Commodore 64: Έρχεται η νέα mini έκδοσή του

Commodore 64: Έρχεται η νέα mini έκδοσή του Facebook Twitter
Το Commodore 64 Mini έχει προγραμματιστεί να βγει στην αγορά στις αρχές του 2018 για περίπου 70 δολάρια.
0

Το πρωτότυπο C64 κυκλοφόρησε το 1982 και πούλησε τρανταχτά το όνομα και τη δύναμή του για πάνω από μία δεκαετία. Έγινε ένα εικονικό σύμβολο προσωπικού υπολογιστή, ακόμη πιο δυνατό - θα τολμούσα να πω - και από τον Apple II, που έστω, και τα δύο μαζί όρισαν την έκρηξη των προσωπικών υπολογιστών σε όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του '80. Αρκεί ένα απλό ψάξιμο στο Google για να βρει κανείς ποιος είναι ο πιο εμπορικός προσωπικός υπολογιστής όλων των εποχών στην ιστορία της ανθρωπότητας. Δικαιώς, λοιπόν, η κληρονομιά του C64 συνεχίζει να ζει τόσο στο αστείρευτο ρεύμα της ρετρό νοσταλγίας των τελευταίων χρόνων, όσο και στην ηλεκτρονική μουσική που θέλει να μιμείται την 8bit φωνή του και τα καινούργια μικρά παιχνίδια εφαρμογές που γεμίζουν τα έξυπνα κινητά μας. Σήμερα, με τη Nintendo, τη Sega και την Atari, να βρίσκονται εν μέσω ενός παραγωγικού πυρετού επανεκδόσεων των διάσημων μηχανών του, αν μη τι άλλο φαίνεται ότι είναι πολύ ωραίο να είσαι ένας ρετρό παίκτης. Και γι' αυτόν τον λόγο, ένας από τους πιο δυνατούς και άξιους παλαίμαχους, ο πρώτος δάσκαλος που μας έμαθε να τρυπώνουμε στα BBS από τις τηλεφωνικές γραμμές μας, έρχεται να συμπληρώσει την «παλιά σχολή» της νοσταλγίας. 

Δεν θα έχει σίγουρα μια πολύ σύγχρονη μορφή, δεν θα έχει ένα πολύ σύγχρονο hardware, αλλά και μόνο το ότι θα δούμε μια από εκείνες τις παλιές μηχανές να δουλεύουν σε μια σύγχρονη οθόνη, αυτό είναι μάλλον αρκετό για να χαροποιήσει πολλούς από τους νοσταλγούς της παλιάς σχολής. Η ρετρό κονσόλα θα έρχεται με μια βιβλιοθήκη ήδη ενσωματωμένων ρετρό παιχνιδιών, όπως ακριβώς και η Atari και οι προκάτοχοι της κονσόλας Nintendo. Θα έχει και κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με το αρχικό Commodore 64, όπως η θύρα HDMI που θα του επιτρέπει να παίζει σε τηλεοράσεις του τρέχοντος αιώνα, θα έχει δύο θύρες USB για σύνδεση με περιφερειακά, πάλι από αυτόν αιώνα, όπως ένα πιο σύγχρονο πληκτρολόγιο, σχεδιασμένο για παιχνίδια. 

Το Commodore 64 Mini έχει προγραμματιστεί να βγει στην αγορά στις αρχές του 2018 για περίπου 70 δολάρια. Η συσκευασία του θα περιλαμβάνει μια βιβλιοθήκη ενσωματωμένων παιχνιδιών, καθώς και ένα joystick για να τα παίξετε και ένα καλώδιο HDMI για να το συνδέσετε σε μια οθόνη. Πάνω στην κονσόλα, ο χρήστης θα μπορεί να "κουμπώσει" άλλο πληκτρολόγιο ή ποντίκι μέσω των θυρών USB. Τo update του λειτουργικού του θα γίνεται μέσω USB flash drive ενώ τέλη του 2018 η κατασκευάστρια Retro Games είναι πολύ πιθανόν να μας δείξει μια πλήρη έκδοση του πρωτότυπου C64. Μπορείτε να δείτε την αναλυτική λίστα των παιχνιδιών στην επίσημη σελίδα του C64 εδώ.

Commodore 64: Έρχεται η νέα mini έκδοσή του Facebook Twitter
Η συσκευασία του C64 Mini θα περιλαμβάνει μια βιβλιοθήκη ενσωματωμένων παιχνιδιών, καθώς και ένα joystick για να τα παίξετε και ένα καλώδιο HDMI για να το συνδέσετε σε μια οθόνη.
Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM