Η United Nude, ολλανδική εταιρία υποδημάτων με επικεφαλής τον αρχιτέκτονα Rem D Koolhaas και το μοντέλο Shaun Ross σχεδίασε ένα σχέδιο για ψηλοτάκουνη μπότα η οποία έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της μόδας.


Ο Ross, γνωστός για το ακτιβιστικό του έργο πάνω στην gender fluid μόδα και ο χαρισματικός στυλίστας Roman Sipe σχεδίασαν αυτές τις μπότες ως μέρος του unisex πρότζεκτ τους, οραματιζόμενοι ότι τα παπούτσια αυτά θα σπάσουν το στερεότυπο ότι τα τακούνια προορίζονται μόνο για τις γυναίκες και ότι θα μπορούν να φορεθούν από τον οποιονδήποτε.


Η συνεργασία αυτή του Shaun Ross με τη United Nude για την ψηλοτάκουνη μπότα για γυναίκες και άνδρες φέρνει κοντά δύο μεγάλες δυνάμεις –μια καινοτόμα εταιρεία παπουτσιών και μια εκκεντρική προσωπικότητα– με σκοπό, όπως δηλώνει η εταιρεία στην περιγραφή του προϊόντος, να δημιουργηθεί μία νέα γενιά στυλ που θα γιορτάζει τη διαφορετικότητα.

 

 


Βγαίνουν σε δύο σχέδια και κατασκευάζονται είτε με άσπρο είτε με μαύρο δέρμα υψηλής ποιότητας. Στο πρώτο σχέδιο η μπότα αγκαλιάζει το πόδι μέχρι τον αστράγαλο ενώ στο δεύτερο φτάνει μέχρι και τη γάμπα. Το πίσω μέρος του παπουτσιού διαθέτει ένα γεωμετρικό ορθογώνιο τακούνι 8,25 εκ. με μία φουτουριστική μεταλλική λεπτομέρεια, στο πλάι βρίσκεται το φερμουάρ και στο μπροστινό τμήμα καταλήγει σε μία μοντέρνα τετραγωνισμένη μύτη.


Τα παπούτσια παρουσιάστηκαν στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης και θα κυκλοφορήσουν στην αγορά σε περιορισμένο αριθμό κομματιών, τόσο σε γυναικεία όσο και σε αντρικά μεγέθη και θα κοστίζουν από 485 έως και 566 δολάρια.