ότι η δυνατότητα λήψης βίντεο φτάνει την ανάλυση Full HD 1080p στα 60fps τη στιγμή που αρκετοί ανταγωνιστές της (στην ίδια κατηγορία τιμής) δίνουν απλόχερα ανάλυση 4K στα 30fps. Bέβαια, το γεγονός ότι η Canon φέρνει την τεχνολογία Dual Pixel σε ένα τόσο μικρό σώμα φωτογραφικής μηχανής, λύνει τα χέρια σε αρχάριους (και επαγγελματίες) που αναζητούν ομαλή αυτόματη εστίαση σε όλο (σχεδόν) το εστιακό επίπεδο και επιτρέπει πιο δημιουργικές συνθέσεις, ειδικά όταν το αντικείμενο δεν «στέκεται» πάντα στο κέντρο.

 

Η Canon PowerShot G1 X Mark III πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο και η αρχική τιμή της στην Αμερική θα είναι 1.299 δολάρια. Περισσότερες πληροφορίες στον ελληνικό ιστότοπο της Canon εδώ.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM